Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3528160 razy)

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #8430 dnia: 15 Maja 2009, 19:29 »
ooo Panie co za artykul!
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #8431 dnia: 15 Maja 2009, 19:47 »
Co za historia !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #8432 dnia: 15 Maja 2009, 20:48 »
co za ludzka głupota!!! totalny brak uczuć...

ach... :'(

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8433 dnia: 15 Maja 2009, 20:51 »
...ale chodzi Ci chyba o matke  która chciała przeprowadzic aborcje  w tak wysokiej ciazy ?
Bo lekarz to nie ma nic do powiedzenia -ma taką pracE  :-\
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #8434 dnia: 15 Maja 2009, 22:42 »
W ogóle to jest paranoja żeby można było niemal przed porodem zabić dziecko.... tragedia. Jednak to właśnie człowiek jest najgorszym stworzeniem na ziemi... zawsze chce wszystko, o wszystkim decydować i do wszystkiego miec prawo! To jest chore, bo takie dzieci mogą żyć.

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8435 dnia: 15 Maja 2009, 22:45 »
Ale jak wiadomo w Stanach każdy ma prawo decydować za siebie ! Nikt nie moze tam zakazac kobiecie usunac ciazy bo to ona poczeła dziecko i ona decyduje ...wolnosc słowa i wyboru !
 Brutalne i starszne prawo !

Bo niby sie jej odwidziało ? czy co ? ...ja osobiscie nie potrafię pojac aborcji dla widzi mi się ...  :-\

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8436 dnia: 15 Maja 2009, 22:50 »
No i właśnie to prawo ich jest popierniczone... tragedia. Trzeba było mysleć wcześniej a nie nagle się odwidzi i heja - zabijamy

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #8437 dnia: 15 Maja 2009, 23:28 »
Z tego co słyszałam, rodzice biologiczni Gianny Jensen mieli po 17 lat...sami byli jeszcze "dziećmi". Potworna jest ta historia...Na pewno ogromny wpływ na decyzję tej młodej matki miało otoczenie, rodzina, brak wsparcia... nie sądzę, by był to w pełni świadomy wybór...
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #8438 dnia: 16 Maja 2009, 08:33 »
dziewczyny chyba był gdzieś wątek o aborcji...
mogłybyście tam pisać o usuwaniu?tu głównie zaglądają cieżarne i jakoś w zaawansowanej ciazy nie chcę czytać o zabijaniu i aborcji...
chcę pisać o ciąży...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8439 dnia: 16 Maja 2009, 11:46 »
Popieram, to temat rzeka i zawsze budzi emocje. Może o czymś przyjemniejszym porozmawiamy.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #8440 dnia: 16 Maja 2009, 13:01 »
To ja mam pytanie, czy można w ciąży stosować samoopalacz?
Już mnie dobija, że ja taka blada twarz jestem :)
Ale coś mam wrażenie, że nie można, tylko nie wiem czemu. No ale może się mylę?

Nasza córcia dzisiaj wierci się jak szalona, aż miło popatrzeć :)

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #8441 dnia: 16 Maja 2009, 14:40 »
mogłybyście tam pisać o usuwaniu?tu głównie zaglądają cieżarne i jakoś w zaawansowanej ciazy nie chcę czytać o zabijaniu i aborcji...
chcę pisać o ciąży...

Mariolka popieram w pełni  :twisted: ostatnie kilka stron o chorobach dzieci i aborcji bylo nie do zniesienia :twisted: Mam wrazenie że mamusie, które juz posiadają zdrowe dzieci robią wszystko żeby tylko przestraszyć ciezarówki  ::) 

Anjuschka ja używam samoopalacza do twarzy i balsamu brązującego do ciała, chociaż mój ginekolog nie był na początku z tego faktu zadowolony. wyczytalam gdzieś że dla ciązy bezpieczne jest nawet opalanie natryskowe, więc dlaczego samoopalacz mialby zaszkodzić  :drapanie: Poza tym ja wychodze z założenia, że jak mama jest szczęśliwa i zadowolona to dzidziuś również  :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8442 dnia: 16 Maja 2009, 14:47 »
ja parę razy użyłam delikatnego opalacza do twarzy
chyba bliźniakom nie zaszkodzi...?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8443 dnia: 16 Maja 2009, 14:59 »

Mariolka popieram w pełni  :twisted: ostatnie kilka stron o chorobach dzieci i aborcji bylo nie do zniesienia :twisted: Mam wrazenie że mamusie, które juz posiadają zdrowe dzieci robią wszystko żeby tylko przestraszyć ciezarówki  ::) 

Nie no, nie przesadzajmy bo w temacie też udzielały się ciężarne o ile pamiętam. Poza tym temat badań prenatalnych i związanych z tym tematem wad i chorób jest jak najbardziej ciężarówkowy. Niektórzy się o nim wcale nie myślą ale niektórzy tak.

Temat aborcji - macie rację, rzeczywiście nie tutaj
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 15:01 wysłana przez ooppoonnkkaa »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8444 dnia: 16 Maja 2009, 16:39 »
oponka temat badań prenatalnych to jak najbardziej tutaj...ale aborcja w osobnym watku

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8445 dnia: 16 Maja 2009, 17:05 »
..ehhh coś napisałam ale wykasowałam....
Magda zauważyć można że 90 % dziewczyn które sie tu wypowiedziały jest w ciazy !
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 17:07 wysłana przez ela »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8446 dnia: 16 Maja 2009, 17:50 »
ela ale nieistotne jest czy dziewczyny w ciazy czy nie w ciazy
chodzi o sam temat aborcji.Jeszcze łacząc tetam badań prenatalnych i ewentualnej aborcji jest zrozumiały.Ale juz ten ostatni link a usunięciu płodu w 26 tc ,który mimo wszystko przeżył...jakos nie pasuje do pogaduch ciężarówek

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8447 dnia: 16 Maja 2009, 18:07 »
Mariolko racja. Ela odniosła się do słów Magdy, że często mamy straszą tutaj ciężarne.
To kończymy temat  ;D ;D ;D

Dziewczyny w tej bardziej zaawansowanej ciąży... jak sobie radzicie z bólem kręgosłupa??? Te które mają z tym problem bo ja mam ogromny.... :-[ :-[ :-[

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #8448 dnia: 16 Maja 2009, 18:18 »
ja po 2 godz siedzenia muszę przyjąć  pozycję leżącą ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8449 dnia: 16 Maja 2009, 18:23 »
hmmm... to mi pomogłaś  :D :D :D Ja od 4 miesięcy mam pozycję tylko leżącą ;D ;D ;D

czekam dalej  :-[

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #8450 dnia: 16 Maja 2009, 18:33 »
;D ;D ;D
Dziewczyny w tej bardziej zaawansowanej ciąży... jak sobie radzicie z bólem kręgosłupa??? Te które mają z tym problem bo ja mam ogromny.... :-[ :-[ :-[

Ja polecam masażystę, ćwiczenie typu koci grzbiet i leżenie

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8451 dnia: 16 Maja 2009, 18:54 »
Ciekawe jak ja sobie dam radę w pracy z wielkim brzuchem  ;D  i kręgosłupem  ::)
Juz przed ciążą mnie bolał i dretwiał a w dodatku miałam skierowanie na rehabilitacje  :P
Z Dominikiem pracowałam tylko do 20 tyg bo mi sie rozwarcie robiło  :-\  i kregosłup bolał jak cholera ...
Teraz mam nadzieje wytzrymać chociaż do 38  ;D ...chociaz juz mnie chciał lekarz wygonic na zwolnienie bo wie jaką mam pracę :)

A i zapowiedział , ze prawdopodobnie bedzie CC bo dzidzia jest wikesza niz na swój tydzien  :P

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8452 dnia: 16 Maja 2009, 19:03 »
oponko Ciebie boli kręgosłup a jesteś w 28 tc.Ja jestem niewiele mniej, bo w 25 tc.Ale mam razy dwa.dwójkę dzieciaków, które jeszcze 10 dni temu na usg ważyły po 520 g każde plus każde jest w osobnym worku owodniowym (czyli wody płodowe razy dwa)plus łozysko i pępowiny.To wyobraźcie sobie jak mnie napiernicza.A gdzie jeszcze tyle łażenia w ciazy
Mnie boli strasznie...ale nie umiem sobie ulżyć
Leżenie wcale mi nie pomaga.Bo z tym brzuchem to i położyć się ciężko
Chyba nie ma dobrej rady  na ból kręgosłupa...

Offline agaga

• zapaleniec
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #8453 dnia: 16 Maja 2009, 19:34 »
Mnie niestety też zaczyna boleć kręgosłup, od tygodnia nie jestem w stanie nic zrobić, dlatego długo leżę.
Zauważyłam że leżenie tak ale najlepiej na twardym, np podłodze i bez żadnych poduszek. Wtedy szybciej ból przechodzi. No ale niestety przechodzi tylko na chwilę.
Nie wiem jak dotrzymam do końca ciąży bo mi zostało jakieś 15 tygodni, a teraz brzuszek jeszcze mały - na wadze przybrałam 6 kg.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #8454 dnia: 16 Maja 2009, 20:02 »
Dzięki za odpowiedź na temat samoopalaczy.

A teraz jeszcze jedno pytanie. Byłam dzisiaj z Piotrkiem w Tesco. Były takie kolejki do kas, że szok. I pytanie, czy mogłam się wcisnąć do kasy z pierwszeństwem z Piotrkiem? Brzuszek już mi widać, więc nikt ciąży nie zakwestionuje. No ale jak zareagują na faceta? Do tej kasy stało chyba z 10 osób z pełnymi koszami, my mieliśmy tylko 8 rzeczy i poszliśmy do kasy do 10 rzeczy, gdzie stało z 7 osób :)
Głupio było mi się pchać do kasy z pierwszeństwem - chociaż jak brzuszek będzie jeszcze większy, to nie wiem jak wytrzymam w takiej długiej kolejce.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #8455 dnia: 16 Maja 2009, 20:27 »

W zaawansowanej ciąży nie jestem ;) ale bóle kręgosłupa bardzo mi dokuczały jak w niej byłam i już Wam piszę co mi pomagało. I do tej pory z resztą pomaga ;)

Na poczatku miałam rwe kulszową- z tego akurat wyciągnęła mnie fizjoterapeutka, ale na takie zwykłe bóle krzyżowe świetnie działał na mnie specjalnie własnoręcznie zrobiony wałek. Poszukajcie w domu ręcznika tak ok 60x80 cm, zwińcie go ciasno i po obu stronach zawiążcie sznurówkami. Aby konstrukcja lepiej się trzymała obetnijcie nogawkę z rajstop i włóżcie w nią ten wałek. Kładąc się obwiążcie się w pasie tak, aby leżąc kręgosłup miał zawsze dodatkowe podparcie, a nie wisiał "w powietrzu". Wałek powinien być na tyle długi, że swobodnie będziecie mogły leżeć na plecach i na obu bokach. Na pewno z początku będzie niewygodnie, ale po kilku dniach zapominałam, ze coś tam mam, a ulga była zdecydowana! Do tej pory jak czuję, że mnie coś w krzyżu łapie zakłądam moje "cudo" na noc!

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #8456 dnia: 16 Maja 2009, 21:01 »
Ja  jestem dopiero w 22 tc a już czasmi z bolu wytrzymac nie moge...ale to pewnie dlatego ze mam duze piersi ... bo brzuszek jeszcze nie jest taki wielki ...a pomaga mi jak sie kłade na plecach i wkladam pod plecy małą poduszeczke tak zwanego jaśka :) mi pomaga :)
Ale z tym ręcznikiem tez warto :)

Anjuschka co do kasy z pierszeństwem ostatnio byłam w realu z mężem i tez nie mieliśmy zbyt wiele w koszyku i poszlismy do kasy pierszeństwa tylko dlatego ze była najmniejsza kolejka za nami ustawiła sie babka po 40 moze ... i powiedziała do tych co stali przedemną tak : ludzie co wy nie widzicie ze kobieta w ciązy za wami stoi ??? to jest kasa pierszeństwa a Wy wszyscy udajecie ze nic nie widzicie ... toche mi głupio sie zobiło ale 3 osoby ustąpiły nam miejsca ehehhe ... no i chyba dla mnie nie ma znaczenia ze jest sie z mezem czy bez ... wkońcu pzepuszczają Ciebie a nie męża. Dal mnie to było pozytywne doświadczeni :) i Dla Rafała też.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 21:07 wysłana przez LilithGoth »
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8457 dnia: 16 Maja 2009, 21:03 »
Dziubas...ja ten twoj sposób stosowałam bo rwę też przeżyłam i nawet w szpitalu wylądowałam...nie powiem, wygodne to, to nie jest ale troszku w bólach pomagało ::)

Ania pchaj się do kasy, a że jesteś z fdacetem to co, kto ma targać zakupy, chyba nie ciężarna ;D wiec się nie przejmuj 8) jak jest dużo ludzi.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8458 dnia: 16 Maja 2009, 21:18 »
oponko Ciebie boli kręgosłup a jesteś w 28 tc.Ja jestem niewiele mniej, bo w 25 tc.Ale mam razy dwa.dwójkę dzieciaków, które jeszcze 10 dni temu na usg ważyły po 520 g każde plus każde jest w osobnym worku owodniowym (czyli wody płodowe razy dwa)plus łozysko i pępowiny.To wyobraźcie sobie jak mnie napiernicza.A gdzie jeszcze tyle łażenia w ciazy
Mnie boli strasznie...ale nie umiem sobie ulżyć
Leżenie wcale mi nie pomaga.Bo z tym brzuchem to i położyć się ciężko
Chyba nie ma dobrej rady  na ból kręgosłupa...

Mariolko chyba nie ma co porównywać mimo wszystko. Ja od 4 miesięcy leżę w łóżku 24 godziny na dobę, tylko na bokach. Nie mogę siadać ani chodzić. Wstaję tylko do toalety i wieczorem się umyć. Czasem nie mogę wstać bo zanikają mi mięśnie. Niech każdy sobie przypomni tylko jak się czuł podczas choroby gdy musiał leżeć przez tydzień a i tak mógł chociaż siedzieć. Ja nawet siadać nie mogę. Po co porównywać...

Pytałam dlatego, że naprawdę mam problem ogromny. Masażysty do domu nie wezwę bo nawet nie miałby jak masować. Może jakieś maści czy plastry jednak?

Aha i moja dzidzia ważyła 4 dni temu 1400gram bo jest większa o półtora tygodnia.

Dziubasku dzięki.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2009, 21:19 wysłana przez ooppoonnkkaa »

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8459 dnia: 16 Maja 2009, 21:34 »
Poza tym ja pytałam bo naprawdę mam z tym problem a nie rozumiem po co w ogóle pisanie typu "a co ja mam powiedzieć" itp....
Ja pytałam o radę.