Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3559608 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #23730 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:09 »
maaaaatko jaka ja mam awersję do odzieży ciążowej... ::) ::) ::)
dzięki Bogu mieszczę się ciągle w moje biodrówki, chociaż od poniedziałku guzik zapinam na przedłużkę z gumki...bo uciskał...

spodenki fajne....rurki....
ale ja się nie skuszę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23731 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:15 »
czemu masz awersję?
są przecież fajne ciążowe ciuchy..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23732 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:21 »
wiem...
ale swoich rzeczy z pierwszej ciąży nawet z szafy nie wyjęłam...
nie bo nie...
czemuś mnie mierzi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23733 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:23 »
hmm a wiesz że ja też nie noszę tych z pierwszej ciąży poza jedną bluzką... wszystko kupiłam nowe.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23734 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:27 »
bluzek ciążowych to ja w ogóle nie miałam...o przepraszam jedną....
nowych rzeczy nie kupię...tnę koszty...nie ma mowy...
zacięłam się...

zresztą ja od pierwszej ciąży zupełnie styl zmieniłam...
wymieniłam praktycznie całą garderobę...
może stąd ta niechęć...
— Richard M. Devos

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #23735 dnia: 18 Stycznia 2012, 09:28 »
Ricardo super kolejny chłopczyk na forum :D
Prezenty od nienarodzonego jeszcze wnuczka... Hm, myślałam o jakiejś kartce ewentualnie żeby jednak dziadkowie poczuli się wyjątkowo.
Taka książka to świetny pomysł, ale akurat nei dla mnie. Moi rodzice mają do tego zdrowe podejście i wiem że jak tylko coś będzie nie tak to wystarczy że im to powiem, a teście nawet by książki nie przeczytali, chociaż im by się przydała taka szkoła ;)

Co do odzieży ciążowej to ja jestem na ogromne tak jeśli chodzi o spodnie, co więcej świetnie się w nich czuję :) Teraz  brzuszek urósł tak że nawet mój pas ciążowy nie pomaga ;) więc przerzuciłam się już ostatecznie na ciążówki których do wczoraj miałam jedną parę.
Wczoraj poszłam do sklepu bo szukałam kurtki(w swojej się nie dopinałam w biuście kompletnie i musiałam kupić nową jednak ::) ) patrzę a tu przecena, wszystkie spodnie ciążowe 30 zł :D Więc kupiłam sobie jeszcze dwie pary, jedne wyjściowe czarne, a drugie jeansy jasne :) Rewelka po prostu :) Wcześniej jedne kosztowały 110, a drugie 90 zł :D :)
Już się nie boję, że nie będę miała co na tyłek założyć :)

Jeśli o bluzki chodzi to jestem raczej na nie(póki co). Wolę kupić zwykłe ciuszki które fajnie na brzuszku leżą niż te ciążowe :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23736 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:35 »
Ricardo, gratuluję synka :) my też wczoraj mieliśmy wizytę, dziewczynka nadal jest dziewczynką (uf  ;D), waży 1900 gram, czyli przyzwoicie jak na moje gabaryty, nawet się nie spodziewałam :) pessar się trzyma tak jak powinien. marzenieee, obyś nie musiała mieć go zakładanego, ale w razie czego powiem Ci, to co mi powiedział lekarz, to dobrze robi na głowę ;) mi faktycznie pomogło, po kilku pierwszych dniach kontrolowania "czy aby nie wypadł" przyzwyczaiłam się i czuję się z nim zupełnie komfortowo. wiem, że świetnie spełnia swoją rolę, więc mogłam się wyluzować. i nie muszę leżeć plackiem w łóżku 24 na dobę. chociaż oczywiście lepiej, żeby nie był potrzebny, ale wolałam to niż leżenie w szpitalu. też mi zakładali koło 29 tc.

pozdrawiam :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #23737 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:56 »
stokrota86 ja to nawet jak będę miała pessar to i tak będę leżeć plackiem, na szczęście szew trzyma i to najważniejsze

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #23738 dnia: 18 Stycznia 2012, 12:27 »
Za ogrodniczki dałam 86zł z przesyłką :D

Jakoś tak zauważyłam, że ciuchy ciążowe mocno staniały od kiedy byłam z Pati w ciąży... w szafie jeszcze leżą jeansy i jedne sztruksowe ciążowe... ale jeszcze brzuch za mały. Wchodzę w moje dotychczasowe jeansy i podtrzymuje je u góry paskiem, bo rozpięte już totalnie, do tego tuniczka dłuższa albo bluzka krótsza + pas ciążowy (kupiłam sobie czerwony i fiolet, ale tylko dlatego że mogą robić za mini spódniczkę do getrów potem :D o takie o:

Na cieplejsze dni jak znalazł, nawet do biegania po domku :) Za jeden pas 19zł z przesyłką.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #23739 dnia: 18 Stycznia 2012, 13:05 »
Ogrodniczki ciążowe to jeden z niewielu ciuszków, których z całego serca nie trawię  ;D podobnie jak kiecki tego typu - czułabym się w tym, jak duże dziecko  ;)

Jeansy miałam podobne - też rurki, poza tym polecam legginsy, które przydały mi się do ćwiczeń i chodzenia po domu ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23740 dnia: 18 Stycznia 2012, 13:09 »
W legginsach też chodzę, swoich, nie ciążowych :)
Też miałam pas ciążowy, tylko krótszy. Spisał się rewelacyjnie, był mega wygodny i po prostu nie wyobrażam sobie ciąży bez niego hehe :)

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23741 dnia: 18 Stycznia 2012, 13:24 »
stokrota86 ja to nawet jak będę miała pessar to i tak będę leżeć plackiem, na szczęście szew trzyma i to najważniejsze
no tak, ja byłam już "bardziej zaawansowana" jak mi go zakładali. ale chciałam Cię pocieszyć, że w razie czego psychicznie jest to łatwiej znieść :) zresztą jak szew się trzyma to najważniejsze, trzymam kciuki :)

co do ogrodniczek to mi teściowa chciała przynieść od siebie ze sklepu, ale nie te "nowoczesne" tylko dokładnie takie jak nosiło się 10-15 lat temu... okropne, z grubego jeansu. jeszcze gdzieś jej takie zostały niesprzedane. w życiu bym tego nie założyła. jeszcze słomiany kapelusz, gumiaki i mogłabym zostać żoną farmera  :Co_jest: leginsy też polecam, ja mam zwykłe z lidla i bardzo sobię chwalę :) nie mam za to żadnych jeansów ciążowych, a bardzo się za jeansami stęskniłam, szkoda, że swoich już nie wcisnę :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #23742 dnia: 18 Stycznia 2012, 13:36 »
ja mam takie ogrodniczki z przed 12 lat  ;D  i kiedyś je wyciągłam i założyłam tak dla jaj -była kupa śmiechu ,jeszcze córce wmówiłam że w nich przyjadę po nią do szkoły-o mało się nie poryczała że zrobię jej obciach i woli wrócić autobusem  :)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #23743 dnia: 18 Stycznia 2012, 13:47 »
Hehe dobre :) ja te lubię tym bardziej, że jak mi się znudzą to mogę z nich zrobić zwykłe biodrówki z małym pasem pod brzcho :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #23744 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:27 »
Dzięki dziewczyny. Powiem Wam, że jakoś ciężko trochę mi się przyzwyczaić do myśli że będzie synek. Byłam totalnie nastawiona na córkę. Chyba trochę to potrwa zanim się przestawię.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #23745 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:00 »

ja mam takie wstawki w spodniach jak na pierwszym rysunku, takie biodrówki bo zawsze chodziłam w biodrówkach i chyba nie wytrzymała bym w czymś na brzuchu, spodnie mają zwykły krój i nie wyglądają na ciążowe. Ta wstawka to ten szary kolor na rysunku w miejscu kieszeni (tzn kieszenie też są) a z przodu zwykły zamek i guzik. Wstawki po obu stronach symetrycznie, oczywiście elastyczne ze specjalną gumką i guzikiem, który sobie popuszczam w miarę jak brzuch rośnie. Jak mi nie starczą do końca to kupię te następne na rysunku z tym wąskim materiałem ale też biodrówki. 
kiedyś je wyciągłam i założyłam tak dla jaj -była kupa śmiechu ,jeszcze córce wmówiłam że w nich przyjadę po nią do szkoły-o mało się nie poryczała że zrobię jej obciach i woli wrócić autobusem  :)

amika ja Ty możesz tak własne dziecko straszyć  ;D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #23746 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:26 »
Patrycja, i ja gratuluję poznania płci, a że chłopak... no cóz, myślę, że pokochasz jak swoje 8) ;) jakies typy imion, jak zareagowała natalka na braciszka?

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #23747 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:29 »
amika ja Ty możesz tak własne dziecko straszyć  ;D

a tam straszyc ;)  ja to się boję prędzej że to ona za niedługo będzie mnie stresowac  że będę babcią :)
tfu,tfu    :o

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23748 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:42 »
Kobietka no nie mam wyjścia ;) pokocham jak swoje - dokładnie :) Narazie imię jeszcze nie wybrane. Miał być Adrian, ale mąż coś kręci nosem więc może uda mi się przeforsować mój typ który miał być dla dziewczynki ale ma swoją odmianę męską - Dominik :)
A Natusia z tego że ma być braciszek to pewnie niewiele kuma, ale z dzidzi się cieszy, często się przytula do brzucha, daje buziaki i głaszcze a najchętniej to puszcza pierdziochy ustami w mój brzuch :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23749 dnia: 18 Stycznia 2012, 21:52 »
Dziewczyny ze Szczecina czy któraś może będzie w najbliższym czasie wybierać się do Ikei? Potrzebuję jednej rzeczy, im szybciej tym lepiej. Coś, gdzieś, kiedyś przeczytałam ale oczywiście nie wiem gdzie i kto to pisał że niedługo się wybiera :) Jakbyście wiedziały albo jechały to dajcie proszę mi znać :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23750 dnia: 19 Stycznia 2012, 08:49 »
Adrian to piękne imie :) Gdyby nie fakt, że mój mąż ma tak na imię, to bym na 100% tak syna nazwała :) Zawsze mi się podobało... :)
My dziś o 13:30 mamy wizytę :) Ciekawe, jak duży jest synek, ile waży... No i czy dalej jest synkiem :P
Tak myślałam nad upominkami dla babci i dziadka... I wymyśliłam :) Poproszę dziś gina mojego żeby mi zgrał na nośnik filmik z usg tego zwykłego 2D :) Najlepiej tak żeby było słychać serduszko :) Myslę że to będzie dla nich najlepszy "upominek" mój na własne oczy zobaczyć filmik z usg :)
Jak myślicie, chyba lekarz nie powinien robić z tym żadnych problemów?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23751 dnia: 19 Stycznia 2012, 09:09 »
Jeśli ma nagrywarkę to może zrobić, a jak nie to poproś o zdjęcie buzi z profilu - też super pamiątka. To do ramki i gotowe :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23752 dnia: 19 Stycznia 2012, 09:27 »
Ma tam chyba nagrywarkę bo jest opcja usg 4d z nagraniem na nośnik... Ale pomysł ze zdjęciem buźki też dobry :D

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #23753 dnia: 19 Stycznia 2012, 09:55 »
Patrycja ja bede w Ikei w Berlinie najprawdopodobniej 28 stycznia. Jak Ci nie przeszkadzają ceny w euro, to Ci kupię.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23754 dnia: 19 Stycznia 2012, 11:05 »
Suprynka dzięki ale nie :) to już wolę zamówić na all i taniej wyjdzie albo na to samo, nie pamiętam jak sprawdzałam. Myślałam może że ktoś jedzie do którejś z naszych.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23755 dnia: 19 Stycznia 2012, 11:59 »
a my po usg połówkowym ... i już wiadomo że na 100% to dziewczynka :) po konsultacji z dr Bilarem za tydzień będę miała zakładany dodatkowo pessar i mam recepte na fenoterol i od dziś 4x1

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23756 dnia: 19 Stycznia 2012, 12:00 »
Gosia super! Gratulacje!

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #23757 dnia: 19 Stycznia 2012, 12:09 »
Gosia gratulacje :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23758 dnia: 19 Stycznia 2012, 12:12 »
gratuluję :) no, nareszcie jakaś dziewczynka, o którą nasi synowie będą się spierać :P :P :P

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23759 dnia: 19 Stycznia 2012, 12:14 »
no, nareszcie jakaś dziewczynka, o którą nasi synowie będą się spierać :P :P :P

no a jak

że dziewczynka to wiedzieliśmy od jakiegoś czasu ale nie było potwierdzone na 100%