Autor Wątek: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie  (Przeczytany 221771 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Miłoszkowe Dorastanie - Ewelinki Miłowanie
« Odpowiedź #1230 dnia: 19 Października 2008, 21:02 »
a Ty jakby nie było jesteś jej córką i to dorosłą...na dokładkę też juz jesteś matką...
szacunek wzajemny powinien działać w dwie strony...

a grzebanie w szafach??? ja bym paluchy przycięła....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1231 dnia: 19 Października 2008, 21:04 »
i bedzie musze jeszcze troszke popracowac nad wieloma rzeczami ale mysle ze jestem na dobrej drodze :)
wazne by sie nie dac i nie odpuszczac a z dnia na dzien bede wszystko egzekfowac.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1232 dnia: 19 Października 2008, 21:06 »
Powinnaś być twardsza dla  niej !
Bardziej stanowczo jej powiedzięć co może a czego nie !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1233 dnia: 19 Października 2008, 21:09 »
Będe obiecuje poprawe. :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1234 dnia: 19 Października 2008, 21:12 »
No :)
Jak coś to w łepek i za drzwi :)

Macherku mi się wydaje , ze Ewelina raczej potrzebuje wsaparcia z Twojej strony i doradzenia niż obracania tego w żart...
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1235 dnia: 19 Października 2008, 21:34 »
zmieniajac temat - moj dziec zasypia od 2 dni o 21 godz, i musze powiedziec FAJNIE JEST MIEC WIECZORY DLA SIEBIE:)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #1236 dnia: 19 Października 2008, 21:38 »
Elu Ewelinka doskonale wie, że może na mnie liczyć w każdej chwili ale... w sprawie jej relacji między nią a jej Mamą uważam, że mają Ci racje, którzy jej przypominają o fakcie, że jest dorosła i jest już Mamą. Uważam, że mi nie wolno ingerować w ich relacje, chociaż moje zdanie Ewelinka zna a zresztą swój stosunek do jej mamy określiłem 8 lat temu. Uwierz Elu ja długo czekałem na "powrót" Ewelinki i teraz nie chcę być kolejny raz stroną  :'(  Wszystko co trzeba zrobić zostało już tu napisane.    

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1237 dnia: 19 Października 2008, 21:44 »
Ja wiem ze zawsze moge liczyc na Tate, wystarczy mi troszke otuchy, cieplego slowa i poprostu bycie przy mnie.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1238 dnia: 19 Października 2008, 21:52 »
Stroną nie , bo Pani mama moze mieć do ciebie pretensje  :-\
Wiem , ze sytuacje macie ciężką . Ty już z "pania" sie rostałeś a Ewelinka niestety jest jej córką !
Co prawda "pani" nadużywa swojej pozycji "matki" i w sumie nie wiem po jaką cholerę tak robi  ::)
Ewelina musi być twarda . lecz z jednej strony to matka i jest poprostu przykre jej zachowanie , no ale z drugiej strony to "pani" z lekka przesadzająca !
Krótko ją i będzie ok !
Wiem Macher że jestes dobrym ojcem i napewno codziennie Ewelina o tym wie (jak i inne twoje dzieci  ;D)  Jedank czasem trzeba poporstu podniesc na duchy  dobrym słowem niż śmiesznym obrazkiem  :P

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1239 dnia: 19 Października 2008, 22:04 »
......wiem ELu ale czasami można to zrobić nie koniecznie na stronce Miłoszka a czasami Ewelinka porusza takie kwestie, że pomimo mojego spokoju mnie nosi ale to ona musi "pozamiatać" ...... ach długo by pisać  :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1240 dnia: 19 Października 2008, 22:14 »
Elu Macher ma rację...co by nie było, nie chce być "stroną jawną" i wie co robi...
a, że wspiera córkę po cichu... to nie wątpię...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1241 dnia: 19 Października 2008, 22:14 »
ja bym  to określiła tak: oprócz syna muszisz wychować sobie matkę !

jak sie zuzia urodzila to musialam troche tesciowaa wychpowac....pisze troche bo do idealnej tesciowej jej sporo brakuje....ale ja i tak juz jestem wyrodna wiec wrzucam na luz. na razie.

widzisz jak to fajnie jest miec wolnych kilka godzin bez dziecka, jego placzu, marudzenia itd. ja z usypianiem mlodej walczyłam (a wlasciwie oboje z mezem walczylismy) półtorej godziny. wine zwalam na wychodzace trojki. teraz mam swiety spokuj. dziecko śpi, mąż też zzasnął (poległ w boju). i mam kompika tylko dla siebie fantastycznie .

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1242 dnia: 19 Października 2008, 22:27 »
ja walcze sama z synem-ale moze  to i lepiej bo wiem ze przy sebku napewno Miloszek by nie spal, bo moj maz kocha sie bawic z synkiem,bez wzgledu na pore,dlatego ja sobie wychowam teraz synka a jak maz wroci to wieczory beda tylko dla nas :)

co do mamy to od 3 lat ja sobie wychowuje,"stawiajac sie",mowiac co mysle co czuje i czego ja chcem bedac dorosla(nie majac jeszcze sebka)ale chęc posiadania chwili dla siebie a nie dla niej.ahhh tez duzo by pisac.i za kazdym razem byl odzew.Ale ja sie staram i nie bede sie poddawac.I mysle ze topne swego.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1243 dnia: 19 Października 2008, 22:44 »
liliann - dzięki ....  Gosiaczek80  "oprócz syna musisz wychować sobie matkę !" gdyby to było takie proste bo w grę wchodzą tylko drastyczne metody z naciskiem na bardzo drastyczne :!:

Trzeba sobie zdawać sprawę ile krzywdy potrafią zrobić dla związku "tzw. rodzice" wpieprzający się we wszystkie sprawy, Ewelinka teraz jest "sama" a większość z Was ma oparcie Męża i nie wiem jak rozwiązujecie takie sytuacje ale w większości każdy opierdziela swoich rodziców jak próbują się "wcinać" no chyba, że nastąpił przykurcz pępowiny ale wtedy jest kwestią czasu kiedy taki związek się rozpada.
Uwierzcie Ewelinka całe życie chodziła z jednym wielkim Sercem, bez instynktu obronnego a z miłością do wszystkich, z Sercem podatnym na wiatr, deszcz, ludzkie krzywdy ...w tym rodziców a dzisiaj nauczyłyście ją również Wy mówić Nie, nauczyłyście ją chronić Serce i kwestią czasu jest kiedy nauczy się powiedzieć Mamo to Moje Życie chcesz pomóc bądź, chcesz dalej dominować to odejdź. Dlatego bardzo się cieszę, że wyjedzie z Sebkiem choć będę wylewał moc łez ale to może jedynie pomóc. Dlatego bardzo się Cieszę, że jesteście Wy .... bo wasze słowa świadczą o tym, że zły odbiór takiego zachowania posiadam nie tylko ja ale i WY - Dzięki.   

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1244 dnia: 19 Października 2008, 22:47 »
 :Wzruszony: :Wzruszony:   - ja tylko tyle.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1245 dnia: 19 Października 2008, 23:51 »
Ja tylko dodam ....że jak "pani" znowu wróci i będzie ci sprawiac przykrosc to daj jej karnet na darmowe zabiegi do mnie  :diabel_3: :twisted: ...ja se znią pogadam ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1246 dnia: 20 Października 2008, 07:39 »
Elu  ;D  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Całuski poniedziałkowe dla Miłoszka i Mamusi  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1247 dnia: 20 Października 2008, 09:54 »
Dzieki Elu :)
A witram w sloneczny poniedzialek, dzisiaj o 14 bede miala gosci kolezanka Nas odwiedza z 2 dzieci,synkiem 7 latkiem i mała Lenka 3 miesieczna:) moze pare fotek tez sie znajdzie.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1248 dnia: 20 Października 2008, 10:00 »
Grzebanie po szafkach  :o  :o Szczyt bezczelności. Ja wiem,że to twoja mama,ale na takie zachowanie nie możesz pozwalać!!!Ja też wiele rzeczy kiedys odpuszczałam i wybaczałam,bo to "moja mama" mówiłam sobie.A teraz kiedy odpusciłam mam swięty spokój. Nauczysz się i ty,wierzę w ciebie. Nie poddawaj się.Mama - mamą,ale pewnych zachowań nie można tolerować.buziaki i miłego dnia życzę.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1249 dnia: 20 Października 2008, 10:02 »
dzieki Beti.
Nocka minęła nam ok dopiero wstalismy bo o 4 Miloszek obudzi sie na jedzonko ale tez byl caqly zesiusiany wiec trzeba bylo przebierac no wiec sie rozbudzil i nie spal do 5:30 ale jak zasnal to spal do teraz.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1250 dnia: 20 Października 2008, 11:04 »
A tu Miloszek wczoraj u tesciowej.

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #1251 dnia: 20 Października 2008, 11:07 »
jaki on już duży i jaki śliczny

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1252 dnia: 20 Października 2008, 11:11 »
Macherku wiem ze to trudne. wiem bo to samo albo podobne przechodze z tesciowa. i masz racje ja mam oparcie w mężu. inaczej już kompetnie byłambym ta zla. a tak to widzi ze nie tylko ja mam odmienne zdanie.

ale To jeszcze jakieś 9 tygodni wiedz da rade. ta mysl bedzie ja trzymac przy życiu

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1253 dnia: 20 Października 2008, 11:22 »
no wlasnie 9 tygodni, dzownilam do firmy okazuje sie ze jakby chcial wrocic za 4 tygodnie na tydzien do domku to musialby potem zostac na dluzej niz 4 tygodnie a to nierealne bo sa Święta.bo umowa jest taka ze 6 tygodni najmniej sie robi i 2 tygodnie w Polsce. Ale sa w stalym kontakcie wiec moze cos sie uda zrobic, chociaz ja nie licze na to.wole myslec ze to 9 tygodni niz ze 4 i potem sie rozczarowac.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1254 dnia: 20 Października 2008, 11:34 »
ewelinko ja nawet sobie nie wyobrażam w jakiś beznadziejnej sytuacji jestes
cieżko jest powiedziec "nie" osobie ktorej sie ciagle ustępowało
i tak uwazam ze jestes bardzo dzielna

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1255 dnia: 20 Października 2008, 11:49 »
Witaj Ewelinko  :-* :-* :-* a czym że jest 9 tygodni w perspektywie szczęścia bycia razem i świętego spokoju  :?:
Gosiaczek80 - ... da radę... powiadasz i wiesz co , Mądrze powiadasz  ;D  bo Miłość góry przenosi a dla Szczęścia Miłoszka Ewelinka zrobi wszystko  ;D ;) ,  a że przy okazji sabat czarownic zostanie oddalony w wersji za morzami za górami to i dobrze  ;D bo znając życie Ela (oczywiście nie ta nasza  ;) ) prędzej da sobie coś ogolić niż wyda 5 zł na wyjazd do Szwecji  ;)
Moc Całusków dla Miłoszka  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: i dla Ciebie  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Serduszka: :okularnik:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1256 dnia: 20 Października 2008, 11:54 »
No wlasnie czym jest,dlatego juz mysle o tym ze za 9 tygodni bedziemy razem ,potem przyjda Świeta Bozego Narodzenia i potem Sylwester i nowe zycie razem. A patrzac na Miloszka jaki smieszek z niego, to daje sił takze, oraz i Wy i TATKO  :-*
A to fakt Ela(czyli moja mama) nie wyda gorsza na lot do Nas.A i pewnie bilety w "promocji" nie będą sie opłacac.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1257 dnia: 20 Października 2008, 12:10 »
to w sumie tylko sie cieszyć, że was nie nawiedzi
przykre to ale sama sobie winna
przepraszam, ze tak o twojej mamie ale naprwdę jej zachowanie jest...przemilczę  ;)
buziaki dla miłoszka
i ciesze się, ze doceniłas wolne wieczory  :D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1258 dnia: 20 Października 2008, 12:23 »
a no nienawiedzi. No tak to juz jest, a potem mi powie ze o rodzinie zapomnialam. ale coz zycie....
doceniam i to coraz bardziej mimo ze to dopiero 2 wieczory.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1259 dnia: 20 Października 2008, 12:56 »
Poza tym to moj syn rosnie jak na drozdzach a raczej sie wyciaga, co mu cos nakladam to za krótkie na niego a w głębokim wozku to mysle ze jeszcze z miesiac pojezdzi moze 2 bo z nogami "jak zaba" prawie dosiega do konca.