Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 364509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
A my do roku piliśmy różne mleka (opócz mojego do roku i innych mieszanek mlecznych i jedzonka gotowanego) a około roku okazało się,że jednak lepiej bebilon pepti.No i po roku kolejnym poszłam na prowokację mlekiem.... No i niestety po pół roku wróciłam do bebilonu pepti...
okazało się,że ma nietolerancje laktozy...
A ta prowokacja mlekiem,to pożal sie Boże.... sama w sobie ok,ale diagnozę i decyzję w sprawie mleka pani gastrolog podjęła na podstawie mojej tylkoo karty obserwacji  i powiedziała mi przez tel jakaś pielęgniarka- może pani wprowadzić nowe mleko..
A Miłek potem średnio 2 razy w miesiącu wymiotował.... wieczorem.No i po pół roku dotarło do mnie,że to nie jest zwykłą nadwrażliwość żołądka(bo wydawało mi się,że ciąle jakiś ogórek zaszkodził,albo jakies restauracyjne żarło - coś drobnego-bo goo tam nie żywimy do tejj pory) a to się okazało,że to od samego mleka....

Ale Ty Lila wiesz najlepiej,jak może się zachoywać córcia po mleku nie HA więc próbuj,może się uda!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
jakby miała alergie na mleko krowie, to po HA też by objawy miała...

Ewka ma HA, bo ono jest zalecane przy karmieniu mieszanym, a na takim jesteśmy...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline PumoRi

• maniak
Lila, gratulujemy rozpoczętego 6 miesiąca!

Wracając do prababci. My mamy już gotowe kalendarze ze zdjęciami Tymusia. Dla babć, dziadków i prababci. Już widzę, jak się będą cieszyć. Szczególnie prababcia, bo widuje prawnuka dość rzadko, a bardzo jest dumną, że jest prababcią :)
To nieprawda, że starsze osoby są niefotogeniczne!!! Twój mąż powinien to wiedzieć najlepiej (oczywiście jako fotograf  ;) ). Starość jest równie piękna jak młodość, jeśli odpowiednio się do niej podejdzie. Ja staram się robić mojej babci zdjęcia przy każdym spotkaniu (a ma 88 lat, więc też już jest mocno zaawansowana).
Kiedyś woziłam się strasznie ze zrobieniem portretu babci mojego męża (jednej z najcudowniejszych osób jakie znałam). I nagle okazało się, że jest za późno... Nie mogę sobie teraz wybaczyć, że tak ściemniałam. Lila, póki Twoja babcia żyje NIE jest za późno. Nie powtórzcie mojego błędu, bo zostaniecie bez pamiątki dla Waszej córeczki i dla Was.
Niedzielne już pozdrowionka!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
no to nie ma co myslec tylko zacznij jej stopniowo podawac bez HA i obserwuj
moja przez jakis czas piła enfamil ale ja jakos nie jestem przekonana do tych wszystkich dziwnych dodatków w tych mlekach

moja pila nutra a przed skonczonym rokiem przeszłam na bebilon i pijemy do dziś dnia

chociaz dzisiaj cos juz 3 razy nam zwymiotowala i mam nerwa bo nie wiem jak jej pomóc

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
to już 5 miesięcy - jak ten czas leci

wszystkiego najlepszego dla Ewci  :Daje_kwiatka:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
PumoRi fakt...masz swietą rację strsza osoby mają urok na fotografiach, bo ich twarze wiele mówią...wiem wiem...
ale moja babcia to dłuższa historia...to nie mejsce żeby to tłumaczyć...
zrobienie jej foty bedzie wyzwaniem...
ale nie ma to tamto...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
twarz starszego człowieka wg mnie jest jak książka...a w szczególnosci oczy..mozna z nich wiele wyczytac.

Lila jedziesz dzis  do Reala coby przyczajówe na -50%zrobic ;D?
ps jestes na gg?bo cos Ci naskrobałam
« Ostatnia zmiana: 14 Grudnia 2008, 09:57 wysłana przez tete »
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
jak chcecie jechać do reala- to na mały survival się przygotujcie..ludzi tyle,że masakra!! i wszyscy po zabawki ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w Realu jest rzeźnia....
ale faktycznie przecena 50% ma miejsce;
ludzie wydaja się kupować na siłę.
Fisher Price przebrany -  jak donosili garnuszki na klocuszki to rozchodziły się momentalnie, innych zabawek typu krzesełko uczydełko nie było…

Młodej dostały się dwie zabawki Playskool’a. Jedna wyszperana przez Krzycha,

jedna przeze mnie… raczkująca gąsienica…(bez foty) chodzi, gra i świeci...

Oprócz tego zakupiliśmy kuchnię dla zaprzyjaźnionej trzylatki.

Acha znalazłam mleko HA z LCPUFA…
A farmindeks to mogliby szybciej aktualizować…a nie żebym musiała napisy na wszystkich puszkach czytać…
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Zabaweczki super.

A podasz nazwę mleczka?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
lila no to zakupy udane
niektórzy chyba nie na siłe, tylko moze na handel.
Bo sorry, ale po co komu 2 pełne wózki zabawek?chyba,ze tacy hojni dla rodzinki?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
W hojność to ja szczerze wątpię…
Krzych twierdzi, że jutro na allegro będzie wysyp aukcji zabawek po korzystnych cenach.
Co z tego, że można na było kupić po 2 sztuki jednej zabawki, wystarczy parę kursów zrobić.
Polak potrafi.
Miałam też momentami  wrażenie, że niektórzy kupowali zgodnie z zasadą - kiedyś się  przyda…
W każdym razie warunków do spokojnego kupowania nie było…a zabawki dla najmłodszych dzieci przetrzebione dokumentnie, ale coś się tam wyszperało…

a to wyżej wspomniana gąsienica...ciekawe ja toto chodzi...

Anetko NAN HA2 jest wzbogacony z długołańcuchowe nienasycone kwasy tłuszczowe…

— Richard M. Devos

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Gratki dla Ewci za okrągłe 5 miesięcy w zdroowku i pięknego przyrostu wg norm centylowych.

My się nie pchaliśmy do Reala spodziewając się tego, co się działo. Posłałam teściów, ale też zrezygnowali w przedbiegach tzn na wejściu, jak tłumy zobaczyli. Stwierdzili, że nie warto.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Lila, też przeglądałam te zabawki Playskool, ale Gabrysia juz za duża, a innych małych dzieci nie posiadamy...kupiłam jej za to żabkę do pływania:)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Fajna ta gąsienica :D i Tatusiowe zakupy dla Ewuni :D
A jak zareagowała Ewunia na nową zabawkę? ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dopiero na gwiazdkę dostanie....

;D ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
 ;D ;D ;D
ups....... myślałam że już szaleje z nowym nabytkiem :P

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Ja kupiłam garnuszek "na zaś". Jeszcze nie wiem, czy zostanie dla Szymka czy zostanie sprezentowany starszemu dziecku...
To głupie, co zrobiłam? Szczerze.

Kuchnię widziałam - świetna.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Ola, a co w tym głupiego :?: Przecież Szymuś dorośnie do zabawki, a ta nie ma terminu gwarancji. Na razie na półkę i niech poczeka na swój czas.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
pewno ze dobrze ze kupilas
ja nie mam okazji bo reala najblizszego mam jakies 120km

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ola a co w tym głupiego?
Garnuszek jest gites....ani się nie obejrzysz, a Młody będzie się nim bawił.
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
No to zakupy udane, gąsiennica jest superowa - sama ciekawa jestem jak toto chodzi, a rybka jest ulubioną zabawką małego sąsiada mojej mamy - wiem, że coś tam połyka...ta ryba....tylko kuchni nie widzę.....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kuchnia w stosowym wątku się pojawia...może jak odświeżysz stronę, to zobaczysz...
a jak nie to wystarczy wrzucic w google - grafika "kuchnia smoby" i masz ile zechcesz...i to różne większe, mniejsze...
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris

Krzych twierdzi, że jutro na allegro będzie wysyp aukcji zabawek po korzystnych cenach.

Już jest, siedziałam wczoraj w garnuszkach na klocuszki...ledwo pięciu sprzedających nowe było ...reszta to używane..dzisiaj już 2 strony....
A kuchnia rewelacja - tą dużą kupiliście??

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
szkoda,że generalnie taka zaradna nie jestem...też mogłam na handel nakupować ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mariol gdyby nie Ewa, to Krzyś już miał pomysł na mały interes; ale obecnie czasu brak..
tą kwestię poruszyliśmy na kawie...

Kaha dokładnie taką

innych nie było...znaczy były jakieś inne z serii Barbie, ale wybacz - różowe sprzęty kuchenne...
a ta akurat gabarytami pasuje do pokoiku obdarowanej...
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Super jest ta kuchnia. Na pewno kiedyś Gabrysi taką sprawimy, zwłaszcza, że uwielbia przebywać w kuchni i bawić się miseczkami i innymi duperelami.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
Kuchnia jest zawodowa i cena jest......powalająca!!! Normalnie kosztuje koło 150 zł, super zakup....ale jednak z Waszych wszystkich u mnie gąsiennica wymiata, niecierpliwie czekam na foty stwora w uzyciu hehe...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
hee heee jam Ci tą gąsienicę wypatrzyła... ;D ;D ;D ;D
włącze Młodej na gwiazdkę

teraz brzuszkowanie jest już milsze sercu mojej córci, to jej je osłodzę grającą gąsienicą ;D ;D ;D

teraz spadam rozkminiać meningokoki... :P
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
rozkminiaj rozkminiaj ;D
czekamy na Twoje zdanie... ;D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...