Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 116543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carollaa

• Chuck Norris
Natalko po pierwsze piękny makijaż, zachwycona jestem.
Po drugie boska maskota.
A po trzecie świetny środek lokomocji kociaka ;>

Pozdrawiam wtorkowo!

I jeśli można przedłuże Ci święto składając spóźnione życzenia wszystkiego najpiękniejszego :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
fajne zakupki :)
ja to w ogole moge nie wychodzic ze sklepów dla dzieciaczków :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline hania3033

• Chuck Norris
Zostawiam buziaki Natalko :) :-* :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam wtorkowo :)

Dziekuje za zyczenia - kochane jestescie  :-* :-* :-*

Transoportera jeszcze nie kupilismy bo chcemy sie upewnic czy bedzie dobry dla Taja wiec idziemy z nim do zoologicnego i go "przymierzymy" i wtedy ladnie podziekujemy i  kupimy na all  :P :P :P

Dzisiaj na 14 jestesmy umowieni z naszym kierowca i idziemy zamawiac kwiatki na slub. Kierowca chcial isc z nami wiec idzie - heheeee  :P :P

Wlasnie poscilismy sobi plte naszego zespolu i jak Błażejek zaczal wywijac to bylam w szoku - tak super tanczy - tzn nie na 3 czy walca ale tak po swojemu. Wszytsko w rytmie (rytmika w przedszkolu dala o sobie znac) poprosru smialam sie jak nie wiem .... a Oliwia za to tanczy jak z tych fimow dla mlodziezy tak bardziej "na czasie" stara sie ich udawac i nawet jej to idzie  ;D
RTakze juz sie nie moge doczekac "moich" maluchow na welesu  ;D
I zecydowalismy ze nasze maluchy beda na weselu az padna, chcielismy je ewakuowac okolo 23 ale skoro reszta babelkow bedzie to nasze tez i juz w kazdej chwili jak beda zmeczeni auto ich dowiezie z opiekunka do domu i bedzie git  ;)

Ide zrobic sie na bóstwo ( :P) i smigamy do kwiaciarni :)

Buziaki  :-* :-* :-*
Papapapaaaa

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja tez mam w planach kwiaciarnie w najblizszych dniach :)

u mnie bedzie malo maluszków, a szkoda...

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ja niestety do niczego konkretnego jak załatwianie kwiatów nie mogę się zebrać...
u nas też mało dzieciaczków...

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja też nie mogę się doczekać "moich" dzieci na weselu. To będzie niesamowity widok...

Offline pamela

• Chuck Norris
a u nas nie bedzie dzieci , bo nie chcielismy, dopiero na poprawiny moga przyjsc jak chca.  :-*  :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam wieczorowa pora ...... :)

Niestety dzis nic nie zamowilismy  :-[
Jesli chodzi o kwiaciarnie to nie bylo tej pani z ktora chcialam wszystko zalatwiac - umowilismy sie na jutro na 15 bo wtedy bedzie :
Jesli chodzi o ciasto to Staropolska odpada. Dlatego ze oni maja teraz urlopy i dodatkowo remon swojej glownej cukierni i tez tych wlasnie przyczyn maja ograniczone mozliwosci zamowien tortow na wesela i inne okazje, tzn jezeli chcialabym pietrowy to moze yc tylko w jedyn smaku wszytskie poetra, nie wszytskie ciasta produkuja i w ogole maja ograniczony asortyment wiec ja nie mam zamiaru sie ograniczac i bierzemy od Sowy. A ze głowna Sowa byla otwarta do 17 (czego nie wiedzialam) a ja bylam o 17.05 to niestety nie zdayzlam nic zamowic  :-\
Wiec jutro zalatwiamy wszystko :) (mam nadzieje)

Smigam juz spac bo troche sie najezdzilismy i jeszcze bylismy na dzialce skosic i wygrabic trawke i juz jestem zmeczon :)
Buziaki zostawiam na srode  :-* :-* :-*

PS ...... w czwartek odbieram moja kiecke  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Sowa to dobry wybór natalko,mi do teraz cieknie ślinka na jakieś takie fajne ciacho,jejku mogłabym je jeść i jeść,świetni są;-)))))

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
pamiętaj o fotkach swoich w sukience koniecznie jak już ją odbierzesz!

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam w deszczowy dzionek  :-\

Dzis czeka nas duzo zalatwiania ... !!
 :!: 15 kwiaciarnia
 :!: 16 cukiernia
 :!: 18 orkiestra

Takze troche bieganiny dzisisaj bedzie :)

Ciesze sie ze zdecydowalam sie na sowe. Prwda jest ze same ciasta sa bardzo porownywalne i tak samo torty ale torty weselne w staropolskiej w ogole sie nie umywaja do sowy !!

Ale okropna pogodaaaa.......  :-\

Jak przymierze gotowa sukienke to napewno zrobie zdjecia - juz sie  nie moge doczekac  ;D ;D ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
my też ;)
powodzenia w załatwianiu!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ale plan dnia :)

fakt sowa ma pyszne torty ale mnie ta masa odrzuca

całkiem nowa JA

Offline Daruda

• Chuck Norris
rozumiem paooolko,że ta masa,którą jest tort pokryty tak????jesli chodzi Ci o nia,to ja myślałam,że tort bedzie tylko cieszył oko,ae nie wyobrażacie sobie,jak mój tort cieszył podniebienie,nie było osoby,która by nie chciała poczuc ten smak ponownie....każdy nas wypytywał jak to sie stało,że tort jest tak pyszny....a ta jasna masa na wierzchu po prostu rozplywała sie w ustach;-))))jedynie co bylo strasznie smieszne każdy sie rzucał na czerwone różyczki  z przystrojenia i komu sie trafiła ,miał strasznie umazaną buźkę;-))))

Offline Justys851
  • Chuck Norris
I jak tam pozałatwiane ??  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
I po wszystkim .....  ;D
Wszystko zalatwione i to tak jak chcielismy :)

Zaczniemy od kwiaciarni

:!: Moj bukiecik taki jak chcialam (okolo 200zł) (wszytskie ceny sa wygorowane, tzn najwyzsza cena w przedziale)
      Pasuje do sukni tylko bedzie na okolo czyms wykonczony, czyms srebrnym pasujacym do naszyjnika :)

:!: Butonierki - 3 sztuki - Pan Młody - Świadek - Błażejek  ;D (15zł/sztuke)
 :!: Kotylion - Dla mojej siostry czyli Świadkowej  :P (okolo 30zł)
 :!: Mały bukiecik dla Oliwki (okolo 30zł)
 :!: Samochód dokladnie jak na zdjeciu (???)

Koszt calej kwiaciarni nie przekroczy 500zł (tak zakladalam  :P)

Cukiernia - Sowa

:!: Tort "Miłosna Harmonia"
      Nie moge skopiowac zdjecia z ich strony  :-\
      Tort bedzie biały z rozowymi kwiatkami.
      Smaki: najmniejszy - ciasteczkowy
                 sredni - ananasowy
                 duzy - hiszpański - kawowy

Figurka taka jak na zdjeciu :) Taka duza slicznie wyglada :)

:!: Ciasta
     3 blachy i na kazdej dwa rodzaje ciasta
     - królewska
     - rafaello
     - madagaskar
     - luwr
     - sernik
     - jabłecznik

Dodaktowo mamy zamowiona obsluge do krojenia tortu. Pan ktory przyjezdza z calym ciastek i tortem, i o wyznaczonej godzinie wnosi go na sale i kroi. Jest ladnie ubrany w kubraczek Sowy czapeczka kucharska, swoje przyrzady - tazke bedzie super efekt :):):)

Koszt calego ciasta 1 500zł ( przy czym rozliczanmy sie po slubie - to jest takjakby zaliczka)

Orkiestra

:!: Pierwszy taniec Paulla - Od dziś :):):)

:!: Zabawy:

- Taniec z przekładaniem marynarek (tzn. pary tańczą, na sygnał faceci zdejmują marynarki i pomagają zakładać partnerkom na lewą stronę,
       najwolniejsza para odpada)

- Fanty. Zabawa polega na tym ze na sygnał orkiestry przynosimy fanta
       np: krawat wszystkie panie biegną po krawat i szybka wracają na krzesełko itp aż zostanie jedna osoba na krzesełkach.

- Przepowiednia
       Jest 10 balonów, w których ukryte są karteczki z wypisanymi rzeczami, które po ślubie mąż albo żona będzie robić, czyli np. "Od dzisiaj to ja będę
       zmywał(a) naczynia", "Od dzisiaj będę Ci codziennie masował(a) stópki",  "Od dzisiaj to ja będę głową rodziny", "Od dzisiaj to ja będę oddawać
       pensję małżonkowi", "Od dzisiaj będę słuchać mądrych rad teściowej"- itp. Młoda para przekłuwa na przemian balony i na głos czytają, co wylosowali.

- Zbieranie na wózek
       Zabawa ma swoje miejsce najczęściej po oczepinach. Bierze w niej udział para młoda, świadkowie i wszyscy chętni goście. Świadkowie dostają
      miseczki i siadają pod sceną, para młoda rozpoczyna taniec. Goście biorący udział w tej zabawie mogą tańczyć tylko z parą młodą; aby zatańczyć z  
      panem lub panną młodą należy uiścić opłatę u świadków.

- Nasze dzieci
       Ustawia się dwa krzesła - tyłem do siebie w odległości ok. 5 metrów, na nich siadają młodzi. Gra muzyka, a na znak państwo młodzi mają odwrócić  
       głowę w jedną ze stron, w prawo lub w lewo. Jeżeli obydwoje odwrócą się w prawo, będą mieli córkę, w lewo - syna. Jeżeli ich głowy rozejdą się w
       innych kierunkach, czekają ich… bliźniaki.

- Klamerki
       Bierzemy chetne 2 pary. Zamieniaja sie partnerami i zawieszamy na kobiety klamerki. Pozniej kazdy wraca do swojej polowki i z zamknietymi oczami
       szuka klamerek :)

Podczas oczepin Nowa Para Młoda bedzie skladala przysiege

Ja.......,biorę sobie ciebie.........., od czasu do czasu,
      na siebie, żeby ci dobrze było, pieniądze żebyś wszystkie oddawała,
      dobrze gospodarzyła, dużo dzieci urodziła i szczęśliwa ze mną była.

Ja.......,biorę sobie ciebie......... za męża, żebyś mało spał,
      rano,w południe i w nocy i po północy, mnie kochał
      i na resztę godzin jeszcze siły miał.

To juz chyba wszystko co dzis załatwilismy :)
Super poszło.
Jestem cholernie zadowolona ze trafilam na takich ludzi, i kwiaciarnia i ciasto i orkiestra - poprostu super  ;D

W cukierni juz na Pani skladala zyczenia, orkiestra mowila zebysmy sie nie denerwowali, ze napewno bedzie git.
Super sie czulismy :)

Jeny juz tak blizutko  ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
 :o :o :o ooooo matko jakie ceny  :mdleje:
zabiłas mnie nimi poprostu :
- butonierka 15 zł za sztuke  :mdleje: matko jedyna ja miałam w cenie bukietu który kosztował 90 zł , hehe czyli u Ciebie 6 butonierek to u mnie bukiet z butonierka i kwiatami do włosów  ;D
- za ciasta 1500 zł ooo matko  :szczeka: nie no przeraziłas mnie tymi cenami - ja dałam za ciasto i tort 570 zł i było tego bardzo dużo i pyszniutkie , mniam ale bym zjadła teraz takiego torta  :P  ;D

Co do zabaw fajne , aczkolwiek moim zdniem trochę za dużo  ::) chyba że będa jakoś rozłożone w czasie, ale uważam ze fajniesze sa zabawy gdzie wszysycy goście mogą wziąść udział a nie tylko kilka par  ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
To ja pomogę z tortem :) to chyba ten?

Ceny faktycznie zabójcze :( U nas kwiaciarnia (mój bukiet, bukiet świadkowej, 4 butonierki + dekoracja kościoła) to ok 800 zł. A w Staropolskiej tort+ciasto to ok. 1000zł.

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Oooo dziekuje Japcio , tak tak to ten tort  :-* :-* :-* :-*

Justyś, zabawy beda rozlozone w czasie, nie jedna po drugiej :)
Porownujac jeszcze Twoje ceny a moje to jest kolosalna roznica  :o

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Faktycznie drogo w tej cukierni, my płacimy za ciasto max 1200 i to jest cena zawyżona ale mamy pare blach więcej, tort 5 piętrowy i jeszcze takie bajery do dekoracji  ;) Co do kwiaciarni to sama nie wiem jeszcze, a te zabawy na oczepiny są ok tylko za dużo moim zdaniem, lepiej zrobić 3-4 ale akie z jajem żeby wszyscy się pobawili i pośmiali, bo dłużej chyba nie ma sensu męczyć gości  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
oooo ja miałam taki tort  ;D ;D ;D ;D
dokładnie na takim stelażu  :D
kosztował nas 300 zł  ::)

identyczny  ;D

« Ostatnia zmiana: 8 Lipca 2009, 22:23 wysłana przez Justys851 »

Offline Daruda

• Chuck Norris
ooo troche duzo wyszło Ci u Sowy,a na ile osób będzie wesele,że taka cena??????ja płaciłam za wszystko na 65 osób niecałe 800 zł od nich......

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Faktycnie taki sam ;p Slicznie wygladal  ;)

Tort jest od 80 - 120 osob  i ciasto tak samo.
Daria a ile wplacalas zaliczki a ile wszyslo na koncu ?? dplacalas ?? czy oddali cos??

Offline Daruda

• Chuck Norris
my nie płaciliśmy zaliczki,daliśmy 800 zł i Pani powiedziała,że po imprezie jak d0okona obliczeń to powie czy dopłacamy,czy będzie zwrot. i jak tata pojechał ze stelażem,pani oddała jeszcze parę groszy. no w sumie Cię wyjdzie podobnie jak mnie.....ale warto;-) i będę to powtarzała do znudzenia.hihihihi
jadłam wiele tortów,no może się degustowałam i takie pyszne jadłam jedynie dwa,pierwszy jak mi kolega z klatki obok zrobił tort orzechowy -z masła orzechowego na 18ste urodziny i ten na własnym weselu......te smaki są niezapomniane.....

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
sowa ma super torty i ciacha :)
jedyny minus to masa, wole bita smietane :)

całkiem nowa JA

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
troszkę się Natalko wykosztujesz :) ale mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
co do tortu to ja też miałam smak ananasowy i goście specjalnie zadowoleni nie byli

największym powodzeniem cieszył się czekoladowy

a bukiet drogi - mój kosztował 100zł

a no i poza tym cudny makijaż kochana, ślicznie wyglądasz

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ceny faktycznie dosyć wysokie. Ale najważniejsze byście byli zadowoleni!
Co do zabaw to fajne, i nie uważam żeby było ich za dużo, jeśli są rozłożone w czasie :)

Offline pamela

• Chuck Norris
no i czas na moje opinie  ;D
cena za bukiecik troszke mi sie wydaje za duza, jak na taki maly bukiecik, ale mysle, ze nieraz mozna trafic na takie ceny, ja sama nie wiem jaka cena bedzie u mnie, wiec sie nie znam, ale cena za butonierke jest powalajaca za to, bo przewaznie jest to 7 8 zł, gora 10, przeciez to jeden maly kwiatuszek.
tort nie zbyt mi sie podoba, ale najwazniejsze zeby byl pyszny, ja osobiscie nie lubie ananasowego. a cena za ciasto duza, u mnie wyniesie okolo 1000 za 120 osob, ale przeciez tak jak napisalas to sie moze zmienic, bo nie macie jeszcze rozliczenia ostatecznego.
co do pierwszej piosenki, to sie nie wypowiem, bo my tez mamy Paule.
a konkursow ja za bardzo nie lubie, wydaje mi sie ze za duzo, i ja osobiscie tych wlasnie niektorych co napisalas to nie lubie, ale jedna sami bedziemy mieli, zabawa w fanty.
pracowity czas, ale widze, ze ruszacie ostro, ile to pewnie radosci daje, cieszcie sie poki trwa.
buziaki  :-*  :-*  :-*