Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2939163 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2640 dnia: 25 Grudnia 2009, 11:40 »
U mnie też niezły maraton, trzy makowce, dwa orzechowce, dwa serniki (krople rosy + z brzoskwiniami). Na szczęście wszytkie wyszły jak trza ;D co mnie cieszy tym bardziej, że to zamawiane były przez rodzinkę 8)


Offline martulka

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10275
  • Płeć: Kobieta
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2641 dnia: 26 Grudnia 2009, 00:30 »
Anulka to jest przepis z naszego forum

Zapiekanka z tortellini

    * pieprz czarny, sól
    * bulion z rosołu 1/2 szklanki
    * przyprawa do gyrosu 0,5 opakowania
    * katchup 3 łyżeczki
    * śmietana 12% 250ml. - ja daję 18%
    * ser żółty tarty 10 dag
    * czosnek 2 ząbki
    * cebula 2 szt
    * fasola czerwona 1 puszka
    * pieczarki 30 dag
    * pierożki tortellini 1 paczek - ja stosuję z mięsem albo szynką

Tortellini gotujemy w osolonej wodzie - według przepisu na opakowaniu. Na oleju przysmażamy posiekaną cebulę, pieczarki oraz czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa. Do tego dodajemy puszkę fasolki czerwonej. Wszystko zalewamy bulionem i śmietaną- czekamy do zagotowania. następnie dodajemy keczup i ugotowane pierożki tortellini. Wszystko wykładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy startym serem i zapiekamy około 15 minut w temperaturze około 200 stopni.



Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2642 dnia: 27 Grudnia 2009, 09:56 »
Gdzieś mi widać umknął ten przepis :) Dziękuję Martulka  :-*

Offline jagodka24

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 11571
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2643 dnia: 27 Grudnia 2009, 12:09 »
a ja zrobilam na święta pasztet z grzybami z kwestii smaku
NIEBO W GĘBIE!!! jest genialny i taki inny od sklepowego

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2644 dnia: 28 Grudnia 2009, 12:12 »
zakładam ten wątek z nadzieją,że znajdę tutaj ciekawe pomysły na dania przygotowywane w parowarze.
Kupiłam parowar i chcę na nim przygotowywać obiady.Aby zdrowo się odżywiać(wyeliminować smażenia na głebokim tłuszczu)i zrzucić trochę kilogramów.

czekam na wasze pomysły
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2645 dnia: 28 Grudnia 2009, 20:31 »
ehhhh
ciężko będzie, bo je jestem improwizatorką w gotowaniu na parze...
ale postaram się coś wpisać...

Klopsiki azjatyckie na parze -  oczywiście jak zwykle zmodyfikowane od naszych warunków regionalnych

200g mielonego mięsa (indyk, wołowina, itp)
1 łyżka pokrojonej cebuli
1 łyżka pokrojonych grzybów - pieczarki wg mnie też mogą być lub wymoczone suszone grzybki;
1 ząbek czosnku
ok.1/3 szklanki pokrojonej szalotki
1/2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżki oleju sezamowego lub innego jak ktoś nie ma
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
białko z jednego jaja;
sól,pieprz do smaku
Łączymy składniki, forujemy kulki, parujemy przez ok. 25 minut. Podajemy z sosami.

Klopsiki bardziej na polską modłę:
Składniki:
- 30 dag mielonej cielęciny lub mięsa drobiowego
- 1 cebulka
- pół kajzerki
- pół szklanki mleka
- sól,  pieprz ziołowy, koperek suszony


- 2 pomidory
- 1 cukinia lub ogórek

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmieszać z mięsem, wbić jajko, wyrobić, przyprawić solą i pieprzem ziołowym, uformować kulki. Ułożyć na wkładce do gotowania na parze, ugotować. Podawać ze świeżymi warzywami (pomidor, cukinia lub ogórek) posypać koprem.

Ryba gotowana na parze z ryżem i marchewką
 
Składniki
300 g filetów z pangi
1/2 szklanki ryżu
1 marchew (duża)
1 łyżeczka masła
koperek, kurkuma,bazylia, szczypta soli (bardzo mała)

rybę kroimy w szerokie paski, smarujemy masłem i posypujemy koperkiem i bazylią,
gotujemy na parze przez 15 min,
ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy przez 20 min
marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do ryżu 10 min przed końcem gotowania,
dodajemy koperek i bazylie.

Ryba morska na parze

Ryba morska: najlepiej filety z pangi, mintaja, dorsza lub innej ryby: 1,20 kg,
przyprawy do ryb,
chrzan, jogurt,
warzywa typu pomidory, ogórki, papryka.


Rybę rozmrażamy, płuczemy w strumieniu zimnej wody, kroimy na kawałki i wkładamy do naczynia do gotowania na parze. Posypujemy solą, przyprawami do ryb (najlepiej firmy Knorr), gotujemy na parze ok. 15 minut, do uzyskania odpowiedniej miękkości ryby.
Po ugotowaniu rybę wyjmujemy, układamy na talerzach, oddzielnie podajemy sos chrzanowy wykonany z tartego chrzanu oraz jogurtu (nie śmietany!).
Dodatkowo nakładamy na talerze surówki z pomidorów, ogórków lub papryki.

rybę na parze posolić trza...nawet takie bezsolne jednostki jak ja nie jedzą ryby bez soli...no nie da się...smakuje jak papier...
ale ja i tak zawsze daję dużo więcej innych przypraw niż samej soli, a sól i tak zawsze ziołowa.

Alternatywny sos chrzanowy - nie tylko do ryb, ale też i do mięsa...

10 dag chrzanu
4 dag masła
2 dag mąki
0,25 l bulionu
sok z cytryny
cukier do smaku
0,125 l śmietany  - można jogurt, ale uwaga, bo ten lubi się ważyć...
2 żółtka

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę rozprowadzić ją rosołem. Dodać utarty chrzan.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Sos gotować przez 5 minut, a gdy stanie się gęsty, dodać śmietanę, rozmieszaną z surowymi żółtkami. Sos chwilę podgrzewać, mieszając.

 
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2009, 21:45 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline carollaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5375
  • Płeć: Kobieta
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2646 dnia: 28 Grudnia 2009, 20:31 »
super watek :)
Ja czesto robie piersi z kurczaka tak, ze kroje filet na kawałeczki dodaję przyprawę kamisa ale te zlocista, nie staropolska, odrobna pieprzu. Mozna dac tez czosnek opcjonalnie. To paruje ok 10-15 min max. Najczesciej do tego warzywka na parze i ryz :)



Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 23667
  • Płeć: Kobieta
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2647 dnia: 28 Grudnia 2009, 20:33 »
i ja będe podczytywać  :)

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2648 dnia: 28 Grudnia 2009, 20:48 »
Warzywa na parze, zapiekane z parmezanem
warzywa na jakie ma się ochotę np  ziemniaki, kalafior, brokuły, marchewka, burak, seler, kalarepka, cukinia, bakłażan, cebula, por, szparagi, papryka itp
świeżo starty parmezan lub ulubiony żółty ser albo odrobina tartej bułki
sól
oliwa

Warzywa obrać, pokroić na mniejsze części i ugotować na parze (do wody dodaj sól) na półtwardo. W praktyce oznacza to, że ziemniaki trzeba gotować 15-20 minut i w czasie ich gotowania dorzucać kolejne warzywa: marchewkę, buraka, seler, kalarepkę, paprykę, por, cebulę, kalafior, brokuły i na końcu szparagi, którym wystarczy 3 minuty gotowania.
W tym czasie przygotować szerokie naczynie żaroodporne i nalać na dno 2 łyżki oliwy.
Rozłożyć w naczyniu warzywa.
Posypać je startym parmezanem.
Zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 180°C, aż warzywa i ser leciutko się przyrumienią.

Warzywa na parze z beszamelem
kilka rodzajów  ulubionych warzyw (ziemniaki, brokuły, kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, papryka, cebula, itp)
pieczarki
ew. pierś kurczaka pokrojona na niewielkie kawałki  
beszamel  
Wszystkie składniki oczyść, pokroić na niezbyt duże kawałki i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze.
Na dole położyć to, co wymaga najdłuższego gotowania (mięso, ziemniaki, fasolka, cebula, papryka). Gotować 25-30 minut.
Polać beszamelem.

Beszamel, który zawsze się udaje
4 łyżki masła
4 łyżki mąki
3 szkl mleka
warianty przypraw:
gałka muszkatołowa + biały pieprz + sól
Vegeta

Masło z mąką smażyć 2-3 minuty na jasnozłoto, aż zacznie skwierczeć. Dodać mleko i przyprawy. Gotować przez 15-30 minut na małym ogniu, mieszając trzepaczką do ubijania piany - sos ma być puszysty i delikatny.





*********************************************************************************
Na parze świetnie wychodzą też ćwiartki z kurczaka.
Ja po prostu kładę ja w naczyniu każdą przyprawiam inaczej, jedną na ostro z przewodnią nutą papryki, drugą ziołowo, trzecią kolorowym świeżo mielonym pieprzem...czwartą jakąś gotową przyprawą no do kurczaka lub co tam mam.
I paruję ok 50 minut.
Na dole w TM zbiera mi się sos, który mogę wykorzystać...głównie dla męża... ;D ;D ;D ;D

Podobnie można zrobić skrzydełka z kurczaka...świetne są na zimno jako przekąska np...

Mięso drobiowe ugotowana na parze nie rozpada się, można je zjeść na zimno, bo ładnie się prezentuje lub użyć do sałatek z kurczakiem...

aaaaa swego czasu ugotowałam na parze udziec trybowany z indyka.
Krzycho kroił go sobie na chleb
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2649 dnia: 28 Grudnia 2009, 21:39 »
dzięki Lila
wiedziałam,że na Tobie mogę polegać
jedno pytanko
napisałaś
Cytuj
gotujemy na parze ok. 50 minut, do uzyskania odpowiedniej miękkości ryby.
nie pomyliłaś się?na pewno tak długo?
ja na parowarze miałam napisane,że ryby 5-10 minut
jak robiłąm dłużej rybę to sie rozpadała
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2650 dnia: 28 Grudnia 2009, 21:44 »
fakt pomyłka...
50 minut...boszzeeee ryba by padła  ;D ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 16728
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2651 dnia: 28 Grudnia 2009, 21:47 »
no właśnie mi kiedyś po 15 minutach się rozleciała
ryby są bardzo delikatnym mięsem
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2652 dnia: 28 Grudnia 2009, 21:50 »
zgadza się...
trzeba uważać, mi też się często rozpada, trzeba delikatnie przenosić na talerz przy pomocy dwóch sztućców
dlatego ostatnimi czasy mi odbiło i rybęrobię z piekarnika...

ale kurak zawsze na parze... ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2653 dnia: 28 Grudnia 2009, 22:57 »
znalazłam prostszy sos chrzanowy...piszę, bo baaardzo się sprawdza do ryby na parze i do sztuki mięsa na parze, piersi z kurczaka na parze...ale np też do jaj na twardo, wędlin
a im prostszy tym lepszy...
osobiście lubię TYLKO proste i szybkie przepisy...no i niskokaloryczne


Składniki:
- 3 łyżki tartego chrzanu (ze słoika)
- 200 ml mleka
- łyżka masła
- łyżka mąki
- łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
1. Z mąki i masła zrób zasmażkę. Rozprowadź ją mlekiem.
2. Dodaj chrzan i poczekaj aż całość się zagotuje.
3. Dodaj sok z cytryny i dopraw solą i pieprzem.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 24071
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Gotowanie na parze-przepisy kulinarne
« Odpowiedź #2654 dnia: 29 Grudnia 2009, 12:01 »
ooo też będę podczytywać. Bo parowar mam ale nie gotuję w nim bo po prostu nie wiem co...  ::)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14816
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2655 dnia: 29 Grudnia 2009, 22:59 »
Ależ cudne pierniczki!

U nas też piekarnik przed świętami grzał bez przerwy. 2 pierniki, z czego jeden jemy w zaciszu domowym bo nie wyrósł, ale drugi poszedł, jak burza. 2 babki cytrynowe z budyniem, jeden sernik Rosa, z brzoskwiniami i jeden  placek bezowy z kremem kawowym.

Sama ledwo skubnęłam, tak posmakowały innym.

Offline andzelika

  • Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 4931
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.09.09
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2656 dnia: 30 Grudnia 2009, 19:30 »
a ja właśnie zrobiłam kotlety z przepisy izabelle13

i wyszły znakomicie






[/url]
[/url]

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 800
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: Long time ago ;D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2657 dnia: 31 Grudnia 2009, 08:28 »
A ja polecam ten przepis na szarlotkę.

http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Szarlotka-spod-samiuskich-Tater.html

Wczoraj ja upiekałm i zdecydowanie jest to najlepsza szarlotka jaką zrobiłam i jadłam. To też zdanie mojej rodziny, więc musi być prawdą! Spróbujcie jesli macie ochotę. Jest prosta w wykonaniu i rozpływa sie w ustach a ciasto jest kruchutkie i delikatne



Offline sarunia

  • bywalec
  • ****
  • Wiadomości: 328
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 31.12.19
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2658 dnia: 3 Stycznia 2010, 16:51 »
Zrobiłam tę szarlotkę i wyszła PYCHOTKA :)

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2659 dnia: 3 Stycznia 2010, 17:09 »
którą???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sarunia

  • bywalec
  • ****
  • Wiadomości: 328
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 31.12.19
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2660 dnia: 3 Stycznia 2010, 18:09 »
tę którą podała isiaczek .....
http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Szarlotka-spod-samiuskich-Tater.html
A nz święta to piekłam szarlotkę podaną w książce głownej na Thermomix i do jabłek dodałam puszkę brzoskwiń, domownikom bardzo smakowała, poszła mogiem :D

Offline liliann

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 37559
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2661 dnia: 3 Stycznia 2010, 18:13 »
fajny przepisik....nie powiem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Anjuschka

  • Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 10267
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2662 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:00 »
Mamy 22 a ja się wzięłam za pieczenie Sernika ROSA.
Ostatnio (na Sylwestra) jak piekłam, to nie wyszła mi rosa - ale dałam za dużo białek.
Zobaczymy jak będzie teraz.
Ale potwierdzam, ciacho pycha.

Ps. A te kropelki zostaną do jutra? Bo ciacho ma być na urodziny mojej mamy.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 23667
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2663 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:13 »
ja wyjdą krople to zostaną napewno
ja też lubię rosę
a mój M uwielbia zwykły sernik - zrobię mu napewno http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_nowojorski/przepis.html
chyba, ze macie inne sprawdzone przepisy na sernik

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2664 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:17 »
Spoko Ania. Zostaną na pewno. Ja też robiłam rosę na święta i była pycha.

Ale lepsza jest rosa z brzoskwiniami. Sama nie robiłam, ale mam przepis więc się kiedyś za nią zabiorę.

Offline Anjuschka

  • Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 10267
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2665 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:18 »
Ja ostatnio robiłam sernik, ale przepis był na opakowaniu pudełka serka.
A wyszedł taki pycha... i już nie mogę znaleźć tego przepisu, a nigdzie go nie zapisałam. :(

W ogóle nigdy nie sądziłam, że sernik to takie proste ciasto - oczywiście o ile wybiera się gotowy ser :)

Offline jagodka24

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 11571
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2666 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:23 »
a ja ostatnio spartoliłam rose
tzn ser mi ją popsuł
połaszczyłam sie na "wiaderko" marki tesco
w smaku super ale byl jak homogenizowany i strasznie miekka mi rosa wyszła
nawet nie wlałam mleka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10572
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2667 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:32 »
Ja robiłam ostatnio z "biedronkowego" wiaderka i mi wyszła.

Offline jagodka24

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 11571
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2668 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:37 »
widocznie zmielili dobre biedronki :)  ;D
tesco sie nie postarało

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Anjuschka

  • Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 10267
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #2669 dnia: 3 Stycznia 2010, 22:39 »
Ja teraz robię z Tescowego - ale już z niego robiłam - tylko wtedy miałam chyba na jedną szklankę mleka - a teraz dałam 2 (bo robię z przepisu Lei).