Autor Wątek: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)  (Przeczytany 188362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Odp: NASZA MIŁOŚĆ STAŁA SIĘ WIDZIALNA! :)
« Odpowiedź #300 dnia: 15 Lutego 2008, 12:13 »
oj jak tu pusto...  ;)
:hello:
ANCYMONEK :)

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #301 dnia: 15 Lutego 2008, 13:04 »
Kamyczku my jesteśmy :-* :-* :-*

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #302 dnia: 15 Lutego 2008, 14:04 »
Werciu  :-*

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #303 dnia: 15 Lutego 2008, 17:19 »
my tez jestesmy :) ciesze sie ze Tymus zaczął ładnie przybierac zupki to jest to :) wiedziałam ze jak zacznie jesc to mu posmakuje i bedzie przybierał :) mój kubi tez lubi jesc hippa ziemniaki z dynią i z indyczkiem :)
mój kubi wczoraj pierwszy raz dostał paróweczke tą jedynke tak 1/4 zjadł na spróbowanie a tak sie zajadał ze az miło patrzec :) tak mu smakowało :) a dzis robie mu po raz pierwszy zupke domowej roboty :) ciekawe czy mu posmakuje :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #304 dnia: 15 Lutego 2008, 17:59 »
na pewno zupka mamusiowa była pyszna! :D
paróweczka! noo noo :)  miło popatrzec jak dzieciaczki chętnie zajadają! Tymek dzisiaj chrupka kukurydzianego pierwszy raz jadł :) nie wiedział chyba czy  to zabawka, czy jedzonko ;) bo chciał gryźć z całej siły, a to mu się rozpuszczało :P śmiesznie

za chwilke przyjedzie moja siostra! już jest na dworcu! jejku jak się cieszę!  :skacza:  nie widziałyśmy sie od maja!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #305 dnia: 16 Lutego 2008, 22:31 »
nie do końca wiem, co masz na myśli mówiąc o "powolności" aparatu ;) Dzieci się ruszają i ciężko jest upolować określoną minkę. Jeżeli zdjęcia wychodzą poruszone, to można spróbować zmieniać czas i przysłonę (popatrzyłam w internecie i twój aparat ma możliwość ustawień manualnych) ale musiałabyś sobie poczytać jakieś -poradniki itp ;) bo tak wytłumaczyć to trudno trochę ;)
chyba że ja źle tą powolność interpretuję ;) automat generalnie powinien robić dobre zdjęcia

specjalistką od fotografii tez nie jestem ;) więcej powiedziałaby PumoRi, w końcu jest fotografem :) :)
ja uczę się dopiero i zajmuję troszkę inną fotografią niż komercyjną

ojoj, późno znalazłam ten temat  :oops:

ja wiem o co Nice chodzi z "powolnością" aparatu. To opóźnienie migawki od momentu naciśnięcia spustu. Wszystkie aparaty to mają z wyjątkiem lustrzanek i oczywiście w różnym stopniu (swego czasu minolta miała najkrótsze opóźnienia). Czas jaki automat dobierze to druga kwestia i tu rzeczywiście polecam zabawę przesłoną i ewentualnie zwiększając ISO (choć to zależy jakie szumy robi aparat - im większe ISO, tym krótszy czas, ale większe szumy). To tak pokrótce. Sorki, że zaśmiecam wątek przystojniaka Tymoteuszka  :D
Rozbroił mnie tą minką  :D!

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #306 dnia: 16 Lutego 2008, 22:35 »
Kamyczku i jak po wizycie siostry? :D

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 17 Lutego 2008, 00:50 »
woadłam na chwilkę! dziś dzionek-szalonek  :P
oj, z siostrzyczką super :) dobrze, że jest!  My ciągle przygotowujemy się do jutrzejszego wielkiego dnia :D

PumoRi, cokolwiek, co związane z fotografią, zaśmiecaniem na pewno nie jest!  :D 
(tak się też domyślałam, że to o takie opóźnienie może chodzić, ale nie umiem tego fachowo wyjaśnić)
a swoją drogą - robię z fotografii pracę dyplomową, a właściwie powinnam :( bo nie mam pomysłu i jakoś wogóle zapał odfrunął
ale na moich studiach fotografia jest tylko medium, środkiem, narzędziem  jak farby czy ołówek. A właściwie pretekstem do poszukiwań - nie przeszłam niestety kursu fotografii profesjonalnej i wiele rzeczy mi umyka, musze doczytać ;)

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 17 Lutego 2008, 09:49 »
Dzisiaj Tymoteuszek oficjalnie stanie się Aniołkiem ;D Już się nie mogę doczekac zdjęc ;D ;D ;D ;D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #309 dnia: 17 Lutego 2008, 19:38 »
PumoRi, cokolwiek, co związane z fotografią, zaśmiecaniem na pewno nie jest!  :D 
(tak się też domyślałam, że to o takie opóźnienie może chodzić, ale nie umiem tego fachowo wyjaśnić)
a swoją drogą - robię z fotografii pracę dyplomową, a właściwie powinnam :( bo nie mam pomysłu i jakoś wogóle zapał odfrunął
ale na moich studiach fotografia jest tylko medium, środkiem, narzędziem  jak farby czy ołówek. A właściwie pretekstem do poszukiwań - nie przeszłam niestety kursu fotografii profesjonalnej i wiele rzeczy mi umyka, musze doczytać ;)

a jakie to studia, z tego co piszesz, chyba jakieś fajne :) ? Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie fotografii, chętnie pomogę w miarę możliwości. Ja na moich studiach też miałam do czynienia z różnymi środkami przekazu (właśnie ołówki, farby, glina...), jednak fotografię miałam w sercu od dziecka i wyjątkowo ją traktuję :)

Buziaki i czekamy na relacyjkę z dzisiejszego dnia :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 18 Lutego 2008, 09:38 »
diabelek wypedzony ??? ??? ??? ???
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #311 dnia: 18 Lutego 2008, 14:46 »
ja tu o zdjątka  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: i relacyjkę!!!!!

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #312 dnia: 18 Lutego 2008, 23:36 »
jestem jestem! diabełek wypedzony!!! :)
Tymek był cudowny! :)

nie miałam czasu pisać, ciągle goście ;) impreza była u teściów i na dobrą sprawę dopiero dzisiaj wieczorem mam chwilę, żeby odsapnąć ;) choć tez nie dużą, bo przygotowujemy się do wyjazdu do rodziców! to już w środę raniutko!!!!

W trzech zdaniach o chrzcinach:
Tymuś grzeczniutki :) ślicznie wyglądał  :serce:   cały dzień był super pogodny!
atmosfera bardzo miła :) obiad smaczny, torcik przepyszny ;)

zdjęcia jakies mam w aparacie, właściwie jeszcze ich nie oglądałam! Byliśmy też u fotografa na małej sesyjce. Byli tam zachwyceni Tymkiem, bo uśmiechał się cały czas!!!!  ;D ale na te zdjecia, to trzeba poczekać, jutro mamy wybrać kilka ujęć.

Mam teraz małe urwanie głowy, napiszę wam wszystko w spokojniejszej chwili i oczywiście zdjęcia wkleję :)

aha, PumoRi, studiuję edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych na wydziale artystycznym uniwersytetu zielonogórskiego :) na pracownie dyplową wybrałam sobie właśnie fotografię.
Pytań mogłoby się znaleźć sporo ;) głównie dotyczącyh sposobu obrabianiia zdjęcia :P bo tego na studiach nie uczą ;) ja miałam zajęcia w ciemni, nie przy komputerze hehe   
a projektowanie graficzne to była jednak troszkę inna bajka

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 19 Lutego 2008, 01:25 »
ha, fajnie, ze wyszło jak trzeba. Na zdjęcia to i my poczekamy i na jakąś obszerniejszą relację z chrzcin. Buziaki

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 19 Lutego 2008, 09:17 »
no to czekamy na fociaki :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #315 dnia: 19 Lutego 2008, 12:47 »
Cieszę się, że Tymek był taki radosny  :D Fajny chłopczyk z niego a uśmiech ma powalający  :)
Czekam na foteczki z chrzcin.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 19 Lutego 2008, 13:01 »
Taaak czekamy :D

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 19 Lutego 2008, 14:22 »
Ja również czekam na zdjęcia ;D ;D ;D
A na jak długo lecicie do rodziców?

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 19 Lutego 2008, 14:56 »
Super że Tymek grzeczniutki jak na aniołka przystało!!!czekamy na zdjęcia!!buziaczki!!

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #319 dnia: 21 Lutego 2008, 19:55 »
cześć kochane! :)
oj czasu mało na forum, maało ;) nadrabiamy tutaj jak możemy zaległości od sierpnia ;)
będziemy u rodziców 2 tygodnie :) i zdjęcia na pewno zdąże wkleić! :)

Tymek przespał start samolotu! spał około godziny. A skoki ciśnienia nie przeszkadzały mu nawet przy lądowaniu, kiedy był już obudzony :) suuuper! bo trochę się tego obawiałam!

Ale za to z ssaka zmienił się w gryzonia :P czogryzł mnie przy jedzeniu, czuję się jak w pierwszych dniach karmienia piersią!
Zupki tutaj też są inne, nie wiem co mu kupować do jedzenia :P

w weekend idziemy na poszukiwania małej spacerówki, żeby Tymuś mógł skorzystać ze spacerków po parku za domem :)

to tyle na razie, pozdrawiamy wszystkich!

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 21 Lutego 2008, 20:20 »
Miłego pobytu... :-* :-* :-*

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 22 Lutego 2008, 08:36 »
no to zuch tymus :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #322 dnia: 24 Lutego 2008, 20:01 »
aha, PumoRi, studiuję edukację artystyczną w zakresie sztuk plastycznych na wydziale artystycznym uniwersytetu zielonogórskiego :) na pracownie dyplową wybrałam sobie właśnie fotografię.
Pytań mogłoby się znaleźć sporo ;) głównie dotyczącyh sposobu obrabianiia zdjęcia :P bo tego na studiach nie uczą ;) ja miałam zajęcia w ciemni, nie przy komputerze hehe   
a projektowanie graficzne to była jednak troszkę inna bajka

Super studia :) Uwielbiam takie klimaty i czasem żałuję, że poszłam na arch i potem na fotografię ;) Ale tylko czasem  :P
Tiaaa, ciemnia i komp to dwa różne bieguny, warto zaprzyjaźnić się z obydwoma :) Ja po okresie ciąży powinnam odkopać moją ciemnię w piwnicy  ;D Co do kompa, to w razie co , pytaj  :D

Pozdrawiamy Was gorąco  :-*

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #323 dnia: 26 Lutego 2008, 19:24 »
 :hello:
wpadam na chwilkę małą ;)
u nas ok :) kupiliśmy Tymkowi spacerówkę-parasolkę :) i chodzimy sobie na spacerki. Widoki takie jak się spodziewałam - nieciekawe :P

Mam do was pytanie. Jak gęstą kaszkę robicie swoim maluszkom? bo ja robiłam na kolację dosyć gęstą, tak żeby Tymek mógł łyżeczką jeść. Tylko budzi mi się w nocy z bólem brzuszka, pręży się troszkę. I tak zastanawiam się, czy ta kaszka nie jest dla niego zbyt ciężka?...

PumoRi - ja na studia typowo fotograficzne też chciałabym pójść :)

dziękujemy wam za odwiedzinki, zdjęcia będą, ale za jakiś czas
całuski!

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 26 Lutego 2008, 19:47 »
Fajnie macie, takie wakacje .....!!!No i Tymek taki grzeczny i dzielny!!z niecierpliwością czekamy na zdjęcia!!!!!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #325 dnia: 26 Lutego 2008, 23:16 »
Możliwe ze jest za gesta  ::)
NBastępnym razem poprostu dodaj wiecej wody :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #326 dnia: 28 Lutego 2008, 10:13 »

PumoRi - ja na studia typowo fotograficzne też chciałabym pójść :)

hehe, polecam z całego serca  ;D
Z kaszką nie pomogę - to jeszcze nie mój etap, ale opcja, że za gęsta brzmi przekonywująco :)
Pozdrowionka

Offline kamyczek

• maniak
« Odpowiedź #327 dnia: 28 Lutego 2008, 10:58 »
kaszka faktycznie, za gęsta była ;)

czas nam tu leci strasznie szyyybko! już tydzień minął! jejku, nie wiem kiedy!
Tymek jest zafascynowany wszystkim dookoła :) nowe miejsca, nowi ludzie - wszystko takie ciekawe :P bawi sie ładnie i chętnie przebywa z dziadkami, z moją siostrą i bratem (który jako że ma 9lat, nazwał siebie mini-wujkiem). Nowością są wzmożone wygłupki przy zasypianiu :) odkładam Tymusia na wielkie łóżko i wtedy zaczyna się koncert popisowy! wkłada i wyciaga smoczek, podnosi nóżki do góry i fik - na drugi boczek, a potem spowrotem! kręci główką szybciutko z lewa na prawo, a czasem całym ciałkiem- - strasznie fajnie to wygląda!!!
Wczoraj już myślałąm, że zaśnie sam, bo po wygłupkach odwrócił się na boczek i zamknął oczka, leżał tak dłuższą chwilkę, ale obrócił się spowrotem, no i wyraźnie wołał mamusię, żeby potuliła synka ;)

za to gorzej w nocy. Tymek budzi sie regularnie koło 2 i domaga sie jedzenia. Tak mi się przynajmniej wydaje. Bo pluje smokiem cały czas i szuka piersi. Myślałam że chce mu sie pić po tej kaszce, ale przeciez kaszke je koło 19, a o 23 pije jeszcze mleczko! Czyli głodny na pewno nie jest! Potem budzi się koło5 na mleczko (tak było u nas zawsze) a nad ranem wzdycha przez sen, jakby płakał. Nie wiem, czy on tak odreagowuje dzień? Bo śpi niespokojnie, kręci się, czy może nie przyzwyczaił się do zmiany klimatu?
Zobaczymy jak będzie w domku spał, we własnym łóżeczku.

a co do zdjęć - z chrzcin od fotografa będą jak wrócę do domu ;)
tutaj tez zdjęcia robię - pożyczyłam od wujka super lustrzankę!  ;D  ;D ale one wymagają obróbki, zmniejszenia itd. więc pewnie też za tydzień będą. Chyba że posiedzę u wujka na komputerze ;) ale to zobaczymy czy się da

pozdrowienia i całuski z wiosennej dzisiaj anglii!  :-*  :-*

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 28 Lutego 2008, 13:58 »
kamyczzku ze spaniem Tymka ja bym się nie martwiła.... zmiana miejsca, inny klimat i to ma wpływ na Jego sen :) Moim zdaniem jak wrócisz do domu to wszystko się unormuje ;)
Co do jedzenia... Mieszko kaszkę jje około 21.00 a i tak w nocy pije mleczko mamy ;) taki już Jego urok :P

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 28 Lutego 2008, 14:50 »
tak to wszystkie wrażenia wychodzą nocą :)
Kuba 2007
Szymon 2010