Mamy załatwione:1. Miejsce na wesele z noclegami dla gości - Pałac w Rogach (niedaleko Gorzowa), który jest nad jeziorem, w lesie i będzie cały do naszej dyspozyji 2 września. Poprawin nie planujemy, będzie "śniadanie" do 15.
2. Zaklepany termin w kościele w Gorzowie - ślub odbędzie się o 16, w połowie czerwca mamy zamiar donieść papiery, ponieważ ja się muszę jeszcze obierznikować (10 czerwca).
3. Zespół - 3 facetów (z saksofonem), mam nadzieję, że dobrze się sprawią. Mają grać do 5 rano.
4. Fotografa i kamerzystę w jednym

5. Dekoratorkę - florystkę też w jednym

Prowadzi trzy swoje kwiaciarnie w Gorzowie i załatwi za nas dekorację sali, samochodu, bukiety i być może dekorację kościoła (wszystko zależy czy pozwoli nam na to bardzo aktywna siostra zakonna, która sama lubi udekorować kościół)
6. Samochód - po zastanowieniach nad limuzyną zdecydowaliśmy się jednak na auto mojego Ojca - mercedesa E klasy w kolorze srebrnym. Tata chce sam prowadzić

7. Suknię - pożyczam, przymiarka w salonie na początku sierpnia.
8. Dodatki do kiecki - pończochy (samonośne kabaretki ecru o małych oczkach), figi typu tanga (koronkowe i baaardzo kuszące), biżuteria (kolczyki i łańcuszek z perłami w kolorze ecru), welon (krótki i bardzo skromny).
9. Zaproszenia - rozdane (I partia), drugą partię dla gości rezerwowych zamierzamy rozdać w czerwcu. Na potwierdzenia czekamy do końca lipca.
10. Podróż poślubną - 10-17 września, Rodos.
11. Katechezę dla narzeczonych.
12. Wstępną fryzurę (kolor włosów, cięcie) wypróbowane. Odświeżenie koloru i próbne upięcie tydzień przed ślubem. Fryzjerka umówiona też na czesanie w dniu ślubu o 13.
Mamy też: księgę gości i tablice rejestracyjne do auta oraz ja mam zakupioną sukienkę (czekoladowa, długa) na dzień następny czyli na to śniadanie.
Tego nie mamy:1. Obrączek - mamy problem z wyborem.
2. Garniaka dla Przyszłego z akcesoriami, ale mamy wyobrażenie jak ma być.
3. Butów dla mnie (ale też już wybrane) i podwiązki.
4. Poradni przedmałżeńskiej.
5. Załatwionych busów dla gości (jeszcze sie zastanawiamy czy na pewno będą potrzebne).
6. Wybranego menu, tortu, napojów, alkoholi, ciast etc.
7. Podziękowań dla gości i kart menu (będę uprawiać rękodzieło)
8. zaufanej makijażystki (i manikiurzystki).
9. Wybranej piosenki na pierwszy taniec.
10. Zrobionego kursu tańca (a potrzebny!)
11. Zorganizowanego prezentu dla Rodziców (ale pomysł jest)
I pewnie jeszcze miliona małych pierdółek, które mi będą stopniowo przychodzić do głowy. Ale dobrze, że to wszystko tak zapisałam, to się nie pogubię

Jeśli chodzi o przygotowania to na razie są zawieszone do połowy czerwca, ponieważ wtedy się bronię i w tej chwili muszę skupić się na zdaniu ostatnich egzaminów i nauce. Ale podglądam sobie forum i wyłapuję co lepsze pomysły

Wszystkie zdjęcia tego co mamy wkleję w ciągu następnych dni.
Ale generalnie oficjalnie zaczynam odliczać i podejrzewam, że zleci to błyskawicznie (jak ostatnie sześć miesięcy).