dziewczyny wiecie moze jak to jest teraz z ubezpieczeniem w szpitalu wystarczy ubespieczenie na pracujacego czlonka rodziny??
bo ja juz sie sama w tym pogubilam

Kastror jeśli pracuje Twój mąż i jesteś na jego ubezpieczeniu, to on pobiera na Ciebie ubezpieczenie z zakładu pracy(takie zaświadczenie).Jak byłam teraz w szpitalu(plamienie w 14 tc)to własnie miałam donieśc to zaświadczenie,bo w danej chwili nie miałam tego przy sobie
dziubas a po co gotować? wystarczy pierwszy raz wyprać tylko w większej temp ja miałam największą 90st i to starczy potem normalnie pierze sie 
moim zdaniem dla niemowlaka tetrę to obowiazkowo wygotować i potem wyprasować.I nie daj Boze nie pomieszać pieluch,których używamy jako pampersów z tymi którymi wycieramy potem buzie jak sie uleje
życze powodzenia w postanowieniu używania tetry
poczekam do narodzin dziecka i mogę sie założyć,że przejdziesz na pampersy
ale jak masz postanowienie,to życze abyś wytrwała
jestem tu od 4 lat.Pamiętam,że gdy nie było jeszcze bebikowa w ogóle i mało naszych forumowych maluszków.Ja napisałąm,ze będę dawać słoiczki do jedzenia.Boshe mało mnie forumki nie zjadły.Głównie te,które nie miąly dzieci.Każda zakładała,że żadna filozofia utrzeć jabłko czy marchew.I na pewno będa gotowały i przecierały.Ba nawet deklarowały się,że masło same ubijać będą.
no... do momentu aż same urodziły i juz nawet zapomniały o swoich postanowieniach...
Fasolek jest róznica między raczkującym niemowlakiem, które weźmie cos z podłogi do buzi a noworodkiem, dla którego większosć bakterii jest po prostu niebezpieczna