Autor Wątek: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!  (Przeczytany 91927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
Odp: ~~ Lenka Asi kuchasi jest już na świecie ~~ 10.10.2008 !!!
« Odpowiedź #990 dnia: 19 Kwietnia 2010, 11:26 »
Kuchasia zdradź jak udało ci się namówić Lenke na nocnikowanie. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, Natalia wola ale jak już zrobi ;) Nie chce czekać do lata, już mi ciężko zmieniać kupacze ;)
Lenka -  cud, miód i malinka   ;D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #991 dnia: 19 Kwietnia 2010, 13:38 »
Jaka ona przepiekna Ci rosnie

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #992 dnia: 19 Kwietnia 2010, 21:43 »
Oj u nas nocnikowanie zaczęło się bardzo szybko bo ja zaczęłam ją sadzać jak tylko zaczęła samodzielnie dobrze siedzieć to wtedy już po każdym jedzonku ją sadzałam na parę minut ale nocnik jej się bardzo szybko znudził bo chciała tak jak dorośli więc kupiliśmy nakładkę na kibelek ale taką że na plecakach ma to podwyższenie więc siedzi jak na nocniku i tak samo ja często sadzałam niekiedy jak w ogóle nie chciała mi usiąść to coś jej dawałam z kosmetyków i był spokój,oczywiście jak zrobi siusiu albo kupkę to muszę bić brawo a jak na chwilkę wyjdę a ona w tym czasie zrobić to sama sobie bije brawo:)a jak skończyłam roczek to co dziennie na godzinkę chociaż zakładałam majteczki i stopniowo ten czas wydłużałam,dziś cały dzień była w majtkach nawet na dworze i dwa razy zrobiła w majteczki z czego jeden raz się tak rozpłakała że aż mi się jej szkoda zrobiło.
A jutro mamusia z córeczką idą do fryzjera:)Pierwsza wizyta Leny u fryzjera bo do tej pory sama jej obcinałam włoski ale teraz chce jej wycieniować:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #993 dnia: 30 Kwietnia 2010, 08:22 »
A tutaj cisza ale wcale mnie to nie dziwi skoro mnie też jest mało...
Ale niestety albo i stety jestem zabiegana troszke:) My wizytę u fryzjera zaliczyliśmy,Lena była troszke wystraszona ale nie płakała :)Troszkę jej wycieniowała i od razu lepiej wygląda.
Poza tym teraz piękna pogoda więc całe dnie poza domkiem mamusia robi w ogródku a Lenka mi pomaga,ja jej chwasty do wiadereczka kłade a ona je wyrzuca ,po prostu cudny widok:)
No i pożegnaliśmy pieluszkę jeśli chodzi o dzień a w nocy to różnie bywa ale raczej jest sucha,Dzisiaj może ją położę bez pieluszki.Ale w dzień nawet na spacery już nie zakładamy.Super jestem szczęśliwa i nie powiem że dumna że tak szybko nam się udało pożegnać:)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 30 Kwietnia 2010, 09:49 »
Szczerze mówiąc to nie słyszałam o tym czy dziewczynki szybciej Madziu u nas było tak że ją często sadzałam ale miala pampra a jak skończyła 1,5 roku (gdzieś czytałam że wtedy dziecko zaczyna odróżniać parcie na pęcherz) to zaczełam zakładać majtki na dzień i na początku owszem nie siusiała ale ja ją regularnie sadzałam bo ona nie umiała powiedzieć siusiu ani kupa, w ogóle ona z mową to jest uparta i wkońcu jej powiedziałam że jak chce siusiu albo kupke to ma mówić "EE" i właśnie to załapała i od tego momentu zaczęła wołać oczywiście czasem popuści na zasadzie że nie powie "EE" i nie zdążymy usiąść na kibelku ale usiądzie i robi dalej. Natomiast jak jesteśmy poza domem to się nie zdarzyło żeby zrobiła do majtek zawsze wytrzyma do powrotu.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #995 dnia: 2 Maja 2010, 19:46 »
Witajcie weekendowo.U nas niestety mija nie za ciekawie.
Wczoraj Lena była mega marudna ale też pogoda była tragiczna,parówa że oddychać nie szło,ja też wczoraj kiepsko się czułam,słaba byłam i w ogóle.Dzisiaj do południa super dzionek,spacerek kościółek a po południu jak by piorun strzelił,ze strony Leny wielki płacz i cała gorąca,więc termometr do ręki a tam ponad 38 :( Myślę że to wynik trzech wychodzących ząbków.Podałam jej syrop i czopek na troche spadła temp ale teraz ją położyłam spać a raczej zasnęła mi na kibelku i znowu prawie 39:( Mam nadzieje że jutro będzie lepszy dzień...Bo tyle miałam planów na dzisiaj ale siedzieliśmy w domku.
Z lepszych wieści że trzecia nocka minęła sucho bez pampersa po prostu miodzio:)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #996 dnia: 2 Maja 2010, 20:51 »
Biedna Lenka :(:( Niech szybciutko wraca do zdrówka!!
A suchej nocki gratuluję!!

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #997 dnia: 2 Maja 2010, 21:47 »
Ahh te paskudne zębiska, ja to mam wrażenie że te ostatnie to najciężej wychodzą.
Pozytywnie zazdroszczę pożegnania z pieluszka ;)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 3 Maja 2010, 16:48 »
Fakt u nas zęby od początku dają się we znaki tak jak nie wiedziałam co to znaczy kolka tak aż za dobrze wiem co tzn. ząbkujące dziecko:)
Lena całą noc Lena miała gorączke i rano też więc pojechaliśmy do lekarza ale niestety za dużo mi nie powiedział,poza tym że gardło czyste i być może to jest początek jelitówki a być może zęby,no kurcze być może to ja też wiem że  coś to jest,przepisał mi na jelitówke  ale póki co nie podałam bo nie widze potrzeby,fakt rano przed samym wyjazdem zrobiła wodnistą kupke ale przy zębach też takie miewała,jak na razie gorączki  raczej nie ma no i obiad w końcu zjadła bo d wczoraj to nic nie chciałą jeść.
Ale dzisiaj dojrzałam że oprócz tych trzech co jej się przebijają to jeszcze dalsza część górnej 4 się przebiła,hm 4 zęby na raz to chyba lekka przesada a do tego jeszcze ta pogoda u nas duchota straszna i co chwile deszcz...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #999 dnia: 4 Maja 2010, 21:51 »
Dzisiejszy dzień jak by ręką odjął zero objawów więc jednak to były zęby...ufff jaka ulga oby one jak najszybciej wyszły do końca i dały nam pospać i spokojnie się cieszyć sobą:)