Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, rzuć jakiś temat na sylwestra i przebierz małą  :P Nasza będzie na pidżama party u dziadków,a starzy w domu robią imprezę

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
czapeczkę jej zapodam...albo zrobię pampers party...
coś podumam...

dzisiaj zrobiliśmy z mężem numer jakich mało...
testowaliśmy prezent gwiazdkowy Krzysia - nawigację samochodową...
pojechaliśmy sobie po ciemku autostradą w kierunku Berlina...wcale tego nie planowaliśmy - samo wyszło...
ja i Ewka zupełnie bez dokumentów, no bo nie planowaliśmy...i ja praktycznie w piżamie, tylko kurtkę miałam narzuconą...
jakoś sie tak Krzysiowi zjechało na tą autostradę, bo myślał, ze zaraz będzie drugi zjazd, a tu dupa ........nie ma...
nasza nawigacja pokazuje nam, że to dopiero za 9 kilometrów...
no ale co tam...w końcu mamy nawigację ...nie....
zjechaliśmy...jedziemy, a tu niemiecka policja...
fajnie...dokumentów brak, jedno światło mamy przepalone (no nie zdążyliśmy wymienić)
oby się panowie władza nie przyczepili, że wóz ślepy na jedno oko
ale widocznie mieli ważniejsze sprawy... ;D

w każdym razie nasza zabawka poprowadziła nas bezbłędnie prosto do domu...a zabawa była przednia... ;D ;D ;D

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
Fajnie, trochę adrenaliny na wieczór:) A policjanci jakby zobaczyli mamę w piżamie z dzieckiem na pewno by się nie przyczepili do światła:) Nas kiedyś shaltowali, bo mieliśmy naklejkę D z tyłu a tablice polskie. Ale powiedzielismy, ze tak lubimy Niemców, ze ciężko nam sie rozstać z naklejką:) Uśmiali się u puścili

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
hee hee ciekawe jakby zareagowali, gdyby zobaczyli, że Polak wiezie laskę w piżamie z dzieckiem
oboje bez papierów... ;D ;D
ale dziecko przepisowo  - w foteliku i to jeszcze z bazą  ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
hee hee ciekawe jakby zareagowali, gdyby zobaczyli, że Polak wiezie laskę w piżamie z dzieckiem
oboje bez papierów... ;D ;D
ale dziecko przepisowo  - w foteliku i to jeszcze z bazą  ;D ;D ;D

hehe, papiery się dowiezie:)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
hahah dobra nawigacja jest jak kupa-nie jest zła :P :P :P :P
Lila-wiesz ja durna doopa jestem jesli idzie o gluten.wiem ze są nowe zalecania...ale nasz pedistra mówi ze na jakims ostatnim zjezdzie/kursie/sympozjum juz dumano coby wrocic do wprowadzenia go od 10mca.I ze szefowa(czyt.drBulsa ) jest absolutnie przeciwna wprowadzaniu tgo tak wczesnie....
ja sie kieruje intuicją-ale w mysl zasady "co nagle..."-tylko ja mam swoje powody.
co to ja chciałam?a meritum.
jeden wielki misz masz w głowach jest.

no i serpentyny dołóz Ewci(niewiem jakie"ó" ::))

ps mam poparzenie IIst-jak podejrzewałas z jakims zapaleniem..
ps2 siejemy z męzem ..oj siejemy...agumentin musiał pójsc juz w rcuh
ps3 takze spotkanie po NR ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
no to przygoda faktycznie przednia ;D
ja tam lubie takie atrakcje ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tete jak znam medycynę, to się jeszcze ten gluten z 5 razy zmieni, jak zawsze....nie pierwszy i nie ostatni raz za mojej zawodowej, a w tym wypadku i matczynej kariery...
...wiem jakie jest zdanie na ten temat polskich pediatrów...
czas pokaże kto miał rację...jak zawsz z resztą...

skoro szefowa Waszego pediatry to dr Bulsa, to znaczy, że chrzestna Ewy pracuje z nim razem na oddziale...czyli dobrze myślałam...

Spotkanie po nowym roku...wpadnę na 100%...

teee a kto ten Augmentin bierze...chyba nie Majka???

— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
nie,nie-ja i G
Szczerzuja ma brac wapno,cebion mucosolvan z rana eurespal.I mamy patrzec czy sie nic nie rozwinie z tego...ja sie nie rozwinie-ok -jak tak mamy dlaniej w znadrzu takaze agumetin/mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny...
co do zmian-laikiem jestem..ale popwieram to co napisałas w 100%..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Ale przygoda ;D ;D ;D ciekawe co by powiedzieli Panowie z policji 8)

Offline merkunek

• Chuck Norris
No to daliście czadu ;D ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
dwójka polaków bez dokumentów prawdopodobnie z bliżej nieokreślonym dzieckiem nieznanej płci
nielegalnie wtargneło na terytorium Niemiec celem bliżej nieokreślonym
zszokowani świadkowie (patrol niemieckiej policji) przyznaje iż kobieta była w negliżu  ;D ;D ;D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
 :hahaha: Jagodka nieźle nieźle...

Ja bym Lila uważała na nawigację... Byliśmy 27.12 na ślubie mojego kuzyna... Zdaliśmy się na nawigację....
"Za 100 m proszę skręcić w prawo" - skręciliśmy...
"Zaraz będziesz u celu" - zaczęliśmy się cieszyć....
"Jesteś na miejscu".... a to środek lasu był...   ::) :o:hahaha:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
 :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty: :Szczerbaty:

Jogodzia.....ten tekst rulezzzzzzzzzz

ehhh mi brakuje takich naszych wariactw...

Asia dobre....rewelacja...
a jakiej firmy to było sprzęcicho???
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2008, 22:36 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
dziewczyny nie smiejcie sie bo jak jechalismy do pobierowa w tym roku to kilkanscie kilometrów jechalismy przez gęsty las!!!!!!!!!
dobrze że auto terenowe (czyt. służbowe) bo było by kiepsko

a potem naszym oczom ukazał sie sielankowy obraz malutkiej zapomnianej wioski na skraju lasu nad jeziorem
i tam trzeba bylo zawrócić bo dalej nie było juz nic...............

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Dobre, dobre... a widok naszych min - bezcenny  ;D

Sprzęt nie wiem jakiej firmy... mój Tomek mówi, że to mapamap... cokolwiek to znaczy hehehehe...

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Ale sie usmiałam takkk mnie w dzien slubu nawigacja kuzynki wiozła na lisciasta przez most dlugi  ::) ::) ::) ::)
Ewunia sliczna  ;D
Czy i ja moe podesłać R na tresowanie plemniczków ;D
ta w szczecinie na wyprzedazach widzialam tylko ludzi  :D a nic ciekawego do kupienia  :D

ps. Śliczna mamo widziałam Cie w wedding Tv jak była zapwiedz praogramu gdzie byłyście z Maja...tata ma cyfróke i tak skakalam po kanałam i nagle oczy mi wyszły i krzycze Rychu to Lila i Maja.... :D :D :D
buziaki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mapamap mówisz...fakt..cokolwiek to znaczy....

generlanie Krzyś w życiu by sobie tej nawigacji nie kupił, jest miłośnikiem map normalnych, ale mój ojciec postanowił zrobić prezent bądź co bądź ulubionemu zięciowi i dał mu pod choinkę kasiorkę na zakup; sam nie podejmował się kupna, bo nie ma zielonego pojęcia o co kaman...

Tatę natchnęła opowieść Krzysia jak jadąc na fotoreportaż szukał jakiegoś dworku, w Kulicach bodajże...
no i zjazd na ww dworek przejechał, pomimo, że trasę miał w domu opracowaną;
potem się wracał, aż znalazł jakieś kiepskawe oznakowanie...
dzięki Bogu się nie spóźnił...
historia tak zainspirowała mojego ojca, że postanowił sprezentować nawigację....no bo przecież Bóg wie, w jakie bezdroża Krzycho się jeszcze zapędzać będzie...

a ta zabawka najbardzej cieszy mnie...bo ja lubie takie gadżeciarstwo....

Tylunia jak ją wiozła z prawobrzeża to nie aż tak tragicznie haa haaaaa
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
Ja nie zapomnę jak w październiku jechałam z rodzicami do Łodzi i mieliśmy ze sobą gps. Po drodze zajechaliśmy do Pabianic - miasta banków i bankowamtów i gps oszalał. Co pół minuty słyszeliśmy bankomat, bankomat, bankomat...aż znienawidziłam Hołowczyca, bo to z jego pomoca jechaliśmy. Ja dodatkowo się denerwowałam jako kierowca, bo miasto w przebudowie, gps głupiał i kierował nas w ślepy zaułek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Historia z gps przednia :)

Tak jak piszą kobitki - na te gadżety trzeba uważać..... w wakacje wracając od rodzinki i wstukawszy Zdzisiowi najkrótszą trasę do domku...... przejechaliśmy 2 razy pod budującą się autostradą A1.... i potem polami wśród łanów zbóż, gdzie dwa razy było tylko: "o kur..." z ust małża, gaz do dechy i pędem przejeżdżaliśmy kałuże, ja się modliłam, żebyśmy tylko tam nie utknęli, bo nawet nie potrafilibyśmy powiedzieć gdzie jesteśmy.... polonez wyglądał po tej trasie jak po Camel Trophy.... uwalony błotem po dach. Od tej pory mamy tradycyjną mapę w aucie i pilnujemy Zdzisia.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
A mnie i mojego małża to nawet GPS nie uratuje...naszą tradycja jest ;) , że zawsze musimy się zgubić ;D ;D ;D

Ale takie przygody to fajne są, adrenalinki troszke mieliście :D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Nawigacja to super rzecz!! i firma samego urządzenia nie jest istotna... byle wgrana mapa była dobra :) no i żeby nie było suprajsów to trzeba ją poustawiać przed trasą tak aby nie wybierała np polnych, czy leśnych dróżek jak jedziemy do Krakowa ;)
Jak dla mnie jest niezastąpiona jak jeżdże po Szczecinie i mam zupełnie nieznany mi adres...  kij z tym, że czasami wybierze gorszą trasę... bez niej pewnie krążyłabym sto razy dłużej pokonując zupełnie niepotrzebnie wiele km...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Aniu otóż to...mapa...tak też twierdzi mój wszystko-wiedzący mąż...
podobno tym się kierował przy wyborze modelu...

ja chciałam gadżecik z tego samego powodu co Ty....
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
to prawda dobra mapa to podstawa
my mamy jakąś firme krzak nawigacji ale lepszą mape

i ważne są aktualizacje zeby cie nie poprowadzila np pod prąd

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
update'y są dwa razy do roku...do końca 2009 bezpłatne, potem trzeba subskrybować...
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
) no i żeby nie było suprajsów to trzeba ją poustawiać przed trasą tak aby nie wybierała np polnych, czy leśnych dróżek jak jedziemy do Krakowa ;)
No tak, ale wystarczy że raz pojedziesz nie po jej myśli, a już prowadzi Cię polnymi/wsiowymi/leśnymi drogami na swoją trasę... :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no to trza się słuchać  ;D ;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
moj M czesto włącza sobie nawigacje nawet jak zna trase i ją podpuszcza (faceci  ;D ) i jedzie na siłe w innym kierunku albo zmienia trase
no i co to biedne urządzonko winne???????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
mój mąż wczoraj tak robił właśnie, ale jadąc po mieście....
skubana miała wyznaczoną trasę i za każdym razem kierowała go tak, żeby wyjechał gdzieś gdzie sama sobie zalpanowała, ale nie tak żeby krążył, tylko w nowy punkt swojej trasy...

najlepsze jest pikanie na fotoradary...
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
No tak mężowie tak mają, mój zawsze włącza jak jedziemy do Giżycka (zna drogę na pamięć) i się nigdy Zdzisia nie słucha a ten gada swoje.... ale czasem jak ma wgraną nową mapkę to w nowym miejscu mówi: "Uwaga fotoradar"

Najlepsze jest też jak jedziemy autostradą a jej na mapie niet.... Zdzisiu głupieje :)