Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 366756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Z chrupkami nie mieliśmy problemów (tfu tfu). Od razu mała załapała memłanie. Czego i wam życzę:)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
jak kupie to jej dam...
na razie nie mam co  ;D ;D ;D
lubi pakować wszystko do dzioba to chup tam też trafi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
A co pierwsze podawać chrupki czy biszkopty ???

A co do biszkoptów to są też takie długie, nie tylko małe i okrągłe, tego długiego nie wpakuje całego do dzioba.

• Chuck Norris
chrupki...lepiej się jedzą. A te biszkopty to za bardzo kruche.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
chrupki bo są bezglutenowe....
biszkopty potem...
acha i sprawdź, bo te długie są czasem bardzo kruche....dzieciak gotowy się nim zakrztusić...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
taaa ja mam w chacie sajgon po chrupkach...ale wiecie ,z moich obserwacji wynika ze nie łatwo dostac te zwyklaki długie...np teraz w Carefurze nie było,w Piotrze i Pawle (mam najblizej i lubie go) niema wcale..jak juz dostane pałki robie zapas 3-4paki.
TYlko niewiem ile np dziennie pozwolic jej jesc?ostatnio wciągnełą 3-ale niechce aby 'zapychała; sobie żołądek ..
co do biszkopotów-pamietacie takie zwykłe okrąglaki?ja szukam takich.a dzis kupie te kaszke 8zbóz.
Lilu-a powiedz w Auchmanie było cos sensownego?Bo G jedzie dzis i niewiem czy sie wybrac.No wiesz jakies prom. słoiczków itp/
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

• Chuck Norris
Tete, my też robimy zapasy. Teraz mój mąż kupił chrupki w osiedlowym sklepie, wielki wagon w przezroczystym worku, ale nie są tak dobre. Twarde i nie rozpływają się tak dobrze. A ile można? nie mam pojęcia, moja więcej niż dwóch nie zje.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
okrągłe biszkopty są najlepsze, bo miękkie....
chrupy dawaj po posiłku, wtedy za duzo ich nie zje...nigdy przed, bo wtedy wiadomo, może odmówic obiadku, a nie o to chodzi
w Auchanie tym razem wybór był taki sobie, promocji żadnych....kaszki 8 zbóż nie było...
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
taa tylko wiesz Martys,jesli idzie o jedzenie to ja mam jakby to rzec...lekko"wywrócone dziecko" :-\ :-\po tych 3chrupach wciąhneła 190ml obiad Hippa podczas gdy przez ostatnie 2tyg nie WZIĘŁA DO PYSZCZKA NIC CO NIE JEST MLEKIEM...i bądz tu mądry... :-[
ale ze Ewcia fluidy zostawiła-Szczerzuja jesc zaczęła.
to moze lepiej do tesco sie wybiore-większy wybór żarciowych tematów dla dziecka.
I ubranka cheroki 8) 8) są.
powiedz Lila czy Ten Gruby co Nigdy nie zmienia ubrania,chodząc tylko w czerwonym i mówiący "hohoho" był w sobote u Was? :P

Maja dostała fajnego ślimaka fisera i kostki-chyba Ci sie spodobają.
« Ostatnia zmiana: 8 Grudnia 2008, 16:40 wysłana przez tete »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tetko Ty teraz musisz standardy na nowo wypracować...
a ja podtrzymuję modlitwy do nieba, żeby sie Majce nie odwrociło....niech podąża drogą konsumpcji...
te a jaki to był słoiczek????
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
ziemniaki z królikiem Hippa..wiesz ja to sie czuje czasem jak dziecko we mgle...nobo tak mało wiem.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Grubego nie było...
znaczy dziecku coś podrzucił...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
yyyyyyyyyy to tak jak umnie.
Gruby sie popsuł.
musze pogrzebac i go naprawic.albo wiesz co mam plan.wezmy karty Grubych i same sobie prezenty zróbmy 8) 8)

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
A ja myślałam że tylko mój gruby się popsuł ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

rybkawiedenka
  • Gość
ja tylko napomknę że WIEKI CAŁE nie widziłałam Ewuni :)

A u nas chrupki - zjadamy całą paczke.
Biszkopty? Tosia zjada całą torebkę okrągłych biszkoptów na śniadanie. Kupuje te Petitki.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
liliann a jakie chrupki są najlepsze? tzn żeby nie byly kruche. Mały ząbkuje, boli go i wczoraj gdy dostał skórke od chleba (ehh te bebcie  ::) ) zakrztusił sie nią. Dziadek robił akcje do góry nogami, a mi serce staneło. Oj nie wiem kiedy się odważe teraz podac mu cos do gryzienia  :-\

♡ Szymon & Leon ♡

rybkawiedenka
  • Gość
moja non stop czymś się dławi. Jak pcha całego biszkopta na raz to zawsze jej jakiś okruszek poleci do gardła!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
baaa
kjp o firmę Ci chodzi? to nie mam zielonego pojęcia...
ja w ogóle w tych chrupach nie gustuję...

Młoda drze ryja niemiłosiernie...nie idzie jej spanie...zupełenie nie wiem o co jej chodzi...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
a brzuszek ok??jadła cos nowego?miala dzis wiele wrazen>?spała duzo w dzien?
bidulka
to ze mama nie spi-to jestem wstanie zrozumiec ale ze Ewcia o tej godzinie nie spi? ;)
ciotka kochana powiedz kiedy mięsko i jak Małej wprowadzisz?
« Ostatnia zmiana: 8 Grudnia 2008, 22:59 wysłana przez tete »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Tetkuś....nie wiem co nie jest ok....
wyje...
a jak oboje stajemy przy łozeczku to śmieje sie do nas...
ciągle płacze...

w dzień spała normalnie, ale raczej to były te krótsze drzemki...

co do mięska...teraz nie wiem...
— Richard M. Devos

Offline tete

• Chuck Norris
wiesz Lila jak siegne pamięcią wstecz w moją bardzo krótką kariere macierzynską to widze ze nie było nigdy tak aby ją usypiac na rękach(pomijam dni kiedy chorowala bardzo) ale Ci powiem ze gdyby Maja mi płakała albo niespokojna była w nocy to bez mrugnięca przytulałabym ją i nosiła...choc wiem ze to nie wychowawcze ;D ale ja miękka dupa jestem,się bez bicia przyznaje.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nadal wyje....
o noszeniu nie ma mowy....

najwyżej cycek...
teraz to już nie płacz...to histeria....
powód nieznany...
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
ech... ja mam jak Tetuś... Czasem jak Tymuś w nocy budzi się z okropnym płaczem, biorę go na ręce i tulę. I po paru minutkach, położony do łóżeczka synuś spokojnie zasypia. Tłumaczę to sobie, że po prostu ma nieodpartą potrzebę bycia utulonym, a że zdarza mu się to bardzo rzadko, to spełniam takie jego zachcianki.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no wiesz...jak płacze to też podejdę wezmę na ręce utulę kilka chwil i odkładam do łóżeczka...
tylko nie tak żeby cały czas nosić...co to to nie...
ale dzisiaj jest jakaś jazda bez trzymanki...
ona nadal nie śpi...
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
Kurcze, bidula... I ona i Wy...
A może to ząbki... Wiem, że tak ok. 5 miesiąca Tymuś też miał taką noc. W końcu wysmarowałam mu dziąsła żelem (nie miałam pojęcia, czy to ząbki) i zapodałam Viburcol i po chwili synio zasnął. Następna noc była już ok.

Offline tete

• Chuck Norris
Lila a moze ona jest zbyt zmeczona aby zasnąc?ja tak mam,Majka tak ma...kombinuje sobie czy np jej godzina nie odpowida?
a jak mówisz ze brzuszkowi nic nie dolega ,(a kup była?) to durna jestem.
a moze głodna jest?
współczuje Ci szczerze.a viburcol to posiadasz w chacie?a zel  na dziąsła?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kiedyś taka noc nastać musiała....
nadal nie śpi...
płacze w niebogłosy...
na cycku też nie usnęła...
— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Uuuu kolka :?:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
żadna kolka...
w końcu zasnęła....jutro Wam opiszę tą wesołą jazdę...
— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
nadrobiłam kilka ładnych stron...
spać niunia nie może :(   czasem tak po prostu jest, zdarzają się takie noce i nic nie zrobisz, maluch po prostu płacze -
ma prawo też się czuć źle, niekomfortowo i mieć "handrę" ;)

ja Tymusia brałam na ręce jak płakał... (żałuję)
potem przeczytałam gdzieś o metodzie podnieś-połóż, dla mnie była wybawieniem! bo w ten sposób zasypiał w łóżeczku, nie musiałam go nosić.. ale metoda ta wymagała mojej obecności. gdybym go od razu nauczyła spać, to by mi pewnie nie była potrzebna... ;)

zostawiam u was buziaki! i z niecierpliwością czekam na przyszły tydzień
ANCYMONEK :)