Autor Wątek: 3 miesiące, 2, 1 i...... :)  (Przeczytany 27488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikoala

• Chuck Norris
Odp: 3 miesiące, 2, 1 i...... :)
« Odpowiedź #390 dnia: 2 Lipca 2009, 10:39 »
arvena ciezka sprawa z ta pracą, ale rozumiem CIe bo mój R. niewiele wczesniej dowiedział sie nagle o zwolnieniu niestety, ehhh i co z naszymi planami kiedy trzeba szukać pracy? I jak tu spokojnie jechac na jakis urlop nie wiem!
Mam nadzieję że wszystko sie poukłada i praca bedzie jeszcze lepszejsza!
No włąśnie tez mysle nad panienskim ale nie mam jeszcze koncepcjii!

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 2 Lipca 2009, 11:45 »
Dobrze że humor nieco lepszy :) ja też sobie myślałam powoli o panieńskim... Na razie wiem tylko, że tydzień przed ślubem, ale co z resztą?? Nie mam pojęcia :P chciałam coś zagadać ze świadkową, żeby pomyśleć wspólnie, obgadać, ale usłyszałam tylko "Ty się o panieński nie martw, będziesz miała taki, że go do końca życia nie zapomnisz" ;) ale co to miało oznaczać - nie wiem :P
Buziole arvenko :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #392 dnia: 2 Lipca 2009, 12:04 »
arvena i Twoja mama ma 100% racji czasem trzeba iść na żywioł, już trochę popłakałaś to teraz ciesz się dodatkowymi wakacjami a zobaczysz, że się jeszcze będziesz z tego super cieszyć, że możesz poświęcić czas na organizację a nie tylko zasuwać do pracy a i przy okazji odpoczniesz sobie. Zawsze trzeba patrzeć na pozytywne strony zaistniałej sytuacji i głowa do góry  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline arvena

• zapaleniec
  • Mów, niech Twoje słowa wzburzą krew...
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #393 dnia: 3 Lipca 2009, 09:26 »
anullka witaj :)  i dziękuję !!! :)
Właściwie, teraz to już tylko podchodzą do mnie ludzie  pracy i pytają czy dobrze słyszeli itp. i mogę z nimi spokojnie o tym rozmawiać - także nie jest źle. :)

Wczoraj kontunuowałam wycinanie etykietek, ale jeszcze sporo mi zostało. Dziś wybieramy się do księdza w parafi PM-a, oddać wszystkie dokumenty i zabrać wypełnioną licencję do parafi gdzie będziemy brać ślub. (prawdopodobnie we wtorek się wybierzemy, bo na poniedziałek mam zaplanowany z kolei poszukiwanie biżuteri z kumpelą, w końcu najwyższa pora).
Wczoraj też siedliśmy i pokazałam mojemu D. ile jeszcze rzeczy mamy do załatwienia i ustalilismy wstępnie, co w jaki dzień robimy - żeby on też poczuł, że jest tego sporo, a czsu nie wiele. - wydaje mi się, że się sam zdziwił ile jeszcze rzeczy zostało i że jak to podzielimy na dni, to wychodzi na to, że każdy mamy czymś zajęty.

Zresztą wczoraj myslałam, że wyjdę z siebie, albo go zastrzelę  :ckm: albo zbiczuję  :biczowanie:  
bo składaliśmy ostatnią komodę, a że on był wcześniej w domu, to zaczął sam i złożył źle szufladę! tzn. te listewki, które są tak ładnie obite były od spodu i był do nich już przybity spód - gwoździami!!!!  :glupek:, a te brzydkie od góry!! Jak to zobaczyłam - to zapytałam "co to jest??!!" I co z tego, że rozkręcił ją i poprawił, jak teraz w szufladzie jest pełno dziur?!  :mdleje: ręce opadają !!
Było mu potem strasznie głupio, a ja oczywiście skomentowałam odpowiednio co o tym myślę. Eh....
rozwód przed ślubem :D

haniu  to sie ciesz, że masz takie zorganizowane koleżanki, przynajmniej masz 1 problem z głowy!! :)
Moja tez powiedziała, że one cos wymyślą, mam się nie martwić ;], ale plan prawdopodobnie będzie taki jak pisałam wcześniej - najpierw w domu poczęstunek  :pijaki: :piwo_2: :drinkuje:, a potem dopiero wychodzimy w teren.  muszę tylko zrobić liste dziewczyn :)
Piątkowe buziaki , a jakby mi się nie udało być (bo wieczorem ze znajomymi jestesmy umówieni, a jutro po 1 ma przyjechac sofa, a po 2 chcemy do rodziców na wies jechac) to też weekendowe :) :*

odliczam

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 3 Lipca 2009, 10:49 »
haniu  to sie ciesz, że masz takie zorganizowane koleżanki, przynajmniej masz 1 problem z głowy!! :)
Moja tez powiedziała, że one cos wymyślą, mam się nie martwić ;], ale plan prawdopodobnie będzie taki jak pisałam wcześniej - najpierw w domu poczęstunek  :pijaki: :piwo_2: :drinkuje:, a potem dopiero wychodzimy w teren.  muszę tylko zrobić liste dziewczyn :)

no właśnie nie wiem czy sa takie zorganizowane, bo nigdy raczej nie były ;) :P okaże się w praniu ;) a jeśli chodzi o plan imprezki : najpierw w domku, a potem do miasta, to myślę że u nas będzie tak samo :) i też muszę zrobić listę dziewczyn (choć raczej będzie nas niewiele ;) )

Akcja z szufladą niezła, uśmiałam się z tych dziur ;D
Buziaki piątkowe :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #395 dnia: 3 Lipca 2009, 18:50 »
 :-* :-* :-* weekendowe zostawiam

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 3 Lipca 2009, 20:52 »
arvena no wrzuć na luz  ;) czy jak ktoś przyjdzie  do Ciebie w odwiedziny to będzie do szuflady zaglądał co by zobaczyć Wasze dziury, a poza tym i tak pewnie za 5 lat zmienisz sobie komodę; no pięknie wyrastasz na rasową, zrzędzącą żonę  ;D eh wiesz co myślę, że to Tobie powinno być głupio, że najechałaś na niego w tak błahej sprawie  ::) trochę więcej spokoju nikomu jeszcze nie zaszkodziło  :P co Ty na to?

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #397 dnia: 6 Lipca 2009, 09:12 »
hej, hej ....
anulla czy zrzędząca nie wiem - ja bym powiedziała wymagająca :P. Ale fakt, że nie raz więcej spokoju mogłoby się przydać - póki co nerwus ze mnie, może kiedyś, z czasem mi trochę przejdzie ;). Albo inaczej mówiąc nabiorę dystansu do pewnych rzeczy. ;)

Wekend minął nam pod znakiem jeszcze częściowego odpoczynku. Od sob. u rodziców na wsi - trochę też pomagaliśmy im w wykończeniach, natomiast w niedzielę tylko odpoczywaliśmy.
Nie wiele załatwiliśmy - poza tym, że w piątek odebralismy licencję od księdza, z którą teraz mozemy mykać do parafi, w kórej bierzemy ślub.  I moja szwagierka podjęła się zorganizowania mojego panieńskiego ;] i zrobiłam jej listę dziewczyn, sama je najpierw obdzwoniłam, a potem dałam jej numery, bo ostro oponowała, że chce?! Tylko nie wiem w sumie po co...coś chyba kombinują. Póki co namawia mnie, żeby nie robić nic w domu, tylko od razy w pub-ie. A jak to wyjdzie, to wkrótce się przekonamy - bo to przecież już w tą najbliższą sobotę :D.  

Każdy dzień w tyg. już na coś zaplanowany...zobaczymy jak się z tym wszystkim wyrobimy. ;]
trzymajcie kciukasy :)
pozdróki póki co i idę poczytać do Was :)

odliczam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 6 Lipca 2009, 18:15 »
Nadrobilam  :) Przykro mi z powodu utraty pracy - ale nie zalamuj sie  :) My nie mamy pracy, ja jestem stażystką, M. jak na razie bezrobotny, ale o dzidzie sie staramy  :P

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 6 Lipca 2009, 20:44 »
Na pewno coś kombinują :P ;D Jestem pewna że będziesz miała super imprezę!!  :cancan: :pijaki: :disco:
Zostawiam wieczorne poniedziałkowe buziole :-* :-*

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 6 Lipca 2009, 21:28 »
kcukasy trzymać będę tak jak sobie życzysz  ;D ok ja też jestem wymagająca ale bardziej chyba od siebie niż on innych, ale widzę nie jest z Tobą tak źle bo już sama doszłaś do tego, że potrzeba Ci dystansu do pewnych spraw i tak trzymaj. Chciałam Ci też napisać, że jak byłam w Twoim wieku ale ani u Ciebie ani u mnie nie ma podanej konkretnej cyfry w związku z tym nie będę drążyć tematu  :P :P

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 7 Lipca 2009, 07:42 »
no tak arvena, czas leci nieubłagalnie, a to już tuż tuż :) Napięty grafik, ale na pewno się wyrobicie :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #402 dnia: 7 Lipca 2009, 08:49 »
Dzień dobry dziewczyny!!
Wczoraj wieczorem, a właściwie już w nocy 2 razy wcieło mi posta, mam nadzieję, ze teraz w końcu się uda :)

A więc wczorajszy plan wykonany. I to nawet jestem zadowolona. Co prawda poszłam spać ok 24 i dziś ledwo wstałam, ale nie jest jeszcze tak źle.

Po pracy pojechałam po kumpelę i na zakupki. I tak zamówiłysmy takie zwykłe tablice do samochodu - młoda para.  Potem pojechałyśmy za biżuterią i udało mi się zakupić komplecik na ślub. :D
W dodatku sukienkę zakupiłam - taka dość prosta, może będzie na nasze ala poprawiny,  albo ewentualnie na jedno z dwóch wesel na które mamy zaproszenia.
Udało mi się też kupić tasiemkę na ozdoby na butelki.
Po powrocie umyłam największe okno. I zdołałam jeszcze zrobić kilka kokardek.

To teraz wszytsko pokazuję, żeby uwiarygodnić moje słowa ;)

(ja na zdjęciu poczochrana , zmęczona itp. - proszę nie oceniać ;) )
to teraz fotki:
kokardki
sukienka
i biżuteria

odliczam

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #403 dnia: 7 Lipca 2009, 09:22 »
margolka  witaj :) przyznam, że mi brak odwagi - ja wolę mieć coś pewnego, - tym bardziej podziwiam !!! :)

haniu to się jeszcze okaże  ;) na pewno napiszę jak się bawiłyśmy .

anulla tak, tak zdaje sobie sprawę - nie raz tylko za późno sobie o tym przypominam i napierw wybuchnę, a potem dopiero dochodzi do mnie, że mogłam inaczej ;] pracuję nad tym ;)

carolla mam nadzieję, że się wyrobimy - ja właściwie już kiedyś pisałam, że jak mam więcej zajęć i zaplanowane, to lepiej się sprężam :)

odliczam

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #404 dnia: 7 Lipca 2009, 09:56 »
hejo :)
Ja w sprawie sukienki :) Czy ona jest biała? Bardzo mi się podoba :)
Pozdrowionka :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #405 dnia: 7 Lipca 2009, 10:04 »
nie nie japcio ona jest taka beżowawa właśnie. (jasny beż ?! ) :) jakoś tak

odliczam

Offline Diankusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.05
« Odpowiedź #406 dnia: 7 Lipca 2009, 11:44 »
Trzymam kciuki za załatwiane spraw :) Pojdzie latwo :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #407 dnia: 7 Lipca 2009, 11:49 »
Bardzo ładne zawieszki :) Sukienusia też śliczna - skromna i z klasą :) Biżuteria również bardzo mi się podoba :D
Buziaki :-*

Ja w sprawie sukienki :) Czy ona jest biała? Bardzo mi się podoba :)
japcio, pewnie Ci się podoba, bo masz prawie taką samą ;)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 7 Lipca 2009, 14:50 »
mój ulubiony kolor  :) naszyjnik mi się podoba bardzo bardzo bardzo ale kolczyki wyglądają tak jak by ktoś na nie pomysłu nie miał, naszyjnik to bym sama taki chciała  :o

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 7 Lipca 2009, 14:55 »
O kurcze, a ja nawet nie zauważyłam kolczyków :oops: tylko sam naszyjnik.... On mi się bardziej podoba :) jest super :D

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #410 dnia: 7 Lipca 2009, 17:20 »
fajna kiecka, a te kokardki to czarne sa?? kurcze ja bym wolala iny kolor.
a naszyjnik sliczny, a to srebrny jest czy sztuczny? gdzie kupilas?
a kolczyki to takie troszke malutkie.
 :-*  :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #411 dnia: 8 Lipca 2009, 06:48 »
Kiecka bardzo ładna, a kokardki trochę za ciemne moim zdaniem  :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #412 dnia: 8 Lipca 2009, 09:03 »
Cześć dziewczyny !
Już rozwiewam wszelkie wątpliwości. :)
Kolczyki były w kompelcie z tym naszyjnikiem ;] Kupiłam w takim sklepie osiedlowym u mojej kumpeli, która mi go wypatrzyła.  Tylko posrebrzane. Fakt, że kolczyki mogłyby być dłuższe. Może jeszcze coś znajdę w tym klimacie- jak nie zostanę te. - tak to wygląda w całości :)

odliczam

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #413 dnia: 8 Lipca 2009, 09:15 »
kokardki pamelka nie są czarne - granatowe.  Na granatowym kartonie będą też winietki, więc są pod kolor. Zresztą butelka i jej zawartość będzie biała ( a raczej przeźroczysta) :D to się będą odróżniać.
Zresztą zdjęcie wyszło takie ciemne - bo w rzeczywistości ładnie połyskują - więc może nie będzie najgorzej ;)

Wczoraj poszliśmy do księdza w parafi gdzie bierzemy ślub, dostarczyć dokumenty. I wiecie co?! normalnie coraz bardziej mnie denerwują Ci księża?! Zapytałam czy sami możemy wybrać czytanie?! a on z głupim usmieszkiem, że no niby tak, ale ksiądz musi do niego napisać kazanie, a oni będą wiedzieć dopiero w sob. rano kto nam będzie udzielał ślubu! Potem zaczął się wtrącać jak rozmawialiśmy z organistą co jemu się podoba a co nie!!!
A czy ja przepraszam, mogę mieć swoje zdanie?! Normalnie jak to by nie był ksiądz i nie bylibyśmy w kościele, to bym mu coś powiedziała! W ogóle jego lekceważący stosunek mnie już na początku rozwalił!!
Dobrze, że on akurat będzie na urlopie i resztę będziemy ustalać z proboszczem - może on wykaże się choć odrobiną zainteresowania i przejęcia sakramentem.  :urwanie_glowy:

odliczam

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #414 dnia: 8 Lipca 2009, 12:20 »
arvenko ksiedzem sie nie przejmuj, najwazniejsze ze juz z nim wiecej nie mususz rozmawiac.  :-*

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 8 Lipca 2009, 12:50 »
Witaj arvenka czy mogę dołączyć?? Troszkę późno, bo do Wasz ślub juz tuż tuż :) Ale miło będzie podczytywać odliczanko forumki z miasta obok :) Pozdrawiam ciepło!

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #416 dnia: 8 Lipca 2009, 14:59 »
julenka  :hello:
oczywiście można. Witaj serdecznie :)
To fak zaczyna się gorący okres... , ale :) odpoczywać będę po :) teraz się muszę sprężać.

pamelka dzięki - to fakt - mówił, że idzie na urlop ;) więc mam go z głowy!  :taktak:

odliczam

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #417 dnia: 8 Lipca 2009, 22:57 »
az sie boje co bedzie gadal proboszcz jak my przyjdziemy z papierami w przyszlym tygodniu, bo ja tez mam wizje pewnych spraw zeby bylo po naszemu, ciekawe co powie?

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #418 dnia: 9 Lipca 2009, 10:35 »
mikoala Jeśli ksiądz będzie miał swoje wizje, to trzeba mu powiedzieć, że on ma 100-200 ślubów w roku, a ty 1 w życiu i będzie po twojemu :)

Buziaczki....bardzo wilgotne :)...od deszczu :)

Offline arvena

• zapaleniec
« Odpowiedź #419 dnia: 9 Lipca 2009, 11:19 »
I tu właśnie się rozchodzi o to, że zależy na kogo się trafi ;]  (z tymi księżami widać jest różnie )
Na temat deszczy coś wiem, bo u nas non stop od wczoraj coś dolewa.
Jak wracałam wczoraj z pracy, to padal grad!!! myślałam, że mi szyby powybija.
Wczoraj nie wiele załatwilismy, poza tym, że odwiedziliśmy sklep z garniturami - żeby dobrać mojemu D. kamizelkę - tak się nad nią wahamy... i okazuje się, że kamizelka + krawart + wypystka kosztuje 200zł!!
Czy to jest dużo ??? kupowaliście dla swoich panów osobno kamizelki? bo nawet nie wiem jakie są ceny.
ja spojrzę na ten kawałeczek materiału - to wydaje mi się sporo, ale może takie są ceny ??!  ???

odliczam