Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 164171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #450 dnia: 3 Lutego 2009, 13:36 »
właśnie śniadanie rano zazwyczaj pośpiech żeby zdążyć i u mnie często jak u buraczka brak uczucia głodu. Od pewnego czasu z tym walczę i wstaję chwilę wcześniej, żeby się nie spieszyć robię kanapkę :Swiety:.... i po max 3 gryzach jest koniec śniadania po prostu nie mam ochoty dalej jeść, rośnie mi jak dziecku i nic więcej nie przełknę. Kanapka zostaje, ja wychodzę :???: agawlo  poradź coś, może te trzy gryzy zalicz mi jako śniadanie. Ale chciała bym napisać, ze kawę (bezkofeinowa) wypijam a i uda mi się czasem zjeść jogurt. A..... ja wstaje o 4:40 rano wiec pora na jedzenie po prysznicu około 5 rano z minutami. Wychodzę z domu o 5:30 prace zaczynam o 6:30 i właśnie wtedy na początku pracy zjadam małą grahamkę z masłem i jakaś wędliną. agawlo co ty na to. Dziewczyny propagujemy zdrowe odżywianie do czerwca a potem nawet dłużej. :Kucharz:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #451 dnia: 7 Lutego 2009, 12:44 »
Ja rad agawlo nie mogę za bardzo wprowadzić do życia mojego, bo pracuję w nocy, a w dzien spie - juz tak pracuje 4 miesiące, ale meczy mie to bardzo, więc jeszcze 2-3 miesiące i uciekam z tej okropnej Irlandii  ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #452 dnia: 12 Lutego 2009, 11:39 »
Oj co u nas tak cicho  :hello: nic się nie dzieje, tzn ze przygotowania idą bez problemów, wiec w sumie dobrze. Coś na podniesienie ciśnienia z rana  :urwanie_glowy: prawdopodobnie czeka mnie zmiana lokalu. Chodzę od dwóch dni cała zirytowana, bo będę coś wiedziała dopiero dzisiaj wieczorem prawdopodobnie rany jak mnie to  :evil:

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #453 dnia: 12 Lutego 2009, 16:49 »
O kurcze zmiana lokalu...wrrr, nie chciałabym tego przechodzić. U mnie super. Rozpoczęliśmy nauki przedmałżeńskie i na pierwszym spotkaniu było odlotowo:))))))))))))))))))))))Dwie godzinki zleciały nam jak kilka minut:))))Cały czas wszyscy się śmiali:)Początkowo myślałam, że będzie strasznie bo sam proboszcz prowadził nauki, ale w sumie na tych naukach mogłam zobaczyć jaki z niego jest w porządku człowiek:)Heh i przede wszystkim z poczuciem humoru:)))))))))))))))A co tam u Was laseczki??

Offline mag
  • bywalec
« Odpowiedź #454 dnia: 12 Lutego 2009, 18:08 »
agawlo1984   możemy sobie podać łapki, bo my również odbywamy właśnie nauki przedślubne :) właściwie niedługo powinnam wychodzić ;) co najważniejsze jest bardzo sympatycznie :)

anulla_p   zmiana lokalu? teraz? :Mdleje_1:  o rany:/

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #455 dnia: 13 Lutego 2009, 10:19 »
anulla_p - ale dlaczego zmiana lokalu?
U nas spokojnie właśnie rozdajemy zaproszenia, nauki mamy dawno za sobą, ale tez było na nich bardzo fajnie.
A teraz jakiś spokój nastał, pewnie za chwilę zacznie sie panika, choć mam nadzieje, że jak najdłużej wytrwam bez paniki.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 13 Lutego 2009, 13:04 »
sprawa wygląda tak. Lokal jest dwu piętrowy i góra miała być dla nas zresztą wpłaciliśmy już zadatek (200zl) a tu nagle właścicielka mi wyskakuje, ze: "a z państwem to pewnie będzie jeszcze jedno przyjecie na górze ale nie jestem pewna" wiec ja się wkurzyłam powiedziałam, ze u mnie są wszystkie osoby nie palące i niech się upewni albo przerzuci sobie to drugie przyjęcia na dól i da mi znać, a poza ty dwa przyjęcia, oba weselne i obok siebie O NIE  :klnie: Na razie wszystko jest ok, ale teraz sama nie jestem pewna czy oni nie wywiną mi jakiegoś numeru, sama już nie wiem. I jeszcze w sprawie tortu, słuchajcie - sama nie mogę przywieść swojego, ale mam podać im wszystkie szczegóły i oni dla mnie zamówią w tej cukierni co sobie życzę. A co z marzą??? Pewnie sobie narzuca i ciekawe jaka duża będzie bo z nerwów zapomniałam się zapytać. Jestem totalnie skołowana :Mdleje_1: Co wy na to?

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #457 dnia: 13 Lutego 2009, 13:18 »
No powiem Ci ze również zdenerwowałabym się i to bardzo.
Absolutnie nie zgadzałabym się na tekst z tortem, możesz powiedzieć, że tobie ciocia cukiernik piecze tort i również chcą od niej odbierać ten tort, i wtedy marżę narzuca za dowóz czy za co? Bo to np. twój prezent ślubny będzie.
Oj kochana chyba bym w międzyczasie szukała innego lokalu.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 13 Lutego 2009, 18:29 »
Oj Anula nie zadzroszcze sytuacji...
Ale czy Ty teraz znajdziesz jakąs wolną salę  :-\

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 13 Lutego 2009, 18:52 »
Właśnie przyszedł mój R z pracy wysłuchał "rewelacji" i chyba jednak zmieniamy lokal bo szarpać się jest bez sensu, to tak jak bym miała extra płacić za swój własny tort, paranoja. Święte słowa mk.mika masz racje a propos  oszukańczej marzy, a jeszcze zostałam poinformowana o tym w dość obcesowy sposób, na zasadzie dlaczego ja się dziwie w ogóle??? margolka to będzie przyjecie obiad weselny wiec na szczęście potrzebuję niewiele miejsca i tańców tez nie będzie i mam nadzieje ze coś znajdę. Ja rozumiem, ze kokosów nikt na mnie nie zbije ale, dla restauratora to jest tylko obiad, a dla mnie ważny dzień w życiu i kurcze tak się nie pozwolę traktować.

Offline porzeczka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #460 dnia: 15 Lutego 2009, 18:10 »
o matko ale Was załatwili z salą.
współczuję, mam nadzieje że uda Wam sie załatwić jakąś inną.

a mam do Was dziewczynki pytanie.
wiem ze zostało w sumie ponad 3 miesiące ale czy macie już jakies koszmary senne?
ja miałam jakies 3 miesiące temu ale sie uspokoiło
a dzisiaj w nocy znowu
włosy nie zrobione, bez miakijażu, na manicure własnie szłam ale mnie kobita wyrzuciła bo nie zgodziłam sie zeby mi pomalowała paznokcie na niebiesko-czerwono, a jak juz znalazłam jakąś fryzjerke to powiedizął ze za kok 28 zł to sie ucieszyłam a ona mi tylko zawineła jakos włosy i spieła klamrą, masakra jakas, do tego kwiaty nie były takie jak chciłam i do tego w połowie połamane , a śluby miałam 2 nie wiem czemu.
idąc po schodach był jeden gdzie jescze do tego kręciłam hula-hop ( nie ma pojecia dlaczego)
a drugi był na samej górze schodów i udzielał nam ksiądz od mojej babci z parafi i jeszcze nas na koniec opluł
jakies koszmary normalnie.

Offline MałaMi

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.2009
« Odpowiedź #461 dnia: 15 Lutego 2009, 18:22 »
Mój jedyny koszmar jak do tej pory ograniczył się do tego, ze nie byłam uczesana, pomalowana ani nie miałam sukni tej którą chciałam i że na wszystko było za późno bo już miałam wychodzić do kościoła. Ale narazie był 1 i to jakiś czas temu i mam nadzieję, że więcej nie będzie choć niewiem czy to możliwe

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 15 Lutego 2009, 19:28 »
Porzeczka ja też miałam wczoraj koszmar ślubny  :D I nawet go dzis opisywałam w moim odliczaniu  ;) Ale co najśmieszniejsze to mojemu narzeczonemu też wczoraj śnił się ślub  ;D Tzn w nocy z przedwczoraj na wczoraj miał taki sen o ślubie - i ja się tak smiałam z jego snu, a potem sama (podczas popołudniowej dzremki) miałam podobny  ;D
Na szczęście to tylko sny  :D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 15 Lutego 2009, 20:29 »
no super, mi na razie wystarcza koszmar na żywo  :Kill: muszę się jakoś zrelaksować bo zwariuję  :popija:

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #464 dnia: 17 Lutego 2009, 14:08 »
ja miałam bodajże już 3 koszmary ślubne.. jeden dotyczył tego, że z kwiatami było coś nie tak,a inny, był taki,że Pm już miał do mnie jechać, a ja kompletnie nie byłam przygotowana. Teraz już dokładniej nie pamiętam, ale wiem,że wtedy przebudziłam się i byłam przerażona realnością tych snów... na szczęście ,jak to mówicie, to tylko sny :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #465 dnia: 17 Lutego 2009, 14:13 »
widzę, że nie jestem jedyna która ma koszmary związane ze swoim ślubem ;) ja miałam jak do tej pory jeden koszmar, gdzieś go już opisałam, beznadziejna pogoda- deszcz, chmury, wiatr, nieumówiona kosmetyczka i fryzjerka, niezapłacona msza w kościele...brrrr. koleżanki mnie pocieszaja że będzie na odwrót.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 17 Lutego 2009, 16:30 »
dzisiaj  miałam jeden koszmar ślubny ale go nie zapamiętałam, może to i dobrze. U mnie ze snami jest tak, ze później wszystko jest na odwrót, wiec jak jest komar dziewczyny nie martwcie się będzie dobrze. I co się okazało? hurrrra udało mi się zmienić restaurację, jestem po wstępnych rozmowach bardzo zadowolona. Na mój mały obiadek rodzinny miejsce się znalazło  :skacza: z tej radości buziaczki dla wszystkich czerwcowych  :przytul:

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #467 dnia: 18 Lutego 2009, 16:47 »
Witam czerwcowe Panny Młode:)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 18 Lutego 2009, 22:38 »
Anulla_p - to świetne wieści :)

Ineeze- witaj wśród czerwcówek  ;D

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 19 Lutego 2009, 00:00 »
a to specjalnie dla pani z poprzedniego lokalu  :Kill:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 20 Lutego 2009, 15:49 »
Anula to super, że macie nową restaurację  :)

Ineeze witaj  ;)

Offline alimaczka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #471 dnia: 20 Lutego 2009, 16:51 »
Witam wszystkie czerwcowe Panny Młode :)
Ślubuję 20. 06. 2009 i tak czytając Wasze posty ogarnia mnie panika. . .  ile to jeszcze załatwiania przed nami. . .
Jesteśmy (w sumie od końca grudnia) w trakcie rozwożenia zaproszeń, zostało ich już tylko kilka ale jednak. . .
Nie mam jeszcze sukni i nie za bardzo mogę się zdecydować a wiem, że to już ostatni dzwonek, nie mówiąc o obrączkach itp.

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 20 Lutego 2009, 17:22 »
Witaj Alimaczka wśród czerwcówek :D widzę,że ślubujemy tego samego dnia :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #473 dnia: 20 Lutego 2009, 17:29 »
Alimaczka  :hello:

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #474 dnia: 20 Lutego 2009, 17:54 »
Margolka, Alimaczka, Evelaz, pozdrawiam też pozostałe czerwcowe Panny Młode:)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 20 Lutego 2009, 18:58 »
Następna ze Szczecina świetnie, świetnie, witaj Alimaczka

Offline MałaMi

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 6.06.2009
« Odpowiedź #476 dnia: 21 Lutego 2009, 01:17 »
Witajcie Ineeze i Alimaczka  :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 23 Lutego 2009, 14:19 »
Witam wszystkich w poniedziałek :) Byłam wczoraj na targach ślubnych u siebie (tzn w Londynie) i powiem Wam , ze jestem nawet zadowolona. Dostałam organizer ślubny  z duuuuzą ilością miejsca na notatki i wyczytam w nim ciekawostkę: angielska panna młoda tez musi mieć przy sobie koniecznie coś niebieskiego, starego, nowego i pożyczonego. Poczułam się tak swojsko, inny kraj a podobne zwyczaje.   :) Ale jak i tak jestem zawiedziona, ze nie byłam na naszych szczecińskich targach, bo musiałam już wracać, a tydzień później były targi. A przed nami nowy tydzień na dopracowywanie szczegółów wymarzonego dnia  :D

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
« Odpowiedź #478 dnia: 24 Lutego 2009, 08:04 »
Witam wszystkie czerwcówki:)Dzisiaj już 2 raz wybieram się ze swoim lubym na nauki przedmałżeńskie. Wczoraj przysłali mi poduszki na obrączki i są CUDOWNE!!!!Wzięłam już skrócony akt urodzenia. 10 marca idziemy do USC załatwiać formalności związane ze ślubem konkordatowym, tego dnia kończymy nauki i w sobotę załatwimy formalności w kościele:) Zakupiliśmy też naklejki na alkohol. W marcu zostanie nam zakup księgi gości i wizyta z właścicielem Pałacyku w celu omówienia szczegółów dotyczących menu:)Pozdrawiam Was gorąco i napiszcie jak Wasze przygotowania bo coś ostatnio cisza:)))))))

Offline ineeze

• entuzjasta
« Odpowiedź #479 dnia: 24 Lutego 2009, 10:36 »
Nam zostały:
 nauki, formalności w USC, zaproszenia i ich dostarczenie, zamówienie winietek i etykiet, obrączki, zakup alkoholu. Sporo tego ;/