Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 144036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #2550 dnia: 1 Lipca 2009, 12:53 »
tylko shake moze mnie uratowac  ;D
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
No będą już bardzo a'la shake chyba po jakiś 10 minutach ;)

Chciałabym, żeby już był koniec tych prac ziemno- budowlanych w ogródku i remontów w środku... Strasznie hałasują wszyscy i się kurzy >:( Kurcze no, ciężarnej faktycznie ciężko dogodzić- najpierw smęciłam o ten ogródek i łazienkę górną, że sama ze sobą nie wytrzymywałam... Teraz jak wszystko się robi to wytrzymać z tym nie mogę i marzę o końcu tych robót :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2552 dnia: 1 Lipca 2009, 13:41 »
Ja tam nie wiem czy kiedykolwiek Liwię wydam, choć ja to jeszcze jak ja, ale M mówi że zna facetów i ciężko ędzie potencjalnemu zięciowi  :P hihihi
A loda też bym zjadła, byłam przed chwilą na dworze, zero wiatru  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2553 dnia: 1 Lipca 2009, 13:46 »
No wiadomo- córeczka tatusia ;D ;D ;D ;D Dobra, idę robić pizzę, bo głodna niebawem będę, a obiad nie tyle w lesie ile w jakimś bardzo głębokim borze :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2554 dnia: 1 Lipca 2009, 13:49 »
Bardzo fajna kolorystyka bukietu  :D

ja byłam dzisiaj na lodach z malutką  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2555 dnia: 1 Lipca 2009, 13:54 »
Pizza domowej roboty  :shock: Ale mi smaka narobiłaś  :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2556 dnia: 1 Lipca 2009, 13:59 »
ooo dzięki za przypomnienie mam jeszcze kawałek takiej pizzy w lodowce od teściowej  ;D ;D ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2557 dnia: 1 Lipca 2009, 15:04 »
Kurcze, tak to się kończy jak gotuję na głodnego- robię ilości dla pułku wojska :mdleje: Zrobiłam tyle ciasta, że musiałam polecieć do teściówki po blaszki... Wzięłam od niej wszystkie spore i teraz we wszystkich jest pizza w różnych smakach ;D 4 blaszki wyszły :P Jedna hawajska dla mnie a reszta to jakieś mixy- na jedną wrzuciłam nawet ogórki małosolne- ciekawe jak wyjdzie :D Ale generalnie to wymiotłam całą lodówkę i teraz zakupy trzeba zrobić, bo została tylko pasta rybna, boczek i jogurty w lodówce, aha, no i piwo K ;) Generalnie obiad dla nas na 2 dni i dla teściów też pewnie na 2 dni będą ;D ;D ;D ;D ;D

A te lody mojito- kochane, pyszności!!! Robione przez Moevenpick'a, jak będziecie miały okazję kupić to spróbujcie... Są miętowe, takie orzeźwiające, mniam! W końcu czuję że żyję ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2558 dnia: 1 Lipca 2009, 15:54 »
No, to skoro upiekłaś nam pizze(bo to dla nas przecież, tyle blach :P ) to ja chcę hawajską! :P
Teeeż bym zjadła loda, ale mnie gardło boli ::)
W ogóle jestem przed obiadem, pachnie mi na cały dom moja zapiekanka serowa z makaronem, i żołądek chce mi uciec z głodu ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2559 dnia: 1 Lipca 2009, 16:03 »
Madziu, przecież napisałam że hawajska dla mnie :P Ale podzielę się z Tobą kawałkiem, jak ty mi dasz trochę tej zapiekanki ;D ;D ;D ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #2560 dnia: 1 Lipca 2009, 16:22 »
mi też smaka narobiłaś tą pizzą i jeszcze hawajska  ;D

śliczny bukiecik wybrałaś  :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2561 dnia: 1 Lipca 2009, 19:29 »
No to mi ślinianki zapracowały od tej Twojej pizzy ;D
a że remontu najpierw, a teraz jego końca się domagasz to przecież nic dziwnego :D każdy by chciała mieć zrobione o tak - PSTRYK i już ;D
Buziaki :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2562 dnia: 2 Lipca 2009, 14:27 »
mhmmm ale mi smaka narobilas

całkiem nowa JA

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
« Odpowiedź #2563 dnia: 2 Lipca 2009, 21:37 »
Hej troche mnie nie było, ale ciesze się że wsyzstko ok, mały rośnie i broi, a bukiecik wybrałaś najładniejszy moim zdaniem i w pomysłowej kombinacji! i dekoracje tez śliczne, sama je sobie skopiowałam, bo podobnie jak ty będziemy mieli autko przyszłego teścia a te są lekkie i eleganckie
powodzenia w nauce, wiem jak ciężko się zmotywować

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2564 dnia: 3 Lipca 2009, 09:20 »
Cześć złotka :)
Ja jakoś kompletnie weny nie mam ostatnio. Chyba nauka mnie tak dobija... W dodatku jest tak cieplutko, że trzymanie laptopa, który też grzeje, na kolanach wydaje się być istną torturą ;)
K dzisiaj rano wyjechał do Ińska ze swoją siostrą i jej chłopakiem, który kurs nurkowy będzie robić :) Jutro wieczorem po niego jadę ;D Fajnie że sama jestem- czasem lubię tak pobyć sama ze sobą, nikt mi radia nie włącza ani tv, panuje błoga cisza i wtedy najlepiej odpoczywam :) Także mam wolną chatę, pilnuję robotników i staram się przyswoić choć trochę wiedzy :) Co prawda sama tak naprawdę nie jestem- ciągle ktoś mi z brzucha przypomina, że istnieje  ;D
W ogóle to jakiejś wysypki dostałam na policzkach i nosie...swędzi i nie bardzo wiem co z tym zrobić ::) Staram się nie drapać ale to koszmarnie trudne :P
Staram się w ramach przerw podczytywać co u Was, ale nie udzielam się za bardzo, żeby się nie wciągnąć  ;) Muszę się obronić to wtedy się mnie nie pozbędziecie ;)
No, to buziaczki dla Was zostawiamy i ja i Maks :-* :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2565 dnia: 3 Lipca 2009, 09:22 »
a za ile masz ta obrone???

ja w tamtym roku jak sie bronilam wlasnei jakos 3 lipca to tez byly takie upaly a ja sie musialm uczyc wrr

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2566 dnia: 3 Lipca 2009, 09:24 »
Oj za laptopa na kolanach to ja bym już od M burę dostała  ;)

:-* dla Was

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2567 dnia: 3 Lipca 2009, 11:08 »
ucz się ucz... strasznie współczuję, że nie masz jeszcze spokoju... ech

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2568 dnia: 3 Lipca 2009, 14:55 »
Trzymam kciuki by to wszystko szybko minęło i żebyś miała wreszcie święty spokój!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2569 dnia: 6 Lipca 2009, 08:47 »
Witam :)

Dzisiaj ostatni dzień nauki- mam już tak strasznie dość, ale pocieszam się, że to ostatni raz i koniec. A jutro niech się dzieje wola nieba- z nią się zawsze zgadzać trzeba ;D ;D ;D ;D ;D ;D Proszę trzymajcie kciuki jutro o 9.... Wasze wsparcie zawsze pomaga  :) Mam nadzieję, że coś mi w głowie zostało, bo póki co mam wrażenie, ze im więcej się uczę tym mniej wiem ::)

Wczoraj K miał urodziny, wpadli jego i moi rodzice, siostra K, siedzieliśmy sobie, popijaliśmy szampana, zjedliśmy torta (cytrynowy, od Sowy z cukierni Czekoladowa, ale o tym za chwilę). Było bardzo miło i wesoło, cieszę się, że nasi rodzice się dogadują, a przynajmniej na to wygląda :D
Co do tortu to szczerze mówiąc jesteśmy zawiedzeni trochę. Tzn był smaczny, świeży i w ogóle ładnie się prezentował, ale jakoś chyba nie był "dla nas". Cukiernia nie dowozi tortu na miejsce wesela. Katalog tortów na wesele, jak obejrzałam i dokładnie poczytałam to się okazało, że:
- konkretne torty robione są tylko na daną liczbę osób i nie da się ich zrobić mniejszych ani większych
- jak dekoracja przewidziana do danego tortu się nie podoba, to można ją jedynie usunąć. Nie da się np do jednego tortu wziąć dekoracji (nawet jeśli byłyby to tylko kwiatki o innym kształcie) z innego tortu. Można zmienić kolor, jeśli ktoś się uprze.
- kg tortu weselnego kosztuje 50 zł, a normalnie 35 zł- poważnie zastanawiamy się po prostu nad zamówieniem tortu na dużą imprezę, nie wiem, np 50 urodziny kogoś tam, żeby nie płacić wyższej kwoty ::)
- większość smaków oparta jest na kremie- po wczorajszym doświadczeniu jesteśmy pewni, że kremu nie chcemy
- nawet jak tort jest na stelażu i każdy poziom jest oddzielnie i kolejne piętra w ogóle się ze sobą nie stykają, to nie można zrobić różnych smaków tych poziomów, albo zrobić ich np jedno na kremie, jedno na bitej śmietanie.
- zamówienie należy złożyć najpóźniej 2 tygodnie przed terminem realizacji. Pobierana jest zaliczka w wysokości 50% ceny za kg, czyli 25 zł w przypadku tortu weselnego.
Może komuś się te informacje przydadzą :)
Dla wielkości naszego wesela na 60 osób pasowałby generalnie jeden, może 2 torty, oba na kremie. No i w ten sposób wyeliminowaliśmy Sowę i jego wyroby pod kątem wesela. Cóż, szukamy dalej ;) Teraz na tapetę wchodzi Mufinek z Radissona :P Coś czuję ze będą problemy z tym tortem... Chciałabym płaski, prostokątny na bitej śmietanie- a takich chyba nigdzie nie robią :-\

No nic, miało być krótko, a tu znowu mi wychodzi elaborat... Lecę się uczyć, buziaki kochane :-* :-* :-* :-* :-*

P.S. MAks ma nową "rozrywkę"- odkrył że może się przeciągać i teraz często mam kopanie z dwóch stron, równo po 2 stronach brzucha... Albo przeciąganie.... Wściec się idzie jak się człowiek chce uczyć a w brzuchu mały ktoś tańczy pogo...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2570 dnia: 6 Lipca 2009, 09:56 »
ja tez zrezygnowalam z czekoladowej, mimo wszystko torty na masie sa dla mnie za ciezkie, nic nie poradze

w muffinku maja przepyszne rzeczy :) mhmm
a probowalas w domowej? podobno super, ja raz probowalam i mi smakowało

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2571 dnia: 6 Lipca 2009, 10:41 »
hejo.
Ten Sowa to pewnie nasz bydgoski :) Ostatnio popsuły się u niego torty (tak na mieście gadają...) i ludzie kupują u konkurecji. My przynajmniej tak zamierzamy zrobić. Będzie taniej i smaczniej :)

Miłego kopanka :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2572 dnia: 6 Lipca 2009, 13:27 »
Mi Pani z sali powiedziała, że lepiej nie brać tortu z bitej śmietany bo łatwo się w upale roztapia i w ogóle... Ale nie wiem czy ma rację, czy nie, bo się nie znam za bardzo :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2573 dnia: 6 Lipca 2009, 14:08 »
hmm zalezy kto co lubi, mnie krem przeraza - samo maslo i inne badziwie, wole bita bo jest lekka a nie przytlaczajaca

całkiem nowa JA

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #2574 dnia: 6 Lipca 2009, 16:28 »
Fasolek powodzenia jutro i trzymam kciuki  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #2575 dnia: 6 Lipca 2009, 17:59 »
A sprawdzaliscie w Wozniaku? My tam zamawialismy na wesele i byl b.ladny i dobry.

Trzymam kciuki za jutro!

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2576 dnia: 6 Lipca 2009, 20:22 »
Oj to kiszka z tym tortem... Wg mnie trochę dziwne zasady ::) :-\
Już mocno trzymam kciuki :D POWODZENIA!!!!!
A wiesz co? Tak sobie dziś wpatrzyłam się w Twój ciążowy suwaczek i kurcze stwierdzam - jaki ten Wasz synuś już duuuży !!! :dzidzia: Na tym obrazeczku to już w ogóle ;)
Buziaki :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2577 dnia: 6 Lipca 2009, 21:19 »
My mieliśmy na bitej śmietanie i nic się nie rozleciał  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2578 dnia: 6 Lipca 2009, 22:50 »
Jesuuuuu, mam siekane mięso zamiast mózgu, uszami mi chyba para leci...Jestem sparaliżowana- WIEM ŻE NIC NIE WIEM! :boje_sie: :boje_sie: :boje_sie: I to jest jedyna rzecz której jestem obecnie pewna... :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

W dodatku boli mnie brzuch- ginka mi dziś ten krążek zakładała- nie było to przyjemne doznanie, nie bolało niby, ale teraz, jak tam wszystko takie ukrwione to się nie dziwię, że mnie napiernicza....Maks dalej tańczy pogo... Mam nadzieję, że z nerwów nie urodzę ::) :P

Haniu- no pewnie że synek już duży- w końcu go dzielnie hoduję dzień po dniu ;D ;D ;D ;D

Madziu, ja nie chcę kremu w torcie, bo taki tort jest bardzo słodki i "ciężki" w odbiorze... Poza tym chcę podać tort po obiedzie, gdy wszyscy jeszcze będą na sali. No i nie sądzę żeby kombinacja kremowego tortu i solidnego "zakrapiania" alkoholem była dobrym pomysłem :P Chcę mieć dzikie tłumy na parkiecie, a nie w kolejce do toalety celem oddania treści żołądka :P

Jutro pobudka o 6 i ostatnia powtórka... Ja chcę żeby było już po wszystkim :biala_flaga:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2579 dnia: 7 Lipca 2009, 00:03 »
Dasz radę!!! Będę mocno trzymać kciuki  :ok: