Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 164321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sssmakija

• forumowicz
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #210 dnia: 7 Października 2008, 22:29 »
Mi podoba się suknia, która w salonie kosztuje ok 5 tysięcy. Nie stać mnie na taką niestety :(. Znalazłam w necie ofertę dziewczyny, suknia po jednym użyciu za 1000zł :) No ale mam kawałek drogi. LIczę na to, że do listopada nie uda się jej sprzedać i poczeka na mnie. Dopiero wtedy będę mogła ją przymierzyć, bo nie wyobrażam sobie kupić bez mierzenia. Wiadomo - na zdjęciu wygląda bosko, ale może na przykład na mnie nie pasować. To tak samo jakby kupić suknię w salonie nie mierząc jej a tylko sugerując się zdjęciem :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #211 dnia: 7 Października 2008, 22:48 »
sssmakija wkleisz zdjęcie tej sukienki. bo jestem bardzo ciekawa, jak wygląda to cudo za 5 tyś. Ale znając życie to pewnie taka zwiewna, delikatna, markowa sukienka...mam rację? Ja bym ją przymierzyła najpierw w salonie, o ile jakiś salon ją posiada  ;D a potem wypytała o wymiary tą dziewczynę, która chce ją sprzedać. Może się uda. Ja też najchętniej kupiłabym sukienkę od kogoś, wydawać tyle pieniędzy na jedną noc to dla mnie kiepski pomysł, no ale każdy może sobie na co innego pozwolic.

ile km będziesz musiała jechać na tą przymiarkę?

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #212 dnia: 7 Października 2008, 23:03 »
Moja wymarzona suknia to Cymbeline Racine - nie wiem czy w Twoim guście. Wklejam fotki.
Nie wiem nawet czy jest w pobliżu jakiś salon, w którym mogłabym ją zamierzyć.
Mieszkam teraz we Wlocławku, a dziewczyna, która ją sprzedaje jest z Ostrowca Świętokrzyskiego. Moi rodzice mieszkają w Opocznie, mam o nich jakies 200 km plus stamtąd do Ostrowca jest jakieś 90 km. No i najwcześniej będę u nich w listopadzie :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #213 dnia: 7 Października 2008, 23:18 »
bardzo ciekawa ta sukienka i oryginalna powiedziałabym, ja wolę jedniczęściowe i raczej symetryczne  ;)
...ale myślałam,  że to będzie taka zwiewna sukienka jak ma chyba madonna, która moim zdaniem nadaje się na ślub w lato gdzieś na plaży czy ogólnie w plenerze (nie w naszym klimacie). Gdzies widziałam suknie tego typu i tak mi się skojarzyło, że za 5 tyś. to może o taka własnie chodzić.

poszukaj na necie tego modelu, może któryś salon blisko Ciebie będzie ją miał i warto byłoby zmierzyć przed taką daleką podróżą, żeby nie jechać na próżno, nawet te 90 km od rodziców. A może chociaz jakiś podobny model w jakimś salonie, żebyś wiedziała, czy taki fason do Ciebie pasuje.

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #214 dnia: 7 Października 2008, 23:20 »
No wlasnie w tym problem, ze nigdzie blizej nie ma. A suknia taka droga, bo te koronki...
Co masz jeszcze załatwione?
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #215 dnia: 7 Października 2008, 23:28 »
no tak, koronki są zawsze najdroższe, tak przynajmniej mówią panie w salonach  ;D

ja jestem chyba w podobnej sytuacji co Ty, jestem teraz na urlopie u rodziców w Dąbrowie Górn. i tu będzie właśnie wesele, a mieszkam na srodkowym wybrzeżu więc załatwiamy wszystko na odległość albo własnie podczas urlopu, świąt itd.
mieliśmy załatwioną tylką salę, zespół i wódkę.
teraz załatwiliśmy jeszcze fotografa i kamerzyste. i to by było na tyle, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Aha, kupiliśmy jeszcze obrączki ale to jeszcze w Koszalinie przed przyjazdem tutaj i aktualnie rozglądam się za sukienkami, ale coś kiepsko mi to idzie  ;D Z tych najważniejszych spraw to chyba wszystko, więc robimy sobie teraz labę do przyszłego roku  :hopsa: :hopsa: :hopsa: ale po salonach będę dalej chodzić i przymierzac, a nóż widelec trafię na tą wymarzoną  ;D

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #216 dnia: 7 Października 2008, 23:34 »
To życzę udanych poszukiwań :)
Myślałam, że ja mam źle, bo daleko, ale Ty masz jeszcze dalej...To załatwianie na odległość jest straszna, w naszym przypadku moi teściowe zespol zamawiali sami ( jak ja sie na to mogłam zgodzić ?) no i nie jestem zadowolona z wokalistki. Ale nie wiem jak powiedziec, ze jej nie chce :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #217 dnia: 7 Października 2008, 23:44 »
my zespół zamawialiśmy w ciemno, bo jak sie zorientowaliśmy, że może już trzeba by było to ... wszystkie zespoły, które chcieliśmy były zajęte. Zadzwoniliśmy chyba do 30 różnych, naprawdę nie przesadzam, tyle ich było i wszyscy mieli nasz termin zajęty  :( dzwoniliśmy do znajomych, rodziny i dopiero jakas koleżanka żony mojego kuzyna gdzies tam była na weselu i podobno fajnie grali no i podała nam nr tel i się okazało że mają wolny, więc wzieliśmy ich w ciemno, bo baliśmy się, że już potem będzie za póżno  ;D ale przesłali nam swoją płytkę i bardzo fajnie grają, jedyny minus to... że jest ich 4 i mieszkają pod Częstochową więc i za dojazd trzeba będzie im dopłacić i za 4 osoby koszty wesela, no ale i tak się cieszę, że w ogóle coś znależliśmy.
ja ogólnie wolę żeby śpiewał mężczyzna, a w ich zespole jest tak na przemian, ale też raczej nie zdobędę się na odwagę, żeby poprosić tylko o męski wokal  ;D

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #218 dnia: 8 Października 2008, 00:07 »
To trzymam kciuki za pozytywne załatwienie spraw i znalezienia tej jedynej wymarzonej sukni. ślub mamy tego samego dnia, więc będziemy razem odliczać :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #219 dnia: 8 Października 2008, 12:18 »
a ja trzymam kciuki za Twoją sukienke, mam nadzieję, że uda Ci się kupić tą wymarzoną po okazyjnej cenie. Fajnie, że jest ktoś, kto ma ślub w tym samym dniu, można się wzorować i tym samym trochę mobilizować.
sssmakija jeśli założysz swoje odliczanko ślubne, to na pewno będę czytać i pisać  :) 

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #220 dnia: 8 Października 2008, 12:48 »
ojojjoj...u was tyle sie dzieje a u nas przygotowania stanęły w miejscu  :-\ Z winy mojego PM. cofnęłam sie z działania do myślenia  ;D ;D ;D

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #221 dnia: 8 Października 2008, 15:08 »
A ja się załamałam  - koleżanka miala wesele na mojej sali 2 tygodnie temu i napisała mi wlasnie, że mi wspołczuje, bo podobano właścicielka wtrąca się we wszystko. Ja płacę za salę, nie od osoby. Mam swoją kucharkę i kelnerki. Sama też dekoruję stoły ( tzn firma dekoratorska ), a ta kobieta podobno chce decydować o dekoracjach i ustawieniu stołów...Ręce mi opadły...
Nasz dzień 20.06.2009

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #222 dnia: 8 Października 2008, 15:23 »
sssmakija moze nie bedzie tak zle,wiesz ze ludzie rozne rzeczy mowia

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #223 dnia: 8 Października 2008, 15:26 »
Wiem, ale to akurat dobra koleżanka, więc myślę, że mówiła szczerze. Ja już sobie obmyśliłam koncepcję wystroju, akurat stolów nie chcę przestawiać, ale co do dekoracji za Młodymi to powinnam mieć wolną rękę...A ona mi się bedzię tam kręcić i marudzić....
Nasz dzień 20.06.2009

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #224 dnia: 8 Października 2008, 15:46 »
Spokojnie każda para jest inna, a ty wiesz czego chcesz, więc powiesz w razie czego, że ty masz firmę i chcesz, żeby wszystko wygladało tak jak firma z tobą ustaliła i tyle, nie nastawiaj się negatywnie, bo to nic nie daje a raczej pogarsza, trochę optymizmu ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #225 dnia: 20 Października 2008, 22:30 »
 :hello: odnawiam nasz wątek czerwcowy...

wróciłam własnie z urlopu, który spedziłam u swoich rodziców i rodziców PM  w woj. śląskim, odwiedzilismy rodzinkę i znajomych, a także pozałatwialismy resztę spraw slubnych. Na dzień dzisiejszy mamy z głowy:
- salę (tort, ciasto, szampan i napoje w cenie), orkiestrę, fotografa, kamerzystę, kościół (data i godzina), wódkę, obrączki, spotkanie rodziców, sukienka w głowie/salonie (gdyby w nowych, styczniowych kolekcjach już nic nie przypadło mi do gustu)
plany na ten rok: to kupno na allegro dekoracji slubnych, księgi wpisów itp
plany na początek przyszlego roku: zaproszenia, winietki, nauki przedmałżeńskie, samochód i zamówienie sukienki.

dziewczyny  :!: :!: :!: zapomniałam o czymś...  :?: :?: :?:

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #226 dnia: 21 Października 2008, 00:54 »
A mi sie ostatnio nic nie udaje...Godziny nie udało mi się zmienić, teraz okazało się, że dziewczyna, o której marzyłam, że zaśpiewa na ślubie ma zajęty termin....Ehh...:(
Nasz dzień 20.06.2009

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #227 dnia: 21 Października 2008, 12:40 »
domisia82  jesteś niesamowita  :brawo_2: jak już wszystko u siebie pozałatwiasz to wpadnij do mnie, bo ja nie mam motywacji i najchętniej powierzyłabym to komuś innemu

ssmakija, nie wiem czy u was w Opocznie jest TIT, ale tam pojawiają się czasami ogłoszenia typu zaspiewam Ave Maria, więc może jeszcze trafisz na kogoś rozsądnego  :przytul:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #228 dnia: 21 Października 2008, 19:46 »
witam czerwcówki  :-* :-* :-*
a mu chyba zrezygnujemy z lokalu w którym mamy termin  :-[ za dużo się nam tam nie układa :'( :'( :'( a właściwie wszystko pod górke a i nie wiem czy nawet warto robic coś na siłę jak nie wychodzi  :|| sama nie wiem, co robic jest opłacony już termin ale to co sie dzieje to nas przerasta, to nie na nasze siły, brak czasu, nerwy i odległość od domu...zobaczymy...decyzja zapadnie jutro prawdopodobnie  :depresja:

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #229 dnia: 21 Października 2008, 19:48 »
werka kochana a co sie dzieje........

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #230 dnia: 21 Października 2008, 19:50 »
no własnie, jakie przeszkody, może cos podpowiemy, doradzimy...
ja mam ślub i wesele 700 km od miejsca zamieszkania i tez wszystko zaocznie załatwiam, więc może bede mogła coś doradzić

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 21 Października 2008, 20:16 »
no wie tak...wszystko od początku (pisałam o tym w odliczanku)
1. cena jest przystępna około 14o złoty plus nie więcej niż  5% podwyżki do 2010 r. miały być w tym ciasta, szampan i herbata z cytryną i inne dodatki -o nic nie mięliśmy sie martwic jak to nas zapewniano....wpłaciliśmy 500 zł na piękne opowiadanka jak lokal to wszystko załatwia a okazało sie przy wpłacie drugiego 500 zł i podpisaniu umowy ze musimy zapłacić za cista osobno około 500 zł. szampan 30 zł butelka po cenie lokalu czyli jakieś 300 zł plus koszty lodu, cytryny, zbitych kieliszków... :-\
2. wszyscy goście włącznie z nami będą do jezdni...czyli musimy znaleźć jakieś 100 miejsc noclegowych. O to tez nie mieliśmy sie martwić i co? właścicielem pokoi przy lokalu jest kto inny, więc teraz znowu trzeba jechać i się z nim dogadywać. ale ma tylko miejsc 40 więc mieliśmy dostać namiary do innych miejsc noclegowych niedaleko sali, a dostaliśmy tylko jeden  :-\ i to jakieś domki campingowe w stanie jak recepcjonista określił "nie wiadomo czy do 2010 r. sie nie rozpadną"
3. cena tortu powiedziano nam ze w granicach 60-180 zł, by nie było niespodzianek o wszystkim nas informuje tylko nie powiedziano nam ze to cena od kilograma a miało byc symbolicznie, tanio i pysznie
4. zespół, po podpisaniu umowy mieliśmy dostać wydrukowane 20 nazw zespołów grających w lokalu i godnych polecenia a co ??? dostaliśmy tylko 4, z tym 3 z nich nie posiada strony internetowej...więc kot w worku a na słowo to ja też mogę powiedzieć ze tez pięknie gram i śpiewam
5. zamek...miał być toast PM w zamku a po podpisaniu umowy wyszły jakies problemy i niewiadome bo rzekomo goście nisza antyki....no przecież niby ten lokal ma wyłączność na taką atrakcję...dodam ze ona słono kosztuje :(
6. sprzedaż po cenie lokalu alkoholu gościom, czyli jak mama, czy babcia zechce napić sie koniaczku zostanie on sprzedany
7. miała być dorożka, okazuje sie ze lokal podpisuje umowę z właścicielem na rok i nie wiadomo co będę w 2010 roku... :klnie: ja bym nic nie mówiła jakby miało to być za 4 lata ale takie znaki zapytania na 1.5 roku przed weselem :'(
8. dziś widziałam jakiś filmik z wesela z tego lokalu to powiem szczerze, jeden kont to "wysypisko śmieci" jakiś stolik, brama, niepotrzebne kwiatki i inne badziewia. Uważam, ze na sali tanecznej tego nie powinno być. Jeśli cos nie potrzebne to sie zabiera a nie leży i zmniejsza powierzchnię do zabawy...Sala prezentuje sie ładnie, ale nie na weselu...nie podoba mnie się :'(
jedyny plus to jeziorko, i zdala od domu, co tez jest minusem, bo niczego nie możemy dopilnować  :'(
i tak to kochane wygląda :'(  

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #232 dnia: 21 Października 2008, 20:19 »
werka jak ci sie nie podoba to zrezygnuj,nie ma co sie meczyc ::) ::)nic na sile,lepiej teraz podjac taka decyzje niz pozniej

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #233 dnia: 21 Października 2008, 22:30 »
werka powiem Ci tak, że niezbyt ciekawa ta oferta, która oni tam mają. Ja wiem, że to zameczek, te klimaty i w ogóle, ale czy jest sens się meczyć? Ja mam sale nad jeziorem, za osobe płacimy coprawda 195 zl. ale mamy w tym ciasta dla gości(po 5 szt. na glowę) kawa i herbata bez ograniczeń, zimne napoje bez ograniczen(coca-cola, fanta sprite, tonic i woda mineralna), tort pietrowy do wyboru (śmietankowy, czekoladowy, orzechowy), szampan dla gości na powitanie, apartament dla nowożeńców naprawde exkluzywny, a lazienka to jak z hotelu mariott  ;D najlepsza jest ogromna wanna z hydromasażem  ;D
nie pisze tego, żeby sie pochwalić, ale żebyś miala jako taki poglad na to co mogą Ci zaproponowac inni.
My tez mamy duzo przyjezdnych gości i włascicielka sali zaproponowała nam po bardzo korzystnej cenie noclegi dla gości, w 6osobowych domkach kempingowych, ogrzewanych, z łazienkami i aneksami kuchennymi, a takze pokoje hotelowe o bardzo wysokim standarcie równiez w dosyć atrakcyjnej cenie. wlasnie to jest plus robienia wesela w swoim mieście, że część gości możesz zakwaterowac u siebie i u rodziny a tylko cześć do hotelu.

co do zespolu to tez rezerwowaliśmy trochę w ciemno, bo wszystkie zespoły które nam sie podobaly, były juz zajete. znaleźliśmy taki bez swojej strony internetowej, spotkalismy się z nimi, pokazali nam filmy z wesela jak grają, wzieliśmy jedną taka plytę do domu i stwierdzilismy, ze nam sie podoba. Zespoły nie musza miec swoich stron w necie bo jest taki popyt na nie, że ciagle mają chętnych. A wiadomości o nich rozchodzą się pocztą pantoflową  :)

na Twoim miejscu jeszcze raz przemyślałabym salę, rozpatrzyła wszystkie za i przeciw i podjęla decyzje, póki nie jest za późno(może poradźcie się rodziców, znajomych). w razie rezygnacji może uda sie odzyskać zaliczke, jeśli wlaściciele znajdą kogos na Wasze miejsce. Choć w sumie to nie wiem, ludzie są teraz strasznie pazerni na pieniądze.

Offline sssmakija

• forumowicz
« Odpowiedź #234 dnia: 22 Października 2008, 13:56 »
Widzę, że pogoda sprawia, że nic nie udaje się załatwić, nie tylko w moim przypadku...Iga, nie wiem czy w Opocznie jest coś takiego, ale ja jestem teraz 200km od domu i jedyne miejsce gdzie mogę coś znależć to internet...A tu nic nie ma. Uruchomiłam kontakty, ale narazie cisza...
Werka, trzymam za Ciebie kciuki :)
Nasz dzień 20.06.2009

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #235 dnia: 23 Października 2008, 12:19 »
Werka- moim zdaniem, zbyt dużo jest w Twoim lokalu jakiś niedomówień.. wiadomo,że zawsze znajdzie się jakiś minus,ale tutaj jest ich zdecydowanie za dużo. Może rzeczywiście rozejrzyjcie się jeszcze za jakąś inną salą i ciekawszą ofertą,a przynajmniej spróbujcie porozmawiać z szefostwem waszego lokalu.

Offline domisia82

• bywalec
« Odpowiedź #236 dnia: 28 Października 2008, 16:04 »
werka23 daj znać jaką decyzję podjeliście  :?: :?: :?:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #237 dnia: 29 Października 2008, 13:29 »
witam czerwcóweczki  :D
Z tego lokalu zrezygnowaliśmy i mamy zamiar sprzedać termin, by nie stracić tysiaka. Niestety w większości lokalów czerwiec jest już zajęty, nie udało nam sie trafic na wolna sale z noclegami  :-\ z tej oto przyczyny zmuszeni jesteśmy zmienić termin czerwcowy na maj  :'( :'( :'( teraz będę majówką. PM tak zdecydował bo 15.05 to jego/nasza szczęśliwa data; tak twierdzi, a jak sie okazało  teraz,  ja jestem uprzedzona do maja i przesadna to mam klops. Sala i termin jest ale niestety nie wymarzony 19 czerwiec  :'(
czuje sie dziwnie, jak wyrwana z gniazdka które sobie uścieliłam... :'( mogę czasem do was zaglądać jako majówka  ???
muszę jakoś to strawić do 5 listopada którego to max mamy podpisać umowę. W sumie oferta jest ciekawa a sala przepiękna tyle dobrego nio i po mojej myśli wszystko na papierze a nie na słowo  ;D

Offline akayu
  • maniak
« Odpowiedź #238 dnia: 29 Października 2008, 15:53 »
maj tez jest piekny  ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #239 dnia: 29 Października 2008, 21:03 »
Werka, pewnie,że możesz do nas zaglądać :)