Kochane czerwcówki. To nie jest dobrze, żeby waga się wahała w krótkim okresie czasu. Pamiętajcie, że każdy kilogram mniej lub więcej to dla organizmu zmiana. Tycie czy chudnięcie nie wpływa tylko na masę ciała, ale na wiele innych ważnych funkcji organizmu. Jeśli mogę coś poradzić (skończyłam promocję zdrowia):
- znajdźcie czas, żeby jeść regularnie
- ostatni posiłek powinien być o godzinie 18.00 (a wtedy jedząc różnorodne produkty podczas dnia NIE PRZYTYJECIE)
- lepiej jeść częściej w małych ilościach (np. co 3 godziny mały posiłek), niż się napychać wtedy gdy poczujemy głód
- zjadając np. obiad nie wpychaj wszystkiego na siłę (proponuję łyżka ziemniaków, łyżka surówki, mięsko) i to na pewno zaspokoi głód
- zjadając w/w obiad pamiętajcie o zasadzie, że surówkę możecie łączyć ze wszystkim, natomiast nigdy nie jedzcie połączenia ziemniaków i mięsa!!!!
- wiedzcie, że po zjedzeniu posiłku, dopiero po 20 minutach Wasz głód zostaje zaspokojony bez względu na zjedzoną ilość pokarmu
- najważniejszym posiłkiem jest śniadanie
- długotrwały skutek odchudzania uzyskacie tracąc 1 kg/dwa tygodnie
- tracąc szybko duża ilość kilogramów może Was dopaść efekt jojo (chudniesz 5 kilo, tyjesz 10 kg)
Mam nadzieję, że przydadzą Wam się moje porady:)