Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 519030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #2070 dnia: 15 Czerwca 2013, 10:59 »
dzisiaj go wykapalam w oilatum i natluscilam po kapieli oliwka linomag, ciekawe czy to cos pomoze ::) jak nie to dermatolog czeka. a i ze soba musze isc wiec 2 w 1 bedzie.

Offline Fraszka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 17.08.2009
« Odpowiedź #2071 dnia: 25 Czerwca 2013, 10:31 »
Kupując ubranka dla mojej chrześnicy wybieram jakąś wyprzedaż ubranek dla dzieci, żeby nie wydać zbyt dużo. Póki co nie pracuję, więc każdy grosz jest dla mnie ważny.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2072 dnia: 26 Czerwca 2013, 10:30 »
Fraszka, niezła reklama......

Przy pierwszym dziecku nie miałam pojęcia o istnieniu suszarek do butelek. Teraz "zaszalałam" i kupiłam taką http://allegro.pl/munchkin-skladana-suszarka-do-butelek-smoczkow-hit-i3325973247.html
Polecam! Butle, smoczki i inne duperele w jednym miejscu. Już ją wypróbowałam.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2073 dnia: 26 Czerwca 2013, 11:28 »
O jezusie, czego to nie wymyslą  ;D

Dla mnie hitem był pojemnik na mleko w proszku więc wiem, że mała rzecz może bardzo cieszyć  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2074 dnia: 26 Czerwca 2013, 11:31 »
Taki pojemnik też sobie sprawiłam w tej ciąży :) Brakowało mi czegoś takiego przy pierwszej córce. Na wyjścia.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2075 dnia: 26 Czerwca 2013, 11:51 »
Też mam podobną suszarkę do butelek - niewiele kosztuje, a naprawdę fajny wynalazek, szczególnie dla Małża, który wiecznie szuka a to butelek, a to smoczków do kompletu (chociaż w szafce jest na to specjalny kartonik) :P

Dla mnie hitem był pojemnik na mleko w proszku więc wiem, że mała rzecz może bardzo cieszyć  ;D
Ja mam ten dzielony na 4 części chyba Baby Ono i ten się sprawdza najlepiej jak Hubi zostaje z babcią. A mam też pojedyncze TT i te są czy też raczej były ;) lepsze na wyjście, chociaż dziwnym trafem mam 3 pojemniczki bez wieczek  ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2076 dnia: 26 Czerwca 2013, 13:23 »
Gagatka, Ty juz trzeciego malucha nosisz pod serduchem? Ale fajnie i jak szybko sie postaraliscie ;D tez bym tak chciala, ale sie troszke boje. Jak sobie radzisz z ciaza i niemowlaczkiem?

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2077 dnia: 26 Czerwca 2013, 13:49 »
Wiesz mój Małż chciałby najlepiej siedmioro dzieci, ale wynegocjowałam pięcioro :P ;D
A że szybko? No cóż, nie chciałam wyjść z wprawy w przewijaniu :P i nie chciałam dużej różnicy między dziećmi, bo sama jestem 9 lat młodsza i to dla mnie zdecydowanie za dużo, chociaż kontakt z bratem mam super. Widzę, że Łucja fajnie się bawi z Hubim, chociaż wojny o zabawki też się zdarzają, to jednak nauczyła się u Niani zasady, że "trzeba się dzielić" i pamięta o tym.

Marta ja wychodzę z założenia, że z każdą kolejną ciążą mniej się nad sobą "trzęsiesz" i wiesz, że niektóre objawy są normalne. Przy drugiej i teraz w ciąży cały czas pracuję, nie mam bliskich spotkań z ceramicznym uchem i to też jest inaczej niż z Łucją, gdy od początku byłam na zwolnieniu. Jak dla mnie taki tryb życia jest psychicznie i fizycznie zdrowszy, bo nie zamartwiam się, że coś jest nie tak, no i nie mam ciągłej warty pod lodówką (chociaż ciągle mnie ssie :P )
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #2078 dnia: 26 Czerwca 2013, 13:59 »
Pięcioro? Wow. Ja chcę mieć trójkę, ale coś na drugie nie mogę się zdecydować :)

Jak sobie radzisz z ciaza i niemowlaczkiem?

Yyyy, w podpisie widzę, że młodszy ma prawie 1,5 roku...

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2079 dnia: 26 Czerwca 2013, 14:23 »
Hehe, faktycznie, mi sie ubzduralo, ze styczen tego roku ;D haha, to juz nie niemowlaczek w takim razie :P ja bym chciala wlasnie juz niedlugo sie zaczac starac o drugie, ale z drugiej strony, chcialabym tez do pracy isc na jakis czas, no i co tu poradzic ::) moj maz to by juz teraz chcial drugie, a potem od razu trzecie (my tez trojke chcemy).

No, a ta piatka to tak na serio? Bo jezeli tak to zazdroszcze, duza rodzina musi byc super ;D

Offline gagatka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2080 dnia: 26 Czerwca 2013, 15:08 »
Pięcioro? Wow.
Taaaaa... troje na pewno ze mną, a co z resztą? :Szczerbaty:

haha, to juz nie niemowlaczek w takim razie :P
No Hubciu to już zdecydowanie nie jest niemowlaczek, jest już z Niego kawał fajnego, przytulaśnego chłopa ;D

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2081 dnia: 26 Czerwca 2013, 17:12 »
to pudelko na mleko sprawdza się tez w nocy.. nie marnuje czasu na odmierzanie tylko przesypuje i już ;)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #2082 dnia: 26 Czerwca 2013, 18:18 »
A dajcie linka do takiego pudełka na mleko  8)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2083 dnia: 26 Czerwca 2013, 18:44 »
A dajcie linka do takiego pudełka na mleko  8)

wlasnie! ;D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2084 dnia: 26 Czerwca 2013, 20:44 »
A proszę - http://allegro.pl/avent-pojemnik-dozownik-na-mleko-w-proszku-i3330722133.html.

Pamiętam, że polecałam bardzo i cieszę się, że niektórym podpasowało :) Na pewno jeśli kiedyś jeszcze będziemy mieli bobasa to znowu kupię, dla mnie rzecz niezbędna :)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #2085 dnia: 26 Czerwca 2013, 21:03 »
Aaaa, to ja się czegoś innego spodziewałam   ;D. Co do wyżej wymienionej suszarki to już żałuję, że o takowej nie wiedziałam, ale pojemnik nie widzi mi się :-). Czyli po prostu wcześniej trzeba sobie te porcje mleka odmierzyć  8). Może jak dzieć jest na mm od początku, to to ma sens, ja daję teraz raz dziennie mm do kaszki, to nie jest to problem...

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2086 dnia: 26 Czerwca 2013, 21:11 »

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2087 dnia: 26 Czerwca 2013, 21:20 »
Ma to sens bardzo duży jak się często gdzieś jeździ, wychodzi, jak dziecko jest na mm. A zwykle dziecko pije mm dłużej niż do roku.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2088 dnia: 26 Czerwca 2013, 23:48 »
fajny gadzet ;)
a ta suszarka co japcio wkleila to ma sens? w sensie czy na codzien lepiej sie sprawdza nuz zwykla uszarka do naczyn w kuchni.
prosze oopinie
dla mnie wszzystko dotyczace artykulow dla malucha tokompletna niwosc...  i glupieje od nadmiaru ...
juz mi sie myli czym sie rozni podklad poporodowy od  jakiejs ceratki itp  8)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2089 dnia: 27 Czerwca 2013, 07:46 »

a ta suszarka co japcio wkleila to ma sens?

Dla mnie ma, bo nie posiadamy suszarki do naczyń (plus zmywarki). Przy Oli kombinowałam, gdzie suszyć butle. Albo rozkładałam jakieś szmatki albo tacki plastikowe. Teraz wszystko będzie w jednym miejscu. A jak się jej nie uzywa to można złożyć na płasko i schować do szafki.

Jest wiele gadżetów dla dzieci i musisz kupować je z głową. Dla mnie ta suszarka to coś potrzebnego, ale np. nie kupiłabym podgrzewacza czy sterylizatora, bo obyłam się bez nich przy Oli i teraz też nie będą mi potrzebne. Ale dla innych rodziców, są niezbędne. Więc zastanów się Sylwia, zanim coś kupisz.

Podobnie  z tym pojemnikiem na mleko. Przy Oli kombinowałam, odmierzałam miarki do tego, co miałam pod ręką, woziłam ze sobą puszkę mleka. Ale podpatrzyłam u koleżanki ten pojemnik i obiecałam sobie, że przy kolejnym dziecku kupię. I tak też zrobiłam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2090 dnia: 27 Czerwca 2013, 09:30 »
dzieki Japcio.
czlowiek chcialby dla swojego pierworodnego gwiazdke z nieba...  ::)
dlatego tak szukam czzytam wypytuje ;)
zakupy wyprawkowe bede robila pod koniec lipca. zobacze ile zostawie w sklepie ::) i na tej podstawie zweryfikuje czy pozostale gadzety kupic czy nie  ;D

np ostatnio mialam duza rozkminke nad butelka.. chcialam calme medeli.. ale jej kosz toprawie 80zl i tak sobie mysle czy warto... skoro mam juz butelke avent i tt....  ::)

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2091 dnia: 27 Czerwca 2013, 09:36 »
Sylwusia, przy Oli miałam butelki Avent. Fajnie się sprawdziły i teraz tez chciałam kupić, ale....
Dostałam jedną Tomi Tipi (wiem, pisownia :) ), a drugą Lovi wygrałam w konkursie.
I na razie nie kupuję Aventu. Zobaczę, jak te dwie się sprawdzą.

ps przy drugim dziecku jakoś tak lajtowo się podchodzi do wyprawki :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2092 dnia: 27 Czerwca 2013, 09:42 »
i ja tez postsnowilam sobie poki co darowac kolejna butelke...
mam kolejne pytanie  8)
czy uzywacie termometrow do wody? co prawda sa mega tanie wiec zadna strata jak nie uzyje....
i czy mega paka chyba 173szt czy 160 pare  pieluszek pampers w rozm 1 to nie za duzo na poczatek? czy kupic mala paczke 1 a bardzo szybko uzywavsie 2?????

no i czy lepiej na poczatku pampersa czy dada biedronkowa w zupelnosci wystarczy...

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2093 dnia: 27 Czerwca 2013, 09:44 »
ja tam w ogóle mam tylko 2 butelki ;D
wymieniam tylko smoczki i jakoś dajemy radę ;)
- termometr- kupiłam i nie użyłam ani razu
co do pieluch to my od razu używaliśmy 2, nawet nie kupiłam żadnego opakowania 1...ale ile pieluch idzie to ciężko powiedzieć :drapanie:

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #2094 dnia: 27 Czerwca 2013, 10:03 »
my mamy 4 butelki i tez sobie swietnie radzimy. Suszarke uwazam za zbedny gadzet  :-\

co do termometra to tez nie mamy  ;) wode w wannie wlewam taka jak dla siebie (moze ciut chlodniejsza bo ja lubie goraca  ;)) w pokoju tez nam nie potrzeba termometra bo po co???  ;)

Offline Agnieszka_B

• Szczęśliwa żona i mama
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 26 grudnia 2008
« Odpowiedź #2095 dnia: 27 Czerwca 2013, 10:26 »
My zuzylismy tylko jedno male opakowanie Pampersow 1 na poczatek, potem od razu 2 (syn byl duzy)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2096 dnia: 27 Czerwca 2013, 10:41 »
My mamy termometr i uzywamy dodatkowo, oprocz lokcia.

Butelek mam chyba z 6 aventu, czesc kupilam, czesc dostalam, byla tez jakas dodana do laktatora. Poki co nie uzylam nawet jednej, karmie tylko piersia ijeszcze nie zdarzylo mi sie odciagac. Z reszta polozna mi odradzila uzywanie butli, skoro laktacja uklada sie tak swietnie, powiedziala, ze jezeli chce wyjsc i dziecko bedzie karmione przez kogos innego to juz lepiej aby pilo z lyzeczki. Poki co nie mialam potrzeby wyjsc bez malucha, wszedzie go zabieram ze soba.

Jedynekuzywalismy w szpitalu, potem mielismy pare gratisowych paczek i uzywalismy dwa tygodnie mniej wiecej, az sie nie skonczyly, ale pod koniec, to juz Adasiowi kupsztal wyciekal na plecy, wiec ewidentnie byly zbyt male, a myslalam, ze cos zle zakladamy ;D tak wiec ja bym kupila jedno opakowanie jedynek i jedno dwojek na poczatek, moze sie okazac, ze wcale jedynek nie uzyjesz, a szkoda kase wywalac w bloto. No i u nas lepiej spisuja sie libero, wydaja mi sie bardziej miekkie i latwiej sie zaklada, ale to pewnie po prostu jedna z wielu opini.

Co do podkladow to ja w szpitalu mialam taka ceratke podkladana pod recznik i to wszystko zawiniete pod materac. W domu juz nie korzystalam, bo uzywalam zwyklych podpasek i nic juz mi z nich nie wyciekalo.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2097 dnia: 27 Czerwca 2013, 10:47 »
Oczywiście, że termometr miałam. Uzyłam w czasie pierwszej kąpieli i koniec ;D

A to pudełko na mleko ma sens gdy karmi sie dziecko tylko mlekiem mm. W nocy nie trzeba liczyć, babcia nie musis odmierzać, na wyjście tez nie trzeba brac całej paczki - no dla mnie to super gadżet był i nawet sobie zatrzymałam pudełeczko na wszelki "w" ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2098 dnia: 27 Czerwca 2013, 11:10 »
termometr mam, używamy ciagle.. mój maz bez tego by panikowal ze dziecko poparzymy  ::) taki typ ;) Mala probuje go kopnac nozka w kapieli ;)
suszarki na butle nie mam.. choć może i miałoby to sens bo tak to stoja na blacie na papierowych recznikach  ::) ale w Irl takiego gadżetu nie zauwazylam
sterylizator tez mam.. uzywalam początkowo non stop jak sciagalam swoje mleko.. teraz raz na pare dni sobie butle wrzucam, 5min i gotowe. Plus jest taki ze takie rozgrzane butle/pojemniki baaardzo szybko schna, a jak się tylko umyje pod kranem to dużo dluzej :/

pampersow bym kupila 1 mala paczke. towar ogolnodostepny nie ma co chomikować bo się może nie przydac. a w pierwszych dobach dziecko tego wiele nie zuzyje :) spokojnie

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2099 dnia: 27 Czerwca 2013, 12:03 »
a w pierwszych dobach dziecko tego wiele nie zuzyje :) spokojnie
na to też nie ma reguły. Nasz w pierwszych dobach zużywał  tyle pampersów, że głowa mała...

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...