Autor Wątek: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola  (Przeczytany 647899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1140 dnia: 13 Września 2011, 11:05 »
nie wiem czy można przedawkować tran...
;D

U nas może to nie było przedawkowanie, ale był już kwiecien i ciepło się zrobilo, a my dalej dawaliśy tran - chcialam skonczyć butelke ;D i Zuzia zaczeła nam śmierdzieć rybą. Poważnie, jakby ten tran ulatniał się jej z głowy....smród niesamowity. Odstawilam tran i po dwoch dniach było juz ok.

dobre ;D ;D ;D ;D
w takim razie będę wąchać ;D

Zresztą wystarczy wejsci sobie na jakąs stronkei poczytac co ja sie bede rozpisywac, kazdy ma rozum, jedni większy drudzy mniejszy i tyle  ::)
insynuujesz, że mam mniejszy rozum od Ciebie? ;D ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Przedszkolaki z naszej paki, czyli forumkowe maluszki ruszają do przedszkola
« Odpowiedź #1141 dnia: 13 Września 2011, 11:08 »
tego nie napisalam  :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1142 dnia: 13 Września 2011, 11:10 »
Zakupilam dzis zelki rybne ;) majac nadzieję, że Zuzka bedzie memłać + żelki z witaminkami - tu obaw nie mam ;) Niech się dziewczyna zelkuje.
Ale trzeba uwazac bo Vivovit zelki na dobe 1 sztuka, a inne jak czytalam to nawet 5 sztuk na dzien  :o
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1143 dnia: 13 Września 2011, 11:11 »
nie żartuj...
moja przedawkowuje  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1144 dnia: 13 Września 2011, 11:14 »
Nie chodzi o przedawkowanie ale o ekonomie Lila ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1145 dnia: 13 Września 2011, 11:16 »
noooo
ja zamówiłam tranu w żelu na 100zł...
czekam aż przesyłka dojdzie do apteki  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1146 dnia: 13 Września 2011, 11:24 »
ooo tran w żelu?
pokaż co to za cudo?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1147 dnia: 13 Września 2011, 11:28 »
w żelkach.... ;D śmieję się, że w żelu.... ;D
— Richard M. Devos

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #1148 dnia: 13 Września 2011, 11:39 »
ja zamówiłam na doz. pl, bo były sporo taniej..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1149 dnia: 13 Września 2011, 11:44 »
ja teszzzzzzzzz
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1150 dnia: 13 Września 2011, 11:45 »
ja tezzzzzzz, w ogole kocham DOZ.pl milością wielką. ;D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #1151 dnia: 13 Września 2011, 13:01 »
Wiecie co ja kilkanascie lat temu chodząc do przedszkola nie chorowalam wcale, ani dzieci tak nie chorowaly, ale chyba wszystko przez to ze i rodzice byli mądrzejsi  ;) bo dzieci chore nie puszczali do przedszkola. A teraz liczy sie tylko praca, a nie chory dziec  :-\, niestety takie mamy realia.

Najbardziej mnie dobijają osoby ktore nie pracują a wysylają chore dzieci do przedszkola... bo o co sie meczyc w domu niech se idzie i pozaraza.

Dokładnie, jak ja chodziłam do przedszkola to panie dosłownie sprawdzały czy z nosa leci. Jak tak, rodzic musiał zabrać dziecko do domu bez gadania. To fakt też się chorowało, ale rzeczywiście rodzice byli mądrzejsi.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 13 Września 2011, 13:16 »
suprynka nie rodzice byli mądrzejsi tylko łatwiej było iśc na zwolnienie
były babcie, ciocie zawsze ktoś się zajął
a teraz ludzie pracują dłużej, intensywniej niestety

wiesz nicola mój mały móżdżek mi mówi że puszczanie dziecka z gorączką bądz kaszlem gdziekolwiek jest skrajnie nieodpowiedzialne
i nie robie tego

a jeśli chodzi o chodzenie od początku to chodzi mi o to że poszedł pierwszy rok prawda??????
bo chyba nie drugi skoro ma 2 latka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1153 dnia: 13 Września 2011, 13:31 »
nie ...to po prostu były inne czasy... "czy się stoi czy się leży...."
teraz - nie ma cię w pracy...to lecisz i tyle. widzę po swojej firmie..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1154 dnia: 13 Września 2011, 13:39 »
twarde prawo rynku...
— Richard M. Devos

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1155 dnia: 13 Września 2011, 13:42 »
A propos żelków rybnych :-), ja właśnie kupiłam Mio Bio Alaska za 15 zł u siebie w aptece, jeszcze taniej niż na doz.pl.
Wąchałam i wcale nie śmierdzą rybą, Teraz ciekawe czy Kuba je zechce.

Wątek przedszkolny więc my z katarem nie puszczamy, bo od razu Kubie się zaciera pod noskiem i płacze, że mu leci. Z gorączką tym bardziej. Choć dziś miał 37 stopni, ale zauważyłam ze od kilku dni ma taką podwyższoną temp i nic mu nie jest.
I dziś był płacz, jednak ja nie moge go zawozić bo mi płacze, a mężowi nie.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1156 dnia: 13 Września 2011, 13:48 »

a jeśli chodzi o chodzenie od początku to chodzi mi o to że poszedł pierwszy rok prawda??????
bo chyba nie drugi skoro ma 2 latka

No raczej .......  ;D

A jezeli chodzi o prace czy wczesniej było latwiej , hmmmm nie dokonca, to że dzis kazdy żyje w posiechu, to nie znaczy ze było duzo prosciej, fakt jest faktem że nie ma ludzi niezastąpionych  ;)

Ja tam sie ciesze ze u nas zniesli to ze dzieci maja chore nie przychodzic i koniec kropka, a jak bedzie zobaczymy, a zas jak Wy robicie, wasza sprawa, róbta co chce ta  ;D, tylko smiać mi sie chce z nie których tekstów, typu że placzą że dziecko przyniosło z przedszkola katar, a same takowe puszczają, poprostu na logike nie idzie tego ogarnąc  :P i tyle mnie w tym temacie, bo juz sie nudno zaczyna robić  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1157 dnia: 13 Września 2011, 13:53 »

wiesz nicola mój mały móżdżek mi mówi że puszczanie dziecka z gorączką bądz kaszlem gdziekolwiek jest skrajnie nieodpowiedzialne
i nie robie tego

ps ja pisalam o rozumku nie o móżdzku  ;), i widze że duzo osob to uchwyciło, choc tak naprawde nikogo nie wymieniłam z osobna, ale cos jest na rzeczy :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1158 dnia: 13 Września 2011, 13:55 »
 ... jeśli się przyprowadza dziecko z katarem to później nie dziwota ze i nasze także przyniesie kiedyś katar do domu ... błędne kolo....

Mati pierwszy rok więcej siedział w domu z babcia (dzięki Bogu , ze ona jest) niż chodził do przedszkola... zobaczymy co ten rok przyniesie ... tran norweski pije , nawet się marudzi mój mały lekoman...

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #1159 dnia: 13 Września 2011, 13:58 »
twarde prawo rynku...
niestety...trzeba jakoś przez to po prostu przejść, skoro nie mamy na to wpływu.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1160 dnia: 13 Września 2011, 14:00 »
Juz widze mine mojego szefa kiedy mówie mu ze tydzien(doslownie!) po jdnym 14dniowym pobycie w domu(Maja miala zastrzyki) musze isc na l4 bo..dziecko nabawilo sie zap, jamy ustnej-mysle ze jego pioruny w oczach zabiłyby mnie na amen :P :P :P
Na szczescie nie musze miec taki obaw-na ten czas i tak jestem na zwolnieniu(ale swoim osobistym ciążowym ;D ;D ;D) wiec jesli widze ze Maje rozklada to jej nie puszczam i tyle.Dotego ZAWSZE (nawet jak byla w poj. dni w klubiku malucha) dopytywalam sie lekarza czy napewno juz nie sieje itp..Laski dajcie loozu,jedną sprawa jest niemoznosc NIE puszczenia dziecka z glutem do przedszkola inna skraja glupota osób ktore maja z kim dzieciaka zostawic a nie robią tego..jak np,umnie laska w ciaży równo zemna i po jednym dniu kuracji w domu prowadzi dziewczynke kaszląca i z zielonym glutem po pas..dziecko harczy w szatni niemilosiernie,opiekunki w szoku ze dziecko juz wrocilo..i mówie do panny"no zuzia chyba jeszcze chora jest",odp"no chora" ::) ::) ::) ::)rece mi opadly...bo sory siedzialam tydzien w domu z marudzacym dzieckiem wydalam ponad 150zl na leki i jest takie bezmózgowie które widze potem jak smiga po miescie coto doprowadzi w 99%do przesiewu w grupie tych maluchów..to mnie krew jasna zalewa!!!!!!
I zgadzam sie z przedmówczyniami..kiedys z.asranym obowiązkiem matki bylo isc na l4 na dziecko..jak nie byla babcia i inne ustrojstwa..teraz niema tego komfortu >:( >:( >:( >:(

******czy u Was jest bal Jesieni??jesli tak -przebieracie jakos dzieci?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1161 dnia: 13 Września 2011, 14:03 »
Ja nie wiem czy u nas bal jesieni będzie, dopiero w piatek mamy zebranie i mam nadzieje się czegoś dowiedzieć. Ale jak będzie to jakoś postaram się przebrać mego kawalera.
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 13 Września 2011, 14:05 »
u nas jest zebranie rodziców...Tetku...nie bal...

mam nadzieję, że bali póki co nie będzie...
najbliższy zakładam na karnawał...

piszecie o tych glutach, że zadzwoniłam do męża z pytaniem czy z przedszkola nie dzwonili...że Ewka chora...
to się w łeb popukał...
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1163 dnia: 13 Września 2011, 14:09 »
hhehehe Lila bo Ci dyskusja sie udzielila podswiadomie ;D ;D ;D ;D ;D
Unas juz zebranie bylo..14.10oficjalne pasowanie na przedszkolaka-potem pod koniec pazdziernika bal jesieni.Mysle coby jej za dynie nie przebrac ;D ;D ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1164 dnia: 13 Września 2011, 14:15 »
wiecie, bo to zależy od tego jaki to katar, i aco jemu towarzyszy
inna sprawa jak jest to gęsty zielony glut(bakteryjny) gdy towarzyszy mu kaszel
no wtedy wg mnie sorry, ale dziecko jest CHORE

a czym innym jest lekki przezroczysty katar, który faktycznie może być alergiczny(nowe miejsce, jakieś pluszaki, wykładziny, kurz)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1165 dnia: 13 Września 2011, 14:55 »
jagodka :) moja zaczela przedszkole 2 rok :P tu nie ma zlobkow ;)) zaczela jak miala 10 miesiecy :) teraz ma II klase jak gdyby ;))

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1166 dnia: 13 Września 2011, 17:56 »
Moje dziecko wróciło z przedszkola z temp 38,5..szybko do lekarza tylko mocz kazał zrobic bo poki co to tylko temp... i nic wiecej....
Jutronie idzie do przedszkola a bylo juz tak fajnie....

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1167 dnia: 13 Września 2011, 19:12 »
U nas rozpaczy ciąg dalszy

Młoda próbuje wszelkich sposobów, zeby zostac w domu, np. dziś rano oznajmiła, ze wczoraj panie mówiły, ze dziś przedszkole będzie zamknięte i ona nie może iśc w takim razie  ;)

W drodze już jest smutna, zgaszona, jak podjeżdżamy pod przedszkole zaczyna się płacz, a później jest już tylko gorzej. Dziś pani odrywała ją wyjącą siłą ode mnie, ona wyła "Mamusiu nie zostawiaj mnie" jak wyszłam to sama ryczałam z pół godziny. Podobno w przedszkolu płacze długo po przyjściu, ale jak się w końcu uspokoi jest dobrze, bawi się, je, śpi. Jak ją odbieram szaleje ze szczęścia, ale mówi, ze płakała, bo nie było mnie

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #1168 dnia: 13 Września 2011, 20:41 »
Gemini straszne że tak źle to znosi... Tak z ciekawości zapytam jak jej tłumaczysz chodzenie do przedszkola? Szymek miał kryzys w chodzeniu po długiej chorobie i siedzeniu w domu z tatą który akurat na tą chorobę wrócił. Nie płakał strasznie ale widać było że jest mu bardzo smutno i leciały mu łezki, ale tłumaczyłam mu że każdy gdzieś chodzi. I tu dawałam wszystkie przykłady. Dobrze też zabrać dziecko na wycieczkę poglądową- np mówiliśmy że tata chodzi do szkoły i odwiedził z nim tą szkołe. No i na końcu wyliczanki było że Szymek chodzi do żłobeczka. Wiecie że pojął a miał wtedy 1,5 roku jakoś.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1169 dnia: 13 Września 2011, 22:04 »
Żeby było jasne moje dziecko jak jest chore siedzi w domu. Przechorować musi ale w domu. niestety często po dwóch dniach po chorobie znowu wraca z katarem, więc jeżeli jest to przeźroczysty katar, nie ma kaszlu i gorączki to idzie i chodzi tak 90% dzieciaków plus 10% faktycznie chorych. Można się tu podniecać dyskutować ale i tak jest i będzie po prostu życie.