I po wszystkim .....

Wszystko zalatwione i to tak jak chcielismy

Zaczniemy od
kwiaciarni 
Moj bukiecik taki jak chcialam (okolo 200zł) (wszytskie ceny sa wygorowane, tzn najwyzsza cena w przedziale)
Pasuje do sukni tylko bedzie na okolo czyms wykonczony, czyms srebrnym pasujacym do naszyjnika

Butonierki - 3 sztuki - Pan Młody - Świadek - Błażejek

(15zł/sztuke)

Kotylion - Dla mojej siostry czyli Świadkowej

(okolo 30zł)

Mały bukiecik dla Oliwki (okolo 30zł)

Samochód dokladnie jak na zdjeciu (

)

Koszt calej kwiaciarni nie przekroczy 500zł (tak zakladalam

)
Cukiernia - Sowa 
Tort "Miłosna Harmonia"
Nie moge skopiowac zdjecia z ich strony

Tort bedzie biały z rozowymi kwiatkami.
Smaki: najmniejszy - ciasteczkowy
sredni - ananasowy
duzy - hiszpański - kawowy
Figurka taka jak na zdjeciu

Taka duza slicznie wyglada

Ciasta
3 blachy i na kazdej dwa rodzaje ciasta
- królewska
- rafaello
- madagaskar
- luwr
- sernik
- jabłecznik
Dodaktowo mamy zamowiona obsluge do krojenia tortu. Pan ktory przyjezdza z calym ciastek i tortem, i o wyznaczonej godzinie wnosi go na sale i kroi. Jest ladnie ubrany w kubraczek Sowy czapeczka kucharska, swoje przyrzady - tazke bedzie super efekt

Koszt calego ciasta 1 500zł ( przy czym rozliczanmy sie po slubie - to jest takjakby zaliczka)
Orkiestra 
Pierwszy taniec Paulla - Od dziś

Zabawy:
- Taniec z przekładaniem marynarek (tzn. pary tańczą, na sygnał faceci zdejmują marynarki i pomagają zakładać partnerkom na lewą stronę,
najwolniejsza para odpada)
- Fanty. Zabawa polega na tym ze na sygnał orkiestry przynosimy fanta
np: krawat wszystkie panie biegną po krawat i szybka wracają na krzesełko itp aż zostanie jedna osoba na krzesełkach.
- Przepowiednia
Jest 10 balonów, w których ukryte są karteczki z wypisanymi rzeczami, które po ślubie mąż albo żona będzie robić, czyli np. "Od dzisiaj to ja będę
zmywał(a) naczynia", "Od dzisiaj będę Ci codziennie masował(a) stópki", "Od dzisiaj to ja będę głową rodziny", "Od dzisiaj to ja będę oddawać
pensję małżonkowi", "Od dzisiaj będę słuchać mądrych rad teściowej"- itp. Młoda para przekłuwa na przemian balony i na głos czytają, co wylosowali.
- Zbieranie na wózek
Zabawa ma swoje miejsce najczęściej po oczepinach. Bierze w niej udział para młoda, świadkowie i wszyscy chętni goście. Świadkowie dostają
miseczki i siadają pod sceną, para młoda rozpoczyna taniec. Goście biorący udział w tej zabawie mogą tańczyć tylko z parą młodą; aby zatańczyć z
panem lub panną młodą należy uiścić opłatę u świadków.
- Nasze dzieci
Ustawia się dwa krzesła - tyłem do siebie w odległości ok. 5 metrów, na nich siadają młodzi. Gra muzyka, a na znak państwo młodzi mają odwrócić
głowę w jedną ze stron, w prawo lub w lewo. Jeżeli obydwoje odwrócą się w prawo, będą mieli córkę, w lewo - syna. Jeżeli ich głowy rozejdą się w
innych kierunkach, czekają ich… bliźniaki.
- Klamerki
Bierzemy chetne 2 pary. Zamieniaja sie partnerami i zawieszamy na kobiety klamerki. Pozniej kazdy wraca do swojej polowki i z zamknietymi oczami
szuka klamerek

Podczas oczepin Nowa Para Młoda bedzie skladala przysiege
Ja.......,biorę sobie ciebie.........., od czasu do czasu,
na siebie, żeby ci dobrze było, pieniądze żebyś wszystkie oddawała,
dobrze gospodarzyła, dużo dzieci urodziła i szczęśliwa ze mną była.
Ja.......,biorę sobie ciebie......... za męża, żebyś mało spał,
rano,w południe i w nocy i po północy, mnie kochał
i na resztę godzin jeszcze siły miał.
To juz chyba wszystko co dzis załatwilismy

Super poszło.
Jestem cholernie zadowolona ze trafilam na takich ludzi, i kwiaciarnia i ciasto i orkiestra - poprostu super

W cukierni juz na Pani skladala zyczenia, orkiestra mowila zebysmy sie nie denerwowali, ze napewno bedzie git.
Super sie czulismy

Jeny juz tak blizutko