Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 164087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #600 dnia: 4 Kwietnia 2009, 00:10 »
no ja myslę, że się ułoży. Fajnie, że macie to z głowy i nie trzeba się już tym zajmować i myśleć na ten temat to jest plus

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #601 dnia: 4 Kwietnia 2009, 08:41 »
Miałam się zameldować że przyleciałam  ;) Oj, jak tu fajnie jest w Polsce hihi  :D

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #602 dnia: 4 Kwietnia 2009, 09:17 »
margolka - witaj na polskiej ziemi  :D

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #603 dnia: 4 Kwietnia 2009, 10:53 »
margolka szczęściaro, a ja jutro już wracam  :-[

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #604 dnia: 9 Kwietnia 2009, 13:00 »
Margolka, fajnie, że wróciłaś do kraju :)
Witamy  :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #605 dnia: 9 Kwietnia 2009, 17:56 »
W kraju byłam tylko 5 dni, teraz z powrotem w Irlandii  ;)

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #606 dnia: 18 Kwietnia 2009, 06:40 »
Hej dziewczynki a co u nas tak cicho?? Kolejne przygotowania za nami. Księga gości już w domu. W tygodniu zamówiliśmy podziękowania dla rodziców i dziadków. W niedzielę po raz ostatni będą nasze zapowiedzi w jednej i drugiej parafii. W święta byliśmy u pierwszej spowiedzi przedślubnej:) I co najważniejsze od dziś zostało 49 dni do wielkiego dnia:) A jak u Was laseczki??

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #607 dnia: 18 Kwietnia 2009, 12:46 »
pomalutku jakoś czas lecie , ale jeszcze trochę do załatwienia jest :) tak mało już zostało jupi

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 18 Kwietnia 2009, 12:59 »
w sumie u mnie to wszystko gotowe i właściwie zapięte na ostatni guzik i ślub mogę właściwie brać dzisiaj tylko, ze u mnie organizacja z trochę mniejszym rozmachem, bo to przyjecie a nie wesele.
Tak sobie jednak myślę, ze załatwiłam wszystko to samo co dziewczyny z weselami, a wiec: lokal, menu, zaproszenia, fryzura, makijaż, kwiaty, fotograf (kamery nie chcemy bo nie lubimy), auto, aaaaa zapomniałam SUKIENKA, buty i torebka, obrączki (jak dla mnie cudo leżą już w szufladzie ;D), buty PM, i to na tyle chyba, ze coś mi umknęło.
Przepraszam do ślubu mogę iść dzisiaj sama, bo pan młody nie ma garnituru ale to pikuś bo on jest bardzo wymiarowy i w sumie się tym nie przejmuję, kupimy za miesiąc
no to tyle  ;D

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #609 dnia: 18 Kwietnia 2009, 14:02 »
no no anulla, jestem pod wrażeniem... ślubujemy w tym samym dniu, a jeszcze wielu rzeczy nie mamy... jeszcze u księdza nie byliśmy i zapowiedzi jeszcze nie wiszą, ale mam nadzieję, że w przyszłą niedzielę już będą :) nie wiecie czy za zapowiedzi się coś płaci??

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 18 Kwietnia 2009, 15:23 »
a właśnie ksiądz mi umknął, bo to cywilny, a za zapowiedzi to co łaska chyba, chociaż mogę się mylić

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #611 dnia: 18 Kwietnia 2009, 15:28 »
i biżuteria tez już czeka

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #612 dnia: 19 Kwietnia 2009, 16:46 »
Tak za zapowiedzi też się płaci:)

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #613 dnia: 20 Kwietnia 2009, 12:31 »
A u nas zostały od dziś równe 2 miesiące do Wielkiego Dnia :)
Za 60 dni zostanę Panią M. :) :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #614 dnia: 20 Kwietnia 2009, 15:10 »
No dziewczyny za 47 dni padnie sakramentalne tak  :)
W sumie prawie wszystko gotowe, jeszcze jakieś drobiazgi zostały, no i jedna ważna sprawa, garnitur B. ale ten podobno mamy kupić 2 maja, mam nadzieję, że się uda bo będzie nieciekawie, jak nic fajnego nie trafimy.
A za zapowiedzi płaci się, chociaż my nie zapłaciliśmy ani złotówki ani w jednym ani w drugim kościele.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #615 dnia: 20 Kwietnia 2009, 21:04 »
mk.mika jak mi zostanie 47 dni to ze stresu chyba wariować będę

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #616 dnia: 20 Kwietnia 2009, 21:11 »
tak garnitur, my (on) tez czekamy żeby później nie było pozamiatane  >:( bo będzie mord w afekcie

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #617 dnia: 21 Kwietnia 2009, 08:28 »
Stres jest ale dla mnie adrenalina i stres to motor napędowy, więc zaczynam się czuć jak ryba w wodzie.
Znając życie tydzień przed ślubem będę wariować, no ale cóż, trzeba to przeżyć, żeby w końcu stanąć z tym jedynym przed ołtarzem.

RELACJA

Offline margeritta

• forumowicz
  • data ślubu: 19 czerwca 2010
« Odpowiedź #618 dnia: 21 Kwietnia 2009, 19:09 »
Witam po dłuższej przerwie. Gratuluję zapięcia prawie wszystkiego na prawie ostatni guzik. U nas przygotowania stoją w miejscu ale mamy jeszcze duuuużo czasu. W przyszłym tygodniu wybieramy się do fotografa. Potem kamerzysta i na parę miesięcy nie będzie roboty.

url=http://slub-wesele.pl/suwaczki][/url]

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #619 dnia: 22 Kwietnia 2009, 19:53 »
My już załatwiliśmy USC, zapowiedzi i protokół :) a tu wszystko wczoraj i dzisiaj :) :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #620 dnia: 23 Kwietnia 2009, 15:41 »
my załatwiliśmy papiery w USC w ubiegłym tygodniu, ale jeszcze nie byliśmy u księdza. Musimy wyciągnąć akty chrztu i możemy iść spisywać protokół.  ;D

ale czas leci..... lada moment większość z nas będzie ŻONKAMI !!! jeeeee  :skacza:

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #621 dnia: 23 Kwietnia 2009, 21:59 »
Dokładnie Evelaz, czas szybko leci i ani się obejrzymy a będzie 20.06.2009 :) :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #622 dnia: 24 Kwietnia 2009, 09:09 »
Oj dziewczyny jak ja patrzę na 20.06 to wydaje mi się, że macie bardzo dużo czasu, bo do 6.06 jest strasznie mało, a mamy tyle spraw do załatwienia, przeraża mnie zakup garnituru, wczoraj kupiłam wino i będę próbować czy się nadaje takie czy ma być inne. Jakieś słodkie muszę też kupić, nawet tylko dla samej siebie, bo ja tylko słodkie piję.  ;)

RELACJA

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #623 dnia: 24 Kwietnia 2009, 14:13 »
Witam wszystkie czerwcowe! To mój pierwszy post w tym wątku.
Nasz ślub zbliża się wielkimi krokami... środa 10 czerwca  :P Pamiętam jeszcze jak niedawno widniało w moim suwaczku 100 dni!

Wczoraj w końcu spisaliśmy protokół, dostarczyliśmy zaświadczenia o ukończonych kursach, itp. Dziś zaniosłam prośbę o zapowiedzi, które zostaną wygłoszone dopiero 10 i 17 maja. Przed nami pierwsza spowiedź. Na dniach idziemy do USC żeby mieć już te pismo u siebie. Jak tylko zapowiedzi zostaną wygłoszone papierkowa robota zakończona!

Co to innych przygotowań. Sukienka - przymiarka 21 maja, odbiór tydzień przed ślubem. Buty mam, welon, bolerko też. Dokupić muszę pończochy i biżuterię. Mój TŻ nie ma jeszcze garnituru, nad czym bardzo ubolewam, bo wiem, że będziemy dłuuuugo chodzić i się pocić  ;) Obrączki zamawiamy jutro. Proste, klasyczne, moja z jednym brylancikiem.

Kamerzysta załatwiony, fotograf na reportaż jeszcze nie. Poza tym muszę załatwić wystrój kościoła, znaleźć niedrogą florystkę do bukietu i opracować ostateczny wystrój sali. W nast tygodniu idę na próbną fryzurę, próbny makijaż jakoś za 2 tyg.

Nie wiemy jeszcze jaką wódkę podać gościom  ???

Poza tym to ok, nie denerwuję się bo jeszcze nie ma po co :) Stres nadejdzie pewnie na kilka dni przed.

Nie wiem czy szybko czy wolno się uwijamy z tym wszystkich, ale jak na razie żadnych problemów (na ślub zdecydowaliśmy się w grudniu 2008). I oby tak dalej!

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #624 dnia: 24 Kwietnia 2009, 21:51 »
Malgosiask- witaj wśród czerwcówek :)   :hello:  z wszystkim  na pewno zdążycie :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 26 Kwietnia 2009, 00:00 »
malgosiask i ja Cie witamw tym wątku  ;)
Grudzien 2008 - to przecież był przed chwilą hihi  :) Na pewno ze wszystkim zdążycie, skoro jak na razie tak Wam to sprawnie idzie. Ja już w ten wtorek wracam do Polski - czeka mnie dużo załatwiania  :)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #626 dnia: 26 Kwietnia 2009, 00:22 »
Witam evelaz, witam margolka  :D

Ze wszystkim tak gładko idzie gdyż dzień ślubu niespotykany. Zespół, który bardzo chcieliśmy był wolny (z czego jest bardzo zadowolona  ;D ;D), kamerzysta również, godzina w kościele do wyboru. Większość par rozpoczyna przygotowania z przynajmniej rocznym wyprzedzeniem, my z półrocznym. Największy problem był z salą gdyż soboty pozajmowane do 04.2010. A że chcieliśmy w tym roku to tak wyszło :)
Obrączki zamówione, odbiór w połowie maja. Klasyczne, z grawerem, odpuściłam brylancik :)

Margolka a czego jeszcze nie masz załatwionego? My nie mamy jeszcze fotografa, mój misiek jest bardzo wymagający ;) No i ten garnitur nie kupiony  >:(

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 26 Kwietnia 2009, 01:03 »
No trochę tego jest. Nie mamy autka, busika dla gości, torta, ciast, napoi, moja suknia nieuszyta, nie wiem jakie dodatki, nie mam bolerka, bielizny, bizuterii, nie wiem jaki bukiet, mój PM nie ma butów, koszuli, kamizelki, musznika, no i parę innych pierdółek znalazłoby się  ;)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #628 dnia: 26 Kwietnia 2009, 11:08 »
margolka dacie radę ze wszystkim, we wtorek wracasz, więc zaczniesz ostro działać  ;)
a my ostatnio protokół spisaliśmy... za zapowiedzi u mnie nie płaciliśmy, tylko u D. 50 zł poszło...

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #629 dnia: 26 Kwietnia 2009, 21:54 »
Hej dziewczynki:)Właśnie wróciliśmy z weekendu:)Byliśmy w miejscowości u PM żeby okleić wódkę bo jego babcia baaaaardzo jej pilnuje;) Wódka na wesele gotowa:)W poprzednim tygodniu przyszły podziękowania dla rodziców i dziadków - CUDOWNE Jestem nimi zachwycona i już mam łzy w oczach jak sobie pomyślę o ich wręczaniu:)Chłopcy, którzy będą nieśli obrączki mają kupione garnitury- REWELACJA a koszule będą mieli koloru bordowego (tak jak kamizelka i musznik Pana Młodego oraz moje włosy i bukiet) Psalm będzie nam śpiewał PM kuzyn. Zapowiedzi odebraliśmy w piątek i teraz wystarczy zanieść je do mojej Parafii i oczywiście uregulować opłatę za mszę. No i jeszcze musimy się dowiedzieć ile par bierze tego samego dnia ślub, żeby zrobić zrzutkę na kwiaty:)Ale ten czas leci:)Jeszcze trochę i będziemy śpiewały "Mężu mój..."