Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3525859 razy)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #40560 dnia: 12 Lutego 2014, 10:27 »
Mi to się ten spodobał tylko dumam czy nie szkoda na niego kasy  ::) http://allegro.pl/szlafrok-tunika-ciazowa-1420-rozmiar-38-i3952255100.html

koszule 36 na mnie za małe  ::) a szkoda bo bym wzięła. Mi też tylko do szpitala potrzebne

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #40561 dnia: 12 Lutego 2014, 10:34 »
A jaka jest teraz w ogóle "moda" szpitalna? Chodzi się w koszuli, piżamie, cienkim dresie?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #40562 dnia: 12 Lutego 2014, 10:36 »
Ja jeszcze duphaston biore więc tez caly czas myslalam ze to od tego, ale jak ostatnio byłam u neurologa to pani dr. mi powiedziała ze to sprawa ciśnienia bo ją też tak głowa boli...

Jezeli chodzi o szlafrok to nie wiem czy jest sens wydawac na chwile tyle kasy, ja kupowałam jakis tani na targu razem z koszulą, miałam tylko w szpitalu a teraz to nawet nie wiem gdzie jest  ;)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40563 dnia: 12 Lutego 2014, 10:38 »
A jaka jest teraz w ogóle "moda" szpitalna? Chodzi się w koszuli, piżamie, cienkim dresie?
Ilonka :) rozbawiłaś mnie tą "modą"  ;D

Ponieważ po porodzie albo między nogami masz podkłady, albo masz rozcięty brzuch, to polecane są koszule (bo nie uciskają rany po cc, i nie zmniejszają dopływu powietrza do rany, czy też tego podkładu) tak mi tłumaczono w szpitalu.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40564 dnia: 12 Lutego 2014, 10:39 »
Jezeli chodzi o szlafrok to nie wiem czy jest sens wydawac na chwile tyle kasy, ja kupowałam jakis tani na targu razem z koszulą, miałam tylko w szpitalu a teraz to nawet nie wiem gdzie jest  ;)

Chodzę w domu często w szlafroku, stąd dumam nad nim, bo nie mam takiego lekkiego, tylko zimowe.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #40565 dnia: 12 Lutego 2014, 10:41 »
Nikola a Ty co tak cicho siedzisz? Już pewnie miałaś połówkowe... Zdradź co tam u Was :)
Ja w pon zaliczyłam jeszcze połówkowe u Węgrzynowskiego. Mega dokładne, sprawdzał nawet napięcie mięśniowe rączek, jak trzyma paluszki, czy jest środkowy paliczek ostatniego palca (!!!!). No i oczywiście poza tym dokładnie zbadał serduszko razem z echo serca. Cieszę się bo to mnie mocno uspokoiło :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #40566 dnia: 12 Lutego 2014, 10:41 »
Ilonka, bierz co lubisz  ;D

Ja miałam piżamę mimo CC bo piżamka dość luźna tzn. w pasie mnie nie uciskała. Rana po cięciu i tak jest nisko.
Miałam szlafroczek, taki swój normalny.
Na wiosnę to bym poleciła nawet krótki cienki bawełniany. Przecież zakładasz "na coś" to może być uniwersalny.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40567 dnia: 12 Lutego 2014, 10:42 »
A to inna sprawa  ;), ja wolę dres, zresztą w szpitalu kopiłam sobie pidżamę i byłam mega szczęśliwa

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #40568 dnia: 12 Lutego 2014, 10:46 »
Nikola będzie chłopiec czy dziewczynka :D? patrząc na naszą listę to stawiam na drugiego synusia :D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #40569 dnia: 12 Lutego 2014, 10:48 »
Ja szlafrok mam taki w misie :) ale na pewno nie kupię nowego, bo w domku w ogóle nie korzystam.
Do szpitala kupię luźne spodnie bo śpię w podkoszulku tak na co dzień.. Ale jakąś tanią koszulę też kupię..
Nikola właśnie będzie syn czy córcia??

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40570 dnia: 12 Lutego 2014, 10:54 »
Maja, w sumie masz rację :) Przecież i tak szlafrok narzucę na koszulę, to wcale nie musi być ciążowy. To zanim zamówię coś na necie, bryknę się na rynek  8)

Zaskakujecie mnie z tymi piżamami/dresami. Mnie po cc tak bolał brzuch, że nie wyobrażam sobie bym sama dała radę założyć spodnie, bo nawet na wyjście ze szpitala mąż mnie ubierał  ::)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40571 dnia: 12 Lutego 2014, 11:00 »
Ja też tylko koszule mimo ze na co dzień śpie w spodenkach. A szlafrok to u mnie podstawa, tylko mam taki gruby, będę musiałą coś dresowego wykombinować.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40572 dnia: 12 Lutego 2014, 11:10 »
loona ogólnie ma być koszula co by wietrzyć conieco... ja koszul nie znoszę i tym razem na pewno wezmę cienką piżamę... i niech mi któraś piguła podskoczy ;) ja już mam staż ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40573 dnia: 12 Lutego 2014, 11:26 »
A zaskoczę Was  ;D

Poszłam na Usg 4D gdzie pan dr. chyba bardzo się spieszył to nic że skasował mnie 200 zł, jak weszłam za pięć 12 to wyszłam 7 po  ;), dziecię żle ułożone pępowina miedzy nogami, lekarz pyta czy chce znać pleć mowie  ze tak, to on chłopiec.
A i zgarnął kasę za 4D które mi nie zrobił bo dziecko zle ułożone i nie było nic widać nawet twarzyczki, robione miałam na zwykłym usg.
Mam do niego przyjść 1 marca bo ma mi dograć płytkę.

Nastawiłam synka ze będzie miał braciszka itp , poszłam do swojego lekarza który wcześniej mi nie chciał powiedzieć płci, bo jak to stwierdził on nie będzie zgadywał, a było to tydzień po badaniu tym co opisałam wyżej, jakie moje zdziwienie było jak pan dr. powiedział że to dziewczynka, ja do niego ale na pewno ten na mnie spojrzał i mówi a co ..... , ja ogłupiałam mowie  ze synuś bardzo chce siostrzyczkę.
Także dalej nie wiem co mam i się nie nastawiam.
Marta ja miałam coś takiego

http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-s-m-i3930712686.html

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #40574 dnia: 12 Lutego 2014, 12:02 »
Nikola :o :o :o to jakiś szok, że takie różne opinie masz od lekarzy! Zdarza się, ja wiem, ale po co zgadywać (jak ten na 4D) jak się nie jest pewnym??

Odnośnie koszul i piżam i szlafroków...

Koszuli na pewno nie wezmę kopertowej (cały pobyt w szpitalu wyłaziły mi piersi..).

Piżamy też nie planuję, bo wygodniej mi było z tymi majtami i podkładami jednak w koszuli.

Szlafroka nawet chyba nie biorę, ani razu nie miałam na sobie. Był bardzo ciepły ten maj i nie wyobrażam sobie nawet po korytarzu śmigać w tym szlafroku... Udusić się szło :P Nie no dobra, wezmę, ale pewnie nie ubiorę ;) Mam cieniutki od kompletu z bdb firmy (niegdyś) nazywa się Hays i jest meeega wygodny :)

Teraz poluję na koszule rozpinane z przodu na zatrzaski, z krótkim rękawem :)

Znalazłam takie i nawet mi podeszły http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-italianfashions-xxl-i3950240767.html

a szlafrok mam podobny do tego, oczywiście pod względem grubości http://allegro.pl/gadren-ciazowy-bawelniany-szlafrok-podomka-s-i3915497156.html

To tyle :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40575 dnia: 12 Lutego 2014, 12:08 »
Nikola a to jest od razu koszula i szlafrok, czy jak?
Pewnie cueszysz się z córeczki?
Oj Adaś i Leo będą mieli w czym wybierać...

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #40576 dnia: 12 Lutego 2014, 12:14 »
To ile w Polsce z tymi podkladami sie chodzi?

Mi kazali wziac dresy wygodne. Zaraz po porodzie dostalam rozpinana koszule, zeby bylo wygodnie i latwo karmic, a po kilku godzinach wskoczylam w dres i juz normalnie chodzilam. Wklad poporodowy kazali nosic tylko przez to najwieksze krwawienie, kilka godzin. Potem juz swoje gatki i zwykla podpaska. Takze na drugi dzien, kiedy wychodzilismy bylam juz normalnie ubrana i ze zwykla podpaska.

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #40577 dnia: 12 Lutego 2014, 12:22 »
Ja miałam piżamę różową w krówki ;D
Szlafroka nie miałam,bo na oddziale noworodkowym zwykle jest bardzo ciepło i tak też było u mnie.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #40578 dnia: 12 Lutego 2014, 12:29 »
Jak wiedzialam ze mam badanie to bylam w koszuli a tak smigalam w leginsach i bluzce :p
Mozna w dresie jak masz :D

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40579 dnia: 12 Lutego 2014, 12:31 »
Marta, to ile nosisz podkłady nie zależy od tego, co powiedzą w szpitalu :) Największe krwawienie to ja miałam jakoś non stop 2 tygodnie po porodzie ::)
Byłam niestety wyjątkiem, który dostał krwotoku po sn i miały ze mną panie położne niemały kłopot. Bardzo "krwista" jestem jak to ginekolog stwierdził ;)

Także ja biorę koszule, bo nie zanosi się na to żeby coś się zmieniło, obym tylko mniej krwawiła :/

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40580 dnia: 12 Lutego 2014, 12:43 »
Mi po cięciu podkłady przydały się przez dwa trzy dni.
Ta koszula jest fajna z lekkim szlafrokiem http://allegro.pl/2w1-koszula-szlafrok-na-ciaze-karmienie-sz-k-m-i3942849428.html
Loona no i popatrz- Made in Turcja- niczym Liwia :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40581 dnia: 12 Lutego 2014, 12:44 »
Ehh te wszystkie szlafroki mi się nie podobają  ::)

Dumam nad tą samą koszulą Joasiu - urocza jest ta w kratę  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40582 dnia: 12 Lutego 2014, 12:46 »
Ja żałuje ze poszłam do tego pierwszego bo ja chodzę na NFZ i prywatnie osobno. Ten z NFZ nie ma USG i wysłał mnie na to 4D, tylko wiecie jeżeli płaci się za 4D to powinni je wykonywać, zła jestem sama na siebie, że nie poczytałam o tym lekarzu opinii wcześniej.

Nie nastawiam się jeszcze na dziewczynkę  :P, ale chodzi do tego samego lekarza kilka moich koleżanek i pytałam o opinie je co do obstawiania płci przez tego lekarza i mówią że on jak nie jest pewny to nie mówi.
Ja się śmieje ze bliźniaki mam (choć o mały włos tak nie było bo były dwa pęcherzyk ;)i).

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40583 dnia: 12 Lutego 2014, 12:48 »

chyba nie ma żadnych wytycznych...każdy chodzi ile uważa ;) mnie osobiście strasznie te podkłady denerwowały i wyrzyciłam je do kosza i używałam zwykłych podpasek

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40584 dnia: 12 Lutego 2014, 12:50 »
Marta, no ta w kratę całkiem fajna :) Niebieska oczywiście :)

Nikola
, masz teraz zagwozdkę z tą płcią... Oszalałabym na Twoim miejscu, bo już bym chciała wyprawkę kompletować :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40585 dnia: 12 Lutego 2014, 12:55 »
No ja niestety też tydzień musiałam chodzić w tych podkładach.. To zależy tylko od organizmu jak długo krwawi..

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40586 dnia: 12 Lutego 2014, 12:59 »
No mam, mam, a najlepsze ze przed pójściem do tego mojego lekarza zrobiłam test na pleć  ;) i wyszedł mi kolor rózowy i rzuciłam w kąt zła ze kasa zmarnowana, a jak wróciłam od lekarza to jeszcze raz zerknęłam czy się kolor nie zmienił.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #40587 dnia: 12 Lutego 2014, 12:59 »
Marta, no ta w kratę całkiem fajna :) Niebieska oczywiście :)
Sama nie wierzę w to co teraz piszę, ale różowa też mi się podoba. Chociaż teraz dostałam różową koszulę i jedną fioletową i w obu wyglądam hmm.... jak truposz  ::)

Dobrze, że chwil kilka po porodzie będzie lato, normalnie chyba z dzieciakami do teściów na tydzień pojadę poleżakować na plaży  :P

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #40588 dnia: 12 Lutego 2014, 13:01 »
Test na płeć?  ???

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #40589 dnia: 12 Lutego 2014, 13:28 »

chyba nie ma żadnych wytycznych...każdy chodzi ile uważa ;) mnie osobiście strasznie te podkłady denerwowały i wyrzyciłam je do kosza i używałam zwykłych podpasek

No mnie tez wkurzaly :)

Ja dostalam krwotoku, ale tylko zaraz po porodzie, dali mi leki i wrocilam do normy. A krwawilam przez 7 tygodni po porodzie. Normalnie mialam juz dosc