Autor Wątek: CZERWCOWE PANNY MŁODE....  (Przeczytany 164226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline margolka

• Chuck Norris
Odp: CZERWCOWE PANNY MŁODE....
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Sierpnia 2008, 10:43 »
Cześć dziewczyny  :) Witam po weekendzie  ;) Ja nadal u narzeczonego jestem  :D On w pracy, a ja na forum  :P Ale muszę się Wam pochwalić, że dziś idziemy oglądać obrączki  ;D  ;D  ;D A sprawę butków zostawiam na przyszły weekend, kiedy PM będzie u mnie - mam nadzieję  :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Sierpnia 2008, 10:49 »
hej Agatko :) no,to super macie :D a gdzie będziecie je oglądać ? to musi być świetne uczucie tak jechać, oglądać, mierzyć... :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Sierpnia 2008, 10:51 »
Tutaj , w Zawierciu  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Sierpnia 2008, 10:55 »
a będziecie oglądać u jubilerów, czy w sklepach np w Aparcie ?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:01 »
Aha, o to chodziło  :D U jubilerów  :D

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #95 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:06 »
cześć dziewczynki,  :)
szukałam "czerwcowych panien młodych" już od dawna, ale chyba jestem gapa  :glupek:, bo zauważyłam ten wątek dopiero dziś.
Szczerze mówiąc to jestem przerażona  :o Macie juz tyle spraw załatwionych, a przynajmniej poukładanych w głowach... a my - sala, orkiestra, fotograf i kamerzysta i nic poza tym. Sama nie wiem, czy to mało czy dużo, ale wydaje mi się że to niezbędne minimum.
Nawet nie wiemy, w którym kościele bedzie slub, a Wy... macie nawet godzinę ustaloną
Będę śledzic ten wątek z zainteresowaniem, chociażby dlatego, żeby wiedzieć kiedy jest ostatni dzownek, na załatwianie reszty spraw.
Podziwiam Was i waszą organizację i determinację.  :brawo_2:

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:14 »
 :hello: Iga_
Witam kolejną czerwcową pannę młodą  :D
Ja na dzień dzisiejszy mam salę, d.j -a, fotografa i kamerzystę, kościół, nauki i poradnię  ;D Ale liczę, że  niebawem dojdzie "coś" do tej listy  ;D

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:23 »
witaj Iga- ślubujemy tego samego dnia :) ja oprócz tego,co Ty masz załatwione mogę dopisać kościół i godzinę, a tak to nic więcej... myślę, że jednak niebawem wybierzemy się na nauki przedmałżeńskie.

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:47 »
jeśli pójdziemy do kościoła w listopadzie, to bedzie dobrze?  ::) Kościół w którym chcemy wziać ślub nie należy do naszych parafii. Mieszkamy w mieście 70-tys. mieszkanców, ale popyt na śluby i wesela jest chyba duży, szczególnie na czerwiec.
Przeraża mnie to, że ślubować bedę np. o 15-tej lub 19-tej, ale  z drugiej strony, nie chcę żeby ksiadz dziwnie na nas patrzył, jak pójdziemy za wcześnie. Marzy mi się godz. 18-ta ewentualnie 17-ta. Aha i jeszcze jedna rzecz, chciałabym, żeby ślubu udzielał nam konkretny ksiadz (gra na gitarze i spiewa specjalnie dla młodych, dla każdych co innego), nie chcę, zeby mi ktoś "sprzątnął" go z przed nosa.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:49 »
dzień dobry dziewczyny

:hello: witam też Igę

iga ja w kwestii przygotowań to nie wiele mogę sie wypowiedzieć niestety bo mam jeszcze dużo czasu ;D ale sale już mamy i teraz czekan nas poszukiwanie fotografa i kamerzysty  ;)

dziewczyny nie mogę przełknąć spokojnie śliny jak niektórzy mówią "ooooooooo.......2010 r. to jeszcze kupa czasu, wszystko może sie zdarzyć "  :ckm:  :Placz_1: :Placz_1: to bardzo jest przykre, jakby nie wierzyli w nasze uczucie

A dla mnie to jest TYLKO 21 miesięcy 

Margolaka, to super :) i życzę udanych poszukiwań  ;)

evelaz kochana spotkanie było bardzo udane, dołączyli jeszcze do nas nasi przyjaciele i fajnie sie złożyło :) byłam w szoku jak sobie gniazdko urządzili  :) cudo....jak wpadałam to o takim kominku właśnie ci mówiłam o takie ściany mi sie podobają (brąz),  bo A (mojego M. siostry) były troszkę za ciemne hihihi zapomniałam o bożym świecie przez chwilę. dla usprawiedliwienia swojego zachowania powiem ze myślimy powoli o swoim gniazdku i kto wie może za rok .... ::)
troszkę dziwnie wyszło z naszym oświadczeniem, bo jedno do drugiego szeptało tylko "już i powiedziałaś??? A ty??? to powiedz...nie ty powiedz... Może sami sie domyślą " ;D ;D ;D W końcu wyszła informacja o zaręczynach przy babskiej rozmowie w łazience (podzieliliśmy sie na grupy)  znajoma weszła na temat dzieci i że często młode dziewczyny sie o to pytają jak to jest bo ma już córeczkę , a ja nie mogąc sie ugryźć w język wyskoczyłam że bardzo boje tego protokołu w kościele, bo tez nie wiem co powiedzieć w tej kwestii  :-\ ale już o tym nie będę sie rozwodzić... i coś zaczęło jej świtać o czym ja mówię druga koleżanka zaczęła się śmiać hihihi i wyskoczyłam K. to ty nic jeszcze nie wiesz  :skacza: i potem już z górki, A jaką mnie miała  ;D wiec szybko zaczęłam drugiej kolebane i K.  przypominać jak nas ze sobą swatali  :Daje_kwiatka:

mag u nas cały dzień padało, szok paskudna pogoda i tak zimno w środku lata  :o ale dziś jest piękne słoneczko  :hopsa: :hopsa:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Sierpnia 2008, 11:53 »
iga ja uważam że troszkę późno w listopadzie  ;) myślę ze tu im wcześniej załatwicie kościół tym lepiej  :) troszkę obserwowałam przygotowanie do ślubu mojej przyszłej szwagierki...  później wszystko nakłada sie jedno na drugie i nie wiadomo za co sie łapać, wiec po co ten dodatkowy stres  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Sierpnia 2008, 12:05 »
Iga_ z tymi kościołami to jest różnie  ::) Ale jeśli macie taką możliwość iść teraz, to czemu nie ? Po co czekać do listopada  ;) Tymbardziej, że chcecie konkretnego księdza  :)

Offline mag
  • bywalec
  • data ślubu: 06.06.2009
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Sierpnia 2008, 17:51 »
Iga_ spokojnie, my też mamy takie minimum. sala, orkiestra, kamerzysta, kościół, noclegi dla gości zarezerwowane, wódeczka i teraz doszedł projekt na kompie naklejek na wódkę :) powoli wszystko zostaje dokładane do listy :)

odnośnie nauk jeszcze nic nie myśleliśmy, ale może rzeczywiście załatwi się to wcześniej i będzie z głowy..muszę się dowiedzieć od kiedy w moim kościele są jakieś nauki.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Sierpnia 2008, 20:51 »
Zamówiliśmy dzisiaj obrączki  :skacza:

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Sierpnia 2008, 21:01 »
ooooo, Agatko, to świetnie :D jakie ?

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Sierpnia 2008, 21:21 »
Będą to klasyczne obrączki, z żółtego złota  ;D Czyli takie jak chciałam  :D A szerokość 5 mm  :D Ja myślałam, żeby takie 4-milimetrowe, ale mój PM wolał szersze  :D Aha, brzegi zaokrąglone  :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 25 Sierpnia 2008, 21:24 »
będą na pewno piękne :D :D

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:16 »
świetnie margolka :)

A ja mam doła  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: pokłóciłam sie z moim M. dziś rozstaliśmy sie w podłym nastroju :'( ja czuję sie podle, padły dwa bolesne zdania i wystarczyło  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: idę spać, niech ten dzień sie skończy  :tak_smutne: :Placz_1:

dobranoc

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:26 »
Werka23   :przytul: :przytul: jutro na pewno ochłoniecie i będziecie mogli spokojnie porozmawiać... :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:29 »
Oj werka  :przytul: Przykre, ale główka do góry, jutro będzie nowy dzień i na pewno się pogodzicie  :) Chyba wszystkie pary się czasem sprzeczają, choć nikt się przecież kłócić nie lubi...

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:37 »
dziękuje wam kochane jednak tu jest bardzo głęboka rana  :'( kiedyś ktoś mnie mocno skrzywdził... kocham M, bardzo ale nie potrafię do końca mu zaufać :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:  boję się... a zaufania kupić nie można i usłyszałam dziś że "nie chce abym mu powiedziała tak jeśli całkowicie nie będę mu ufać"  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: boże przecież ja go tak mocno kocham, miałam takie wrażenie jakbym widziała go dziś ostatni raz  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:40 »
przepraszam ze wam tu o tym  :'(

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Sierpnia 2008, 22:48 »
Werka- nie wiem, co powiedzieć :( musiecie na ten temat porozmawiać i Twój Ukochany powinien zrozumieć Twoje obawy.... przecież człowiek nie może się zmusić do pewnych rzeczy ...
trzymaj się Kochana  :-*

Offline mag
  • bywalec
« Odpowiedź #113 dnia: 26 Sierpnia 2008, 14:32 »
margolka gratuluję zamówienia obrączek :D też już o tym po cichu myślimy ;)

werka23 głowa do góry, w każdym związku bywają dni lepsze i gorsze..szczera rozmowa i będzie dobrze..w końcu się kochacie więc inaczej być nie może :D

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 26 Sierpnia 2008, 15:04 »
dziękuje wam kochane  :-* dziś już troszkę lepiej ale nadal smutno...szczerze to odliczałam tylko minuty do spotkana z moim M. a z drugiej strony boję sie co z tego wyniknie  :-\ Wiem tez, że im dłużej będę zwlekać tym będzie trudniej porozmawiać  :-\ nie obwiniam go bo i wina  jest po mojej stronie. Prosił mnie bym była z nim szczera to i jestem a teraz już sama nie wiem...gdyby on mi powiedział ze sie boi, na pewno nie byłoby mi miło ale porozmawiałabym z nim a on wymierzył mi cios  :-\ Ale każdy z nas jest inny
czy dobra jest szczerość??? czy dobrze jest traktować partnera też jako przyjaciela??? już sama nie wiem

buziaki i trzymajcie kciuki proszę  :blagam:

Offline Iga_

• bywalec
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Sierpnia 2008, 22:28 »
pewnie już się wszystko wyjaśniło i spędzacie wieczór wtuleni w siebie. Czasem tak bywa, ze wystarczy jedno słowo za dużo i jest przykro. Ale najważniejsze to się nie poddawać inie byc dla siebie złośliwym i upartym.
Trzymaj się werka23  :przytul:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Sierpnia 2008, 22:56 »
dziękuje Iga i wam moje drogie   :-* jesteście kochane

o dziwo mało rozmawialiśmy o tym co wczoraj zaszło, z początku rozmowa nasza w samochodzie sie nie kleiła, ale kiedy M. chwycił mnie za rękę zrobiło mnie sie tak cieplutko na serduszku  :Serduszka:
 później nie wiedziałam czy zaczynać ten temat czy sobie odpuścić, w końcu uznałam że lepiej teraz to wyjaśnić niż później mielibyśmy to rozgrzebywać... nio i zaczęła sie rozmowa...było spokojnie, bez emocji... i dzwonek do drzwi, spisywanie liczników...uznałam że to znak by na ostatnim zdaniu zakończyć ;) ;) ;)
jest dystans ale sadze że będzie oki, oboje musimy odetchnąć...nie wiem troszkę czy jest sens mówienia wszystkiego i rozmawiania o wszystkim...może powinnam sie wziąć do kupy i nie żyć przeszłością i nie wyprzedzać przyszłości, tylko czekać co przyniesie a przede wszystkim nie bać sie jej tylko starać zaufać miłości... oboje sie meczymy, może zupełnie nie potrzebnie  :-*

słodkich snów życzę tym, co idą już spać a miłego wieczorku nocnym markom   ;D ;D ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 28 Sierpnia 2008, 22:52 »
coś u nas cicho sie zrobiło ::)

Agatko czytałam w twoim wątku o nowym zakupie  ;D ;D ;D fantastycznie, ze udało ci sie kopić, ta, wymarzoną suknie, szkoda że fotek nie mogłaś  zrobić, nie mogę sie doczekać kiedy nam sie tu pochwalisz :brawo_2: kolejny krok do przodu. A co z butkimi wyszło???

A ja już nie mogę sie doczekać do 2010 r. wydaje mnie sie to tak długo ::) ale do cierpliwych to ja nigdy nie należałam   :Kill:

buziaki  ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 29 Sierpnia 2008, 08:14 »
Dzień dobry w piątek  ;D
Hihi, zapomniałam tu się pochwalić, a więc chwalę się : Zamówiłam suknię  :skacza:
Butki będę oglądać w ten weekend z narzeczonym  :hopsa:
Mamy też w planach pooglądać garnitury, buty męskie, kupić mu koszule i krawat na wesele, na które idziemy we wrześniu, poza tym chciałam jechać jeszcze do Katowic do centrum ślubnego, gdzie są ponoć zaproszenia, naklejki na wódke itp  ;D Nie wiem czu uda nam się być wszędzie bo mamy do dyspozycji tylko sobotę  :-\ Moje kochanie przyjeżdża do mnie dopiero poźnym wieczorem, a w niedziele rano już jedzie  :(
No ale jestem szczęśliwa że przyjeżdża, bo ostatnio to ciągla ja jeździłam do niego  ;D

Offline mag
  • bywalec
« Odpowiedź #119 dnia: 29 Sierpnia 2008, 18:29 »
margolka pędzisz jak szalona! super że już znalazłaś sukieneczkę tę jedną jedyną :D mnie tam do tego jeszcze daleko! nigdy nie ma czasu ;P