Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 92630 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #720 dnia: 11 Lutego 2009, 21:56 »
A  myslalam, ze tylko Ja czekam na powrot meza z pracy jak na zbawienie ;) Jak dobrze, ze nie jestem odosobniona.

Moja miala dzis marude i w zawieruche wystawilam ją na balkon w wozku bo juz nie wiedzialam jak ją uspokoic..na szczescie podzialalo ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #721 dnia: 12 Lutego 2009, 10:16 »
Aniu nie jestes sama ja tez czesto czekam aż mąż wroci z pracy hihi:)Tak jak Lena u tatusia sie czuje jak rybka w wodzie tak w dzien kiedy miala marude to nawet u taty nie chciała byc:) Ale na szczescie dzisiaj jest ok,jeszcze troszke i pojdzie nyny,po tym jak zjadla 200ml mleka:)Normalnie jej brzuszek chyba nie ma dna...:)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #722 dnia: 15 Lutego 2009, 13:55 »
a ja sie teraz nie doczekam bo mężu wyjeżdza na tydzien
zwariuje chyba ale dobrze ze wyjeżdza bo mam go serdecznie dosyc

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #723 dnia: 16 Lutego 2009, 18:11 »
My niedawno wrocilismy od tesciow bylismy tam tylko dwa dni i to niecałe bo wczoraj rano pojechalismy a ja wrocilam zmeczona jak bym nie wiem skad wrocila...Po pierwsze goraca jak w saunie,wietrzymy co jakis czas i jest ulga ale na chwile po drugie nie mam co z lenka zrobic,ona czuje sie najlepiej u siebie,nie umie tam zasnac,za duzo twarzy na raz,po prostu masakra tak jak moje dziecko ok 20-tej juz spi tak wczoraj mialam jazde do 12.30 co zasnela to plakala...za duzo wrazen...Do tego mnie wczoraj zaczelo brac przeziebienie ale na noc wzielam dawke udrzajaca i mezulek wstawal do Lenki zebym ja odpoczela..nie wiem czym sobie zasluzylam na takiego meza:)A jak wrocilismy dzis do domu to Lenka niczym anioł,wystarczy ja wlozyc do swojego łóżeczka i jest szczesliwa no i jeszcze druga sprawa ze Lenka nie zroi tam nigdy kupki a wystarczy ze wejde do domu i rozbiore ja z kombinezonu i zaraz pampers pełny:)Ale to akorat ma po mamusi hehe ja tez u kogos sie nie zalatwie chocbym tam tydzien byla...:)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #724 dnia: 16 Lutego 2009, 18:43 »
ooooo to dokładnie jak mój Adi...nie ma mowy o śnie jeśli u kogoś nocujemy...masakra istna...przyzwyczajony jest do swojego łóżeczka i pokoju  ::) raz wojowaliśmy z nim do 2 w nocy...śmiał sie w głos i chciał bawić  ::)
z kupą jednak nie ma Adi  problemu... :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #725 dnia: 18 Lutego 2009, 12:47 »
Cześć Asiu :)
Co u was słychać ???
Buziaki dla małej ślicznotki  :-* :-*

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #726 dnia: 18 Lutego 2009, 12:52 »
Czesc gabiś ciesze sie ze zagladasz do nas...My wlasnie wrocilismy ze szczepienia normalnie myslalam ze  bede ryczec razem z Lenka,juz idac tam to mnie brzuch bolał bo wiedziałam ze bidulka bedzie płakusiac a ja nie umiem jej  uspokoic,teraz sobie slodko spi a mamuska pada ze zmeczenia,wlasnie zrobilam sobie kawke i mam chwile odpoczynku a na 16-ta do gina i sie boje bo mam nadzerke i jade sprawdzic czy trzeba z nia cos robic czy nie,mam nadzieje ze nie ,podobno to nic nie boli ale i tak sie boje...Najchetniej bym nie jechala ale potrzebuje jeszcze recepte na tabletki anty wiec nie mam wyboru.A moja gwaizdeczka wazy 6800g i ma 62cm,moje kochane słoneczko:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #727 dnia: 18 Lutego 2009, 12:54 »
OOO to ładnie Ci przybrała, moja właśnie 6800 przekroczyła.
Ja ostatnio gina sobie podarowałam, na szczęście mąż ma brata lekarza, więc recepta zawsze jest  ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #728 dnia: 18 Lutego 2009, 12:55 »
Oj faktycznie słoneczko z tej Twojej Lenki :):) I duża dziewczyna już :)
A ginem się nie martw - tzrymam mocno kciuki!!!

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #729 dnia: 18 Lutego 2009, 13:02 »
tak ja tez mialam przed ciaza i mi powiedzial zeby przed zajsciem nic nie robic bo nie jest duza,ostatnio mi powiedzial ze nadzerka dalej jest i pobral cytologie i jesli sie nie powiekszyla to nic nie bedzie robil ale zobaczymy.
Anetko jak ja Ci zazdroszcze dostep do recept bez wizyty u lekarza :)
A poza tym to u nas zima cala noc sypal snieg i dalej sypie,ładnie to to wyglada ale tylko przez okno:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #730 dnia: 18 Lutego 2009, 13:07 »
Ja miałam wypalaną, nie było to przyjemne ale dało się znieść, w porównaniu z porodem to pikuś

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #731 dnia: 23 Lutego 2009, 14:08 »
Mam chwilke wiec nadrabiam zaległości:)
Z nadżerką nic nie robił gin bo sie nie powiekszyła wiec nie widzial potrzeby ale powiem Wam ze po porodzie to jest bardzo wrazlliwa na badanie dowcipne,nigdy mnie nie bolało ani nic a teraz to masakra,nie wiem czy to potrzeba czasu czy jak...Nawet lekarz sie smial ze musze zajsc w ciaze bo wtedy nie byłam taka spieta przy badaniu:)
U nas wszystko ok z jednym mały "ale"...Dziecko mi sie rozregulowalo całkowicie,ostatnie noce to po prostu masakra tak jak przesypiala cala noc albo miala jedna pobodke tak teraz  zje np o 20-tej pozniej o 22.30 znowu jest glodna,pozniej o 1-ej,miedzy 3-4 i 6-7,normalnie masakrai za kazdym razem zje min 150ml mleka plus cyc,z cyca leci tyle co nic ale najpierw dostaje cyca pozniej butle...Strasznie duzo ma tych karmien nocnch i nie wiem co z tym zrobic...Myslalam zeby jej dac jakas kaszke na noc tylko pytanie jaka?jestem zielona w temacie kaszek.
Wydaje mi sie tez ze jej sie zeby zaczynaja odzywac znowu,lekarka juz na poprzednim  szczepieniu mowila ze "ida"tylko zeby maja dluga droge:)Ale slini sie strasznie,wszystko do buzi kladzie a najbardziej lubi jak pieluche sobie zlapie i po dziąsłach nia jezdzi.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #732 dnia: 23 Lutego 2009, 14:19 »
Madziu jak mozesz to napisz co wyczytalas:)bede troche madrzejsza:)Kaszka mi przyszła do głowy bo wydaje mi sie bardziej sycaca i widzialam takie co po 4 miesiacu podaje

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #733 dnia: 23 Lutego 2009, 15:57 »
Dzieki Madziu :przytul:Ja na temat zywienia to co zrodło to inna wersje czytam:)w ten weekendzik mam zamiar podac pierwszy raz jakies warzywko chyba marcheweczke:)bo lekarka mi powiedziala ze mam juz cos  wprowadzic ale chce to zrobic na spokojnie:)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #734 dnia: 23 Lutego 2009, 20:09 »
jak dziecko karmione piersia - rozszerzanie diety od skonczonego 6 miesiaca, jak butla - od 5tego
ajpierw rzadko alergizujace warzywa i owoce - dynia, marchew, ziemiak, jablko jagody, mozna bezmleczna kaszke kukurydziana lub ryzowa lub kleik.

A nie prawda, butlowym dzieciom od ukończonego 4-tego miesiąca a cycowym od 5-tego.
Odsyłam tu: http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html

Co do tego co podać, to słoiczki są tak skomponowane żeby było jak najmniejsze ryzyko alergii. My póki co jedziemy słoiczkowo, do czasu działkowych plonów babci i dziadka.

Kuchasiu, możesz właściwie już podać bezmleczną kaszkę, najlepiej kukurydzianą lub kleik kukurydziany ze sztucznym mlekiem, może być tez ryżowa, ale moze zapierać. Pamiętaj tylko ze jest to bomba kaloryczna, ja mam chude dziecko i podaje jej 150 ml z 4 miarkami kaszki. Zajrzyj do mojego wątku tam wprowadzanie nowych produktow bylo rozkladana na czynniki pierwsze.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 23 Lutego 2009, 22:14 »
ja mysle ze jak dodasz jej do wieczorengo mleka kleiku kukurydzianego to nic jej sie nie stanie
bez przesady
ale pamietaj ze to wcale nie musi oznaczac ze przestanie sie budzic na jedzenie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #736 dnia: 23 Lutego 2009, 23:36 »
No właśnie, zależy od dziecka. Moja czy dostanie na noc kaszkę czy nie śpi dokładnie tyle samo.
Może też być tak, że lenka ma po prostu taki okres.

zuza142000 to co w linku "oficjalne" zalecenia pediatrów. Poza tym i tak każda matka zrobi jak uważa najlepiej dla swojego maleństwa. My np. zaczęliśmy 10 dni wcześniej nie przed skończonym 5 miesiącem, bo po prostu cyce się nie wyrabiały, a wolałam jej podać zupkę niż karmić sztucznym mlekiem.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 24 Lutego 2009, 21:57 »
Mam nadzieje że ona ma taki okres bo to ile ona je to po prostu masakra,wszyscy sie dziwia ze ona ciagle je...Ale przeciez nie bede dziecka głodziła,na szczescie na wadze przybiera prawidlowo i nadwagi nie ma.Do tej pory dawałam jej Humane dzis na noc podałam jej Bebiko "na spokojny sen"zobaczymy czy bedzie jakas roznica...a jak nie to dodamy kleiku kukurydzianego.Jesli to nic nie da to po prostu trzeba bedzie przetrwac:)
Jutro święto wiec wybieramy sie do kościoła,mam nadzieje ze Lena bedzie spokojna bo w niedziele całą msze "gadała"jak nakrecona,wszyscy sie na nas patrzeli a my nie mogliśmy ze smiechu:)No i dzis u mnie ostatni dzien ze słodkosciami,postanowilam sobie ze od jutra zero słodyczy do Wielkanocy,zobaczymy czy wytrzymam:)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #738 dnia: 24 Lutego 2009, 22:36 »
kochana spokojnie
z tego co pamietam ze zdjęc to twoja córeczka do wielkoludów nie nalezy
odrobiną kleiku jej nie utuczysz
a prawda jest taka ze teraz może miec jakis skok wzrostowy i dlatego tak szamie
będziesz sie martwic jak przestanie
i umawiać sie do psychiatryka jak lilian  ;D ja zresztą tez jestem bliska

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #739 dnia: 25 Lutego 2009, 15:04 »
Agata w sumie masz racje lepiej niech je niz ma nie jesc:)Wczoraj podałam jej na noc to mleko Beiko "na  spokojny sen"i była jedna pobodka o 2-iej ,nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy to mleko faktycznie cos daje...zobaczymy jak bedzie dzisiaj:)W kosciele Lena dzisiaj nie gadała za to odstawiła "arie operowa", ze musialam z nia wyjsc bo tak płakała.A na dworze oczywiscie moment i zasnela:)A teraz mam pytanie co do płynu do kapieli,do tej pory stosowałam Oilatum i teraz mi sie konczy i nie wiem czy dalej kupic Oilatum czy jakiś płyn a jesli płyn to jaki?

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 25 Lutego 2009, 15:11 »
My mamy Emolium jest tanszy niz oliatum i ladnie pachnie.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #741 dnia: 25 Lutego 2009, 15:44 »
Cześć kochana:)
Buziaki slę  :-* :-* :-*

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #742 dnia: 25 Lutego 2009, 17:36 »
Ja lubie johnsona "top to toe" ładnie pachnie i jest delikatny

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 25 Lutego 2009, 17:49 »
wszystko zalezy od tego w jakim stanie jest skóra lenki
jesli ma skłonności do przesuszeń  to ja bym nie rezygnowala z oliatum
ale zawsze możesz spróbowac czegoś innego
fasjny jest plyn do kapieli z nivea
kochana nic dziwnego ze spala bo to mleko ma juz w skladzie kleik kuk i ryżowy więc sama widzisz

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #744 dnia: 25 Lutego 2009, 18:34 »
Lena juz nie ma problemow ze skora,po urodzeniu miała bardzo suchą ale teraz nic sie nie dzieje na szczescie:)wiec chyba kupie cos z tego co polecacie.kurcze dzisiaj czeka mnie wypelnianie PIT-a a tak mi sie nie chce,chyba ze Lena pozno zasnie ale chyba szybko "odleci"Ostatnio godz 19-ta ona juz chce spac:)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 25 Lutego 2009, 22:13 »
Sie ciesz, ze dziec o 19-tej Ci pada ;D  Moja dzis twardziela zgywala i do 20:30 z nią wojowalam żeby zasnela ;)

A z tym, ze dziec na dworze od razu zasypia to dla mnie zagadka...moja tez tak ma, ledwo wyjedzie wozkiem za drzwi, a juz jest spokojna i chrapie ;D

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #746 dnia: 26 Lutego 2009, 09:07 »
Czwartkowe Asiu dla Lenki  :-* :-* :-* Wiesz Asiu z tym snem na dworze to tajemnica tkwi w tym wiaterku we włosach Dziecia  ;D ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #747 dnia: 26 Lutego 2009, 09:23 »
Moja za to dziś w nocy jadła co godzinę, 4-5 minut possałą i zasypiała, a ja dziś chodzę po ścianach >:(

Kiedy ja jej jakiegoś kleiku będę mogłą podać? :D ;D

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 26 Lutego 2009, 09:34 »
Kurde tyle sie napisalam i mi zjadło posta grrr...
Ja tez dzisiaj chodze po scianach...ta noc była masakryczna,Lena owszem odleciała mi wczesnie ale po 23-iej jak sie kładlismy spac to oczywiscie sie obudziła-na jedzonko(pomyslalam sobie ze nawet dobrze ze tak sie obudzila to nie bede miala pobodki za 2 godziny),tyle tylko ze po jedzonku zero ochoty na spanie,oczy jak 5zł i zmiana nastroju co 5 min,tu sie smiala a za chwile ryk i non stop pielucha po dzionslach jezdzila...Wkoncu zasnela o 1-ej ale nie na dlugo bo o 2iej juz sie obudzila i znowu ryk,znowu glodna,dostala mleczko no i powtorka z rozrywki raz smiech za chwile placz i tak do godz 4-tej ja sie meczyłam a od 4-tej mąż przejoł pałeczke ,po jakims czasie usnela,pomyslalam sobie co za ulga...ale oczywiscie ulga nie trwala zbyt dlugo...bo o 6tej sie obudziła i wtedy juz na dobre...A ja dzisiaj mam oczy na zapałki...Wiecie ale ciesze sie ze nie mam takich nocy na co dzien... i mam nadzieje ze nie bede miała:)
Monia a z kleikiem to chyba sobie poczekasz...ale dla pocieszenia dodam ze u mnie wczoraj  mleczko z kleikiem pomogło a dzisiaj juz nie...;)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #749 dnia: 26 Lutego 2009, 09:41 »
U nas marudzenia ciąg dalszy >:(

Daria od 7.00 je i marudzi, muszę ją chyba na spacer zabrać ;)