Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #720 dnia: 3 Grudnia 2009, 21:50 »
Witaj Kinia w naszym wątku!! :-*
Super, że kolejna Lipcówka do nas dołączyła! :)
Pozdrawiam serdecznie!

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #721 dnia: 4 Grudnia 2009, 08:46 »
Witaj Kiniu, widzę, że date mamy taką samą, a w dodatku w Jaworznie będę spędzała Sylwestra :D u znajomych ;)

Co do wesela, to chyba powinniście znaleźć zespół, bo zdaje się, że już coraz trudniej z tym chyba.

My mamy załatwione już: salę, zespół, kościół, nauki przedślubne, fryzjera i kosmetyczke, suknię, kwiaciarnię, samochód, kamerzystę i poniekąd fotografa, bo będzie z rodziny. Nie wiem, może coś jeszcze, ale szczerze mówiąc to już się w tym gubię :P

Za to oddałam już większość mojej mgr do sprawdzenia, zobaczymy co powie promotorka kiedy sprawdzi ;) w każdym razie większość już za mną :)

pozdrawiam dziewczynki.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #722 dnia: 4 Grudnia 2009, 11:23 »
Stokrotko powiedz mi proszę, jakiego masz fryzjera?
Bo ja nie mam pojęcie w czyje ręce mam się oddać... ???

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #723 dnia: 4 Grudnia 2009, 12:23 »
Stokrotka no masz rację o tej porze znaleźć kogos fajnego, jakis ciekawy i niezbyt drogi zespół ciężko. Mamy na oku dwóch facetów z których jeden spiewa i gra na klawiszach, gitarze i puzonie a drugi jest wodzirejem i dj-em, i cena też w miarę, więc chyba się na nich zdecydujemy. Co do sukienki to mam wizję, jaką bym chciała, ale raczej nie znajde takiej w salonie więc pójdę do krawcowej :)

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #724 dnia: 4 Grudnia 2009, 12:33 »
mnie będzie czesała kuzynka fryzjerka. ale nie pracuje w żadnym salonie tylko w domu. za to pytałam z ciekawości w Laurencie, więc upięcie kosztuje 60zł (nie wiem ile kok, ale pewnie podobnie), normalnie do nich chodzę się strzyc i jestem zawsze zadowolona, młode dziewczyny, wciąż doszkalane, więc chyba mogę polecić. W każdym razie warto się tym zaintneresować :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #725 dnia: 4 Grudnia 2009, 12:46 »
Dzięki Stokrotko za info :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #726 dnia: 4 Grudnia 2009, 23:21 »
aagatkaa obrączki przepiękne, ale cena rzeczywiście masakra jak dla mnie, ale to już indywidualna sprawa:)

kinia8900 witaj:) widzę, że ta sama data:)

a teraz się pochwalę, że mam wreszcie fotografa i kamerzystę w pakiecie (dziś umowa podpisana)  więc z takich ważniejszych rzeczy do załatwienia (tzn. tam gdzie trzeba termin zaklepać) mamy załatwione...uffff :skacza:
teraz zastanawiam się na założeniem odliczania, ale nie wiem czy sprostam, jeszcze to przemyśle:)

dziewczyny a jak tam z wódeczką u Was? kiedy planujecie kupować i jaką? bo ja na 99% czystą de lux (nasza wódka imprezowa od sylwestra 2008) pytam, bo podobno mają po nowym roku podskoczyć ceny, ale czy alkoholu to nie wiem :(

myślałam tez o tym, żeby np. taki alkohol kupić na kartę kredytową tzn. z racji kupna aparatu w carefourze musiałam założyć kartkę kredytową, żeby mieć kredyt 0% na ten aparat, a teraz na carefurze w każdy piatek jest 10% taniej jak się zapłaci taka kartą, więc  to dużo taniej, a pieniądze przecież na taka kartę można przelać na następny dzień ;D co o tym myslicie, bo wiem, że np. real tez ma jakieś zniżki przy zakupie ich kartą:)
 :-* :-* zostawiam

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #727 dnia: 5 Grudnia 2009, 09:27 »
Witam wszystkie lipcówki po prawie półrocznej nieobecności.
Tyle już macie załatwionych spraw a u mnie wszystko zatrzymało się w lutym (mamy sale, dj, kamerzystę, fotografa, godzinę w kościele) 1/2 przygotowań przedmałżeńskich. Nie byłam jeszcze w żadnym salonie z sukienkami nawet nie wiem czego chce. Póki co dzielnie walczę z wagą i po nowym roku może zacznę jakieś przymierzać. I chyba za obrączkami trzeba by się już powoli rozglądać.
I mam Pytanie do Pań z okolic sosnowca - Gdzie zamawiacie kwiatki? znacie jakieś sprawdzone kwiaciarnie?
I kosmetyczkę/ wizażystkę?

Mam nadzieję trochę nadrobić wątek bo do środy mam urlop :)
Miłej soboty Lipcowe Panienki ;)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #728 dnia: 5 Grudnia 2009, 12:12 »
Nie wiem jeszcze jak to u nas z wódką będzie, chyba zrobimy wesele bez alkoholu... oczywiście żartuję :P po nowym roku pewnie będziemy się za czymś rozglądać, w realu ogólnie jest drogo, a nie mamy karty kredytowej, bo stwierdziliśmy, że skoro i tak odkładamy na konto oszczędnościowe to zakładać kredytową byłoby troche bez sensu teraz.
w ogóle jak robicie zakupy w realu to radzę ceny produktów niektórych przynajmniej sprawdzać na czytniku, bo nie raz się już nacięłam na "pomyłki" ;]
my prawdopodobnie kupimy Maximusa, produkuje go ta sama firma co Finlandię, ale jest dużo tańsza, a gatunkowo wręcz identyczna, także polecam. sprawdziliśmy ją już i jest na prawdę spoko ;)
warto jeszcze zaglądać do selgrosa i makro, też mają jakieś niezłe promocję podobno, ostatnio cioci mi mówiła, ale nie kupiliśmy, bo rodzice stwierdzili, że jeszcze dużo czasu.
Od podwyższeniu cen niestety jeszcze nie dotarły do mnie  wieści  :-\
Epata, głowa do góry, na pewno coś znajdziesz na siebie, jest jeszcze sporo czasu, a wybór w sukniach ogromny. Poza tym jak pójdziesz już konkretnie się rozglądać i mierzyć to na bank szybko coś ładnego znajdziesz.

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #729 dnia: 5 Grudnia 2009, 13:04 »
A my wódki nie kupujemy... Bo mamy w pakiecie w cenie sali... I alkohol (wódka, wino, piwo) i zimne napoje (woda, soki, cola itp), i ciasta i tort. A cena z alkoholem i bez różniła się o dokładnie 21 złoty. No i oczywiście vez ograniczeń żadnych jest. Ile wypiją tyle dostaną :)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #730 dnia: 5 Grudnia 2009, 16:58 »
Witam! A my chcemy do końca roku kupić przynajmniej 100 butelek wódki. Rozglądamy się za Bolsem, bo dobry jest i tani.. Ale chodzi nam jeszcze po głowie Smirnoff i ta żołądkowa de lux.. Zobaczymy co będzie w większej promocji ;) Kiedyś byliśmy w Makro i był Sobieski w promocji, to naprawdę bardzo tanio wychodził (1zł taniej niż normalnie na 0,5l)
Teraz tylko zastanawiam się nad ilością. Teściowa twierdzi że na 100osób trzeba min 200 butelek.. moim zdaniem jest to sporo przesadzone. a i wtedy na polter, wesele i poprawiny musielibyśmy mieć ponad 400butelek!! A Wy ile kupujecie??

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #731 dnia: 5 Grudnia 2009, 17:26 »
Epata witaj ponownie! ;)
Fajnie, że do nas wróciłaś ;D

Madziatko my mamy identycznie!
Bardzo fajne rozwiązanie. O nic nie trzeba się już martwić w tej kwestii :)

Marta gratuluję postepów w przygotowaniach :)

Sezorg ale Twoja teściowa chce zaszaleć z wódką!! :D

Miłego weekendu dziewczynki! :-*
Ja zmykam na tańce wieczorkiem :hopsa:

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #732 dnia: 5 Grudnia 2009, 20:28 »
sezorg mi też sie wydaje, że to dużo. u nas prawdopodobnie będzie pół litra na osobę, bo nawet jeśli facet tyle wypije, to kobieta i tak nie da rady więc się wyrówna :P poza tym para młoda i rodzice i tak nie mogą pić prawie wcale. tzn. można niby zawsze, ale raczej trza sie jakoś trzymać ;) do tego dojdą wina i jakaś whisky jeszcze. moja ciocia mówiła, że u jej syna na weselu właśnie mieli 0,5 na gościa i zostało im spokojnie na poprawiny i na chrzciny jeszcze. także nie ma co szaleć. można dokupić pare butelek dodatkowo, żeby sie nie okazało potem, że zabraknie, ale też bez przesady nie sądze, żeby ktoś był w stanie wypić litr wódki przez dwa dni, w końcu po weselu większość już nie ma siły :D

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
« Odpowiedź #733 dnia: 5 Grudnia 2009, 22:47 »
aagatkaa i madziatko fajnie Wam, że macie alkohol z głowy:)
stokrota86 z ta kartą to wyszło przypadkowo (raty 0%) też w ogóle nie jestem za takimi rzeczami jak kredyty, ale jak już mamy to może skorzystamy:)
tez się zastanawiamy ile butelek, jak to obliczyć też myśleliśmy o 0,5 na głowę + dodatkowo "ileś" sztuk, zeby bylo na zapas, jak się nie wykorzysta na weselu to napewno się nie zmarnuje:D

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #734 dnia: 5 Grudnia 2009, 23:18 »
Dziewczyny nie zazdroszczę z tym alkoholem. Nie widziałabym ile czego kupić. My musimy tylko rodzaj wódki i wina wybrać i już problem mamy. Hmmmm. W każdym razie trzymam za Was kciuki.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #735 dnia: 6 Grudnia 2009, 09:51 »
no właśnie Marta, a lepiej żeby zostało niż zabrakło, to by dopiero było :P Mój tata to już wymyślił, że jakby miało zabraknąć to się zadzwoni żeby taksówkarz dowiózł :P

Madziatko, za to chyba my możemy Tobie pozazdrościć :) ja szukając sali widziałam kilka ofert z alkoholem, jednak zawsze było to w okolicach "pół litra na parę" co dla mnie jest śmieszne. Nie znalazłam oferty gdzie alkohol byłby bez ograniczeń, więc w takim wypadku najbardziej opłaca się zaopatrzyć we własnym zakresie. Nie będzie tak źle chyba :) Ale powiem Ci, że u Was rzeczywiście tanio to wychodzi i bardzo się opłaca, aż się zdziwiłam.

Poza tym to u nas prócz alkoholu wszystko jest w cenie wesela, więc ostatecznie nie jest to taki duży problem. Widziałam droższe oferty gdzie trzeba było samemu właśnie dostarczyć prócz alkoholu jeszcze napoje zimne i ciasta. no to już lekka przesada. U nas nawet tort jest zapewniony, na szczęście. Tylko smaki musimy wybrać sobie :) Winietki i księga gości też jest, więc w zasadzie o nic nie musimy się martwić. Aha no i wystrój sali oczywiście też, kwiaty itd.

O, za to mogę się pochwalić, że w końcu dostaliśmy złoto na obrączki :D nie mogę się już doczekać kiedy pójdziemy do jubilera więc może załatwimy to jeszcze przed świętami, o ile czas pozwoli. Muszę się tylko zdecydować w końcu na jakiegoś jubilera.

Miłej niedzieli dziewczyny :)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #736 dnia: 6 Grudnia 2009, 11:29 »
stokrota86 A można wiedzieć ile płacicie za osobę?
My też mamy wystrój sali (z tym, że mój P. jest alergikiem, więc za wiele kwiatów odpada i tylko róże być mogą). Poza tym sala jest elegancka sama w sobie i nie wymaga za wiele dekoracji, wręcz minimalnie.

No myśmy też widzieli oferty, gdzie pół litra na osobę, zimne napoje i cista samemu... Przeróżne kombinacje... Ale nam zależało, żeby oni jak najwięcej załatwiali i mniej dla nas zostało z takich kwestii "kup i przywieź" :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #737 dnia: 6 Grudnia 2009, 12:06 »
dokładnie, nam też zależalo, żeby w tej kwestii załatwiać jak najmniej. zwłaszcza, że ciasta muszą być świeże i nie wiem kto miałby czas myśleć o tym przed samym ślubem. Nasza oferta to 170zł za osobę. Ale jest taka niska, bo to praktycznie za miastem. Nam to odpowiada, bo tak się składa, że też mieszkamy na granicy Szczecina i do sali ode mnie jest jakieś 10-15 min piechotą :) Natomiast oferta, gdzie te ciasta i inne rzeczy kazali załatwić we własnym zakresie to było ponad 200 zł i śmierdziało papierosami więc podziękowałam za takie załatwienie spawy. Nasza sala jest nowa i też wiele tam nie potrzeba, w zasadzie tylko stoły przystroić i gotowe. Kwiaty możemy wybrać sami z czego bardzo się cieszę :)

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #738 dnia: 6 Grudnia 2009, 16:02 »
my mamy 170zł z napojami, a resztę według uznania - albo dodatkowy 1000zł około za ciasta razem z tortem, albo we własnym zakresie. to samo z wódeczką - albo u nich i płacimy za wypite, albo we własnym zakresie. jednak i ciasta, i wódkę będziemy załatwiać sami, żeby jeszcze taniej było, bo mamy znajomego z cukiernią, więc nas wręcz prosił, byśmy mu zlecili 'ociastowania' naszego wesela :) już nawet dostałam propozycję wyglądu tortów, myślę, że będzie taki, jak na zdjęciu, ale to jeszcze do przemyślenia :)

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #739 dnia: 6 Grudnia 2009, 20:56 »
Zostawiam dla Was lipcówki mikołajkowe :-* :-*.pochwalę się, że mam już makijażystkę i fryzjerkę ;D

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #740 dnia: 6 Grudnia 2009, 21:01 »
Izabela82 a u kogo się czeszesz?
ja też już mam makijażystkę - koleżankę i fryzjerkę :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #741 dnia: 6 Grudnia 2009, 21:44 »
dziewczynki a macie kogoś sprawdzonego w kwestii fryzury i makijażu? bo ja do fryzjerki to może się zapiszę do mojej sprawdzonej, ale co do makijażu to jestem zielona...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #742 dnia: 6 Grudnia 2009, 22:25 »
Asiul a u mnie jest odwrotnie! Poszukuje fryzjerki!

Iza a gdzie się "stylizujesz" ;) w Szczecinie? a jak tak, to pochwal się proszę u kogo!? :)

Stokrotko jak to nie znalazłaś sali z alkoholem w pakiecie?! a Dworek Hetmański?
My mamy właśnie tam wesele ;D No chyba, że trochę za daleko dla Was...?

Madziątko a ile Ty płaciesz za osobę, gdy alkohol jest wliczony w cenę?

My mamy wliczone w cenę: alkohol, wina, ciasta i tort.
Płacimy 230zł/os.

Również przesyłam Mikołajkowe buziaki!! :-* :-* :-*
A co miałyście pod poduszką dziewczynki? ;D

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #743 dnia: 7 Grudnia 2009, 09:38 »
Agatko, szczerze mówiąc to nie trafiłam na Dworek Hetmański w trakcie poszukiwań albo po prostu nie wzięłam pod uwagę ze względu na odległość właśnie, bo jak już pisałam mieszkam po drugiej stronie Szczecina, zupełnie na samym końcu. Już nawet nie pamiętam czy oglądałam tą ofertę czy nie :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #744 dnia: 7 Grudnia 2009, 11:02 »
Dzień dobry kochane :)

co z postępów, jutro jedziemy do fotografa, dogadać się z nim co i jak, zapłacić zadatek, samochód jest załatwiany, Dj też przyjedzie do nas w tym tygodniu więc wszystko na dobrej drodze ;) z przyszłymi teściami nie mogę dojść do ładu tylko :-\

Widzę że rozmowa o pieniążkach. My płacimy za osobę 140 zł ale nie ma w tym zimnych napojów, ciasta i alkoholu więc po zsumowaniu pewnie będzie jakieś 190 od osoby ale to i tak nie bardzo źle :)

Asiul piekny torcik, ale też ważne żeby był smaczny :D

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #745 dnia: 7 Grudnia 2009, 11:31 »
Dzień dobry kochane :)

co z postępów, jutro jedziemy do fotografa, dogadać się z nim co i jak, zapłacić zadatek, samochód jest załatwiany, Dj też przyjedzie do nas w tym tygodniu więc wszystko na dobrej drodze ;) z przyszłymi teściami nie mogę dojść do ładu tylko :-\

Widzę że rozmowa o pieniążkach. My płacimy za osobę 140 zł ale nie ma w tym zimnych napojów, ciasta i alkoholu więc po zsumowaniu pewnie będzie jakieś 190 od osoby ale to i tak nie bardzo źle :)

Asiul piekny torcik, ale też ważne żeby był smaczny :D

;D no wiadomo. ale wybór smaków zostawiamy sobie na przyszły rok :) chociaż z forumowego doświadczenia widzę, że najlepiej sprawdza się śmietankowy bez udziwnień. nie wiem jak to zniesie PM, który sobie zażyczył gruszkowy, albo jogurtowo bananowy... ;) właściwie to może i spełnimy mu marzenie :)w końcu na 5 piętrach to można pofantazjować :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #746 dnia: 7 Grudnia 2009, 11:45 »
Asiul ale Twój Luby ma wygórowane smaki!! ;) :D
A torcik rzeczywiście śliczny!
Pozdrawiam :)

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #747 dnia: 7 Grudnia 2009, 12:00 »
asiul   ja moge polecić Ci makjiażystkę, która mnie będzie malować. Dojeżdża do klientki w dniu ślubu i jest tak długo, jak potrzeba.

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #748 dnia: 7 Grudnia 2009, 13:37 »
Kiniu, nieźle pędzicie z tymi przygotowaniami, tylko pogratulować! :) A jaką Wy macie tą salę, że płacicie tak mało za os. ? My jak szukaliśmy sali to też rozglądaliśmy się po Jaworznie, ale nie pamiętam żeby gdzieś były takie ceny.  Ostatecznie zostaliśmy przy Będzinie i tam płacimy po 170zł/os (ale to cena z tego roku, w przyszłam ma być coś więcej) z tortem, ciastem i częścią napojów. 

I przyłączam się do pytania Epaty o jakieś sprawdzone kwiaciarnie w naszej okolicy i o makijażystkę, bo w tym temacie jestem zielona, w życiu u kosmetyczki nie byłam :P

Asiul, torcik imponujący! :)

Offline kinia8900

• forumowicz
« Odpowiedź #749 dnia: 7 Grudnia 2009, 15:20 »
Momoko mamy salę w sumie już w Mysłowicach (na Kosztowach, nazywa się "U Machy") poleciła nam ją mama TŻ bo, koleżanki syn miał tam wesele i byli zadowoleni, więc też długo się nie zastanawialiśmy bo akurat był wolny termin, a jadłospis tez bardzo rozbudowany. Chciałam salę w Jaworznie, ale wszystko co ładne i w miarę tanie to już dawno zajęte. Ślub będzie w Jeleniu więc na Kosztowy niedaleko ;)