Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 650654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ostatnio policzyłam ile godzin tygodniowo pracuję...liczba wyszła mi niebotyczna...
większość tego czasu spędzam z innymi ludźmi
chce po prostu pobyć sama z sobą...
wziąć książkę, pójść do kawiarni i sobie poczytać...

tym bardziej, że od "swojego własnego biznesu" urlopu nie mam, więc tak czy siak z 15 godzin w tygodniu w pracy będę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline amuszta

• bywalec
Komfort jest ważny. 

Żebym mogła spokojnie pracować i mąż też czyli nie chodzić non stop na l4 mimo iż jedno chodz do szkoły a drugie do przedszkola mam jeszcze nianie. Niestety nie mam rodziców na miejscu zresztą mama  opiekuje się dziemi brata. Takie czasy.

Tak jak pisałam wyżej moje dzieciaki u dziadków.  A ja czytam.   :) :- :) :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
zabezpieczanie tyłów... :-)
moje nie chorują, a interwencyjnie - czyli raz do roku- mam mojego tatę w odwodzie...
teraz dziadkowie ratują nam tyłki z racji braku przedszkola zastępczego i to na ochotnika :-)

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Moje starsze właśnie spędziło tydzień u dziadków, młodsze chodziło do przedszkola nie gotowe jeszcze na takie wojaże ale też matka nie gotowa  ;) Ja mam w tym roku cały jeden tydzień urlopu i spędzę go z dziećmi, bywają męczące wiadomo jak to dzieci ale z drugiej strony to taki dobry "odmóżdżacz"  :) Zresztą one już takie duże, coraz mniej matki potrzebują  :-X ;)

Nasze przedszkole "chodzi" cały rok na szczęście.

Offline amuszta

• bywalec
Moje choruja coraz mniej na szczęście ale pracuje czasami dlugo . Uważam ze przedszkola i świetlice powinny być czynne dłużej np do 18. Wtedy nie trzeba by aż tak się gimnastykowac. Ale to moje pobożne życzenie.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
Ja jestem jakaś głupia bo chyba nie dorosłam do tego żeby Młodego oddać na jakiś czas...a teściowa by mnie ozłociła za tydzień sam na sam z Franciem;) mimo że synu mnie czasem wnerwia niemiłosiernie to mam opory :/

ja mam tak samo, nie wyobrażam sobie żeby został gdziekolwiek na noc. Może kiedyś mi to przejdzie ale na razie nie.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dziewczyny ale tak naprawdę czego się boicie???
przecież u dziadków dzieci są zazwyczaj bardziej zaopiekowanie jak w domu...

anka332 - Ciebie jeszcze po części jestem w stanie zrozumieć...
— Richard M. Devos

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Ja nie umiem uzasadnić czego się boję ;) po prostu nie bo nie ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no to chyba nie zrozumiem...
ja też się powiedzmy martwię...
Tymkiem nie, bo jest pod opieką dziadków;
ale Ewą tak - bo pojechała na obóz - no to się zastanawiam czy jej tam dobrze, czy ma się z kim bawić, czy nie płacze itp...
ale zapisując ją na wyjazd nie miałam nawet cienia wątpliwości...lęku...
moja mama ze swoim lękiem o wszystko "wybała się" za trzy najbliższe pokolenia w mojej rodzinie :-)
— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Mój 3,5 roku jeszcze u dziadków nie nocował - jak my mamy wychodne, moja mama nocuje u nas  ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Tez sie dziwie ,czego sie boicie skoro znacie doskonale dom i opiwkunow.
Dla mnie to jak prezent gwiazdkowy gdyby ktoś z rodziny zechciał się Lili zaopiekować na parę dni.
Niestety wszyscy pracują ale też i chęci juz nie mają  :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ewa nocowanie wyjazdowe zaczęła w wieku ok. 8-9 miesięcy - już nie pamiętam dokładnie, ale pewno już raczkowała.
Tyt na pewno po roczku, ale nie wiem czy z siostrą się liczy... chociaż nie...bo nocował przecież u niani...

lolalola - ja mam chętnych do opieki i z tego korzystam...
— Richard M. Devos

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
w Norwegii jeśli chodzi o przedszkola , to każdy rodzic ma obowiązek dać dziecku wolne 3tyg w okresie wakacyjnym jakoś od czerwca do początku września oczywiście nie znaczy to ,że rodzice muszą spędzić ten czas z dzieckiem ale dziecko ma mieć wolne i tyle :P

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Ja się nie boję, raczej nie czuję potrzeby wysyłania ich na noc. Liwka jeździ bo szkolne wakacje i wyjścia nie ma, Jadźka to przylepa nie ma konieczności jej wysyłania bo przedszkole czynne więc nie wysyłam. Wieczory i tak mamy z M dla siebie ( ja częściej dla pracy  ;)) bo laski chodzą spać o 8  :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Ja nie mam oporów choć nocowal 1 raz u kuzunostwa jak miał 1,5 r. Wcześniej nie dawałam bo on ciągle zabkowal, budził się po nocach. Jak się trochę ogarnął to chodził normalnie na noc, potem miał bunt i chyba z rok nie nocowal nigdzie - nie zmuszlam i teraz znów nocuje u dziadków, kuzunostwa, teścia :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Moja Zuza raz na jakiś czas spi u dziadkow ale nie lubie jej na noc zostawiać gdzies. Lubie jak wszyscy są w domu.
Raz spala u kuzynki i podobalo jej sie tyle ze glodna chodzila bo sniadanie tam jadaja o 10;) no i bala sie wstac wysikac zeby nie obudzic kuzynki z ktora spala.

Tymon to chyba po 18tce bedziw spal u babci jak tak dalej pojdzie z nocami. ..
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
No to ja mam tzw powsinoge
Odkąd skończył rok sypia u dziadków jednych o drugich.
Od ok 3 roku u kuzynostwa, raz na miesiąc -dwa. My potem tez zapraszany ich do siebie.
I jak tylko długo gdzieś nie był to się pyta kiedy pójdzie do kogoś spać  ;D

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
dziewczyny ale tak naprawdę czego się boicie???
przecież u dziadków dzieci są zazwyczaj bardziej zaopiekowanie jak w domu...

anka332 - Ciebie jeszcze po części jestem w stanie zrozumieć...

dzieki :)
ale to chyba nie to :P ja chyba jako matka jestem za bardzo przywiazana do mojego dziecka, nie wyobrazam sobie zeby gdzies spal nie ze mna, nawet jakby zostal w domu z tata a ja bym gdzies wyjechala no chyba bym sie wieczorem zaplakala :( troche to chyba u mnie chore jest, ale nie umiem z tym walczyc, moze sie wylecze jak bedzie drugie
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Ja teraz sobie nie wyobrazam żeby Igor gdzies spał....on nawet nie chce, bo jak gdzieś jesteśmy w gościach a przychodzi wieczór i już jest tak padnięty jak mucha to mnie ciągnie do domu...

Offline _patka_

• Chuck Norris
Moje dziecko spało pierwszy raz u babci jak miało mniej niż 4 miesiące, mojej mamie ufam i w ogóle nie miałam oporów żeby go tam zostawić. Teraz też śpi przynajmniej raz w miesiącu u dziadków :D
Ja też potrzebuję odpocząć, pobyć sam na sam z mężem. Dla Nas wyjścia we dwoje czy znajomymi też jest ważne.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Wszystko fajnie, ale co zrobic jak Stary nie chce zostawić dzieci :P Mój nie wyobraża sobie wyjazdu bez dzieci, zostawienia dzieci na dłuzej niz 1 noc u babci itp.
Ja to mam przesr*** ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline _patka_

• Chuck Norris
a noooo ;) przesr**** :P
a on czmeu nie chce zostawic?

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Pati gorzej jak się karmi piersią to takiego malucha nie zostawisz...a dwa nie każdy chce zostać z takim maluszkiem jak 4 miesiące.
My też sobie nie wyobrazamy wyjazdu bez Igora....a teraz przyjdzie szogun nr 2 :p

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wszystko fajnie, ale co zrobic jak Stary nie chce zostawić dzieci :P

mój ma okrojoną wersje Twojego
nie wyobraża sobie wakacji bez dzieci, każdą inną opcję sobie wyobraża...
— Richard M. Devos

Offline Ola888
  • Chuck Norris
Mój tak samo nie wyobraża sobie wakacji bez dzieci, a już zostawienie dzieci dla "naszych fanaberii" czyt. bo np chcemy pobyć razem w głowie mu się nie mieści, ewentualnie jedna noc  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mój mąż zajmuje się dziećmi więcej niż więc ma naturalne odruchy, żeby od nich odpocząć...
na wakacje sam je wyekspediował poza dom...  ;D
ale tak po prawdzie i tak teraz nie czuję, że ich nie ma...
mamy tyle na głowie, że póki co nie odczułam wielkiej różnicy...

— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
kurczaczku ja nie karmilam wiec moglam go zostawic ;)
ale dotychczasowe wakacje spedzamy we trojke.
na razie dluzej niz jedna noc to Antek nie byl poza domem bez Nas.
bedzie starszy to licze na jego wakacje u dziadkow na wsi :D

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
Moja u dziadków pierwszy raz bez nas nocowala jak miała ok9mcy, potem sporadycznie, a jak skończyła 2latka to już regularnie ;) a w piątek pojechała do kuzynki na weekend sama i z radości z domu w podskokach wychodziła, mam ruskie dziecko,ona by wszędzie jeździła i nieważne czy z mamą czę bez ;) dziś wraca będzie mi pewnie cały wieczór opowiadać co robiła;)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
mój nie chciał nigdzie nocować poza domem. Taki egzemplarz i się trafił. Dopiero rok temu się udało i u teściów spał a potem na 2 tyg nad morze pojechał.  Teraz na tydzien nad morze z teściami jedzie.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja nawet jednej nocy nie mam, ale wam zazdroszczę :-D