Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647917 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Anusia, dla 4-latków jest obowiązek przedszkolny u musi znaleźć się miejsce.

Nie wiem jak jest, ale u nas w przedszkolu żadnego 4 latka nie przyjeli....bo przedszkole nie jest z gumy ;) Przyjeli 1 gr 3latków tj 25 dzieci i finito.

O nawet coś znalazłam
https://men.gov.pl/zycie-szkoly/wychowanie-przedszkolne/pytania-i-odpowiedzi/4-latki-w-wychowaniu-przedszkolnym.html

« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2016, 14:25 wysłana przez anusiaaa »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
Ten obowiązek to chyba przy poprzedniej ustawie był kiedy zerówka była w wieku 5 lat. Docelowo miało być miejsce dla każdego 3-latka.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
 A moj wydawalo sie zahartowany przedszkolak poszedl pierwszy dzien do innego przedszkola na dyzur i ciezko bylo zarowno jemu jak i mnie. A myslalam, ze mnie to nie ruszy  :(

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
kojarzy ktos przedszkole jedynka w szczecinie?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
A moj wydawalo sie zahartowany przedszkolak poszedl pierwszy dzien do innego przedszkola na dyzur i ciezko bylo zarowno jemu jak i mnie. A myslalam, ze mnie to nie ruszy  :(
moja tez w dyzurnym, nie jest zachwycona ale nie ma wyjscia. Jeszcze jedno dyzurne przerobi
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
U nas też nie ma zadowolenia z przedszkola dyżurnego - bo nikt się nie chce ze mną bawić...
Przerobi też jeszcze jedno przedszkole dyżurne.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
u Was już dyżurują przedszkola ?

u nas jeszcze jutro idą dzieciaki do swoich,  dopiero od 1 lipca są dyżury  ;)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Ja nie dałam ani na lipiec do naszego, ani na sierpień do dyżurnego. Postanowiłam przemęczyć się z dwójką i zrobić Adrianowi wakacje, poza tym niech odpocznie od tych wiecznych katarów.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
U nas przedszkole działa przez cały rok.
W lipcu robię synowi 2tygodnie wolnego, bo widzę, że już jest zmęczony wstawaniem i rutyną ;) Pojedzie do dziadków.
W sierpniu chyba też tak zrobię.

Offline maggi-80

• Chuck Norris
Dla mnie te dyżury to jest chore. Ja nie mam w pracy 2 miesięcy urlopu. U nas dostanie się do dużurnego przedszkola to walka o ogień.
W tym co chodzi teraz (dyżurne) było 20 miejsc dla dzieci z 3 innych przedszkoli. Więc kolejka była od 6 rano w dzień zapisów..

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak dyżurne przedszkole istnieje.
Nasze czynne przez wakacje (z wyjątkiem dwóch tygodni w lipcu), ale nie puszczam córki. Niech ma wakacje z mamą.
Aczkolwiek są chwile, że zaczynam żałować decyzji.....

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Prywatne przeważnie są czynne.

Selena ja też zostawiam Karola w domu , ale On do szpitala tez idzie , siostra , za dużo nowosci
Na szczęście dwie babcie są wiec raz tu, raz tu ;)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
No ja ze względu na małego też Adriana zostawiam, bo juz teraz mu się średnio chodzi, jak mama z bratem zostają. I tez mam mamę do pomocy :-)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Mój mały też nie będzie chodził do przedszkola przez wakacje. Nasze jest nieczynne, a dyżury mają przedszkola "na pełny etat". Nie widzę sensu robić mu rewolucji z obiadami miejscem itd skoro od września wraca do swojego przedszkola
No, ale mam mamę do pomocy. Więc to jest ten luksus.

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
No niestety nasz przerobi w tym roku 3 dyzury, bo ja biore 2 tygodnie wolnego w wakacje kiedy przedszkole Hani jest zamkniete (prywatne ma remont i nie mam dla niej alternatywy). Jak bylam na zwolnieniu w ciazy czy na macierzynskim to tez go nie posylalam do przedszkola w wakacje (u nas jest zamkniete 6 tygodni , do swojego przedszkola wraca 22.08). Maggi niestety cos wiem o tych miejscach, masakra była, tez sie rzutem na tasme dostalismy do przedszkoli.

Wczoraj i dzis juz zdecydowanie lepiej choc woli swoje przedszkole.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
U nas przedszkole jest czynne jeden miesiąc.  W drugim dzielimy się z mężem urlopem w tym roku zostaje ze mną i Jula całe wakacje....  Będzie się działo..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ja sprzedałam do dziadków
do dyżurnego się nie dostał - jedynie do jednego...jakiś armagedon był...
trudno - dziadki muszą dać radę :-)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline maggi-80

• Chuck Norris
U nas opcja dziadkow nie istnieje... Niestety... Chetnie bym sprzedala
:D

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
u nas limitów w państwowym dyżurnym przedszkolu nie było. Młody do 14 lipca chodzi do swojego przedszkola a potem tydzień dziadkowie zabierają nad Bałyk. Potem my przejmujemy dziecko i 1,5  tyg z nim cieszymy się naszym polskim morzem. W sierpniu nasze przedszkole jet zamknięte Do oddalonego o 9km przedszkola nie zapisywałam. Ja w pracy najwiekszy sajgon mam do 20stego więc pewnie mąż bedzie brał 2zmianę i jakoś ogarniemy

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Rety, ale macie fajnie z tym podrzucaniemewdzieci do babci. My odkąd mały się urodził nie spędziliśmy sami nawet weekendu. Nie mówiąc już o jakimkolwiek wyjeździe chociaż na weekend...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
U nas tez do duzurnego przedszkola nie było limitow tylko trzeba bylo wczesniej zgłosić. Nasze przedszkole zawsze pelnilo dyzur w jednym miesiącu.
Ale ja Zuzki nigdy nie zostawialam w dyzurnym. Zawsze robiłam jej wakacje u babci ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Ja mam 5 tygodni urlopu i z premedytacją zapisałam  sebe na miesiące wakacyjne  ;D
Mam urlop muszę odpocząć  ;D
Zabiorę go na 2 tyg nad morze i pewnie  spontan ty będą na dzialke czy cus  ;)
Dziadkiem też by bardzo chcieli go wziąć nad morze ale był ostatnio  z nimi 3 dni i po powrocie dwa dni dochodził do siebie.
Niby nie chciał do nas wracać nie płakał im wciąż zabawa i radość a jak wszedłem po 3 dniach do domu i mnie zobaczył to nie chciał puścić i wszystko robił że mną... nawet w nocy jeczal  i płakał że chce do maaaamyyyy.
Więc chyba za mały na dłuższe wakacje  bez rodziców:(

Offline _patka_

• Chuck Norris
Antek chodzi całe wakacje do swojego przedszkola, jedynie trzeci tydzień lipca z powodu remontu idzie do dyżurnego przedszkola, a drugi tydzień jedziemy na wakacje więc będzie miał wolne w ogóle od przedszkola.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ja mam 5 tygodni urlopu i z premedytacją zapisałam  sebe na miesiące wakacyjne  ;D
Mam urlop muszę odpocząć  ;D

święta racja...
ja mam wolny sierpień i dzieci na ten czas rozparcelowane pomiędzy dziadków i półkolonie...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline amuszta

• bywalec
Lila a nie chcesz tego czasu spędzić z dziećmi?  Przepraszam ze pytam jeśli nie chcesz nie odpowiadaj

Ja mam taki etap w życiu tyle pracy ze wręcz nie mogę się doczekać aby na urlopie bez pośpiechu pobyć z nimi. Teraz są u dziadków  o tez rozumiem ich i dziadków potrzeby ale naciesze się nimi bo w uzbiera mi się długi urlop 5 tyg.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Lila a nie chcesz tego czasu spędzić z dziećmi?  Przepraszam ze pytam jeśli nie chcesz nie odpowiadaj

spędzę z nimi czas pomiędzy 18 a 28 w Kołobrzegu...
Dwa pierwsze tygodnie sierpnia Ewę będę mieć na popołudnia (do południa ma półkolonie)...porobimy coś razem...
Chcę odpocząć - wstać rano- wypić kawę - iść na trening - posiedzieć w ciszy i spokoju, nie oglądając się na to, że ktoś chce jeść pić itp...
poza tym mam cichutką nadzieję na porobienie pewnych rzeczy w tym czasie...

Dzieci są męczące , dlatego niani się płaci :-)
A ja chcę odpocząć ...
— Richard M. Devos

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
Ja jestem jakaś głupia bo chyba nie dorosłam do tego żeby Młodego oddać na jakiś czas...a teściowa by mnie ozłociła za tydzień sam na sam z Franciem;) mimo że synu mnie czasem wnerwia niemiłosiernie to mam opory :/

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Bardzo chciałabym spędzić wakacje bez dziecka,choć weekend tylko z mężem.
Dlatego tak bardzo czekam na wrzesień i przedszkole,bo odpoczne, w końcu!

Offline amuszta

• bywalec
Ja wcześniej nie miałam problemu z zostawia niem dziecka u dziadków.  Wiedziałam że wszystko będzie ok. Ale wtedy nie pracowałam  i byłam najzwyczajniej zmęczona. Miałam małego non stop przy sobie.  A teraz trochę się zmieniło.  Inny etap w życiu.

Rozumiem i Lile która chce po prostu mieć chwile dla siebie i loloale bo też kiedys przechodziłam.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Uwielbiam wakacje z moim małym. Ale wiele bym dała za chociaż jeden jedyny weekend sam pna sam z mężem. Żeby mieć ten komfort psychiczny o którym pisze Lila.