Marta wiem o jakiej komodzie do kąpieli i przewijania piszesz

Używaliśmy jej dość krótko - do 4 m-ca, bo córa urodziła się długa, więc nie mogła się w wanience wyprotować, bo waliła głową o drugi koniec

, przewijać zaczęłam na łóżku, bo zaczęła się kręcić i przesuwać i bałam się, że w końcu spadnie, pomimo, że nawet na ułamek sekundy jej nie spuszczałam z oka

Przemyśl, czy nie lepiej kupić od razu większej wanienki ze stelażem i przewijaka na łóżeczko, bo wyjdzie na pewno taniej

Stelaż trzymam złożony w łaziene i jakoś nie kłuje mnie w oczy

Przy drugim dziecku bym tak zrobiła, no ale mam tą komodę i czeka na strychu
Polecam materacyk gąbkowy do wanienki - nie musisz dziecka trzymać tylko wygodnie położyć i myć, dodatkowo masz dwie ręce wolne. Na początku wkładałam pieluchę, ale wkurzało mnie to, że się zwija

Materacyk jest stosunkowo tani, więc można często wymieniać - zalecane co miesiąc.
Kaftaniki bym wykreśliła i kupiła więcej body.
Potwierdzam, że malucha lepiej się ubiera w ciuchy rozpinane na długości niż wciągane przez głowę. Miałam takich kilka rzeczy i założyłam po razie, bo mnie i córę wkurzały.
O sudocremie już wiesz

Polecam bepanthen - ogólnie ma to być maść natłuszczająca, obojętnie jaka.
Termometr do wody sobie daruj, sprawdzam łokiciem i córa nigdy nie narzekała

Ręczniki dwa wystarczą, przy chłopcu może faktycznie potrzebna jest większa ilość, ale tego nie wiem

Pościel do wózka to zbędny wydatek, nad którym też dumałam

Flanela pod dziecko i kocyk na dziecko wystarczą

Ochraniacza do łóżeczka nie używamy i chyba nie będziemy, bo uwielbiam jak co rano córcia patrzy na mnie zza szczebli i zagrzewa uśmiechem do podniesienia tyłka z łóżka

A mam dwa...
Herbatkę koperkową mogę Ci oddać, bo mi cała została, nawet nie otwierałam a tylko mi zalega, tak samo z herbatką dla matek karmiących.
Smoczek do mleka i do picia jest taki sam

Chyba, że chcesz do mleka wieloprzepływowy a do picia jednoprzepływowy (takie ma tommy tippe).
Podgrzewacz do mleka/słoiczków to super sprawa, ale na wyjścia poleciłabym Ci termos
Mleko modyfikowane wybrałam sama, bez konsultacji z pediatrą i nic córce po nin nie było, wiec już zostało. Wiesz, jak płakała mi wieczorem z głodu to nie miałam jak konsultować z pediatrą, które mleko wybrać
Podkłady jednorazowe do przewijania są w rossmannie rewelacyjne

Ciągle ich używamy

JEdnorazowe - czyli do pierwszego zasikania

Tak, to używam jednego kilkakrotnie
Mogę Ci oddać maść na brodawki musteli, bo mi została. Sprawdzę tylko czy może być tak długo otwarta.
Uważam, że koszule muzzy są ładne