Sylwia najlepiej jakiś jesienny kombinezon, nawet o rozmiar większy bo na początku to zupełnie nie przeszkadza, a starczy Ci do zimy. Czapa oczywiście no i to chyba wsio. Zależy jaka będzie pogoda, czasem wrzesień jest mega ciepły, więc wtedy wystarczy jakaś bluza, czapa i kocyk.
Aniu, ja kołderkę kupiłam na 120 cm, moim zdaniem i tak jest duża, pasuje do łóżeczka o tym rozmiarze, ale u nas używana jest jako "prześcieradło" ponieważ Mai nie podobało się spanie na twardym materacu. Zawinęłam pod spód materaca, więc jest i bezpiecznie i przytulnie

może się też przydać ochraniacz na szczebelki, jak dzidzia będzie malutka to sobie poczeka, przyda się prędzej czy później, chociaż równie dobrze można dokupić z kompletem pościeli. Zależy ile chcesz na to wydać, wg mnie nie było sensu kupować ferreti, bo za trzy razy mniej kupiłam pościel polskiej firmy na K. nie pamiętam, to było jakieś nazwisko. Kacperski może

i jest fajna. Poducha tak czy inaczej pewnie będzie zbędna.
Butelka dla młodszego, ale dla półtoraroczniaka wg mnie wystarczy niekapek. Ja mam lovi z ustnikiem i lovi 360. Jeśli chodzi o butelki to używałam avent najpierw zwykłe smoki, potem trójprzepływowy, jak już ogarniała na tyle, żeby pić z niego mleko i kaszę na zmianę. Ale ten pomysł z butelkami tt wydaje się fajny

nie wiadomo czy takie 1,5 roczne dziecko nadal nie używa butli, można kupić jedną i jak już się zaklimatyzuje i oswoi z nowym miejscem stopniowo zmieniać na niekapek.
kocyki: na pewno przydadzą się conajmniej trzy, bo się brudzą i kurzą, no i osobno do łóżeczka i do wózka. Skoro zbliża się lato to na pewno wybrałabym przynajmniej jeden kocyk z czystej bawełny, jeden jakiś ciut cieplejszy z polarku (nie wiem jak u Was, ale u nas wczoraj było z 10 st

), mikrofibra jest kudłata i wkurzało mnie to, że te kłaki wszędzie fruwały i nie raz małej weszły do oczka.
Sądzę, że niezależnie od wieku przydadzą się flanelowe pieluszki, dosłownie ze trzy sztuki, są fajne latem żeby położyć w wózku, zwykle te materiały są sztuczne i dziecko bardzo się poci. również do przykrycia zamiast kocyka jeśli jest upał. Poza tym są fajne do przytulania

Apteczka: krem z filtrem

witamina d, jakiś ibum czy nurofen, trzeba spr czy mają przedziały wiekowe, ale wydaje mi się, że jest jeden dla wszystkich, nie pamiętam tylko od którego mca. przyda się prędzej czy później. może czopki z paracetamolu, u nas nie zdały egzaminu, powodowały natychmiastowe wypróżnienie, żel na ząbkowanie. dla młodszego bobotic na kolkę.
Z zabawek to jakaś grzechotka, moja czasem do tej pory lubi sobie pogrzechotać

i jakaś przytulanka by się przydała jako przyjaciel w nowym miejscu. Na pewno dostaniecie też jakieś prezenty.
Tyle mi na razie przychodzi do głowy, resztę już pisały dziewczyny.
Powodzenia

daj koniecznie znać jak poszły zakupy i jak już będziecie mieć maluszka w domu