Autor Wątek: Wyprawka niemowlaka  (Przeczytany 520569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Odp: Wyprawka niemowlaka
« Odpowiedź #2220 dnia: 16 Marca 2014, 19:31 »
AnioOlku, a czy ty z tego co pamietam nie kupywalas laktatora medeli? moze masz go jeszcze na zbyciu? ja bym chciala go zarezerwowac  ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2221 dnia: 16 Marca 2014, 21:54 »
Kupilam, krotko uzywalam i szybko sprzedalam kolezance. Przykro mi Bozenko. Poszukaj jak ja na allegro. Kupilam uzywke w dobrym stanie i poszla dalej wiec towar chodliwy i warto go kupic!

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2222 dnia: 16 Marca 2014, 22:54 »
Medela swing? Jakoś nie bardzo widzę używany laktator... Taki trochę zbyt osobisty gadżet. Ale z drugiej strony jak patrze na cenę tej medeli to zastanawiam sie czy sie nie przelamac. A macie jakieś inne laktatory elektryczne godne polecenia?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2223 dnia: 16 Marca 2014, 23:52 »
Z mdeli sciagalam melko w szpitalu i fajnie szlo (ja i tak mialam malo melka),ale w domu recznym z aventu mi zanikalo mleko.Katastrofa ten laktator.
I tez nie chcialam od kogos odkupywac,ale teraz juz tak zrobie.Wysterylizuje i tyle ;).

Co do butelek to moja z poczatku byla bardzo wybredna ,a moze bardziej nie to ,a to ze miala klopoty z sasiem i szybko sie meczyla wiec z poczatku kupilismy smoczki ciete na ukos z nuk , a jak juz miala koło miesiaca kupilam dr brownsa i do tej pory z nich pije.Mamy tez z tt , no i te dopiero po 3 miesiacu chciala pic.No,a teraz wlasnie najczesciej jak pije to z tt.Dla mojej wygody bo mniej czesci do mycia  :D.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #2224 dnia: 17 Marca 2014, 07:21 »
wlasnie chcialam pisac ze wystarczy wysterelizowac i po sprawie ;-) w szpitalu tez sie uzywa wspolnego. a i pewnie mozna same nakladki kupic nowe??

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2225 dnia: 17 Marca 2014, 07:43 »
Ja mialam medela mini electric. W sumie nie wiem czy npolecac czy nie.. w koncu u mnie tsk malo szlo...
ale w sumie to on mi rozbujal to mleko..

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #2226 dnia: 17 Marca 2014, 07:46 »
ja mam z tt elektryczny, mnie pasowal, cichy w porownaniu do nimi electric(kolezanka miala) ale to subiektywna, bo nie uzywalam zadnego innego...

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2227 dnia: 17 Marca 2014, 07:50 »
Medela swing? Jakoś nie bardzo widzę używany laktator... Taki trochę zbyt osobisty gadżet.

Jestem tego samego zdania :) Pożyczyłam kiedyś mój szwagierce i dziwnie się potem czułam korzystając z niego. Nawet po sterylizacji. Świadomość, że inny cycek był w nim nie była fajna ;) 

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #2228 dnia: 17 Marca 2014, 08:44 »
Ja chcę kupić używany.. Ale kupić nowe wkładki.. A który polecacie?? Chodzi mi o elektryczny..

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2229 dnia: 17 Marca 2014, 09:30 »
Ja kupilam medele juz kiedy mi pokarm zanikal. Bez sensu bylo kupic nowy laktator za 500zl, zeby sie przekonac, ze jednak nic z tego... Za duzo bym stracila, a tak kupilam uzywke, wysterylizowalam, a pozniej sprzedalam dalej...
W szpitalu tez jest wspolny, uzywa go o wiele wiecej kobiet...

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #2230 dnia: 17 Marca 2014, 11:27 »
Marcela ja stosowałam butelki tommee tippee i byłam bardzo zadowolona  :) Używałam i tych antykolkowych i zwykłych i oba rodzaje moim zdaniem są świetne  :)

I ja też takich używam :) Te nowe mają nawet pasek do mierzenia temp. mleka :) Ale teraz zmieniłam mleko na anty wzdęciowe i smoczki antykolkowe się zapychają ::)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #2231 dnia: 17 Marca 2014, 11:31 »
U nas po raz drugi butelki TT :) Sprawdzały się przy Anusi, więc mam nadzieję że przy Joasi też się sprawdzą :)

Donoszę uprzejmie, że kupiłam ręczniki dla młodszej firmy CEBA BABY i jestem pozytywnie zaskoczona jakością i wykonaniem :)
Już je wyprałam i i na chwilę obecną są na + :)

Po dłuższym użytkowaniu się jeszcze wypowiem :)

My używałyśmy z sis jednego laktatora i wykarmiłyśmy już razem na nim trójkę dzieci ;) Czwarte w drodze ;)
Niestety po kimś obcym bym nie użyła... Siostra to co innego :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2232 dnia: 17 Marca 2014, 11:39 »
Dzięki za info o butelkach.. mam nadzieję, że będzie mi dane i chociaż raz pojadę do sklepu żeby ja żywo wszystkie zobaczyć..
A który laktator z madeli? Swing czy ten mini electra? Czy innej firmy tańszej miałyście?

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2233 dnia: 17 Marca 2014, 11:41 »
Ja mam butelki aventa, a laktator medela swing :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2234 dnia: 17 Marca 2014, 11:45 »
Ja też dostałam laktator z TT od siostry, choć ręczny jak dla mnie się sprawdził, no ale na dłuższą metę męczące to fakt...
Jeszcze dodam, że podgrzewacz z TT się u nas nie sprawdził, za to sterylizator jest super :)

Jutro i pojutrze w Superpharm pieluchy pampersa po 34,99 z kartą lifestyle. Chyba od 2 ale i tak się opłaca kupić :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #2235 dnia: 17 Marca 2014, 11:57 »
w lidlu sa wieelkie paki pampersow, my mamy 4 za 88zl w paczce 162sztuki
tez mamy podgrzewacz tt i trudno w nim temperature ustawic, do butelek tt trzeba zwraca uwage na srednice podgrzewacza, bo zwykle innych firm sa za male...
mialam w zestawie z laktatorem tt elektrycznym takie pudelko co sie wrzuca do mikrofali z odrobina wody i sterylizuje, fajna sprawa, nie trzeba bylo kupowac sterylizatora oddzielnie...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #2236 dnia: 17 Marca 2014, 12:04 »
zaba, ja te pieluchy kupiłam jak były jeszcze 3 i jak jeszcze używaliśmy 3, wtedy się opłacało, a teraz przy 4 wychodzi 54gr/szt, to dość standardowa cena, powtarzająca się, dla mnie okazja zaczyna się od 48 gr i poniżej za pieluchę ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2237 dnia: 17 Marca 2014, 12:05 »
Ręczny laktator mam aventa i tragedia.. więc chcę elektryczny.. Tylko nie wiem który wybrać.. Sterylizator mam.. Podgrzewacz muszę kupić.. więc za info o nich też będę wdzięczna :D :D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2238 dnia: 17 Marca 2014, 12:11 »
Z podgrzewczy to baaardzo polecam ten:

http://www.smyk.com/lovi-podgrzewacz-do-butelek,p1044925216,swiat-niemowlaka-p

Korzystam, jestem mega zadowolona, podgrzewa zawsze do idealnej temperatury, prosty jak obsługa cepa. No ideał po prostu :) Nie sprawdzałam na mleku, podgrzewam słoiczki- i duże i małe, po kilku kontrolach już stwierdzam, ze nie muszę przed podaniem sprawdzać temperatury, sama bym lepiej jej nie dopasowała :) Przy okazji jest dość mały, więc nie zajmuje wiele miejsca.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2239 dnia: 17 Marca 2014, 12:16 »
dokładnie zaba, ciężko dobrą temperaturę dobrać...

a w tej promocji w SP pieluchy 2 wychodzą za niecałe 44gr ;D, w lidlu było tylko od 3 ale też się opłaca :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2240 dnia: 17 Marca 2014, 12:19 »
marcella moja sis ma fajny i niedrogi podgrzewacz do butelek, zapytam jaki :) Żadna firmówka, a wszystkie firmowe butelki spokojnie się mieszczą, TT także :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2241 dnia: 17 Marca 2014, 12:21 »
W lovi też wszystkie wchodzą, jest tani, firmowy i rewelacyjny ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2242 dnia: 17 Marca 2014, 12:23 »
Lovi tani?

Ja mam na myśli sporo tańsze :) Takie w okolicach 50zł (czasem to koszt liczony nawet z wysyłką) :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2243 dnia: 17 Marca 2014, 12:24 »
No lovi ok 110, pewnie na Alle sporo taniej się znajdzie.... jak na podgrzewacz, który jest tak dobry i w porównaniu z innymi firmówkami to jak za darmo :) za 50 nie wiem, czy bym ryzykowała, w końcu o dziecko chodzi ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #2244 dnia: 17 Marca 2014, 12:56 »
Medela swing? Jakoś nie bardzo widzę używany laktator... Taki trochę zbyt osobisty gadżet.
Jestem tego samego zdania :) Pożyczyłam kiedyś mój szwagierce i dziwnie się potem czułam korzystając z niego. Nawet po sterylizacji. Świadomość, że inny cycek był w nim nie była fajna ;)  
Też na początku miałam takie myśli więc przyznam Wam dziewczyny trochę racji ale tylko odrobinę bo wydaje mi się, że wszystko jednak w głowie siedzi. Nie mniej jednak rozumiem te myśli. Więc jak ktoś ma kasę na zbyciu ;) to lepiej kupić sobie nowy.
Napiszę jednak, że jest płyn do sterylizacji i jest on naprawdę świetny. http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/51,79402,3856104.html?i=8
Doczyścił wszystko na pożyczonej medeli swing, nawet przebarwienia. Podziałał też świetnie na moją głowę ;D
Naprawdę chciałam kupić a z propozycją pożyczenia mi laktatora wyszła jego właścicielka i miałam myśli typu "inny cycek"

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2245 dnia: 17 Marca 2014, 13:00 »

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2246 dnia: 17 Marca 2014, 13:15 »
doksik przecież ze mnie i mojej siostry to ryzykantki numer jeden ;D Nie wiedziałaś?
Ryzykujemy życie i zdrowie naszych dzieci codziennie ;D

A tak na serio.
Napisałam wyżej, że moja siostra ma taki podgrzewacz (z tych tanich) i używa go już niemal dwa lata. Sprawdzony towar i na pewno bez ryzyka dla dziecka...

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2247 dnia: 17 Marca 2014, 13:18 »
moja siostra ma taki podgrzewacz (z tych tanich) i używa go już niemal dwa lata. Sprawdzony towar i na pewno bez ryzyka dla dziecka...

Nie mówię, ze nie ;) całkiem możłiwe ;) jak ja szukałam i czytałam opinie o tych tanich, niestety było zbyt wiele negatywów, a tylko na palcach jednej ręki pozytywnych opinii, ale nie neguję, skoro się sprawdza, to można się tylko cieszyć ;)
Ja mimo wszystko polecam Lovi i uważam, że cena jest swietna :) zwłaszcza w stosunku do jakości :) :) :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2248 dnia: 17 Marca 2014, 13:25 »
Więc jak ktoś ma kasę na zbyciu ;) to lepiej kupić sobie nowy.

Tak też zrobiłam :) Ręczny Avent za grosze na brytyjskim ebayu. Kumpela mi go przywiozła do PL. Do sporadycznego ściągania mleka jest super. Ale jakbym miała codziennie kilka razy opróżniać cycki to pewnie zainwestowałabym w elektryczny.

Ja mam w ogóle spaczoną psychikę jeśli chodzi o higienę ;) Nie lubię dzielić się ręcznikami, szczotkami do włosów i laktatorem :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #2249 dnia: 17 Marca 2014, 13:48 »
ja mam medele swing I bardzo polecam. Cenowo droższy (tu w irl placilam 169e, wiec skoro w Pl można kupic za ok 500zl to i tak jest taniej)
Ten drugi z medeli jest duzo glosniejszy I nie ma tych dwoch trybow pracy.
Uratowal mnie jak miałam nawal pokarmu i potem, jak mala odrzucila piers pozwolil jakiś czas pociagnac laktacje (1,5 miesiąca jeszcze sciagalam, jakby mi się nie znudzilo to pewnie udaloby się dluzej)
;) tez mam sterylizator i nie widze problemu w użyczeniu laktatora. Byleby nie został popsuty. Reszta się wysterylizuje. Membranke wymienie, butelki mam swoje niepozyczane..  Pozyczylam swoja medele już dwom koleżankom, obie były bardzo zadowolone, a terazlaktator lezy i czeka az znow mi się przyda :)