Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 84005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #690 dnia: 29 Listopada 2009, 00:31 »
akirka gratuluję :) a gdzie zamawiałaś?? bo my wahamy się nad apartem..

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #691 dnia: 29 Listopada 2009, 11:24 »
My wczoraj zrobiliśmy małe rozeznanie po Szczecińskich jubilerach. Chcemy najbardziej klasyczne obrączki, więc rozeznanie było co do cen. I ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu najtaniej wychodziło w Kruku :drapanie:. Dają dożywotnią gwarancję i w każdym czasie można im przynieść obrączki do wyczyszczenia i renowacji. Czyszczenie robią bardzo profesjonalne, bo wiem to po swoim zaręczynowym pierścionku. Natomiast tak sobie też myślę, że KRUK jest przedsiebiorcą, który raczej nie zlikwiduje działalności po paru latach, tylko będzie wciąż na rynku, więc nawet po 20 latach będzie jakiś oddział, w którym zajmą się odświeżeniem obrączek.
PS: ja mierzyłam wczoraj suknie ślubne i pstrykałam zdjęcia gdzie tylko mogłam. Ale to frajda i jaka fajna pamiątka. W końcu pewnie nigdy później nie będę miała okazji mieć tylu zdjęć w różnych sukniach ślubnych  :skacza:. Polecam, chociaż niestety w salonie gdzie najbardziej sukienka mi się podobała, Pani nie pozwoliła zrobić zdjęcia  :glowa_w_mur:, bo szefowa nie wyraża zgody :(.
Wszystkie te przygotowania weselne to fajna zabawa, a ile ludzi sie poznaje mniej lub bardziej sympatycznych. Zobaczymy kiedy dopadnie mnie stresik  :Kill: ;).
pozdrowienia

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #692 dnia: 29 Listopada 2009, 11:45 »
Widzę, że temat obrączek na topie. My też chyba niedługo zaczniemy się rozglądać.Wydaje się, że wiemy czego chcemy, więc pewnie tylko kwestia ceny będzie.

A jak wam dziewczyny wczorajsze "andrzejki" minęły?

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #693 dnia: 29 Listopada 2009, 13:05 »
andrzejki minęły spokojnie....
ale byłam w czwartek na mierzeniu sukni i powiem Wam , że mam jeden wielki mętlik, zakładałam raczej taką klasykę nic takiego wielkiego,  chciałam skromnie ale ładnie, i zaczęłam mierzyć, a że moja mama ma znajomą w jednym z salonów tam chyba zmierzyłam z 5 sukienek w tym jedną dwa razy:)  i oczywiście ta co mierzyłam dwa razy była boska - klasyczna, ale na biuście miała kryształki które mieniły się w rożne kolory, i te same kryształki miała mniej więcej w okolicy uda-no ciężko to opisać...ale reszta sukienki już była taka klasyczna, bielutka:) i juz myślałam, ze to to, ale wyszłyśmy z salony i zaczęłam mieć odczucie czy nie jest za skromna, że mało weselna....i poszłyśmy do innych salonów, zmierzyłam jeszcze kilka sukienek w tym  jedną sukienkę, której gdyby nie pani w salonie nigdy w życiu bym nie zmierzyła bo sukienka od pasa w dól miała same falbanki, ale zmierzyłam, bo tak mnie namawiała i naprawdę fajnie wyglądałam, nie jak jakaś beka - czego się bałam przy mojej figurze, ale chyba jak dla mnie za bardzo strojna. Ogólne wrażenia to jedna wielka masakra, bo zmierzyłam kilka tych sukienek, myślałam, że chociaż będę wiedziała w jakich modelach szukać, a tu nic nie wiem....bałam się np o mój brzuchol, ze będzie go widać a w tych sukienkach wszystko co ma być uwydatnione to jest a co ma być zakryte to też zakryte....
aha do tej sukienki co mierzyłam dwa razy zaczęłam już w głowie dobierać bizuterię, jaki welon itd. więc może to jest to??
ale chyba muszę trochę ochłonąć i zobaczyć co mi w głowie zostanie:)

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 29 Listopada 2009, 13:23 »
marta_b21 Skąd ja to znam? :) Miałam wręcz identycznie. Prześpij się z tym, pomyśl. Idź może raz jeszcze, ale z inną osobą bądź nawet sama. Musisz "dojrzeć" powoli do decyzji. I przede wszystkim sama zdecydować, bo to Twoja suknia i Ty musisz się w niej bosko czuć.
A ta z kryształkami, to widziałam coś w tym stylu u siebie. Ładnie wyglądało, choć właśnie czegoś mi w niej brakowało.

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #695 dnia: 29 Listopada 2009, 13:40 »
szargiel i powiedz, jakie ceny są w Kruku? My tam nie byliśmy, orientowaliśmy się tylko w Aparcie, ale tam ceny są kosmiczne i wydawało mi się, że w innych znanych jubilerach jest tak samo.

Andrzejki minęły spokojnie, chociaż mieliśmy mały zjazd rodzinny. Ogólnie bez szału, mój men ma zjazdy praktycznie co weekend więc dawno nie byliśmy na żadnej imprezie. Za to od dwóch dni męczy mnie cholerny kaszel i nie mogę spać, normalnie trafia mnie już :[

Co do sukienki Marta, to nie spiesz się. Ja też co do swojej nie byłam pewna na 100% i kupiłam ją po 2 dniach. A jak nie ta to inna, nie ma co się zamartwiać :) A na szczęście co do maskowania brzuszków i innych krągłości, to większość sukien ma sztywny gorset, który nie pozwoli żeby coś tam przebijało :)

Ja postanowiłam jednak kupić coś na Sylwestra. Wprawdzie impreza będzie w domu, w gronie znajomych, ale żeby nie było tak zwyczajnie to jakoś trzeba się wystroić. Także chyba kupię jakąś sukienkę lub tuniczkę  ;D Magisterka prawie gotowa do oddania to chyba się dziś wypuszczę na małe zakupy (a tak na marginesie też jesteście takie znużone w niedzielę? Ja mam tak co tydzień...). Trzeba sobie jakoś uprzyjemnić te szare jesienne dni.

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #696 dnia: 29 Listopada 2009, 19:08 »
Już odpowiadam:
wzór obrączek wybraliśmy w Kruku, a zamówiliśmy u złotnika, bo mamy własne złoto. W ten sposób zamiast zapłacić ponad 2 tys, za komplet damy niecałe 500zł razem z grawerem:)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #697 dnia: 29 Listopada 2009, 19:11 »
akirka to bardzo mało wam wyszło za obrączki
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #698 dnia: 29 Listopada 2009, 19:15 »
też spodziewałam się większej sumy, ale płacimy praktycznie tylko za robocizne + grawer + cechowanie.
Mam nadzieję, że obrączki będą tak ładne, jak te w salonie.

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #699 dnia: 29 Listopada 2009, 19:22 »
akirka super, że tak tanio WAm się udało za obrączki :). My w KRUKU, na model klasyczny wydamy około 900 zł, ale nie więcej. Żadna to rewelacja przy Twojej cenie ;).

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #700 dnia: 29 Listopada 2009, 19:34 »
a dla mnie to i tak niezła rewelacja, bo widziałam obrączki po 1500zł... za sztukę!  :o właśnie w aparcie, więc założyłam, że w markowych jubilerach wszędzie są takie ceny i nie poszłam do żadnego więcej. My też prawdopodobnie przetapiamy, ale moja babcia niestety coś nie może się zdecydować czy chce w końcu dać nam złoto, mimo, że sama to proponowała. Także poczekam do końca roku i jeśli nic się nie wyjaśni to sobie kupimy i już. Pójdę wtedy do Kruka też :D

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #701 dnia: 29 Listopada 2009, 20:07 »
Dziękuję dziewczyny za cieplutkie przyjęcie :) To naprawdę super móc dzielić się i przeżywać razem te nasze ślubno - weselne dylematy :) To jest fantastyczny okres w naszym życiu i pewnie potem z łezką w oku będziemy wspominać jak to się latało, wydzwaniało, przymierzało, godzinami na necie siedziało :P

Sama na razie z takich załatwionych spraw to mam:
- salę (ofkors:)) Restauracja nazywa się 'Pod lwem' i jest w Gródkowie k.  Będzina.  Generalnie zdecydowaliśmy się na nią ze względu na noclegi, bo też mamy dużo gości przyjezdnych (ok.  50 i wszyscy z mojej strony:P).  Liczą tam sobie po około 50zł za osobę, więc ani nie jakoś super tanio ale tragedii też nie ma:) A komforcik naprawdę fajny :) Kurcze nie znalazłam za wiele opinii na temat tej restauracji, wątek na forum też jakoś umarł w tym roku, no ale tłumacze sobie, że brak wiadomości to dobra wiadomość! :D Ale jakby któraś w was dziewczyny coś wiedziała o tej sali, to będę wdzięczna za info:)
- zespół - a ten to mamy z daleeeka, bo aż z Lublina:P Zaczęliśmy szukać w zeszłym roku o tej porze i okazało się, że to było trochę za późno, bo wybór już był niewielki:/ To co nam się podobało było zajęte, a że jesteśmy trochę wybredni pod tym względem więc trzeba się było porozglądać dalej.  Zespół to akurat jest to na czym nie oszczędzamy, a kosztuje on nie mało, bo 4 tys.  :/ Ale stwierdziliśmy, ze zaoszczędzimy na czymś innym.
- no i fotograf (z Gliwic) i kamerzysta (z Krakowa), więc niezły mix zrobiliśmy :D

Aktualnie zaczęłam rozglądać się za suknią, wiem mniej więcej co bym chciała, a nic takiego na razie nie spotkałam:( Jak się nauczę wklejać zdjęcia to chciałabym wam pokazać i poprosić o pomoc gdybyście coś podobnego widziały.
Powoli myślimy też nad zaproszeniami i szukamy jakichś promocji na wódeczkę Wyborową :) Ostatnio była w Selgrosie za 15,84zł! Ale tylko dla tych co mają akcyzę:( ambitnie szukaliśmy po znajomych coby jakoś skombinować, ale niestety się nie udało:( No nic, czatujemy dalej na promocje:)

I to tyle na razie z naszych przygotowań.  Czasem dopada mnie mała panika, że jeszcze tyle rzeczy trzeba zrobić! A mój K mnie uspokaja, dla niego to jeszcze tyyyle czasu.  No żeby się nie zdziwił :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #702 dnia: 29 Listopada 2009, 21:10 »
Witajcie kochane :-*
Weekend miałam całkiem udany ;D
Bo wczoraj nie miałam szkoły a dzisiaj tylko od 8-12.30, więc tragedii nie było ;)
A właśnie wróciliśmy z czekoladziarni! ;D Byliśmy ze znajomymi, chyba 3 godziny siedzieliśmy!
Pyyyycha naleśniczki!! Polecam ;)

Mamoko ja też nieraz mam takiego małego stresa, że nic nie załatwiam ;)
Muszę zająć się wreszcie zaproszeniami! Chociaż znalleźć typ...

A co do obrączek, to my w tej kwestii zaszalejemy...
Nie patrzyliśmy wcześniej na te mega drogie, ale tata mojego Ł. ochrzanił Go, że chcemy na obrączkach oszczędzać, że to zakup na całe życie itp.
i teraz patrzymy na te z wyższej półki... ;D powiem Wam dziewczyny, że są przepiękne!!! Ach... ja bym mogła przebierać, ale mój Ł. wybrzydza ;) i musimy szukać takich, które i mi i jemu się spodobają...
Mówi, że będzie ją nosił do końca życia, więc musi być ładna ;D No i szukamy dalej...

A propo! Słyszałyście może o belgijskim producencie i jego kolekcji Yakimoto???
Bo mają przepiękne obrączki, np. takie wysadzane dookoła brylantami, ale są bardzo drogie
a trochę boimy się zaryzykować taką sumę na nieznanego producenta...
Chociaż pani u Terpiłowskich (znany jubiler w Szczecinie) zapewnia, że współpracują z nimi od lat i są porządną firmą...

No nic... rozpisałam się troszkę ;)
Miłego tygodnia dziewczynki! :-*

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 29 Listopada 2009, 22:34 »
momoko Ze wszystkim zdążycie... Bez obaw, bez nerwów, spokojnie..
Wklej zdjęcie... W końcu co kilkanaście par oczu to nie jedne.. Może któraś widziała, coś co by ci odpowiadało...

aagatkaa Dobrze mówisz z tymi obrączkami. Na całe życie będą (mam nadzieję), także nie ma co oszczędzać. Ja o tym producencie nie słyszałam, ale nie zaczęliśmy się rozglądać za obrączkami jeszcze nawet... A ile takie cuda?

Dziewczyny miłego wieczora i poniedziałku...

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #704 dnia: 29 Listopada 2009, 23:03 »
kurczę, to mam problem.. obiło mi się i uszy że Kruk robi gorszej jakości obrączki, więc w ogóle go pod uwagę nie brałam..  porównywałam u małego żnińskiego jubilera i w apracie.. cenowo różnic dużych nie ma, ale apart ma już wyrobioną dobrą opinię... ale jak Wy decydujecie się na Kruka, to może warto i tam zajrzeć?? a co z tą jakością i trwałością obrączek??
pozdrawiam :-* :-*

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #705 dnia: 29 Listopada 2009, 23:15 »
ja się mogę wypowiedzieć tylko co do pierścionka zaręczynowego z KRUKA. Mam go z białego złota, bez problemu zmniejszyli mi rozmiar o 3 numery (takie mam chude paluchy ;)) i poprawili drobniutką usterkę w przymocowaniu brylantu. Samo wykonanie i białe złoto są bardzo dobre, nic się nie dzieje, a wierzcie mi, ze ja nie ściągam pierścionka przed myciem garów, itp. Jedynie muszę go ściągnąc na czas treningu, co by komuś krzywdy nie zrobić,a  przy okazji sobie :).
O jakości obrączek niestety nie wiem. Wiem jednak, że jeśli chodzi o czyszczenie biżuterii nabytej u KRUKA, małe poprawki, itp. sprawy, to mogę iść zawsze z takimi problemami i robią to za free i w pełni profesjonalnie.

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #706 dnia: 30 Listopada 2009, 09:53 »
Moim zdaniem złoto to złoto - u jubilera i u złotnika jest taka sama próba. a w sieciówkach płaci się o wiele więcej za markę. Jeśli miałabym kupować obrączki gotowe zdecydowałabym się na Kruka. Pierścionek zaręczynowy mam z Apart - po paru tygodniach było widać już wyraźne ryski i wgłębienia w złocie. Więc możliwość odświeżania w każdej chwili, jaką proponuje Kruk jest bardzo korzystna.
Widziałam też obrączkę z Apartu noszoną tydzień, która wyglądała jakby miała parę lat..

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #707 dnia: 30 Listopada 2009, 10:25 »
myślę tak samo jak akirka. w sieciówkach jest narzucana duża marża za towar jakościowo podobny do tego co w zwykłych jubilerach. Ja mam pierścionek od Terpiłowskich, nosze go od maja i nic się z nim nie dzieje. Oczywiście widać jakieś tam ślady użytkowania, ale są one delikatne a pierścionek nadal ładnie się błyszczy.

dla mnie w tej chwili problemem jest znaleźć dobrego złotnika, która mnie nie oszuka i przyłoży się do pracy jaką ma wykonać. różne historie się czyta niestety.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 30 Listopada 2009, 11:47 »
Madziatko nasze cuda są strasznie drogie, ale baaardzo piękne!
Koszt mojej to chyba 7000zł a mojego Ł. 2700zł. Łącznie ponad 9 tys...
Mierzyłam wiele pięknych damskich obrączek i tańszych, ale mój Ł. uparł się na te, bo w tym komplecie męska również jest bardzo ładna.

I są one właśnie u Terpiłowskich!! Tam mają przepiękne obrączki, bez porównania do Apartu czy innych sieciówek...
Chcieliśmy brać w Aparcie bo mój Ł. ma tam zniżkę, ale nie będziemy z musu tam wybierać, tylko żeby było taniej...
Na pewno wybierzemy coś u Terpiłowskich, poczekamy może jeszcze na jakieś nowe modele w styczniu, a jak nie to wrócimy po nasze cuda ;D

Stokrotko ja również mam pierścionek zaręczynowy od Terpiłowskich i jestem zadowolona :)

Pozdrawiam!

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #709 dnia: 30 Listopada 2009, 12:00 »
Aagatkaa ale zaszalejecie! :) O mamuniu, jak dla mnie cena jest zabójcza! Ale kto wie, może jak tylko byłoby nas na to stać to też patrzylibyśmy za obrączkami z wyższej półki. 

A masz może jakieś zdjątka tych obrączek? Chętnie bym zobaczyła te Wasze cuda :D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 30 Listopada 2009, 13:53 »
Mamoko no wiem, wariactwo ;) ale to rzeczywiście zakup na lata, który będzie nam towarzyszył codziennie, do końca życia... :)

Nie ma mojego modelu w internecie... nigdzie nie mogę znaleźć :-\
Ale podobna jest do tej, tylko że moja ma 3 brylanty:

Podobała mi się również ta, ale mojemu Ł. męska się nie widzi, bo jest za wąska ;)

Obrączki są od producenta Aren'Art, kolekacja Yakimoto.
Może chociaż o producencie któraś z Was słyszała???

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #711 dnia: 30 Listopada 2009, 14:45 »
rzeczywiście piękne są te obrączki. ale mimo wszystko nawet gdyby było mnie stać to nie wydałabym tyle pieniędzy na rzecz, którą fakt faktem nosi się codziennie i jest ona symbolem, ale jednak nie jest to rzecz praktyczna :P a taniej też można kupić ładne rzeczy i w dobrej jakości. wolałabym pojechać na wycieczkę :P ale ładne są, nie można zaprzeczyć :)

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #712 dnia: 30 Listopada 2009, 15:13 »
akirka my tak samo będziemy zamawiać u złotnika tylko jeszcze nie wiem czy ze swoim złotem czy nie, ale na pewno i tak wyjdzie taniej. a powiedz, u którego byliście? ja słyszałam wiele dobrego o jednym na placu poznańskim, ale tam jest dwóch złotników niemal koło siebie, nie wiem, o którym dobre krążą ploteczki...

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #713 dnia: 30 Listopada 2009, 15:30 »
Zamówiliśmy u Bobulskiego, z ul. Cieszkowskiego - bardzo sympatyczny właściciel :)
Słyszałam tez, że dobry jest złotnik na Gdańskiej (za PKO trzeba wejść w bramę), ale w sobotę miał zamknięte, więc nie wiem jak wypada cenowo.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #714 dnia: 30 Listopada 2009, 17:33 »
aagatkaa bardzo ładne te obrączki ale jak dla mnie cena kosmiczna, my za nasze daliśmy niecałe 1000zł. 
też szukam Wyborowej albo Bolsa :)
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #715 dnia: 30 Listopada 2009, 19:15 »
Aagatkaa obrączki są śliczne, ale faktycznie cena powala na nogi. ALe... nasuwa mi się pytanie-czy aby z taką ilością brylancików są praktyczne???? Wydają się przez to takie delikatne, łatwo mogą się brudzić, w luki między brylancikami będą wchodzić różne'' śmieci'' :-\. Mi też podobają się takie z brylancikami, ale jeżeli się na takowe zdecydujemy, oczywiście-damska  :P, to będzie z jednym brylancikiem. Ale to tylko moja uwaga, także proszę nie bierz tego do siebie, bo naprawdę są śliczne.buziaki

Offline sezorg
  • bywalec
« Odpowiedź #716 dnia: 30 Listopada 2009, 22:35 »
obrączki śliczne- warte ceny... ale ja osobiście bym ich nie kupiła- za ładne 8) mi wydają się takie delikatne- za delikatne.. a jak ja pierścionek zaręczynowy noszę 24h/dobę to i obrączka musi być trwała i praktyczna, żebym nie musiała jej do wszystkiego zdejmować.. ale to tylko moje własne, skromne zdanie.. pozdrawiam :-* :-*

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #717 dnia: 1 Grudnia 2009, 08:00 »
aagatkaa boskie te obrączki, ale za nic w świecie tyle bym nie dała. Zwłaszcza, że cena wcale nie gwarantuje 100% pewności, że są niezniszczalne. Też wolałabym, gydby w ogóle miała taką kasę, pojechać choćby do Australii...
Tak czy siak, będziesz miała przepiękną pamiątkę i bardzo dobrze :). Jeżeli możesz sobie na takie pozwolić, to wcale się nie zastanawiaj, bo najważniejsze to spełniać swoje marzenia.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 1 Grudnia 2009, 11:52 »
Ciesze się dziewczyny, że Wam się podobają... :)
Mi wcale nie zależy, żeby były drogie! Po prostu mojemu Ł. najbardziej się te spodobały, na jego palcu najlepiej leży...
Myślę, że są bardzo trwałe, bo są grube (i szerokie również), więc raczej się nie powyginają.
Co do zabrudzeń itp. to jak kupimy te obrączki w salonie, to jednocześnie otrzymujemy kartę stałego klienta ;) a tym samym czyszczenie i polerowanie, czyli tzw. dożywotnią opiekę nad tymi obrączkami :)

Sezorg ja również noszę pierścionek zaręczynowy 24h/dobę i obroczkę także będą nosić, więc wolę mieć pewność, że jest dobrej jakości, i że nic jej się nie stanie, a jak już coś, to salon mi ją przyjmie i naprawi, bez kiwnięcia palcem ;)

Stokrotko nie zaprzeczam, że można kupić coś dobrego i tańszego, bo jak pisałam wyżej, mi nie zależy na cenie, tylko akurat tak przypadło, że mojemu Ł. te najbardziej się spodobały :P

Szargiel pięknie powiedziane!  :-*

Pozdrawiam :)

Offline kinia8900

• forumowicz
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #719 dnia: 3 Grudnia 2009, 21:45 »
Witam wszystkie panny młode. . . jestem tu nowa ale mam nadzieję że mnie przyjmiecie do Waszego grona ponieważ też będę lipcową panną młodą:D:D tak spontanicznie podjęlismy tą decyzję ale uważam że bardzo dobrą ;D

Ile Wy juz macie zrobione, my na razie tylko klepnięty termin w kościele i zapłacony zadatek za salę, a gdzie tam jeszcze. . . . ale to dlatego że podjęlismy decyzję dopiero jakis miesiąc temu.

Aha no i nie przedstawiłam się, jestem Kinga z Jaworzna, w związku 4 lata :)

<a href="https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=20601.msg1233972#msg1233972" target="_blank"> Odliczanie do wielkiego dnia [/url]