Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3536216 razy)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #41160 dnia: 13 Marca 2014, 12:14 »
chiquita_84 też gorzej znoszę drugą ciążę :/ Ale już niedługo ;)

loona
i jak? Byłaś na tych warsztatach? Był ktoś jeszcze? :)

Śpię z poduchą (Motherhood) i jest ok. Ale moim zdaniem ich fasolka do karmienia to dopiero hit!!! :) Bez niej nie wyobrażam sobie komfortowo karmić ::)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #41161 dnia: 13 Marca 2014, 12:34 »
Ja czekam na swoją poduchę- dzisiaj powinna byc :)
A ta ciąża to jakaś masakra- czuje się jak wrak człowieka  ::) Z Szymkiem tylko ostatni miesiąc był ciężki, teraz już w 5 czułam się gorzej niż w pierwszej w 9. I z Szymkiem fajnie znosiłam ciążę, mogłabym tak chodzić z nim w brzuchu długooo, służył mi ten stan ( chociaż jak patrze na zdjęcia to stwierdzam że to było moje mocno subiektywne odczucie  ;) ) Teraz od 2 miesiąca czuje się jak wielka słonica, nieatrakcyjnie, mało kobieco...  dodatkowo zsapana, bez siły, cały czas coś mnie uwiera... no masakra

♡ Szymon & Leon ♡

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #41162 dnia: 13 Marca 2014, 12:58 »
Kasia to wyobraź sobie, że tak jak Ty czujesz się w drugiej ciąży ja czułam się już w pierwszej, tak gdzieś od połowy... Wcale miło nie wspominam stanu odmiennego ;)

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #41163 dnia: 13 Marca 2014, 13:17 »
A ja w pierwszej od 7-40 tygodnia czulam sie tragicznie, ta jest poki co duzo lepsza. Oby tak dalej, jeszcze gdyby mdlosci i zmeczenie mi przeszly to bym czyla sie zupelnie normalnie :) ale za to brzuch mi wywalilo juz w 9 tygodniu, a teraz to juz chyba musze wskoczyc w ciazowe ciuchy.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41164 dnia: 13 Marca 2014, 13:18 »
Czuję się pocieszona  ::) Jakoś raźniej mi z tym, że nie tylko ja się czuję niezbyt dobrze w tej ciąży i nie jest ona dla mnie takim 100% stanem euforii

AiR myślę że bez względu na figurę leżenie i zajadanie nudy nie jest dobre  :P Jestem tego dobrym przykładem  ;)

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #41165 dnia: 13 Marca 2014, 13:41 »

AiR myślę że bez względu na figurę leżenie i zajadanie nudy nie jest dobre  :P Jestem tego dobrym przykładem  ;)

No ja wlasnie znam przykłady takich co to się opychają. leżakują...i nic się nie dzieje.
Czego im zazdraszczam :)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #41166 dnia: 13 Marca 2014, 13:44 »
A ja podobnie jak większość dziewczyn drugą ciążę znoszę zdecydowanie gorzej.. W ogóle teraz to tyję w oczach.. Do 20 tyg nic nie przybrałam a po 20 tyg leci mi 1 kg na tydzień.. mam nadzieję, że w końcu to się zmieni.. Chociaż jak mam leżeć do końca to kiepsko to wiedzę :) Teraz humoru i tak mi nic nie zepsuje.. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i brzuch się uspokoił.. Na sali ze mną leżała dziewczyna, która ma już dwójkę dzieci w domku a od 27 tyg musi leżeć w szpitalu i to na takim łóżku z nogami do góry... Masakra.. Teraz jest w 32 tyg i do 34 na pewno jeszcze poleży.. Więc my naprawdę nie mamy na co narzekać.. Mogę leżeć nawet do końca byleby w domku..
Tak więc przesyłam Wam moc pozytywnej energii której mam w sobie!!!

Aaaa i jeszcze chciałam bardzo pochwalić szpital.. Leżałam na patologii w Policach.. I naprawdę super opieka.. Wszystkie położne (no oprócz jednej), pielęgniarki, salowe, lekarze bardzo sympatyczni.. Miałam salę 2 osobową z łazienką, która była przydzielona jeszcze do jednej sali.. Jedynie narzekałam na bardzo suche powietrze.. i dostałam w nocy atak duszności od tego.. (astma się odezwała) więc wczoraj mama przywiozła mi nawilżacz powietrza.. a dziś właśnie z tego powodu mnie wypuścili bo duszności miałam coraz większe i bałam się, że z patologii będą mnie musieli na pulmonologię przepisać.. A tak bym aż do poniedziałku musiała leżeć, bo dopiero wtedy przyjdzie wynik z posiewu.. No ale na szczęście mnie wypuścili :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #41167 dnia: 13 Marca 2014, 14:15 »
A ja w pierwszej od 7-40 tygodnia czulam sie tragicznie, ta jest poki co duzo lepsza. Oby tak dalej, jeszcze gdyby mdlosci i zmeczenie mi przeszly to bym czyla sie zupelnie normalnie :) ale za to brzuch mi wywalilo juz w 9 tygodniu, a teraz to juz chyba musze wskoczyc w ciazowe ciuchy.

Ja mam tak samo i mimo że w pierwszej ciąży mój brzuch był widoczny dopiero w 7 miesiącu, a w drugiej od razu wyskoczył to i tak czuje się lepiej teraz, mimo tych dodatkowych kg oraz anemii  ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #41168 dnia: 13 Marca 2014, 14:57 »
Ja też gorzej czułam się w drugiej ciąży, ale też może dlatego, że już wiedziałam jakie ograniczenia mnie czekają :P

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #41169 dnia: 13 Marca 2014, 18:47 »

Śpię z poduchą (Motherhood) i jest ok. Ale moim zdaniem ich fasolka do karmienia to dopiero hit!!! :) Bez niej nie wyobrażam sobie komfortowo karmić ::)

no ja właśnie ten kojec do spania z motherhood upatrzyłam, wydała mi się najlepsza na moje poduszkowe fetysze:P
kjp-też czekam na kuriera:)

Marcela-ja dziś weszłam na wagę i się zdziwiłam-fakt faktem od jakiegoś czasu chodzę bardziej głodna ale nie zaczęłam dużo więcej jeść-za to waga pokazuje ok 1kg właśnie na tydzień. i co z tym robić? ??? a mam więcej ruchu niż w poprzednich tygodniach. widocznie córa potrzebuje 8)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #41170 dnia: 13 Marca 2014, 19:14 »
Marcella super że już w domku!!  teraz byle do 37 tygodnia :) z wagą dajcie trochę na luz, wiadomo, ze bez skrajności w druga stronę, ale jest wątek fit ;), w odpowiednim czasie można na spokojnie powrócić do formy....ja co prawda obie ciąże dosyc dobrze znosiłam, ale bardziej "celebrowałam" pierwszą, bo przy drugiej był już dwulatek do ogarnięcia :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #41171 dnia: 13 Marca 2014, 19:28 »
Ja z poducha rogalem spie do dzis :-)))
A ostatnio e nocy k. Mi polowe pidkrada ;))))

Marcelko super ze juz w domu

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41172 dnia: 13 Marca 2014, 19:54 »
i co z tym robić? ???

Nic :)
Najważniejsze to się nie obżerać - no chyba że komuś nie zależy na zdroworozsądkowej wadze w ciąży  8)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41173 dnia: 13 Marca 2014, 20:01 »
Na forum akurat strach się odzywać w sprawie wagi w ciąży... Ale ja za długo walczyłam ze swoją wagą żeby teraz przytyć nie wiadomo ile.. Zwłaszcza że gin powiedział, że dla dziecka naprawdę nie ma znaczenia czy przytyje 10 czy 30 kg.. Ono będzie i tak przybierać w swoim tempie.. Najważniejsze, żeby nie jeść mniej niż tysiąc kalorii bo wtedy szkodzi się dziecku... A miałam taki okres w tej ciąży, że musiałam się zmuszać strasznie, żeby chociaż te tysiąc jeść.. Ale dla dobra Adasia oczywiście jadłam.. Teraz za to mam apetyt za trzech :) i muszę się mocno pilnować..

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41174 dnia: 13 Marca 2014, 20:04 »
Mnie teraz ładnie z jedzeniem stopuje dziecko. Jak zjem za dużo, dostaję kopa w żołądek i już mam pozamiatane jedzenie do końca dnia. Modlę się jedynie by zwymiotować by mi ulżyło, ale jeszcze ani razu mi się nie udało  ::)
Córa dba o to by mama za dużo nie przytyła bo już chyba 10 na plusie mam  ::)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #41175 dnia: 14 Marca 2014, 08:49 »
Marcela, ja też przed ciążą schudłam 10kg ciężką pracą, więc wiadomo, że też chciałabym przybrać tylko tyle ile powinnam bez zbędnego nadbagażu:) nie obżeram się ale jem odrobinę więcej bo mnie ssie :) mam gimnastykę dla ciężarówek też:) no nic, muszę to jakoś przyjąć na klatę. Moja mama w ciąży przytyła 8kg ze mną. 10kg z chłopakami, ale ona malutka jest:) raczej nie mam szans na takie małe przybranie:):):)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41176 dnia: 14 Marca 2014, 08:58 »
Spoko po ciąży szybko dojdziemy do siebie.. :)
Dziewczyny co można w ciąży na ból gardła? Kurcze no rozkłada mnie.. Zresztą Marcina i Zuzę też.. Narazie tylko gardło boli i czerwone..

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #41177 dnia: 14 Marca 2014, 09:01 »
Czuję się pocieszona  ::) Jakoś raźniej mi z tym, że nie tylko ja się czuję niezbyt dobrze w tej ciąży i nie jest ona dla mnie takim 100% stanem euforii
Marta ja się dopisuje, ciąża to był dla mnie beznadziejny stan i bardzo mnie cieszy, że już koniec! U Ciebie jeszcze troszkę i będzie ulga :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41178 dnia: 14 Marca 2014, 09:02 »
Tamtym verde, płukanki z wody i soli

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41179 dnia: 14 Marca 2014, 09:03 »
Tantum

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #41180 dnia: 14 Marca 2014, 09:04 »
ziomaleczka - Zajecia podzielone na dwa bloki. Pierwsze 1,5 godziny bardzo nudne, natomiast potem było już bardzo ciekawie gdyż mówiono o krwi pępowinowej, bezpieczeństwie podczas przewożenia dzieci oraz NAJWAŻNIEJSZE - pierwsza pomoc.

Nie wiem czy poza mną był ktoś z forum.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #41181 dnia: 14 Marca 2014, 09:05 »
Na gardło polecam Fiordę http://www.doz.pl/apteka/p63613-Fiorda_pastylki_do_ssania_o_smaku_czarnej_porzeczki_30_sztuk

Biorę przy karmieniu cycem, więc w ciąży raczej też można :) Smaczna jak cukieras :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #41182 dnia: 14 Marca 2014, 09:05 »
Prenalen tabletki na gardło mi pomagały na początku ciąży przechodziłam 4 razy przeziębienie i tym sie ratowałam oraz syropem Prenalen.

http://www.doz.pl/apteka/p63688-Prenalen_Gardlo_pastylki_do_ssania_bez_cukru_16_szt.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41183 dnia: 14 Marca 2014, 09:27 »
Dzięki, zaraz wyśle męża do apteki. Tak ładnie się trzymałam w tej ciąży.. I nie mam zamiaru się dać teraz choróbsku ;-)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #41184 dnia: 14 Marca 2014, 10:30 »
loona dzięki za info, cieszę się w sumie, że nie pojechałam, bo nie wysiedziałabym do końca i miałam i tak zamiar wyjść jakoś po 1-1,5h :)
Także nic bym nie skorzystała z wiedzy przekazywanej przez ten czas, jak piszesz że nudno było ;)

A jakieś fajne gratisy dawali?

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #41185 dnia: 14 Marca 2014, 10:32 »
Dla mnie też tantum verde wygrywa w sprayu. Dodatkowo płukanki woda z solą i herbatka imbirowa (3-4plasterki imbiru świeżego plus 2plasterki cytryny plus łyżka miodu zalane gorącą nie wrzącą wodą.ja czekam 5min po zaparzeniu,żeby miód nie stracił swych właściwości)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #41186 dnia: 14 Marca 2014, 11:15 »
Loona gratuluję 8 okienka ;D jak Ty się czujesz w ogóle?
u nas warsztaty w środę, muszę jeszcze znaleźć miejsce dla męża, bo chce iść z nim ::)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #41187 dnia: 14 Marca 2014, 11:41 »
Ok, po wczorajszej wizycie mam trochę więcej wiary i odwagi, zatem możecie mnie wpisać na wrzesień. 17 :-)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #41188 dnia: 14 Marca 2014, 13:07 »
Elemelka - dziękuję :) Przeraziło mnie to 8 okienko jak je dziś zobaczyłam :o :o :o My zupełnie w polu jeszcze jeśli chodzi o tematy porodowo-dzieciowe...  :o :o :o Ale damy radę ;)

Mamy dziś wizytę szperaną u doktorka więc dowiemy się co i jak u naszej córuni :)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #41189 dnia: 14 Marca 2014, 13:09 »
my już niby po przeprowadzce, ale i tak całość leży i kwiczy, w pokoju Małej na razie jest składzik worów :P Ty chociaż wózek wybrałaś, ja dalej nie wiem co i jak :P
napisz co słychać po wizycie :) a na szkołę rodzenia chodzisz?