Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647127 razy)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4920 dnia: 11 Października 2016, 20:23 »
upominek dla kazdego jest czyms milym :)
tylko kwiatek zazwyczaj dajemy na zakonczenie roku, to teraz co? czekoladki? dla kazdej pani?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #4921 dnia: 11 Października 2016, 20:23 »
Ciężka praca i mały upominek od dzieci potrafi ją osłodzić......
Ciężka to mało powiedziane, ja bym chyba świra dostała :mdleje:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
« Odpowiedź #4922 dnia: 11 Października 2016, 20:27 »
chociaż ja uważam ze to ich zawod i ich praca ale coz

Ciężka praca i mały upominek od dzieci potrafi ją osłodzić......
no niby tak ale ja i tak nie rozumiem tego dawania prezentow- ale może ja inna jestem
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4923 dnia: 11 Października 2016, 20:35 »
Ludzie pracujący w firmach, biurach, urzędach, itp. mogą liczyć na podwyżki, nagrody kilka razy w roku.
My, nauczyciele, niestety nie.
I ta czekolada czy lizak czy kartka wykonana własnoręcznie przez dziecko jest naszą podwyżką i nagrodą :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4924 dnia: 11 Października 2016, 20:37 »
Program realizuje się w oparciu o podstawę programowa, nie jakieś podręczniki które są tak okrojone że masakra  ;)
Myślę że nauczyciel który chce isc dalej może oprzeć się o karty pracy, poradniki metodyczne ale nie potrzebuje książek aby fajnie nauczać.
Nie cierpie kak mi książki narzucają , jak mam pracować  ;D

Tak7e moje skromne zdanie.. pamiętajcie o pani "woznej" to dzień edukacji narodowej a nie tylko nauczyciela. Te kobiety mają bardzo ciężka robotę a są często niedoceniane  ;)
I nikt nie mówi o prezentach kochane. Ale np w zeszlym roku moja jedna dziewczynka uciekła z mama Mufinki i przyniosła 3 sztuki. To bylo mega urocze i od serca ;)))

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4925 dnia: 11 Października 2016, 20:41 »
U nas na pierwszym zebraniu została zebrana lista maili rodziców i to przejęły panie z trójki klasowej, rozesłały maile do wszystkich i tak się wspólnie kontaktujemy. Założyły nawet konto dla naszej grupy, mamy składkę 30zł na rok i z tych pieniążków będą m.in. kwiatki na dzień nauczyciela i inne okazje

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4926 dnia: 11 Października 2016, 20:54 »
"kfiatek", słodycz, coś własnej roboty...
myślę, że to miłe...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4927 dnia: 11 Października 2016, 20:56 »
Ale np w zeszlym roku moja jedna dziewczynka uciekła z mama Mufinki i przyniosła 3 sztuki. To bylo mega urocze i od serca ;)))

Z synem upiekę muffiny w czwartek i w pt zaniesiemy.

U nas też nie ma książek. Nigdy nie było. Po co? U nas wszystko na kserówkach i do teczki.
Czy te książki dzieci biorą do domu czy jak?

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4928 dnia: 11 Października 2016, 21:09 »
Ludzie pracujący w firmach, biurach, urzędach, itp. mogą liczyć na podwyżki, nagrody kilka razy w roku.
I ta czekolada czy lizak czy kartka wykonana własnoręcznie przez dziecko jest naszą podwyżką i nagrodą :)

niech będzie ze się z toba zgodze chociaż nadal tego nie rozumiem- bo ja pracując w monie podwyzke dostałam pierwsza od 8 lat nagrody hmmm nie wiem co to jest i nawet uścisku reki brak :P
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #4929 dnia: 11 Października 2016, 21:29 »
my się zbieramy po 5 zł i z tego coś kupione będzie. Dodatkowo grup syna przygotowuje przedstawienie na piątek

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4930 dnia: 11 Października 2016, 21:31 »
- bo ja pracując w monie podwyzke dostałam pierwsza od 8 lat

Myślę, że teraz będzie u was coraz lepiej ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4931 dnia: 11 Października 2016, 21:36 »
edukacja i zdrowie za to nie mają na co liczyć  ;D ;D ;D ;D

chociaż muszę przyznać, że pensja mojego pacjenta (podlega pod MON) dupy nie urywa...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4932 dnia: 11 Października 2016, 21:39 »

Ja tam wierzę w obiecaną rewaloryzację w 2018 ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4933 dnia: 11 Października 2016, 21:43 »
nam nic nie obiecali... :P :P :P :P
ale biorąc pod uwagę plan zapowiadanej reformy... ;D ;D ;D z głodu nie umrę...
— Richard M. Devos

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4934 dnia: 11 Października 2016, 21:57 »

chociaż muszę przyznać, że pensja mojego pacjenta (podlega pod MON) dupy nie urywa...

no zolnierze jeszcze jakos zarabiają ale cywile - masakra niestety i ta podwyzka to tylko dorównanie tak naprawdę do najnizszej krajowej
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4935 dnia: 11 Października 2016, 22:09 »
mimo, że sama niczego w pracy nie dostaję... to uważam, że to bardzo miłe, takie prezenty dla nauczycielek :) one przecież tyle czasu spędzają z naszymi dziećmi, odwalajac kawał dobrej roboty :)
u nas była normalnie info na drzwiach, przy czym pani Zosia(wychowawczyni) udawała, że jej nie widzi :P :P :P

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4936 dnia: 11 Października 2016, 22:35 »
U nas będzie storczyk i ptasie mleczko bo Pani zawsze jak ma coś słodkiego to rozdaje dzieciom. Ptasiego mleczka wystarczy dla wszystkich :)

U nas oprocz ksiazek jest duzo prac plastycznych i kserowek bo dzisiaj oproznialam szuflade Patryka i było tego sporo

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4937 dnia: 12 Października 2016, 07:48 »
A w naszej szkole jest akcja dla zwierzakow - dzieci mają nic nie kupować nauczycielom tylko przynieść koce, karmę itp. Podoba mi się to.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4938 dnia: 12 Października 2016, 08:30 »
A w naszej szkole jest akcja dla zwierzakow - dzieci mają nic nie kupować nauczycielom tylko przynieść koce, karmę itp. Podoba mi się to.

Mnie też.

Zreszta moj brat nauczyciel zawsze i od początku prosi żeby nie przynosić mu kwiatów/słodyczy/prezentów itp.
Na dzien nauczyciela zawsze jada na wycieczkę z dzieciakami.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #4939 dnia: 12 Października 2016, 08:54 »
Program realizuje się w oparciu o podstawę programowa, nie jakieś podręczniki które są tak okrojone że masakra  ;)
Myślę że nauczyciel który chce isc dalej może oprzeć się o karty pracy, poradniki metodyczne ale nie potrzebuje książek aby fajnie nauczać.
Nie cierpie kak mi książki narzucają , jak mam pracować  ;D

Tak7e moje skromne zdanie.. pamiętajcie o pani "woznej" to dzień edukacji narodowej a nie tylko nauczyciela. Te kobiety mają bardzo ciężka robotę a są często niedoceniane  ;)
I nikt nie mówi o prezentach kochane. Ale np w zeszlym roku moja jedna dziewczynka uciekła z mama Mufinki i przyniosła 3 sztuki. To bylo mega urocze i od serca ;)))
Sylwia widzę, że masz podobne podejście jak nasze Panie  :-* zwłaszcza na etapie przedszkolnym sztuką jest tak zainteresować dzieci nauką poprzez różne aktywności, żeby potem  spokojnie dały sobie radę w szkole.....
A propo prezentów na Dzień Nauczyciela - u Was nie ma składki na Radę Rodziców? U nas w preliminarzu były zabezpieczone środki na ten cel i przedstawiciele RR z reguły wręczali po kwiatku lub jakiejś czekoladzie (i tak jak słusznie zauważyła Sylwia dotyczyło to też Pań z kuchni czy Pana konserwatora) plus większy tort na poczęstunek całej kadry u Dyrekcji, oczywiście jak dziecko chciało jeszcze np zrobić laurkę od siebie czy zlożyc po prostu życzenia, to nikt nie zabraniał  ;) ale rodzice byli wcześniej informowani, że tak forma oficjalnego podziękowania w naszym przedszkolu funkcjonuje

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #4940 dnia: 12 Października 2016, 13:21 »
U nas podręczniki są od tego roku (3grupa) 

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4941 dnia: 12 Października 2016, 19:10 »
Dzisiaj dowiedzialam sie ze jest jakaś ogólna impreza dla wszystkich pracowników szkoły, emerytowani nauczyciele też są zaproszeni

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4942 dnia: 12 Października 2016, 20:46 »
Impreza u nas też była  ;D
Byliśmy na 3 dniowym szkoleniu- integracji w zeszly weekend  ;)
Dyrka o nas zadbała;)))

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #4943 dnia: 12 Października 2016, 21:02 »

niech będzie ze się z toba zgodze chociaż nadal tego nie rozumiem- bo ja pracując w monie podwyzke dostałam pierwsza od 8 lat nagrody hmmm nie wiem co to jest i nawet uścisku reki brak :P

Ja tam od 10 lat zarabiam tyle samo. Wiec bym nie generalizowala :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4944 dnia: 13 Października 2016, 09:41 »
Dzisiaj dowiedzialam sie ze jest jakaś ogólna impreza dla wszystkich pracowników szkoły, emerytowani nauczyciele też są zaproszeni

Moja teściowa pracowała w kuchni w przedszkolu.
Co roku jest zapraszana na impreze z okazji Dnia Edukacji Narodowej, a na emeryturze jest już ładnych 15 lat ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #4945 dnia: 13 Października 2016, 09:50 »

liczyć to sobie mogą ;) inna sprawa czy dostają ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4946 dnia: 13 Października 2016, 10:32 »
No ale szanse na podwyżki macie większe. Ja nie mogę pójść do szefowej i prosić ją o podwyżkę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4947 dnia: 13 Października 2016, 10:36 »

Ale świadomie wybrałaś swój zawód ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2016, 12:50 wysłana przez Maja »

Offline anka332

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4948 dnia: 13 Października 2016, 10:44 »
No ale szanse na podwyżki macie większe. Ja nie mogę pójść do szefowej i prosić ją o podwyżkę.
ja tez nie mogę isc poprosić nie ma takiej opcji bo by musieli komus zabrac
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4949 dnia: 13 Października 2016, 11:02 »
Ale ja nie narzekam:) Lubię swoją pracę. Dostałam dziś 3 czekolady, które pożerany na lekcjach z uczniami. I mi miło i im też :-)