Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 649248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Mój tak samo nie wyobraża sobie wakacji bez dzieci, a już zostawienie dzieci dla "naszych fanaberii" czyt. bo np chcemy pobyć razem w głowie mu się nie mieści, ewentualnie jedna noc  :D

O mój ma to samo z tymi fanaberiami :P
To znaczy ja tez nie wyobrazam sobie wakacji bez dzieci, ale chcialam na rocznice wypad zrobic na 1 noc i zaraz lamenty..., ze jak to, że przecież one też powinny zobaczyć skoro my widzimy i takie tam pierdoły :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
kurczaczku ja nie karmilam wiec moglam go zostawic ;)
ale dotychczasowe wakacje spedzamy we trojke.
na razie dluzej niz jedna noc to Antek nie byl poza domem bez Nas.
bedzie starszy to licze na jego wakacje u dziadkow na wsi :D
Dlatego tu jest łatwiej, no i dwa Antoś wiadomo dużo z dziadkami przebywa...a jak się widzi raz na jakiś czas...w dodatku babcia podniesie głos to co się dziwić że dziecko nie chce.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Odliczam dni do września i wolności  ;) ;D
Pewnie nie ma tu takich matek jak ja ale się tak strasznie ciesze ze w końcu będę mogła sama zrobić cokolwiek.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Są są :) bez obaw

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
no właśnie są ;D
« Ostatnia zmiana: 9 Lipca 2016, 14:59 wysłana przez Maja »

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline lolalola

• Chuck Norris
Ufff czyli nie ja 1 tak podchodzę do przedszkola egoistycznie ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Podchodzisz zdrowo ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline lolalola

• Chuck Norris
Podchodzisz zdrowo ;D

Uwierz mi ,ze wokół mnie same cykajace się matki ;które juz dziś deklarują ,ze będą płakać.
A ja?
Jeśli się uda to chce Lili od razu wrzucić na wielką wodę i niech siedzi w przedszkolu do zamknięcia  ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Mam wrazenie ze te placzace matki sa na wyginieciu, mnie otaczaja same ze zdrowym podejsciem. Ja tez nie plakalam i plakac nie zamierzam :D co wiecej notorycznie mi sie zdarza brac dzien urlopu, a dziecko w tym dniu zawiesc do przedszkola...

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Ja zdrowe podejście też miałam, zaprowadzałam i tyle, ale jak dziecko ryczy przez miesiąc i się go wlecze do tego przedszkola, to trudno się cieszyć... ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Lolalola a niech sobie płaczą jak lubią. Ja od września zmieniam wątek na szkolny i już się cieszę bo w szkole będzie siedziała dłużej niż teraz w przedszkolu. Sama poszlajać się na zakupach i nieważne ciuchowych czy spożywczych ;) Sama cokolwiek w domu zrobić lub po prostu walnąć się na łóżko i NIC nie robić ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
a jak długo są u was juniorki w szkole anulla?

Offline lolalola

• Chuck Norris
Sama poszlajać się na zakupach i nieważne ciuchowych czy spożywczych ;) Sama cokolwiek w domu zrobić lub po prostu walnąć się na łóżko i NIC nie robić ;D
Oj tak :)

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
Anulla_p przybij piatke  ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Daria, nie mam jeszcze pojęcia ;D
Lolalola bo to normalna rzecz, że człowiek chce po prostu odpocząć :)
Kasia a Ty swoją małą też teraz od września prawda? to przybijam piątkę

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
Tak od wrzesnia na caly dzien idzie od 8:45 do 15:15 :ok:

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Ja też jak miała jakiś dzień wolny to syn szedł do przedszkola, miałam czasu na jakieś swoje sprawy. :) przecież przedszkole to nie jakaś kara dla dziecka.... 
Kiedyś mu zaproponowałam że może zostać ale ja mam sporo pracy to kazał się zawieść do przedszkola

Offline anulla_p

• Chuck Norris
No dokładnie, przedszkole nie kara.
Kasia cały dzień :cool: będę jeszcze sprawdzać jakie mają zajęcia pozalekcyjne ;) może rysowanie albo ruchowe :hahahaha:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
hmmm
a jak moje dziecko idzie do przedszkola to ja nie mam dnia wolnego - niesprawidliwe...

za to oznajmiam rozpoczęcie trzeciego tygodnia wakacji mojego czterolatka u dziadków...
też co prawda nie mam wakacji (jeszcze) ale mam po pracy ciszę w domu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
Tez bede sprawdzac, ale jak narazie moja nie chce slyszec o zadnych zajeciach pozalekcyjnych.
Nie wiem w sumie czemu bo przedszkole bardzo lubi i mam nadzieje ze "zerowke" tez polubi

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
Mi sie udaje ze 2-3 dni w roku miec wolne, gdy mlody jest w przedszkolu. Zawsze cos :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
hmmm
a jak moje dziecko idzie do przedszkola to ja nie mam dnia wolnego - niesprawidliwe...
.

ja też ale o tak się cieszę, że koniec wakacji i Młoda pojdzie do szkoły wreszcie :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja mówiłam że płakać nie będę, tez się cieszyłam, ale pierwszego dnia mnie ruszyło :-D i łezka się zakręcila no bo jak on tam sam tyle czasu? I jak to możliwe, dopiero urodziłam! Jak tylko zobaczyłam że wszystko ok, następnego dnia hulaj dusza :-D  8)
Niestety, w ciągu roku zdarzyło się może ze 3 razy żebym miała wolne jak on jest w przedszkolu.bo tak chorował...

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
Dziś mój młodszy syn zaliczył pierwszy dzień w przedszkolu  :skacza:

Ale było super wrócić do domu, usiąść ze śniadaniem na kanapie, obejrzeć CAŁY program do końca, wypić kawę w domu w ciszy... Kilka lat nie miałam takiej możliwości.

Problem mam taki, że młody poszedł ze starszym razem. Młody bez problemu, za to starszy co jakis czas poplakiwał...  Mówi, że Misiek jest za mały i on się boi, że go dzieci będą popychać :( mam nadzieje, ze sie przyzwyczai jakoś i to minie... Po wakacjach będą w osobnych grupac to może będzie latwiej, teraz jest jedna.

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Super Zoya, aż zazdroszczę ;) ciekawe czy mój tak chętnie pójdzie ;)
Ale poczyniłam pewnien postęp i ostatni tydzień synu spędził u teściowej na wsi :) 300 km od domu i rodziców :)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Super! :-)
My póki co staramy się młodemu zapewniać jakieś atrakcje...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja moja Julie raz w tygodniu daje do dziadkow na noc :).
Jakos dziwnie mi bez Niej,ale ten czas spedzam sama z mlodsza i 100 procent uwagi kest tylko dla Niej

Ostatnio w piatek kolo 17 Julie zaprowadzilam,a w sobote przed 20 odebralam.Ona szczesliwa ze z Babcia robi paczki,ze z dziecmi na dworzu sie pobawi (kolo rodzocow duzo malych dzieci).Wszyscy szczesliwi.

A do przedszkola zapisalam Julie na osiedlu u dziadkow.W razie czego beda Ja odbierac ;).

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Mój czterolatek wrócił z 5-tygodniowego pobytu u dziadków...
i skończyła się w domu cisza...
a tak było pięknie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
mój Michaś dziś o 21,50 ma przyjechać.  Oj czekam niecierpliwie...

Offline anulla_p

• Chuck Norris
Ja już się nie mogę doczekać jak Hanka pójdzie na służbę za dwa tygodnie. Najpierw jedna babcia, potem druga. Będę co prawda w zasięgu wzroku ale to i tak odpoczynek wyłącznie dla mnie :)