Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 164463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #750 dnia: 18 Maja 2009, 23:29 »
masz jakieś pomysły na ten wieczór??

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #751 dnia: 18 Maja 2009, 23:40 »
nie, nie mam jeszcze sprecyzowanych ale na pewno bez striptizerów i takich tam, bo ja za tym nie przepadam. Z pewnością zlecę zarezerwowanie loży w jednym z lokali w Szczecinie a później szczerze mówiąc zobaczymy co nam wpadnie do naszych główek? Ja z pewnością postaram się o rekwizyty typu jednakowe kapelusze lub czapeczki lub co dziewczyny będą tam chciały, zastanawiam się też nad koszulkami z jakimś specjalnym nadrukiem na ten dzień i będzie "specjalny" tort ale nad szczegółami się jeszcze nie zastanawiałam, chyba dlatego, że mam jeszcze chwilę czasu 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #752 dnia: 19 Maja 2009, 08:28 »
Fantastyczny panieński, pogratulować tylko  ;) :D

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #753 dnia: 19 Maja 2009, 16:20 »
Hej dziewczynki:)Dzisiaj odebrałam telefon z salonu sukien ślubnych i jutro jadę na przymiarkę:)Ale jestem szczęśliwa:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #754 dnia: 19 Maja 2009, 17:07 »
Wiem co czujesz :) Ja jadę we czwartek. Mam nadzieję, że będzie mało poprawek :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #755 dnia: 19 Maja 2009, 22:17 »
Hihi a ja mam przymiarkę w piątek  :D

Offline MagdaN

• forumowicz
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #756 dnia: 19 Maja 2009, 22:31 »
Te sukienki to coś, co nas trzyma przy życiu, jak widzę :-)

W ogóle jakoś w porównaniu z Wami bardzo często mam przymiarki...
1) miara z płótna - przyszłam a krawcowa miała już mniej więcej naszykowany "gorset" z płótna i go na mnie pospinała, ściskając tu i ówdzie ;-)
2) uszyta podszewka - dopasowanie gorsetu i długości sukni
3) przód jeszcze podszewka, tył już z tafty i z wiązaniem - żeby sprawdzić, jak się ma wiązanie
4) w zeszły piątek - wszędzie tafta, na gorsecie już koronka, dopasowanie "fartuszków", trenu, dopasowanie welonu, okazało się, że trzeba jeszcze gorset zwężyć

W przyszły poniedziałek mam mieć kolejną przymiarkę - i to już chyba koniec :-) Powiem Wam, że zazwyczaj spotykałyśmy się w piątki i już nie mogłam się ich doczekać! :-) A moja krawcowa jest super osobą, bardzo spokojną, u niej się relaksuję po tym bieganiu i nerwach ślubnoweselnych :-)

buraczek, co do panieńskiego, to wśród moich znajomych jest zwyczaj, że przyszłej panny młodej (i tak samo pana młodego) wydatki na panieński nie interesują. To koleżanki robią zrzutkę, więc to dość wygodne :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 20 Maja 2009, 00:15 »
MagdaN - pewnie dlatego masz więcej przymiarek, bo krawcowa Ci szyje suknie. A większość dziewczyn, w tym np. ja szyje suknie  w salonach  :)

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #758 dnia: 20 Maja 2009, 08:41 »
Dokładnie tak jest, ja też miałam kilka przymiarek, no ale 29 ostatnia już z tego co wiem, no chyba, że drastycznie zmienia się moje wymiary... na co się nie zapowiada... i sukienkę odbiorę w czwartek pewnie przed weselem.
Moja Pani Małgosia to również fantastyczna osoba, ona od razu do mnie dziecko zaczęła mówić, wyobraźcie sobie, że jak ślub dziewczyny której szyła suknie jest gdzieś w pobliżu to zawsze stara się być, i już zapowiedziała, że też się pojawi, żeby mnie zobaczyć.

RELACJA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #759 dnia: 20 Maja 2009, 09:26 »
MagdaN mi napewno koleżanki nie zrobią panieńskiego, bo większość będzie przyjezdna... zdecydowałam się zrobić wieczór panieński w częstochowie gdzie nie mieszkam tylko studiuję i stąd takie moje wnioski... no ale co tam  :) wczoraj za to jak kupowałam bardotkę pod suknię i pończochy moja Magda oglądała śliczne kompleciki na noc poślubną i wypytywała mnie które mi się podobają  :P a niektóre były naprawdę piękne  ;D

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #760 dnia: 20 Maja 2009, 18:04 »
dziękuję za miłe słowa :) u mnie mnie nic nie interesowało, wszystkim zajęły się dziewczyny ale było naprawdę świetnie :)
a jeżeli chodzi o suknie to ja w sumie tez przymiarek dużo nie miałam, w sumie to jeszcze czekam na suknie bo są poprawki

Offline agawlo1984

• użytkownik
  • **
  • Z moim Skarbem:)
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #761 dnia: 20 Maja 2009, 21:00 »
Hej czerwcówki:)Wróciłam z salonu i jestem BARDZO SZCZĘŚLIWA:)Suknia jest super i tylko trzeba ją skrócić bo wszystko idealnie leży:)Już nie mogę się doczekać aż wymienimy się zdjęciami z naszych uroczystości:)Dzisiaj w sumie też umówiłam się z drugą parą, która ma tego samego dnia ślub.Musimy uzgodnić jakie kwiaty i przede wszystkim zrobić zrzutkę bo bez sensu żeby tylko jedna para wydawała kasę na dekoracje kościoła:)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 20 Maja 2009, 22:09 »
Agawlo, to super, że suknia dobrze leży. Mam nadzieję, że jutro będę to samo czuła :)

Co do ilości przymiarek, to Margolka ma rację - zależy od salonu/krawcowej. Mi szyją suknię w salonie Agnes. Mierzyłam suknię z wieszaka, była prawie dobra, jedynie w biuście za duża i lekko w biodrach za mała. Chciałam też lekkie przeróbki na tyle. Więc szyją mi wg danego wzoru no i moich wymiarów. Jutro pierwsza przymiarka i jeśli dobrze mnie zmierzyli  ;D to powinno być wszystko ok.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 20 Maja 2009, 22:12 »
Ja też myślę, że u mnie może się skończyć na jednej przymiarce  ;)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #764 dnia: 20 Maja 2009, 22:21 »
Dobry wieczór, panny czerwcowe! :D

Ależ ja się na niczym nie znam  ;) Faktycznie, jeśli szyjecie w salonach, to mniej tych przymiarek... Z jednej strony fajnie, zaoszczędza Wam latania. Z drugiej - mi się tak miło suknię przymierza... A tak krótko posłuży, wiec cieszę się z każdej chwili, kiedy mam ją założoną. Nie mówiąc o tym, jak dowartościowuje :D

buraczki, widzisz, cośtam kombinują te Twoje kumpele :-) Wiem, że bielizna to bielizna, ale może pokażesz nam, jak już ją dostaniesz? Pamiętam, że jak przyjaciółka wychodziła za mąż, poznajdowałam jej w internecie zdjęcia gorsetów z pończochami. Skomentowała wtedy, że jak jej mąż "się dokopie do tego cudeńka spod zwałów tiulu, haftów i koronek, to padnie! A raczej powstanie!" - pamiętam, że uśmiałam się wtedy strasznie :-)

agawlo1984, super, że sukienka leży - gdzie zdjęcia? ;) Co do dekoracji kościoła, to musimy wykonać ten sam manewr i zastanawiam się, co ta druga para zrobi...

małgosiask - w Agnes pracują profesjonalistki, o ile zdążyłam się zorientować. Ze wszystkich salonów, które zwiedziłam, w tym jednym obsługa była na poziomie, muszę powiedzieć. Pewnie z sukienką będzie wszystko dobrze.

Czy Wasi PM mają już garnitury? Jakie wybraliście?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #765 dnia: 20 Maja 2009, 22:32 »
Z drugiej - mi się tak miło suknię przymierza... A tak krótko posłuży, wiec cieszę się z każdej chwili, kiedy mam ją założoną. Nie mówiąc o tym, jak dowartościowuje :D

Dlatego też, gdy mama mnie zapytała czy będę się przebierać po oczepinach powiedziałam NIE!!!

Czy Wasi PM mają już garnitury? Jakie wybraliście?

Z garniturem u nas było szybko i bezproblemowo. Trochę się dziwie, bo mój narzeczony nie jest wcale taki wymiarowy. Trochę brzuszka, wzrost średni, itp.  :P Odwiedziliśmy tylko 3 sklepy i w ostatnim kupiliśmy. W sumie zmierzył 3 garnitury tylko  :o Wybraliśmy bardzo ciemny grafit, bez kamizelki, biała koszula z mankietami i do tego biały krawat z lekkimi mazami połyskującymi :) Garnitur był w promocji (resztki kolekcji) - dostaliśmy 20% zniżki.
Nigdy nie byłam z Nim na tak prostych zakupach :)

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #766 dnia: 20 Maja 2009, 22:43 »
U nas w ogóle się nie praktykuje przebierania, więc w ogóle luz :D

Co do zakupów, to z panami wydaje mi się bardzo łatwo - z mojego doświadczenia wynika, że oni kupują pierwszą rzecz, która im się podoba i która pasuje :)

A powiedzcie, bo chwilowo nie mam pojęcia, co z tym zrobić - koszula z mankietami na guziki czy na spinki? (jestem zupełnie zielona w tym temacie...)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 20 Maja 2009, 22:44 »
My mamy tylko garnitur jeśli chodzi o strój mlodego - kolor srebrny  ;)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 20 Maja 2009, 22:46 »
A powiedzcie, bo chwilowo nie mam pojęcia, co z tym zrobić - koszula z mankietami na guziki czy na spinki? (jestem zupełnie zielona w tym temacie...)

Hmm... wybraliśmy z mankietami na spinki, w sumie innej ładnej koszuli nam nie proponowano. Spinki musimy dokupić jeszcze.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #769 dnia: 21 Maja 2009, 08:45 »
Do garnituru na takie okazje jak ślub raczej powinna być koszula na spinki, mankiet jest bardziej elegancki, wystaje około 1 cm spod rękawa i widać eleganckie spinki, bardziej efektowne.
PM po przyjściu na salę zmieni koszulę na krótki rękaw, tak żeby było mu chłodniej i wygodniej, bo jednak w marynarce będzie musiał być dość długo.

RELACJA

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 21 Maja 2009, 10:04 »
mój PM kupił narazie sam garnitur bez dodatków... a ostatnio przebąkiwał, że nie chce spinek do mankietów...  ::)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 21 Maja 2009, 15:17 »
też mam takie wrażenie. -OOO znalazłem, no ok pasuje, bierzemy
-kochanie, może poszukamy jeszcze czegoś, będzie ładniejsze
-po co? to jest bardzo dobre, możemy jechać do domu 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline mietowka
  • entuzjasta
  • data ślubu: 06.06.2009r
« Odpowiedź #772 dnia: 21 Maja 2009, 16:29 »
he he dobre
mój PM ma spinki z tego co się orientuję

Offline MagdaN

• forumowicz
« Odpowiedź #773 dnia: 21 Maja 2009, 23:19 »
Hahaha, ależ się uśmiałam, anulla_p - bo to jest dokładnie tak, jak to wygląda! Idealnie!  ;D ;D ;D

Widzę, że jednak większość wybiera spinki, chyba też się skuszę.
A powiedzicie mi jeszcze - panny, których PM mają garnitury szare/srebrne - jakiego koloru będą buty? Szare czy czarne? Szare ładniejsze, ale czarne praktyczniejsze...

I kolejna rzecz - macie już biżuterię?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #774 dnia: 21 Maja 2009, 23:31 »
My będziemy szukać szarych/popielatych. Mnie czarne do srebrnego (jasnego) nie pasują  :P
Biżu nie mam!

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #775 dnia: 21 Maja 2009, 23:40 »
świetne pytanie MagdaN, najpierw trzeba GO zaciągnąć do sklepu i kupić ten garnitur a potem tak, potem to można wybierać buty
ale ON ma jeeeesssszzzzzccccczzzzzeeeee tyyyyyyyyyyllleee czasu, że spoko zdążymy
postawiłam na swoim startujemy w niedzielę ale to wcale jeszcze nie jest przesądzone, że wyjdziemy z domu  ;D, też myślimy o spinkach

Offline malgosiask

• Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 22 Maja 2009, 16:16 »
Witam czerwcówki!

Relacja z przymiarki.
Suknia mi się bardzo podoba (już na wieszaku mi się podobała), ale niestety potrzebne są poprawki - za szeroko w biodrach, lekko trzeba w biuście zwęzić, poprawić falbany, które nie zgadzają się z projektem.  :-X
Poza tym to myślałam, że lepiej będę wyglądać, bo jak mierzyłam kilka miesięcy temu ten model (lekko wąską) to w sumie inaczej wyglądałam. I dodam, że lustro kłamie - inaczej wyglądałam w salonie a inaczej na zdjęciach (albo aparat kłamie)  ;) W sumie to mam trochę więcej w biodrach, talia już nie ta, ale myślałam, że efekt będzie inny. Jest jaki widzicie (wklejam też zdjęcie katalogowe).

Suknia jest jeszcze bez naszyć/aplikacji. Wczoraj miałam zadecydować gdzie dokładnie będą.

Dziewczyny, podbudujcie mnie, bo po przyjeździe i obejrzeniu zdjęć mam lekkie wątpliwości czy oby dobry fason wybrałam do swojej figury  :-[ ???

Offline buraczek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #777 dnia: 22 Maja 2009, 20:51 »
nie wiem czemu, ale coś mi w tej sukience nie pasuje  ::) nie wiem... może jest zbyt obcisła, albo może złe koło jest... hmmm sama nie wiem  ::) mam nadzieję, że nie uraziłam  ;)

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #778 dnia: 22 Maja 2009, 23:29 »
zdecydowanie za duże koło, które sprawia, że sukienka u dołu jest podniesiona do góry zamiast swobodnie opadać. Na modelce wyglada zupelnie inaczej i chyba nie domyśliłabym się, że to ten sam fason. Koniecznie musisz dobrze dobrać biustonosz, chyba że będzie taki specjalny - wszyty, najlepiej z push-up'em, zeby ładnie wyeksponowac co nieco  ;D To oczywiście tylko moje skromne uwagi  ;)

Ze zdjęcia wynika, że masz szerokie biodra i dziwie się trochę, że panie w salonie pomogly Ci dobrać akurat taki fason. Zawsze mi sie wydawało, ze sukienki - rybki najładniej wyglądają na chudych modelkach. Trudno mi cos doradzić bo mam zupełnie inny gust, najlepiej niech się wypowie ktoś, kto również kupi sukienkę - rybkę. Na moje oko sukienka ok. tylko wymagająca paru poprawek  :) i nic sie nie martw, ja na swoich przymiarkach zaczęłam się zastanawiać, czy moja suknia jeszcze mi sie podoba  :D :D :D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #779 dnia: 23 Maja 2009, 18:48 »
tak jak dominisia82 napisała koniecznie musisz mieć dobry biustonosz lub wszyty push up, suknia na dole w porównaniu do tego na zdjęciu ma się nijak, zmieniono kształt sukni, za duże koło albo nie wiem co tam jest pod spodem.
Dziwię się również, że przy szerokich biodrach wybrałaś rybkę, ale może się okazać, że po zmianie kształtu dołu sukni inaczej ułożonych falbanach i innym ułożeniu dołu sukni będzie fajny efekt.  :) Nie smuć się i nie denerwuj tylko czekaj na kolejną przymiarkę, jak wtedy nie będzie ci się podobać, to niech krawcowe próbują coś wymyślić z tej sukni nadać jej inny kształt, dobra krawcowa da sobie radę.  :)

RELACJA