Autor Wątek: LIPCOWE Panny Młode - 2010!  (Przeczytany 83253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
Odp: LIPCOWE Panny Młode - 2010!
« Odpowiedź #630 dnia: 13 Listopada 2009, 20:44 »
szargiel ja też nie mogę go nauczyć żeby mył garki po sobie i nie rozrzucał ciuchów po całym mieszkaniu
u mnie jest tak że ja lubię się wygadać, powiedzieć co mi nie pasuje a on znowu nie, dusi to w sobie i czasem na siłę muszę wyciągać żeby coś powiedział i to mnie wkurza......
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
  • niewiedza jest błogosławieństwem
« Odpowiedź #631 dnia: 13 Listopada 2009, 20:56 »
Oj, u mnie to różnie z tym wygadywaniem , jeśli chodzi o męską częśc naszego związku. Najczęściej rzeczywiście zaczynam ja. Nie potrafię przejść nad czymś do porządku dziennego, jak mnie wpienia :). Ale jak juz zacznę, to mój man słucha i nawet ze mną prowadzi normalny dialog. Ale też uczyliśmy się tego nawzajem dosyć długo i wcale nie jest powiedziane, że zawsze już będziemy potrafili o wszystkim rozmawiać. Tak to tylko w ERZE ;). Faceci muszą nauczyć sie żyć z naszymi słabostakim (np: do większego porządku w domu), a my z ich (czyli do bałaganiarstwa, itp.). To chyba na tym właśnie polega dobry związek, żeby rozmawiać, wyjaśniać i tolerować. A przede wszystkim, żeby pamietać, że na przeciwko nas jest osoba, z którą mamy dzielić resztę życia i ona np: zawsze już będzie mniejszym lub większym bałaganiarzem. Albo się to akceptuje i czasem tylko zwraca uwagę, albo się rezygnuje.

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #632 dnia: 13 Listopada 2009, 21:08 »
dokładnie zgadzam się z tobą szargiel, pięknie to napisałaś
ja zwracam uwagę, czasem pomaga :)
Dziękujemy

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #633 dnia: 13 Listopada 2009, 21:18 »
hihi my mamy odwrotny problem. ja się lubię obrazić i nie gadać, bo że 'domyśl się, o co księżniczce chodzi'. ale z PM to nie przejdzie. wierci mi dziurę w brzuchu tak długo, aż w końcu dam ze sobą pogadać. kurczę. nawet się pogniewać nie da. :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #634 dnia: 15 Listopada 2009, 12:03 »
no cóż, w tym przypadku wszystko jeszcze przed nami. Ale nie martwię się, każdy ma swoje gorsze momenty, najważniejsze żeby umieć rozmawiać, rozumieć się i umieć pójść na kompromis. Z moim przyszłym ciągle pracuje nad punktem pierwszym już od dawna, ale idzie nienajgorzej. Muszę tylko co jakiś czas przypominać, że nie domyślę się czy coś jest nie tak jeśli mi nie powie. Jestem dobrej myśli, bo skoro przez prawie 8 lat sie nie pozabijaliśmy to najgorsze już za nami ;) też czasem lubię się obrazić, ale mój facet nie wypytuje na siłę o co mi chodzi, bo bardzo dobrze wie, że nie wytrzymam i w końcu i tak powiem sama :P
co do czynności domowych to kiedy pomieszkujemy razem to u nas wygląda to tak: ja gotuje on sprząta  ;D a to dlatego, że mój men lubi moją kuchnie, a że wszystkiego sama robić nie będę to jemu pozostaje ta gorsza część :) ale kiedy gotujemy wspólnie to też razem sprzątamy. Wiem, że to się zmieni kiedy zamieszkamy razem i po pracy nic nam się nie będzie chciało prócz leżenia przed tv, ale nie jestem pedantką więc nieumyte gary to jeszcze nie jest dla mnie powód do zdenerwowania. Póki co największy problem stanowi porządek, a raczej nieporządek w jego pokoju... ;-)
i jak napisała szargiel, ważna jest TOLERANCJA :)

zapomniałam dodać, że zmieniłam nick ze względów osobistych ;) ale zmiana nie była radykalna, więc pewnie łatwo się domyślić :)

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 15 Listopada 2009, 19:59 »
zapomniałam dodać, że zmieniłam nick ze względów osobistych ;) ale zmiana nie była radykalna, więc pewnie łatwo się domyślić :)
no właśnie ja nie za bardzo wiem ... :)
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #636 dnia: 16 Listopada 2009, 12:06 »
daisy :P matko, wczoraj bylismy na koncercie rockowym a dzisiaj jestem totalnie polamana. dobrze, ze mam wolne to sobie odpoczne, a na zajecia to moge sie przygotowac na lezaco na szczescie  ;D
a Wam jak minal weekend? :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 16 Listopada 2009, 12:36 »
Dziewczynki pięknie napisane!! ;)
Mnie też nerwy szarpią jak widzę te nieposkładane ciuchy i skarpetki na podłodze! :D
Bo ja od małego jestem nauczona, że po pracy, czy szkole zdejmuje ubranie i wskakuję w dresik i ładnie wszystko chowam.
A ten nie!! no i w sumie tylko o to się spieramy :)
Bo o innych sprawach wszystko sobie mówimy, co nas boli, denerwuje itp. Po prostu potrafimy rozmawiać! ;)
więc nie ma tajemic, a tym samym i żadnych niedomówień.
Nawet kiedyś jak czegoś mu nie wyjawiłam, to chodziłam jak struta i męczyło mnie to okropnie, aż mu powiedziałam! Nie wytrzymałam! :D
I zrozumiał, uśmiechnął się, że mogę mu mówić wszystko. I tak właśnie jest! Nie potrafimy coś ukrywać przed sobą. Nie mamy tajemic, sekretów i to bardzo dobrze wpływa na relację w naszym związku... :)

Stokrotko
Mi niestety w szkole... ale była tak piękna pogoda w Szczecinie, że udało nam się z Ł. wyjść na spacerek, a potem do kina z większą grupą znajomych.
Więc dzionek zakończył się baaardzo miło :)
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2009, 12:42 wysłana przez aagatkaa »

Offline madziatko

• Chuck Norris
  • data ślubu: 03.07.2010/31.07.2010
« Odpowiedź #638 dnia: 16 Listopada 2009, 17:58 »
stokrota86Hmmm koncert rockowy... Tak bym poszła... Dawno nie byliśmy... W sobotę na Hey chciałam iść, ale niestety fundusze ograniczyły nas... Tak żałowałam, bo uwielbiam Hey zwłaszcza stary repertuar)... Następnym razem nie odpuszczę...

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #639 dnia: 16 Listopada 2009, 23:45 »
trochę mnie tu nie było, ale nadrobiłam:) widzę, że poważne, związkowe tematy tutaj się rozwijają, ja niestety tez nie mieszkam ze swoim M i obojga nam brakuje tego wspólnego pójścia spać i budzenia się razem:)  a nasze randki ..?? raczej nie randkujemy typu: kolacja przy świecach itd. czasem idziemy do kina (np. w niedziele na 2012 oczywiście, efekty specjalne bomba, polecam ) ale jak już chcemy pobyć razem tak, żeby było romantycznie to robimy mały wypadzik na wekend do jakiegoś ustronia czy wisły (oczywiście jak finanse pozwalają) - teraz np. rozbiliśmy skarbonkę , z której pieniądze mają być właśnie na taki wyjazd - powiem wam , ze było tam 512 zł  ;D ;D i oboje byliśmy zaskoczeni pozytywnie wynikiem, bo człowiek wrzucał po 1 zł, 2 zł czasem 5 zł i nie odczuł tego w ogóle i teraz możemy gdzieś romantycznie się pobyczyć ;D pewnie jakby człowiek mieszkał razem to na pewno byłoby inaczej , bo te nasze wyjazdy są taką odskocznią od jednego domu i drugiego domu ;)  

a nazwisko oczywiście mojego M przyjmę:)
pozdrowionka

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #640 dnia: 17 Listopada 2009, 09:59 »
oo marta, świetny pomysł z tą skarbonką  :D faktycznie można mile się zaskoczyć, może zgapię od Was ten sposób na oszczędzanie :) my założyliśmy jakiś czas temu konto oszczędnościowe, ale tam odkładamy głównie na wesele i podróż poślubną jeśli damy radę, a jak jeszcze coś zostanie to byłoby super, ale zobaczymy. skarbonka też by się przydała :P
a na weekendowy wypad moglibyśmy wybrać się najwyżej nad morze, dla mnie nuda trochę. Ale za to na sylwestra wybieramy się w góry, lato spędzamy w większości na kaszubach wśród pięknych jezior i lasów, więc nie mam co narzekać :) dla nas też każdy wyjazd jest oderwaniem od obu domów, więc tym bardziej potrafimy docenić takie wypady.

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #641 dnia: 17 Listopada 2009, 10:13 »
Ale Wam fajnie z tymi randkami :) Ja też narzekać nie mogę, bo w weekendy często pakujemy samochód i jeździmy po okolicy, albo odwiedzamy znajomych, albo zaliczamy teatr, tudzież inne podobne rozrywki. Polecam gorącą wszelkie przedstawienia w Czarnym Kocie Rudym. Są rewelaycjne  :hopsa:
A, co do nazwiska: ja zostaję przy swoim, także po ślubie nadal będę panną, a mój men kawalerem z dziećmi (bo oczywiście dzieci mają mieć nazwisko męża) ;).

pozdrowienia

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 17 Listopada 2009, 18:59 »
My też mamy skarbonkę w kuchni i wrzucamy tam drobne po zakupach. Kiedyś otworzymy i zobaczymy ile się uzbierało. A grubsze tak jak stokrota86 do banku wpłacamy. Tam bezpieczniejsze. A poza tym pierwsze wspólne konto mamy :)
Fajnie Wam, że macie plany na Sylwestra. My pewnie w domu będziemy lub u najbliższych znajomych. Ja niestety w pracy będę, P zresztą też chyba... I tyle z Sylwestra...Bo później to człowiek nie ma siły balować do rana. Pamiętam ostatniego Sylwestra, jak po pracy też byłam i padłam jeszcze przed północą i mnie tylko na toast budzili.. Porażka jakaś.
A jak święta będziecie spędzać? U siebie, u narzeczonego czy już razem w którymś z domów?

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 17 Listopada 2009, 19:08 »
my też mamy taką niby skarbonkę
a jak tam z przygotowaniami stoicie?
bo mój kolejny krok to zaproszenia, już mam wybrane i zamówione, jeśli chcecie zobaczyć to są w moim odliczanku.
miłego wieczorku
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 17 Listopada 2009, 19:16 »
Właśnie też zaproszenia wybieram (też do obejrzenia w moimi "pamiętniku") i trwa debata odnośnie środka - tekstu zaproszeń. 

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 17 Listopada 2009, 19:25 »
tak wiem, widziałam, ja zamawiałam na allegro i oni teksty, cytaty, czcionki wysyłają na maila i jest spory wybór, ewentualnie możesz zaproponować swój tekst, my mamy w miarę standardowy
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 17 Listopada 2009, 19:30 »
To dokładnie tak jak u nas :) I do tego od razu zamawiamy winetki na stół w zaskakującej cenie 0,35zl za sztukę. Właśnie chcecie sami wypisywać nazwiska na zaproszeniach czy żeby firma to za was zrobiła? My sami, bo uważamy, że to bardziej osobiście i milej wygląda..

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #647 dnia: 17 Listopada 2009, 19:33 »
ja zamówiłam z personalizacją gości ale w razie czego mam kilka zapasowych do ręcznego wypisania
Dziękujemy

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #648 dnia: 17 Listopada 2009, 20:30 »
dziewczyny śliczne te zaproszenia! w takim stylu właśnie mi sie podobają, proste i eleganckie. Też bym takie wybrała, ale że uparłam się na zdjęcie to dlatego robimy sami, bo takie z kolei są drogie. No i póki co nadal stoimy z tym w miejscu. Mamy ustalony tekst, wybrane i obrobione zdjęcie, więc jak już wydrukuję odpowiednią wersję to zacznie sie kserowanie i składanie. Nazwiska będziemy wpisywać ręcznie.
Co do świąt to nie mam pojęcia jak to będzie. Chcielibyśmy spędzić je razem, ale musielibyśmy zrobić tak, że najpierw w jednym domu potem w drugim, a nawet nie wiem czy zostanę zaproszona. A, że narzeczony mieszka z rodzicami to raczej powinno wyjść od nich. Zawsze jestem u nich na pierwszy dzień świąt, ale skoro jesteśmy zaręczeni to miło było spędzić razem Wigilię. No ale zobaczymy, nasze rodziny mają różne świąteczne tradycje, u niego spotykają się w małym gronie, moja rodzina jest większa, a z kolei nie chcę żeby jakieś moje ciotki, czy jego rodzice czuli się zobowiązani do kupowania mi (lub jemu) prezentu tylko dlatego żeby nie było głupio, że inni dostaną ;]
Jeszcze nam się kot pochorował i teraz się denerwuję, żeby wszystko było dobrze :/

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 17 Listopada 2009, 20:42 »
my od kilku lat święta spędzamy razem (raczej u moich przyszłych teściów) w sumie odkąd się zaręczyliśmy
stokrota86 oby twój kotek szybko wyzdrowiał
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 17 Listopada 2009, 20:53 »
My święta u P. ojca spędzamy z reguły. Ostatnio wigilie spędzaliśmy z moja mamą, siostrą i jej mężem, a 25 grudnia do przyszłego teścia.. Zobaczymy, jak będzie w tym roku. Ale jedno wiem, że spędzimy je razem, tak jak od kilku lat. Nie wyobrażam sobie inaczej. A odnośnie prezentów to ostatnio moja mama kupiła prezent dla mojego P i męża mojej siostry (wtedy jeszcze nie męża), a swoim rodzonym córkom nic nie kupiła ;(

Offline moniq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #651 dnia: 17 Listopada 2009, 21:11 »
a dlaczego wam nie kupiła :( ???
Dziękujemy

Offline madziatko

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 17 Listopada 2009, 21:17 »
A nie wiem czemu... Ale nie było mi w sumie smutno... Ja dostałam prezent od P. mamy.. :) Wiem, że moja mama mnie bardzo bardzo kocha i wszystko dla mnie zrobi, a te prezenty miały chyba na celu docenienie ich jako przyszłych zięciów i podziękowanie za wszystko (bardzo pomagali nam, gdy ojciec umarł).

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #653 dnia: 17 Listopada 2009, 22:34 »
a my tylko 1 święta naszej znajomości spędziliśmy osobno.. potem już było tak że u M. kolacja wigilijna zawsze jest wcześnie, bo koło 16 a u nas dużo później więc najpierw byliśmy u M, tam posiedzieliśmy trochę i na 19 do nas (bo ja mam w wigilię urodziny i tradycją już jest że po kolacji mamy tort;) i potem święta tak na zmianę- jedne u nas, drugie u M. i zawsze było tak, że ja dostawałam prezent od teściów (teraz już drugi rok od teściowej tylko) a M dostawał coś od moich rodziców..
i zawsze jakoś było ok :)

Offline marta_b21

• zapaleniec
  • "...Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek..."
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #654 dnia: 17 Listopada 2009, 22:59 »
dziewczyny jeśli chodzi o święta to my niestety osobno jemy kolację wigilijną,ale po się spotykamy:) a że niedaleko mamy koleżankę, która z bliskich ma tylko siostrę to pójdziemy do niej z niespodzianką
pomimo tego, że samej wigilii nie spędzamy razem to zawsze rodzice moi kupują mojemu M jakiś drobiazg i on im też tak samo jest z drugiej strony ja jego rodzicom i bratu kupuję jakiś drobiazg  i oni mi też:)

a co do skarbonki to właśnie ona była na takie drobiazgi, ale wiecie jak trudno jest znaleźć skarbonkę bez dziurki pod spodem, żeby nie kusiło do wyciągania...teraz jak rozbiliśmy tą to kupiliśmy odrazu nową i nie mamy celu narazie, ale coś pewnie się wymyśli, a "grube"  pieniążki też mamy na koncie oszczędnościowym, ale tam oczywiście zbieramy na weselicho ;D
 :-* :-*

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 18 Listopada 2009, 11:56 »
My w tym roku będziemy mieli dopiero drugie wspólne święta :P (przypomnę, że jesteśy ze sobą tylko(?!) 1 rok i 8 miesięcy ;))
W tamtym roku byliśmy na Wigilii i u mojego PM, i u moich rodziców, bo podobnie jak u Ciebie Sezorg Wigilia u teściów jest wcześniej.
Pierwszy dzień Świąt spędziliśmy u moich rodziców, a na drugi dzień teście przyjechali do moich. Tak właśnie wspólnie świętowaliśmy nasze zaręczyny ;)
W tym chyba będzie podobnie, chociaż może teraz teście zaproszą moich rodziców do siebie ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Listopada 2009, 11:59 wysłana przez aagatkaa »

Offline szargiel

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #656 dnia: 18 Listopada 2009, 21:33 »
My niestety osobno, bo ja mam Rodziców w Świnoujściu, a mój man w Toruniu :). Więc na razie w wigilijny wieczór wyłącznie słyszymy się na telefony. Ale, że tuż po Świętach mam urodziny, to te już zawsze spędzamy razem.
 Ale po ślubie to w sumie nie wiem jak będzie :(. Ja jestem bardzo związana z Rodzicami i kompletnie nie wyobrażam sobie Wigili bez nich. Zwłaszcza, że mają tylko mnie :). Pożyjemy zobaczymy.
Pomimo rozdzielności w czasie świąt ;) zawsze ubieramy sobie choinkę w Szczecinie i robimy małą Wigilję tylko dla siebie. Oczywiście prezenty są dla wszystkich i z jednej i z drugiej strony :). Każdy przecież lubi paczki od Św. Mikołaja  :skacza:.

Wracam do pracy, bo mój szef ma ostanio coraz więcej niekończących się zadań, które dziwnym trafem rozmnażają mu się w rękach i hojnie obdziela nimi podwładnych. Cud normalnie  :Swiety: :hopsa:

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #657 dnia: 22 Listopada 2009, 12:25 »
Witam Was weekendowo. Mam pytanko czy któraś z Was posiada namiary na p. Kasię ze Słonecznego? Jeżeli tak to poproszę o namiary na priv.z góry dziękuję

Offline asiul
  • zapaleniec
« Odpowiedź #658 dnia: 22 Listopada 2009, 15:54 »
no załamię się...czemu mi nie pokazuje tego tematu w nieprzeczytanych? no ale jestem, nadrobiłam :) witam weekendowo :*

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #659 dnia: 25 Listopada 2009, 13:01 »
Witajcie,
dziś dołączam do Was!!
musiałam zmienić datę ślubu na lipiec, bo okazało się, że poprzednia data (23 październik) mojemu PM nie pasuje i po prostu z powodów służbowych byłby nieobecny na własnym ślubie;)
W ciągu 3 dni musieliśmy wszystko wywrócić do góry nogami, i udało się:) Niestety soboty były już nieosiągalne, więc pobieramy się w piątek:)

Widzę, że jestem daleko w polu za Wami, ale chyba uda mi się wszystko nadrobić.