Autor Wątek: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka  (Przeczytany 689420 razy)

Offline Chrzestna

• bywalec
Odp: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka
« Odpowiedź #7920 dnia: 1 Marca 2010, 14:45 »
A moje oko już pieszczą przebiśniegi i wychodzące krokusy  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #7921 dnia: 2 Marca 2010, 07:21 »
Di, Reniu, Madziu, Jolu  :-* ... ja też mam nadzieję, że ta pogoda już się zmieni na stałe i nie tylko trawka będzie zielona  ;)
Matiego teksty od rana zabijają dzisiaj 6.15 okrzyk z pokoju "Mamo gdzie jesteś"  ;D poszedłem ja, przytuliłem i jeszcze zasnął  ;) Wczoraj siedzę w toalecie i zapomniałem zamknąć (na klucz) drzwi nagle otwiera je Mati ... Mateuszku wyjdź bo tatuś się załatwia... (ale pospał właśnie wstał)...  Mati zamyka drzwi...po chwili ponownie je otwiera i z powagą a wręcz wyrzutem w moim kierunku "Tato to nie jest smiesne"  Upodobał sobie mojego Iphona a zwłaszcza grę Shreka ...wieczorem dzwoni Siostra Róży chrzestna Matiego chciała porozmawiać z chrześniakiem ...Róża mówi "Mati Ciocia do Ciebie"  a na to Mati " jetem zajęty nie tejas"  Matko i Córko co to będzie później  ;)

Właściwie po wczorajszym wieczorku to twierdzę, że już mamy Lato nie wiosnę bo informacja o tym, że Gabiś będzie Mamusią Bliźniaków tak mnie rozgrzała, że o mało w krótkich spodenkach nie poszedłem na spacer ale się cieszę  ;) 

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #7922 dnia: 2 Marca 2010, 10:32 »
 :D :D :D No to Mati nam dorasta :D :D :D  No później to już będzie tylko ciekawiej  ;D ;D ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #7923 dnia: 2 Marca 2010, 10:33 »
Hehehe może zostanie mistrzem ciętej riposty ;P

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7924 dnia: 2 Marca 2010, 10:39 »
oj dorasta Aguś  ;D Di ciętej riposty  ;) na razie to rżnie kotka ze Shreka jak czegoś nie dostanie i tak żałośnie zawodzi, że aż się pokładamy ze śmiechu  ;D właśnie przed chwilką dał koncert bo Tatuś mu nie dał telefonu do grania a przy tym ładnie sobie oczyścił nosek bo cały się usmarkał   ;) same plusy   ;D ;D ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #7925 dnia: 2 Marca 2010, 15:57 »
Ale ten kwiat za oknem zwiastuje wiosnę ;D Już się jej nie mogę doczekać ;D

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7926 dnia: 2 Marca 2010, 16:01 »
Gabisss!!!! Gratulacje!!! Mahcerku wybacz, ze u Ciebie, ale dopiero teraz zauwazylam!!! :D:D:DD:D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #7927 dnia: 2 Marca 2010, 16:18 »
Gabis strasznie sie ciesze!

Mirku ja bym mogla teraz caly dzien na dworze siedziec ;))

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7928 dnia: 2 Marca 2010, 16:45 »
Gabi  Witaj Szczęśliwa Mamusiu znaczy podwójnie szczęśliwa Mamusiu  ;D ;)  :-* :-* :-*

Di gratulacja dla Gabiś w Naszym wąteczku to dla Nas Prawdziwy Zaszczyt :!:  więc pełen luzik  ;D Ręce mam w doopie pełen wózek zakupów a z boku Mati   :mdleje: ;) teraz ukradł mi telefon i gra z Różą a ja spadam wyciągnąć kopytka  ;D ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #7929 dnia: 2 Marca 2010, 18:48 »
Oj dziękuję... wszędzie gdzie zajrzę to głośno o mnie  :-X
Mirku  :-* :-*

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7930 dnia: 3 Marca 2010, 09:33 »
Gabi bo Twoja wiadomość o Waszym Bliźniaczym Szczęściu jest lepsza niż wszystkie zwiastuny wiosny, lata i wszystkiego innego  ;D :-*

My dzisiaj zabiegani, rano zaprawiłem nowe danie znaczy eksperymentujemy na "pomyśle na karkówkę" oczywiście dosypałem masę naszych ulubionych wynalazków i teraz się nachodzi  ;) Za jakąś chwilkę spadamy po PIT-y a jak jeszcze ich nie będzie to zaliczamy spacerek  ;)   

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7931 dnia: 3 Marca 2010, 09:35 »
Milego dzionka :) Z pomysłów na robiłam również wariacje na temat karkówki w kebabie - calkiem niezle, ale wole cycki kurakowe ;) A i jeszcze pieczone nogi - mniam mniam :)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7932 dnia: 3 Marca 2010, 09:51 »
Miłego dnia i spacerku życzy Klusiowa rodzinka ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #7933 dnia: 3 Marca 2010, 11:17 »
Milego spacerku! U NAS znowu leje... znowu nici ze spacerka ech!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7934 dnia: 3 Marca 2010, 20:25 »
Di, Aguś, Reniu  :-* :-* :-* No i PIT odbieram jutro ale spokojnie damy radę. Dzisiaj poszedłem z Matim do przedszkola i dowiedziałem się, że cały nabór ma się odbyć w internecie ....  gdzieś około 15 marca lub 1 kwietnia hm... nie bardzo mi to leży ale trudno. Chcemy Matiego zapisać do "Źródełka" 41 może ktoś zna to przedszkole i ma wyrobioną opinię :?: nie bez znaczenia jest fakt, że przedszkole jest "pod nosem" i "na trasie"   ale czas pokaże Pani twierdzi, że ilość przyjęć zależy od tego na ile "góra" ustali ilość dzieci w grupie no cóż musimy poczekać a znajomości jakoś brak  ;) Co do obiadku więc nowy pomysł na "karkówkę" został urozmaicony według własnej koncepcji  ;) dowaliłem przypraw w tym zioła prowansalskie i czosnek w ząbkach a co najważniejsze prawie pozostałą część woreczka wypełniłem ... surowymi pieczarkami .... efekt .... niebo w gębie  ;D ;) czas pieczenia 1,20 a nie jedna godzina jak w instrukcji to tak dla jasności  ;) Właśnie przed chwilką rozkręciły mi się okulary i jutro oprócz PIT-ów muszę zaliczyć okulistę ale przynajmniej Mati się przewietrzy  ;) Dzisiaj zaczyna się "You can dance" Róża już przebiera nogami a ja mam dziwny stosunek bo chociaż zima za oknem to będą mi jakieś Muchy latały  ;) Szczerze nigdy nie lubiłem tzw. "słodkich idiotek" ale kto wie może wniesie coś do programu oprócz wątpliwej osobowości   ;) Coś jakoś chaotycznie  mi wyszło ale co tam wszak tu pojętny czytelnik bywa więc da radę  ;D Miłego wieczorku Kochani .... cały czas mam w głowie Radość Gabi  ;D ;)         

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7935 dnia: 4 Marca 2010, 13:33 »
Witam  :-* :-* :-*

Co do tych pieczarek to mnie teraz zadziwiłeś ;D Trzeba spróbować Mirkowy przepis :D Odnośnie przedszkola to najlepiej by było gdzieś blisko, to strasznie ważne szczególnie w dużych miastach  ::) No i nabór internetowy...? Kurka, co to się porobiło  :D Jakie nowoczesne przedszkola ;)

Odnośnie YCD to wiesz..... ja z nogami i rękoma w niemalże wszystkich kierunkach oglądałam :D :D :D No i gość co tańczył jazz i drugi od dancehallu i jeden taki wysoki czarny chudziutki co rękoma przebierał w stylu makareny rozbroili mnie kompletnie :mdleje: :mdleje: :mdleje: Myślałam, że nie wytrzymam ze śmiechu! A tak poważnie to szkoda mi takich ludzi, gdzie oni żyli? Nie mają rodziców, znajomych? Chyba, że własnie takich samych jak oni.... Ale to smutne bo narażają się na pośmiewisko na oczach całego kraju :-[ Szkoda mi takich osób.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #7936 dnia: 4 Marca 2010, 13:52 »
Buziaki dla całej rodzinki  :-* :-*
Aga ten gość pzrebierającymi rękami był rewelacyjny  ;D ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7937 dnia: 4 Marca 2010, 15:19 »
Aguś tyle tego wczoraj narobiłem, że mamy jeszcze na dzisiaj bo dodatkowo upiekłem pieczarki na patelni więc teraz to co zostało do kupy i niezła wyżerka. Oczywiście surowe pieczarki w woreczku puszczą wodę ale dla nas były ekstra  ;) Co do tańców też się pokładałem ale nie zgodzę się z oceną, że takie występy przynoszą obciach wiesz to jest zasada negatywnej reklamy ... nie ma ludzi doskonałych, żebym nie był gołosłowny przykład pierwszy z brzegu (mojego ulubionego brzegu  ;D ) czy praca i to co sobą prezentują komisje śledcze to nie obciach ?  ;) ...jak odbierasz Miśka Kotarskiego ale z okresu startu w "mam talent" i co się stało później  ;)
Życie Aguś większość ludzi to nie Chińczycy i nie mam namyśli doskonałości a dzięki tym występom mamy ubaw na całego i realizatorzy dobrze o tym wiedzą  ;D Gabi  :-* :-* :-* pewnie wiesz dlaczego 3  ;D Pity załatwione jutro zaniosę do urzędu ... będzie na waciki  ;D ;)

Kiedyś po wysłaniu posta była możliwość poprawienia własnego a teraz już nie bo można tylko siebie zacytować DLACZEGO TAK JEST KTOŚ WIE :?:

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7938 dnia: 4 Marca 2010, 19:34 »
Mirku ale mi ZUPEŁNIE nie o to chodziło. Nie że obciach ich pokazywać ale, że mi ich szkoda że ONI sami nie wiedzą, żeby tam NIE IŚĆ! Po to mamy telewizję, internet żeby pokazywać jakieś standardy w danej kwestii. Ja nie mówię o nich, że tragedia bo nie potrafią tańczyć ale to, że np. ja nie porafię śpiewać więc do Idola bym nigdy nie poszła bo o tym wiem a oni myślą że robią to bardzo dobrze i albo są zaskoczeni że się nie dostali albo płaczą. Chodzi mi o to, że oni są biedni bo nie zdają sobie sprawy, że ludzie się będą z nich śmiać. Ja tak uważam, nie wiem czy zrouzmiałeś o co mi chodzi bo zupełnie nie o to co mi napisałeś :D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7939 dnia: 4 Marca 2010, 19:44 »
Rozumiem Agnieszko ale wiesz to tylko przełamanie własnych barier i akceptowania siebie takim jakim się jest. Nie wiem jak śpiewasz (wiem, że ekstra tańczysz  ;) ) ale nigdy nie śpiewałaś karaoke :?: bo ja mam drewniane uszy ale na pewnej imprezce normalnie "porwałem tłumy"  własnym beztalenciem i było zajefajnie  ;D a ile piwka wypiłem w ramach picia z "wielkim artystą" ja biorę życie na wesoło i bez krępacji  bo wad mam od jasnej i ciut ciut i nie zamknę się w 4 ścianach  ;)  Moja Kochana Różyczka podsumowuje to krótko "całe życie z wariatami"  "ale za to z  jakimi kochanymi wariatami"  ;) 

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7940 dnia: 4 Marca 2010, 19:53 »
Mirku ale czy ty nie widzisz ich reakcji? To nie tak jak mówisz. Ty się bawisz i jest super ale zdajesz sobie sprawę w zupełności że nie umiesz tego robić, a oni są przekonani że robią to bardzo dobrze i sa bardzo zawiedzeni jak się nie dostają. To zupełnie co innego. Wielu było w zeszłej edycji którzy przyszli się zabawić, rozbawić publiczność nie umiejąc tańczyć. To dwa zupełnie inne rodzaje ludzi Mirku. Ja tego nie piszę jako tancerka, tylko zwykła osoba której żal takich osób bo nie raz nie dwa widziałam jak się z takich śmieją a oni płaczą po kontach. Czy teraz rozumiesz o jakim typie ludzi ja piszę?

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7941 dnia: 4 Marca 2010, 19:53 »
 :D :D :D Aha no i dziękuję za komplement :D :D :D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7942 dnia: 4 Marca 2010, 20:29 »
...ależ proszę  ;) rozumiem ale sądzę, że nawet program szuka takich "talentów" i "dziwnych osobowości" abyśmy płakali i sikali ze śmiechu, czyż nie  ;) wiesz niektórzy posiadają jak ja to mówię  "luki genetyczne" ale ja Kocham Wszystkich Ludzi  i tylko o to mi chodzi, że im też wolno robić z siebie idiotów  ;D ;)  

To tak jak z Kubą Wojewódzkim i jego "ubliżaniem" ja go uwielbiam a ktoś kto idzie do takiego programu musi się na to godzić ... może dlatego takie zachowania mi pasują bo nienawidzę szarości i nudy... dlatego lubię Palikota i Niesiołowskiego  ;D ;) ...

Często używam skrótów myślowych i czasami się zapominam.... nawet tu na forum, wszak nie wszyscy muszą zrozumieć moje intencje nie przebywając i nie znając mnie w "realu" bo wszak nie jedliśmy beczki soli  ...Tutaj na forum nigdy nikogo nie obrażam i staram się czasami pocieszać chociaż niektórzy odbierają to inaczej wyczytując w moich słowach coś o czym nawet nie pomyślałem i wtedy tak w zaciszu domowej alkowy jest mi po prostu przykro.

Tom się rozpisał  ;) chyba płodne mi się skończyły i mam wewnętrzne wynaturzenia, wynurzenia ...czy jakoś ale wszystko chyba się trzyma konwencji moich własnych "luk genetycznych"   ;)  

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #7943 dnia: 5 Marca 2010, 16:17 »
a co tu dzisiaj taka cisza  ;)

nadrobiłam zaległości i zgłaszam sprzeciw bo nie było żadnych fot Mateuszkowych  ;D  ;)

:-*

Offline RenataITomek
  • bywalec
  • Miłość rodzi w nas siłę, aby trwać...
  • data ślubu: 26.06.2010r. godz. 18.00
« Odpowiedź #7944 dnia: 5 Marca 2010, 19:47 »
łojojojoj jaka tu cisza???????

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #7945 dnia: 5 Marca 2010, 20:23 »
Mirku milego weekendu dla calej rodzinki :)
ja sie pojawie dopiero w poniedzialek bo w weekend sie goscimy ;))

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7946 dnia: 5 Marca 2010, 23:35 »
Miłego weekendowania  ;D

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7947 dnia: 6 Marca 2010, 09:13 »
Sobotnie, poranne :*

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #7948 dnia: 6 Marca 2010, 15:47 »
Pozdrawiam gorąco ;)oj ile mam nadrabiania...

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #7949 dnia: 6 Marca 2010, 19:09 »
 :czeka: :czeka: :czeka: