Autor Wątek: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka  (Przeczytany 631237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Odp: Mateuszek - Braciszek Ewelinki i ich Kofana Rodzinka
« Odpowiedź #8190 dnia: 12 Kwietnia 2010, 09:38 »
Reniu ja jednak jestem z tych głupich, którzy wierzą w drugiego człowieka... Witaj Di ... oj tak nie do uśmiechu to dzień.. zaraz wychodzimy z Matim na spacer ...wyszło słonko...brak pieczywa i takie tam...   

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #8191 dnia: 12 Kwietnia 2010, 09:40 »
My za godzinke wychodzimy po to samo  ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #8192 dnia: 12 Kwietnia 2010, 10:43 »
Święte słowa Mirku...
Morgan, skąd masz pewność że NIC się nie zmieniło po śmierci Jana Pawła II? Skąd masz pewność, że teraz nic się nie zmieni?
Myślę, że w wielu osobach coś jednak zostanie... czegoś jednak się nauczą...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #8193 dnia: 12 Kwietnia 2010, 12:58 »
Pozałujes? słodko ;D

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #8194 dnia: 12 Kwietnia 2010, 15:49 »
I ja jestem zdania, że śmierć tak wielu ludzi już zmieniła coś...choćby nastawienie do zmarłego Prezydenta...nie wiem jak Wy, ale ja zobaczyłam Go w innym świetle...jako człowieka miłego, usłużnego, pomocnego, ciepłego. Pomimo, że moje polityczne "nastroje" są inne niż opcje Prezydenta to szanuję Go jako mojego Prezydenta.
Druga sprawa...zachowanie Putina, objął Tuska przyjacielskim, braterskim uściskiem...nie wierzę, że to było wyreżyserowane...to była raczej autentyczna reakcja na łzy i żal...
Trzecia sprawa...ta tragedia spowoduje, że cały świat dowie się o Katyniu..o mordzie sprzed 70 lat...
Myślę sobie, że w obliczu tych smutnych faktów nasze narody zmienią stosunek do siebie. Sama odebrałam wyrazy współczucia, żalu i zakłopotania od kilku firm dekoratorskich z Rosji.
Może jestem i naiwna...ale ja wierzę w ludzi.

Buziaki Macherkowa Rodzinko.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #8195 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:08 »
asia mnie sie wydaje ze w polityce nic sie nie zmienilo ... stad takie wyrazilam zdanie :)
nie musisz na mnie naskakiwac od razu :) chyba ze tylko ja tak to odebralam :)
a sprawa zmiany w ludziach nie zwiazanych z polityka to inna sprawa :)

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8196 dnia: 12 Kwietnia 2010, 16:27 »
Jajestem niestety Twojego zdania Reniu, myslę, że w polityce jedyne co może zmienić sie na lepsze to nasze stosunki z Rosją (miejmy nadzieję)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8197 dnia: 12 Kwietnia 2010, 19:01 »
Reniu nie sądzę aby Asia naskakiwała na Ciebie ;)  :-* Martuś, Kasiu  :-* Polityka chwilami nie może być zabawą dla dużych dzieci i czasami trzeba komuś powiedzieć co robi źle a czasami te słowa mogą być dobitne ale można być merytorycznym a nie chamskim demagogiem co dzieje się na co dzień. Więc na takie zmiany liczę ..... Gabriel  Garcia Marquez rzekł słowa, które każdy śmiertelnik powinien pamiętać aby żyło się lepiej " Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem "
więc wystarczy z dnia na dzień poszerzać ten krąg niektórych i może wtedy realizm nie będzie tylko magiczny.  Tak jakoś se,se  pitole...

Dzisiaj na spacerku kupiłem Matiemu fajną kurteczkę na teraz luz zaraz  ;D i bardzo się cieszę.    

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8198 dnia: 12 Kwietnia 2010, 19:30 »
chciałem Wam pokazać nowy image Matiego ale gdy podszedłem z aparatem to Mati pokazał się złośliwie w całej krasie

ale wystarczyło, że Róża zaczęła robić łóżko i nasz Synuś dostaje ...dolca p

normalnie szalone dziecko  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #8199 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:05 »
Ja mysle ze zle odczytalam intencje ;) ok niewazne ;)
Mati boski a tylek jaki zgrabny :D

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #8200 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:07 »
No no no! Rosnie słodkie ciacho ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8201 dnia: 13 Kwietnia 2010, 08:33 »
Reniu, Natalko  :-* :-* :-*
Nasze Ciacho wstało 6.40  ;) Mamusia jeszcze była więc pozwolił sobie  krzyknąć "buła" skubaniec wczoraj zjadł 7  na szczęście jedna została  ;) Nie będę rozpisywał się o jego menu bo nie chcę się denerwować na skróty je co chce i żyje waga 17.200 to chyba dobrze zaraz gdzieś poszukam w necie  ;) Miłego dzionka wszystkim  :-*
-----------------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj przywożą Żonę Prezydenta i wiecie co twierdzę, że trzeba umrzeć żeby okazało się, że umarł wspaniały człowiek. Całą winą za ten wizerunek obarczam media. Ich dążenie do pokazywania "krwi" w polityce są ważniejsze od prawdy o człowieku bo co to za sensacja "Prezydent Kocha Żonę" "Żona prezydenta to wspaniała kobieta" .... to żadna wiadomość lepiej pisać o rozporku cudzego prezydenta.... jełopy... i niech nie mówią, że takie jest społeczne zapotrzebowanie....bo to tak jak ze sprawiedliwością społeczną... wszyscy o niej mówią tylko nikt jej nie widział.... człowiek żyje tym czym oni go karmią a oni wolą "wojnę" od Miłości... ach jakiś zły jestem na to wszystko.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8202 dnia: 13 Kwietnia 2010, 09:08 »
...no właśnie Madziu stąd moja złość bo jak widzisz, słuchasz i czytasz że diabeł ma rogi to w to uwierzysz ale gdy nagle okazuje się, że to wcale nie diabeł a rogi to skrzydła anioła to może człowieka ponieść. Dla mnie ten nieznany wizerunek Prezydentowej to obraz takiego Kochanego, Ciepłego "Brzydkiego Kaczątka" ....sorki za porównanie ale coś w tym chyba jest.......

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8203 dnia: 13 Kwietnia 2010, 10:48 »
Zgadzam się z Wami, jakie to straszne, że do tej pory nie wiedzielismy tak na prawde, że Maria to była na prawde kochajaca zona, swojego odrobine nieporadnego mężczyzny,któremu trzeba krawat zawiązać, czy marynarkę poprawić, biła od nich miłość, ale nam tylko były pokazywane migawki z reklamówką na lotnisku, oczywiście wysmiewane... Ja cały czas sądzę, że media steruja nami i naszymi uczuciami i to media tak na prawde decyduja kto bedzie w państwie rządził, wystarczy wyśmiać i sponiewierać kogoś, a najlepiej jeszcze taki wizerunek sprzedać mediom za garnica i juz taka osoba jest spalona....

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8204 dnia: 13 Kwietnia 2010, 14:13 »
Morgan, daleka byłam od naskakiwania na Ciebie... zapytałam po prostu...

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #8205 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:01 »
Morgan, daleka byłam od naskakiwania na Ciebie... zapytałam po prostu...
Wiem wiem :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8206 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:06 »
Martuś na Manhattanie nabyłem flagę z Godłem i napisem Polska koszt 35 zł ale znikają w trybie przyśpieszonym. Oczywiście dorobiłem sznureczki i już wisi.  Mati na etapie tysiąca pytań ale o tym może wieczorkiem teraz padam. Agnes w szpitalu pod kroplówką kłopoty z kamieniami na wątrobie.     

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #8207 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:12 »
Mirku własnie przed chwilą skończyłam oglądac wywiad w TNN Style z MArią KAczyńską. Z grudnia 2009r. Już go widziałam a i tak łzy mi poleciały. Cudowna ciepła, żona i matka.. no i babcia. I wypowiada się tam na temat in vitro, że nie potepia takich ludzi i że rozumie... Mądra kobieta, która nie bała się miec innego zdania niż mąż... Aż serce ściska.
--------------------------------------------

Mati jest słodki!! i wygląda rewelacyjnie! Tylko... gdzie te jego loki :(:(:(

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8208 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:33 »
W Castoramie szyja flagi na zamówienie. Czekam na zasłony i dziś rozmawiałam z Panią Krawcową - mówiła że jest baaaaardzo duże zapotrzebowanie.

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8209 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:59 »
Dziś słyszałam, że też w cepelii są

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8210 dnia: 13 Kwietnia 2010, 20:17 »
... nie ważne już kupiłem.....

Miałem popisać, pozaglądać do Was ale posłuchałem rozmów z Małgorzatą Szmajdzińską i Moniki Olejnik z Jolantą Kwaśniewską........wybaczcie ale dam sobie spokój, brak mi słów  :'( :'( :'( :'(  Sorki  

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8211 dnia: 13 Kwietnia 2010, 20:20 »
Ja własnie dotarłam do wywiadu z Joanną Racewicz...udzielonego jakiś czas temu...łzy mi lecą...http://www.bankier.pl/wiadomosc/Joanna-Racewicz-Mam-do-kogo-wracac-1212975.html

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #8212 dnia: 13 Kwietnia 2010, 20:47 »
 :'( :'( :'(

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8213 dnia: 14 Kwietnia 2010, 08:39 »
Madziu wszystko teraz odbiera się inaczej. Wczoraj Róża wróciła z pracy i Mati pomagał jej w kuchni, a że tam jest mały TV i było włączone tvn 24 Róża usłyszała od Matiego " Mama wies pan piezydent umal" po czym dodał "zona pjezydenta tes" Różę zamurowało ale to było tak, że jak szykowałem flagę do powieszenia to było dużo tłumaczenia. Mati nie mógł sobie poradzić ze stwierdzenie żona i było tysiąc pytań w stylu "co to zona" więc mu tłumaczę, że Róża jest jego Mamą Mati wtrąca "Moja Juza" tak Twoja ale Twoja Mamusia Róża to żona Tatusia  ... oburzenie i "nie Juza jest moja...moja Mamusia" Jak widać przemyślał i w odpowiedniej chwili sam dopasował  słowa. Tak ogólnie to zaczyna się okres tysiąca pytań... "co to jest las" las to takie miejsce gdzie rosną drzewa ...."a co to dzewa" podejdź do okna i zobacz to są drzewa... "a cemu"  Jest to troszkę męczące ale bardzo fajne i oboje z Różą bardzo się z tego śmiejemy z utęsknieniem czekając na następne pytanie.  

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8214 dnia: 14 Kwietnia 2010, 11:04 »
oj to teraz będzie fajny ciekawy okres dla Was . 100 pytań do;) ;) a cemu słonecko świeci? a cemu chmurki są niebieskie? hihihihi uwielbiam dzieciaczki ;)

Co do tej tragedii - no cóż brak słów . Okropne! Ale taki niestety był ich los i nic na to nie poradzimy. Strasznie mi ich żal . Kaczyński nie był moim faworytem politycznym ale był człowiekiem. Teraz analizując wszystko to co było człowiek widzi troszkę inaczej. Przede wszystkim widzę to,że prezydent którego nie lubiłam i wydawał mi się strasznie .....cyniczny i kłótliwy był tak naprawdę dobrym kochającym mężem, ojcem , dziadkiem. TAki nieporadny, biedaczek ;). Strasznie mnie rozczuliło to jak się bardzo kochali z żoną...Nie wstydzili się uczuć...oj straszna tragedia.  Żal wszystkich którzy zginęli, ich rodzin.....
Jednak mam troszkę inne zdanie co do pochówku na Wawelu....ale zaraz mnie posądzicie o brak uczuć ;)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8215 dnia: 14 Kwietnia 2010, 11:48 »
Madziu bardzo wyjątkowego czasami, aż mnie nosi bo oprócz fajnych spraw jest takim wymuszaczem, że piersi opadają  ;D
Haniu śmiało ja też mam swoje zdanie i powiem otwarcie, że pomysł Jarka Kaczyńskiego pochowania brata na Wawelu jest czysto polityczny i dlatego mnie nosi tylko, że ja na miejscu Premiera a nawet Sejmu wprowadziłbym zapis, że od tej chwili każdy Prezydent RP jest chowany na Wawelu....każdy:!:  Króla się nie doczekamy więc skoro Prezydent to Numer 1 w kraju to tam jest ich miejsce ..... Wszystkich. Dlatego właśnie PiS jest tak nielubiany. Wczoraj miałem dowód na to, że nieważne co byle mówić, byle udawać mądrego bo skoro poseł Kurski cytuje jak on to powiedział Mickiewicza mówiąc "..pełno cię a jakoby nikogo nie było... jedną malutką duszyczką tak wiele ubyło..." to zastanawiam się po co ... błyszczeć...a może dla nich naród to nieoczytani głupcy. Dobra niechaj spadnie kotara milczenia na głupotę .............. nie, nie zniżę się  ;)
Przyjechała Jola zaliczyła lekarzy i jak zwykle wyniki ma do d... ale żyje i się cieszy   ;D ;)  

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8216 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:09 »
Mirku, pomysł pochowania prezydenckiej pary na Wawelu nie jest pomysłem Jarosława Kaczyńskiego... nie jest pomysłem rodziny...

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8217 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:17 »
...a czyim bo mi się wydaje, że  w pierwszej kolejności decyduje rodzina... no chyba, że coś się zmieniło... Wiesz gdyby nawet ktoś sugerował (może Dziwisz) to ktoś powinien pomyśleć....  Zresztą dla mnie to rybka gdzie będzie pochowany i tak mi go żal i wszystkich pozostałych......

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8218 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:21 »
Pomysł a decyzja to dwie rózne rzeczy, prawda?
Pomysłem rodziny nie był Wawel.
Najprawdopodobniej kardynał Dziwisz zaproponował to miejsce - jak sam wczoraj mówił w tv, prezydent Lech Kaczyński mówił mu kiedyś, że bardzo kocha Kraków i stąd przyszła mu do głowy ta propozycja...
Rodzina podjęła ostateczną decyzję ale nie był to ich pomysł.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8219 dnia: 14 Kwietnia 2010, 12:26 »
Ok Asiu tylko gdyby ostateczny głos należał do mnie to z wielkim szacunkiem bym podziękował... tylko tyle ... Naprawdę mi to nie stanowi tylko konsekwentnie od teraz każdy prezydent. Nie każdy leżący na Wawelu "Był wielki" według mojego zdania oczywiście.... chociażby Piłsudski i jego ulubiony maj  ;)