Autor Wątek: "Człowiek bez miłości jest zgubiony w świecie obcych i wrogów"do 5.9.09 140 dni  (Przeczytany 79296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
My nie skupiliśmy się bardzo na prezentach dla Gości. Symbolicznie dostaną zwinięte w rulonik podziękowania, może widziałaś je u mnie na odliczanku :)
Nie wydałabym tylu pieniążków za podziękowania, bo zdaję sobie sprawę że i tak wylądują później gdzieś w kącie i ślad o nich zaginie. Tak przynajmniej mi się wydaje ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
dlatego ja postawiłam na czekoladki, zjedzą i na zdrowie  ;D

ja o tym wietrze też nie pomyślałam, to jakiś cud, że mój teść wpadł na taki pomysł,

a w sprawie tych zdjęć to ja jestem tylko ciekawa czemu nie da wam dodatkowo tych zdjęć na CD, bardzo to dziwne dla mnie, ja bym go przycisnęła o płytkę nawet jak bym miała dopłacić, no chyba, że Wam nie zależy

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
kurde napisalam, ze tylko wydrukowane dostaniemy??? musze byc spiaca. rzeczywiscie tak ma w ofercie, tylko wydrukowane, ale jak chcesz to daje na plytce i my sobie tak zazyczylismy za 150 zł dodatkowo beda na plycie tez, ale bedzie taka sama ilosc co wydrukowanych, a poza tym on jest tylko na plener i kosciol, na sali juz nie bedzie  fotografa tylko kamerzysta. szkoda troche, ale i tak bedzie tyyyle aparatow wsrod gosci, ze nie ma co zalowac.

Offline pamela

• Chuck Norris
Witam.
Spotkanie z babeczka z ubezpieczalni sie odbylo, niestety nie po naszej mysli, w skrocie, nie mamy swiadka, oni tak, swiadek klamie ewidentnie, ale nikt mu nie udowodni. twierdzi ze w tym momencie byl na parkingu, z ktorego nie widac miejsca zdarzenia. ale to pewnie i tak nie ma znaczenia. babka mila bardzo, wierzy nam w 100% ale nie mamy dowodu jej winy. sama stwierdzila ze to nie fair. az krew sie burzy normalnie. cos nam to szkockie prawo szkodzi tylko. coz, szkoda nerwow, autko idzie do naprawy jutro, bo chcemy jezdzic. i mam nadzieje ze na tym koniec bedzie.

fotograf zamowiony na te sesje, formularz o urlop wypisany i podpisany przez szefowa, oficjalnie mozna jechac.
goscie zaczynaja odpowiadac, moj chrzestny dzwoni z potwierdzeniem, i kolezanka niestety z odmowa.
no ale liczylismy sie z tym, ze jakis procent odpadnie.

a jeszcze tak sie zastanawiam, czy na ta sesje narzeczenska jest jakis najlepszy pomysl na ciuchy, czy sa jakies kolory ktore najlepiej wychodza, czego nie ubierac? czy to obojetne. w sumie nie mialam nigdy takiej sesji, i nie wiem.

:-*  :-*

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
ja na jednej bylam w letniej sukience (zyczenie fotografa) a na drugiej w dzinsach i bialej letniej bluzeczce na ramiaczkach i zdjecia wyszyly super
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
Pamelko
"przykro mi, że tak to wszystko się u Ciebie toczy z tą ubezpieczalnią - ale najważniejsze, że Wam nic nie jest i nie ma jakiś dużych strat materialnych.
Z tego co słyszałam na zdjęciach najlepiej wychodzą żywe kolory ;)
Buźki zostawiam
 :-*  :-*  :-*

Offline carollaa

• Chuck Norris
Może warto się zapytać też fotografa co proponuje, albo po prostu poszaleć i iść w czym macie ochotę ;)  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ja dostałam instrukcje przed narzeczeńską mniej więcej takie :

nie jeść nic po 18ej dzień wcześniej i absolutnie zero alkoholu  ;)
wyspać się
ubrania luźne i wygodne i nie mogą być w kontrastowych kolorach (jeżeli chcesz szpileczki to weź też jakieś płaskie buty na podmiankę bo fotograf może Wam na przykład kazać skakać czy biegać)
makijaż mocny i wyrazisty (podkreślone oczy u kobiety... najlepiej sztuczne rzęsy) a facet przypudrowany

no i dobry nastrój koniecznie  ;)

Offline Marita

• forumowicz
  • A jeśli nie Ty... to spłonę i nic nie powtórzy się
  • data ślubu: mam nadzieję, że już wkrótce
kurcze super pomysł z tą sesją narzeczeńską  :) chyba teraz się to takie popularne stało  :) a my też ostatnio mieliśmy taką minisesję - w sumie jeszcze nie narzeczeńską, ale zawsze to coś  ;D
" (...) Chroń to co masz. Gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej."

Offline anulla_p

• Chuck Norris
też chciałam taką sesję ale usłyszałam ZAPOMNIJ - ehhh  :-\

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Pamelka, szkoda, że macie takie problemy po tej stłuczce.. wiesz, niestety nie tylko w Szkocji takie przypadki się zdarzają.. W Polsce bywa czasem tak samo.. :(

Co do sesji narzeczeńskiej - polecam, będziecie mieć wspaniałą pamiątkę! Ubierz się naturalnie, tak żebyś sama się dobrze czuła, tylko może w podobnym stylu niech będą Wasze ubiory.. Ale make-up wyraźny, Wiśniowa ma rację!

Buźki  :-*

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
no szkoda, szkoda, że macie te problemy przez to szkockie prawo :(
my sesji narzeczeńskiej nie będziemy mieli :( zazdroszczę, fajny pomysł.

Offline pamela

• Chuck Norris
witam witam wszystkich!!

coz czas zapomniec o stluczce juz i tak sie nie da nic zrobic. auto oddane do naprawy, z kasa sie juz pozegnalam, zostanie jutro przekazana mechanikom  ;D no trudno, byloby za pieknie, gdyby sie mialo duzo pieniedzy, jak sie ma wiecej, to zawsze cos wypada, i zaraz ma sie mniej.

teraz mysle nad moim wypadkiem. moja prawniczka wyslala mi moje zeznania do podpisania, musze troche poprawic, no i znalazlam dzisiaj kodeks drogowy, ktorym wyraznie jest napisane, ze kierowca MUSI upewnic sie pare razy przed cofaniem, ze moze to zrobic bezpiecznie, a jak nie to MUSI poprosic kogos o pomoc. rowniez z tego kodeksu wynika, ze ja nie zrobilam nic zlego przechodzac przez ulice nawet, jezeli to nie bylo przejscie dla pieszych. musze jej wyslac kopie, bo widocznie babka nie zna przepisow i mam nadzieje, ze to pomoze, bo jak to nie pomoze, to juz nic nie pomoze, do sadu nie pojde, bo to za duze koszty sa. eh same problemy...

wisniowa dzieki za tak dokladne porady, napewno skorzystam  ;D i tak wybiore sie na makijaz do kosmetyczki, wiec ona bedzie wiedziala co robic.

a o ubraniu juz tak myslalam, ze moze czarne rybaczki (bardzo lubie je latem, kiedys mialam takie super, ze nosilam, zszywalam dziury, az w koncu nie dalo sie juz zszyc i musialam sie ich pozbyc, a smutno mi bylo, bo juz takich fajnych nigdzie nie dostalam :) ) jakies sandalki i moze jakas rozowa lub fioletowa bluzke taka ala gorset, bez ramiaczek. normalnie juz sie nie mozemy doczekac tych sesji, moj M. to caly czas o tym gada, jakie zdjecia by chcial, gdzie. dobrze, ze sie cieszy a nie marudzi.

buziaki na mily wieczorek.
 :-*  :-*  :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Fajnie masz Pamelko, że Twój Pm zgodził się na taką sesję - mój PM - podobnie jak Anulli_p, powiedział "nie ma mowy", cóż...
Bużki zostawiam

Offline pamela

• Chuck Norris
dziewczyny mam takie pytanie. jakie ksiazki byscie polecily najchetniej dla ogromnej fanki ksiazek. uwielbiam czytac i robie to wszedzie gdzie tylko moge, zawsze jak do Polski jade to wracam z cala torba ksiazek. najbardziej wchodza mi horrory, kryminaly ale romanse i przygodowki rowniez dla zmiany. nie mam swojej ulubionej jednej ksiazki (no moze Harry Potter, ale to jest juz jakby moja mala obsesja, uwielbiam wszystko zwiazane z tym malym czarodziejem a zwlaszcza ksiazki), ewentualnie autorow jak King czy Masterton.
macie cos godnego uwagi, co moglabym zdecydowanie i w ciemno zamowic?

Offline anulla_p

• Chuck Norris
pamela to Ty zupełnie jak ja, jak wracamy z Polski to jedna torba jest z książkami, UPS uderzyłaś w mój czuły punkt  ;D
;D Harrego też mam wszystkie. Kryminały jak czytam, przepraszam kolekcjonuję to tylko Agatha Christie, ale z polskich autorów to lubię Chmielewską w tym klimacie. A tak poza tym jeśli o książki chodzi to my oboje mamy świra na tym punkcie: Terry Pratchett z cyklu Świata Dysku. Serię zaczyna "Kolor Magii" a na chwilę obecną seria liczy coś około 30 pozycji tytułów (fantastyka). Kiedyś dawno czytałam "Sagę o ludziach lodu"  Teraz chętnie kupiła bym gdzieś całą serię. Mike Resnick ciężko dostępny w Polsce - łapiemy wszystko co znajdziemy (to z kolei science-fiction).
A z Polskich autorów uwielbiam Jacka Piekarę, Maja Lidia Kossakowska (oboje fantastyka) Jest jeszcze szczecińska autorka Monika Szwaja pisząca luźne książki podobne jak Grochola (którą też lubię poczytać) do Szwai zaraziła mnie teściowa i nie żałuję. Z takich pojedynczych pozycji to "Pestka" Anki Kowalskiej. Paulo Coelho ostatnio "jedenaście minut" Mam Nasza koronna pozycja DIUNA Frank Herbert. Mam nawet słabość do jednego poety Krzysztof Kamil Baczyński pisał piękną poezję miłosną niestety zginą w wieku 23 lat w Powstaniu Warszawskim

ufff to na wstępie tyle  :D

Offline frezyjka81

• entuzjasta
Pamelko
Ze mnie mól książkowy jest niesamowity wyliczać mogę i wyliczać ale tu może coś znajdziesz:
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=2273.0
Buźki dla Ciebie

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
Nie wiem czy czytałaś taką książkę jak: KWIATY NA PODDASZU Virgini Andrews, ponoc powstał też film na podstawie tej książki.. Rodzaj: obyczajowy jak dla mnie z dodatkiem dramatu.. Wyszły 4 części, każda inaczej sie nazywa.. Akurat tą książkę miałam w oryginale, ale resztę ściągam jako e-booki - nie każdy lubi taki rodzaj książki, ale mnie to akurat nie przeszkadza :)

Buźki środowe

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja rozpoczelam teraz stamul orhana pamuka :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
a ja polecam Musierowicz i Pullmana :) Sandemo też, ale widzę, że ją już czytałaś ja właśnie przerabiam jej cała serię Opowieści :)

Offline pamela

• Chuck Norris
Witam.
dzisiaj dostalismy kolejna odmowe, niestety, znajomy M. odpadl, jak na razie to wiecej znajomych niz rodziny odmawia.

a dzis mam takie pytanko:
gdzie spedziliscie lub spedzicie noc poslubna???
nie pytam jak, nie wchodze w szczegoly, ciekawi mnie tylko, czy wynajmujecie hotel po weselu (jak my np.) czy w miejscu gdzie macie wesele pferuja pokoj w cenie, czy moze wracacie do wlasnego domku na pierwsza malzenska noc??

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
My dostaliśmy apartament gratis w którym zostaliśmy aż do poniedziałku po poprawinach  :) Był duży, przestronny z ogromną łazienką i blisko sali  :) Bardzo fajna sprawa  ;)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
My - podobnie jakOlucha- dostaniemy apartament gratis - podobno z kąpielą z płatkami róż, ale za cenę jaką płacimy w tym hotelu to i tak mało  :D
Buźki

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
Z książek,a raczej autorów mogę polecić Alex Kava- mnie poleciłą bodajże hania3033 i teraz się zaczytuję, poza tym Harlan Coben, Robin Cook, Tess Gerritssen, Maxime Chattam, Patrick Graham, Clive Cussler  to przykładowe- jak dla mnie rewelacyjni autorzy, z tym że Cook I gerritssen piszą thillery medyczne, a pozstałe to sensacje, kryminały...

My mamy mieć pokój w motelu, w krótym jest impreza gratis...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
My tez mamy fotografa tylko do kościoła i na plener :)
Szkoda, że tak wyszło z tym wypadkiem :( No ale niestety, jak pech, to pech :( :przytul:
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja na filmik narzeczeński ubieram sukienkę w letnich kolorach i klapeczki na delikatnym oibcasiku :)
Co do książek to nie pomogę, bo ostatnio całkowicie wypadłam z rytmu czytania, chociaż kiedyś czytała, pochłaniałam książki w niesamowitym tempie ;)

Nasza noc poślubna będzie miała miejsce w hotelu w naszym mieście - chcemy się odizolowac od wypełnionych gośćmi mieszkań ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
hej,
My dostajemy pokój od hotelu - podobno za darmo, ale pewnie i tak jest w cenie wesela. Poza tym, w ramach pierwszej rocznicy ślubu hotel zaprasza nas na kolację :) to już na pewno za darmo :)

Co do książek, to ostatnio znów wzięłam się za Grocholę :) Obecnie czytam "Kryształowego Anioła" (już kilka tygodni, ale czasu brak :( ), a  w kolejce czeka "Osobowość ćmy".

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
my tez mamy pokoj od dworku :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
Japcio super, że macie tą pierwszorocznicową kolację w Waszym hotelu :) bardzo miły prezent :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
My tez mamy noc po weselu w ramach prezentu od hotelu

Offline anulla_p

• Chuck Norris
my jak większość pokój w hotelu tym samym co było przyjęcie