Kobietkaa moje propozycje to: smażone śliwki z boczkiem, krakersy, tosty z łososiem, pieczarki zapiekane, ruloniki z wędliny.
- suszone śliwki bez pestek owinąć plastrem wędzonego boczku i smażyć na patelni aż się boczuś fajnie zarumieni, przy smażeniu można drewnianą łyżką „ugnieść” śliwki, gotowe nabić na wykałaczki bądź podsmażać już nabite

- na krakersy ułożyć sałatę lodową, sałatę posmarować almette ziołowym a na almette kawałek papryczli lub oliwki
- kromki chleba tostowego pokroić na kwadraciki, podpiec delikatnie w piekarniku (tak, żeby środek był miękki a wierzch chrupiący) lub skorzystać z opiekacza , ciepłe posmarować cienką warstwą masełka, ułożyć sałatę lodową, posmarować serkiem śmietankowym i na wierzch ułożyć kawałek łososia wędzonego
- pieczarki opłukać, uciąć nóżki, ułożyć na każda pieczarkę kawałek boczku, na boczek plasterek żółtego sera i zapiec w piekarniku
- plastry wędliny posmarować grubszą warstwą serka śmietanowego wymieszanego wcześniej z chrzanem (przyprawiamy według uznania) zwinąć w ruloniki, jeśli wyjdą duże można przekroić na pół
polecam również nadziane na wykałaczkę pomidorki koktajlowe z kulką sera mozzarella i standardowe koreczki nabite np. na połówkę grejpfruta
proste i szybkie w przygotowaniu a to co jest z patelni (pod warunkiem,że ktoś lubi takie połączenie) i piekarnika smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno