Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 163652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #180 dnia: 26 Września 2008, 08:47 »
Sporo osób wybrało ten termin, a Wy dlaczego akurat tą datę?

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Demonica

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #181 dnia: 26 Września 2008, 13:05 »
Witam was dziewczyny :)    Werka23  ja już myslałam że tylko ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana i już się za sala rozglądam i  za tymi wszystkimi rzeczami które trzeba rezerwować Też planuję ślub na 19  czerwiec 2010. A z tymi salami to się powoli załamuje wszędzie mi cos nie pasuje... :mdleje: no ale cóż wkońcu się coś znajdzie. A jeżeli chodzi o termin to w niektórych lokalach bardzo się dziwia że to przecież tyle czasu a w niektórych to mi mówia że juz najwyższy czas rezerwowac slae bo potem na juz trzeba będzie liczyc na los...

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #182 dnia: 26 Września 2008, 15:30 »
Demonica oj jak super  :jupi: :jupi: :jupi: i to jeszcze ten sam dzień  :D :D :D to juz nas jest dwie w czerwcowych na 2010 rok  ;D
kochana z tą salą to miałam ten sam problem zwiedziłam chyba ze 20 lokalów i ciężka sprawa z tym a i który wybraliśmy okazał sie mniej super  :P powiem ci z mojego doświadczenia im szybciej tym lepiej...tam gdzie ja bede miała weselicho cześć terminów jest już zajęta na 2010 rok  ::)
powodzenia  :ok: :ok: :ok:

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Września 2008, 09:32 »
jednym słowem dziewczyny istne wariactwo z tymi salami ;)

mk.mika   nic specjalnego, chcieliśmy w ciepłym miesiącu mieć ślub a 6 bo po prostu był wolny termin sali, która nam się strasznie podobała :) bardzo chcieliśmy ślubować 20 czerwca bo o północy świętowalibyśmy naszą małą rocznicę..ale dobrze wyszyło bo szybciej ;D a Was coś łączy z tą datą?

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Września 2008, 12:47 »
ja swoja wybrałam drogą eliminacji wiedzialm ze to bedzie czerwiec :) potem sie okazalo ze 27 lipca moj chcesty brał slub i bedzie akurat w 2009 obchodzil 35lecie slubu a 27 grudnia moi rodzice i tez bedzie 35lecie :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Września 2008, 14:43 »
Zespół zaprzyjaźniony 20 czerwca miał termin już zajęty więc wiadome było, że data odpada, stwierdziłam, że 27 lipca jest ok na to moja mama, że wtedy nigdy nie wiadomo jak będzie z pogoda a początek czerwca zazwyczaj ładny jest, więc był 13 na co mój B. nie zgodził się i został już tylko 6 więc zupełnie przypadkowo wyskoczył termin, ja po jakichś 3 dniach zorientowałam się że 6.6. jest w dacie. ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline mag
  • bywalec
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Września 2008, 17:43 »
ja no to że to 6.06 też zwróciłam później uwagę, jak już miałam umowę spisaną i ją jeszcze raz w aucie czytałam ;) następnie wyszło jeszcze że moi rodzice pod koniec czerwca obchodzić będą 25 lecie a dziadkowie w sierpniu 50 lecie :D

Offline mag
  • bywalec
« Odpowiedź #187 dnia: 27 Września 2008, 17:56 »
zapomniałam dodać..właśnie wróciłam ze ślubu mojej koleżanki z liceum...tak patrzalam sobie na nich jak stoją przed ołatrzem, czule na siebie patrzą i składają słowa przysięgi  :Serduszka:
ja też tak już chce! niech te 252 dni zlecą szybko!

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #188 dnia: 27 Września 2008, 20:41 »
to prawda, że teraz jest ogromna moda na śluby i rezerwacja sali 2 lata wczesniej nikogo juz nie dziwi. Jedyne co mnie zaskoczyło, to to, że w kościele godziny też są zarezerwowane o wiele wczesnij. Dzis wybraliśmy się do kancelarii i okazało się że godzina 17 jest już zajęta przez jakąś parę, następnie jest nabożeństwo czerwcowe, więc nasz ślub odbędzie sie o 18.30. Nie wiem jak ja w stresie doczekam do wieczora, ale pocieszam sie, że to bedzie najdłuższy dzień w roku i długo będzie widno.
Nie ma na co czekać, i jeśli jest możliwość to trzeba załatwiać wszytsko wcześniej, żeby nie było przykrych niespodzianek :D

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #189 dnia: 27 Września 2008, 22:43 »
to faktycznie dosc pozno

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #190 dnia: 2 Października 2008, 20:13 »
no i czerwcowy wątek nam troszkę opustoszał  :(

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 3 Października 2008, 10:10 »
Domisia82- jeszcze się ożywi :)

ja nie pisałam ,dlaczego wybraliśmy czerwiec :) od początku chcieliśmy ciepły miesiąc i pomyśleliśmy o czerwcu. PM chciał jakąś parzystą datę,ja w sumie nie miałam nic przeciwko temu. Chciałam jedynie późniejszą część czerwca ze względu na to ,że jest sesja. Tak więc idealnie patrząc w kalendarz padło na datę 20.06 :)

buziaki dla Was  :-*

Offline EDYTKA1983
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #192 dnia: 3 Października 2008, 10:30 »
Witam!
Mam nadzieję, ze można dołączyć?:)
Z tego co tutaj u Was wyczytałam widze, ze tylko my planujemy ślub 13. 06. 2009. . . No chyba, ze coś przeoczyłam:):)
My mamy juz załatwioną salę, kamerzystę, fotografa, zespół, kościół.  Mieliśmy wybrac sie w pażdzierniku na nauki ale przełożyliśmy sobie na listopad. . . :)
A tak poza tym to przygotowania stoją w miejscu. . . Ale chyba najwyższy czas zacząć rozglądać się za sukienką. . . :)
Pozdrawiam Was serdecznie!

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 3 Października 2008, 10:59 »
Witaj Edytka1983 :) jasne ,że można dołączyć ;D
jaką salę macie zamówioną ? 

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #194 dnia: 3 Października 2008, 11:56 »
witamy Cię EDYTKA1983  :hello:

ohh ta sukienka, u nas w salonach to tak średnio 3 miesiace przed, ale jak ktoś jest niezdecydowaną Panną Młodą to mozna juz szukac :)

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #195 dnia: 3 Października 2008, 14:20 »
Witam czerwcowe Panny Młode - Moja data to 20.06.2009. Zaklepaliśmy sobie w Kościele godzinę 18.30, bo tak uparł się narzeczony. I nie wiem jak go przekonać, że to późno...Zamawialiśmy w sierpniu, wtedy była jeszcze 17 do wyboru...
Nasz dzień 20.06.2009

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #196 dnia: 3 Października 2008, 14:28 »
sssmakija  ;D mamy ślub w tym samym dniu, bliziutko siebie i o tej samej (?) porze. Moje argumenty za:
+czerwiec - mogą być upały, wieczorkiem już nie bedzie tak parno  :okularnik:
+ goście na sali dłuzej wytrzymają, i będa świezi do oczepin  :pijaki:
+goście, którzy pracują, dojeżdżają itd, itp spokojnie dadzą radę bez pośpiechu przygotowac sie do ślubu/wesela
+ będziesz narzyczoną aż do 18. 30  :hahahaha:

a minusy
- jeśli fryzjer i makijaż umówisz wczesnie to caly dzień w uzbrojeniu może być męczący
- stersssss, jak tu wytrzymać do 18-tej?
-yyy więcej minusów nie ma
czyli nie jest to aż taka zła godzinka

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #197 dnia: 3 Października 2008, 14:45 »
Iga...ja zawsze chciałam o 17, to taka 'bezpieczna' godzina. Ale on się uparł i tyle...
A chciałam 17 dlatego, że gdyby wesele zaczęło się troszkę wcześniej, być może wcześniej by się skończyło i goście i my nie bylibyśmy nastepnego dnia tak zmęczeni na poprawinach...
Fryzjera nie umawiałam jeszcze, ale będę się czesać w salonie ciotki mojej świadkowej to mogłaby pójść mi na rękę z godziną.
Poza tym, nie robimy zdjęć w dniu ślubu, więc śpieszyć się nie muszę...
Cieszę się Iga, że nie jestm sama :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 3 Października 2008, 15:31 »
Sssmakija na forum jest dużo dziewczyn ślubujących 20.06.09 :) w tym i ja :P

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #199 dnia: 3 Października 2008, 16:01 »
no własnie coś nas się dużo zrobiło... i dobrze  ;D 

my w końcu załatwiliśmy fotografa i kamerzyste  :skacza:
z planów na październik pozostało jeszcze:
- ustalenie daty i godziny w kościele (godz.16)
- maraton po salonach ślubnych i ewentualne zamówienie tej wymarzonej, wyśnionej itd.  ;D Mam nadzieję, że taka w ogóle istnieje, bo im więcej salonów odwiedzam tym coraz większe wątpliwości  :D :D :D

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #200 dnia: 3 Października 2008, 16:39 »
My mamy zaklepaną salę na 130 osób, zespół, kamerzystę, fotografa, kucharkę i kelnerki i godzinę w Kościele :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline EDYTKA1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #201 dnia: 6 Października 2008, 11:07 »
Zarezerwowaną mamy sale w Karczmie Orle Gniazdo na pogorii III.
Do dzisiaj się zastanawiam czy to był dobry wybór ( szczególnie za był Mój) no ale już się stało:)
Wiec co ma być to będzie:)
Pozdrawiam sedrecznie

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #202 dnia: 6 Października 2008, 17:54 »
Edytka czy orle gniazdo to ta cała drewniana restauracja zaraz przy plaży na pogorii?? tam gdzie sala do tanczenia na dole a do siedzenia u góry??

Offline EDYTKA1983
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #203 dnia: 7 Października 2008, 09:57 »
tak to ta:)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 7 Października 2008, 13:34 »
moja sąsiadka była tam w zeszłym roku na weselu :)

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #205 dnia: 7 Października 2008, 16:02 »
- maraton po salonach ślubnych i ewentualne zamówienie tej wymarzonej, wyśnionej itd.  ;D Mam nadzieję, że taka w ogóle istnieje, bo im więcej salonów odwiedzam tym coraz większe wątpliwości  :D :D :D

hehe ja mam to samo,im wiecej przymierzylam sukien i ogladnelam tym stwierdzam ze nie ma takiej w sumie ktora by mnie AZ TAK zachwycila ::) ::)i nie wiem czmue

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #206 dnia: 7 Października 2008, 17:56 »
gdybym miała jeszcze raz zaczynać przygotowania ślubne, to nie spedzałabym tyle czasu w necie na ogladaniu sukien ślubnych z prostego powodu... to co jest w Internecie ma się nijak do rzeczywistości. Odwiedziłam dziś salon sukien ślubnych Urszuli Mateji w Katowicach i przymierzałam pare sukienek. Poprosiłam również o model, w którym pół roku byłam wręcz zakochana, to był ten i żaden inny, oczywiście na monitorze mojego komputera. Kiedy pani przyniosła tą sukienkę, nie mogłam uwierzyć, że to właśnie ta, musiałam wziąć katalog żeby sprawdzić czy to naprawde ta sama. Okazało się że jest identyczna, miałam nawet opory żeby ją przymierzyć, bo szczerze... uważałam to za stratę czasu no ale w koncu przymierzyłam tylko po to, żeby się upewnić, że to kiespki wybór, choć i bez przymierzania już to wiedziałam. Ale w katalogu nadal jest cudna.

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #207 dnia: 7 Października 2008, 20:18 »
tak to jest wlasnie z tymi sukniami,na modelkach calkiem inne sa a w salonach na wieszakach to wygladaja nieciekawie ;D

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #208 dnia: 7 Października 2008, 21:39 »
Domisia, jaki model podobał Ci się z Mateji?
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #209 dnia: 7 Października 2008, 22:07 »
z urszuli mateji 621 a z emmi mariage perle  :) to były moje dwa typy. Tymczasem jeden na żywo okazał się jakimś nieporozumieniem  ;D a drugiego nigdzie w Polsce nie ma żebym mogła przymierzyć. Ewentualnie mogę zamówić w ciemno, ale nie zdecydowałabym się na kupno sukienki widzianej tylko w folderze firmy. Ta perle bardziej mi się podoba od tej 621, i byłabym nawet skłonna zapłacić pewnie niemałe pieniądze za nią, no ale...

Dlatego nie bardzo podoba mi się jak to wszystko jest zorganizowane. Rozumiem, że salony pozbywają się starej kolekcji, robiac miejsce na nową, ale jak można kupić suknię w ciemno, no jak??? rozumiem gdyby kosztowała 100 czy 200 zł. można byłoby za takie piniądze zaryzykować, ale ponad 2 tyś..., nie sądzę. Po co więc w katalogach salonów te sukienki, których nigdzie nie można przymierzyć ???  Czy którejś z Was zdarzyło się kupić suknię ślubną w ciemno? I to w dodatku za takie pieniądze. Z jednej strony rozumiem, ale z drugiej trochę mnie to oburza  :-\