Autor Wątek: "wykarmię moje dziecko...czy to cyckiem czy butelką" ....  (Przeczytany 82157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: "wykarmię moje dziecko...czy to cyckiem czy butelką" ....
« Odpowiedź #390 dnia: 25 Czerwca 2012, 13:43 »
Tak, nosek ma czysty.

Dzis rozmawialam z polozna i ona stwierdzila, ze powinnam zrezygnowac z mleka modyfikowanego i tak czesto jak Niko sie budzi dawac mu piers, upewnic sie, ze dobrze chwyta, jedno karmienie karmic tylko jedna piersia (bo przez pierwsze 10 minut pokarm jest mniej tresciwy), odbic go przed i po karmieniu. Twierdzi, ze jak sie do tego zastosuje, to bedzie lepiej.
Z tego co jej powiedzialam, podsumowala, ze piers i mleko modyfikowane to jest za duzo i dlatego Niko ulewa i nie ma mozliwosci, zeby moje mleko bylo zbyt malo tresciwe.

Teraz jak juz dietuje scisle, ze scislej sie nie da  ::) karmienia troche sie unormowaly, kolki i wzdecia tez (sa lzejsze), wiec postaram sie go karmic tylko piersia i zobaczymy czy sie bedzie najadal. Modyfikowane mam w szafce, wiec zawsze moge podac w razie w.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #391 dnia: 25 Czerwca 2012, 17:11 »
No to trzymam kciuki... a co do diety to pomału ją urozmaicaj i patrz czy ma wpływ.

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #392 dnia: 24 Lipca 2013, 10:59 »
Słuchajcie, karmię małego tylko piersią, średnio co 3h, w nocy mały przesypia mi 6-8h (ma 3,5 miesiąca).
Ostatnio sprawdzałam jego wagę i wyszło mi,że coraz mniej przybiera tygodniowo.
Zauważyłam też,że po nocy mam dużo pokarmu na 2-3 karmienia, a potem jest go mniej.
Wieczorem muszę dać małemu dwa cycki,żeby się najadł i zasnął.
Dodam jeszcze,że mam od kilku dni plamienia, czy to moze mieć wpływ na ilość pokarmu??
Czy go dokarmiać mieszanką, czy są sposoby by zwiększyć ilość mleka???

Pierwszego syna wykarmiłam bez problemu, a teraz to jakieś dziwne jest, pomóżcie !!

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #393 dnia: 24 Lipca 2013, 12:20 »
Mleka niekoniecznie musi być mniej, po prostu jego ilość się reguluje i nie czuć juz tak ciężkości. Ja zawsze podaję obie piersi. A ile Ci przybiera, ile waży? Mniej, czyli poniżej normy, czy po prostu mniej?

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #394 dnia: 25 Lipca 2013, 12:02 »
Na początku przybierał ponad 300 gram na tydzień, po miesiącu przybierał ponad 200 g tygodniowo, a teraz ledwo ponad 100 g na tydzień.  ???

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #395 dnia: 25 Lipca 2013, 12:04 »
100 na tydzień to nie dramat... patrz na przyrost miesięczny i jeśli po 2 miesiącach nadal nie bedzie w normie to wtedy bym się martwila. Poza tym patrz na siatki - jesli idzie równo to nie ma się czym martwić a jesli spada z siatki to zły znak. Moi przybierali po ok. 120 tygodniowo czasem mniej.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #396 dnia: 18 Sierpnia 2014, 03:42 »
Czy jest tu mama której udało się wrócić zupełnie do karmienia piersią, gdy dziecko wcześniej było karmione butelką i dokarmiane sztucznym?
Adaś najpierw był tylko na piersi, potem przez stresy związane z jego zdrowiem zaczęłam go dokarmiać sztucznym bo chudł a ja nie miałam tyle pokarmu.. Jak miał ok dwa miesiące nie chciał za nic chwytać piersi więc przeszłam na butelkę ale regularnie ściągałam swój pokarm i jadł w proporcjach pół na pół a potem 2/3 mojego pokarmu i 1/3 sztucznego.. Od jakiegoś tygodnia spróbowałam wrócić tylko na pierś.. Ale w ciągu dnia zazwyczaj dwa razy dziennie muszę dać też butlę.. Zazwyczaj rano po nocy je około 7, potem o 10 znów i zaraz dalej jest strasznie głodny i dojada ok 100 ml..  Ale potem w ciągu dnia jest praktycznie sama pierś.. Zastanawiam się czy był tutaj podobny przypadek i udało się którejś z Was po dokarmianiu zupełnie wrócić na pierś?