Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3545800 razy)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #23670 dnia: 15 Stycznia 2012, 14:14 »
Anetka a przyda Ci się taka niania jak Mały będzie spał z Wami w pokoju ??

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23671 dnia: 15 Stycznia 2012, 14:48 »
Niania się przydaje chociażby na wyjazdach jak dzieć śpi w innym pokoju, my używamy do tej pory

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #23672 dnia: 15 Stycznia 2012, 14:48 »
Justynko no będzie spał ale tylko w nocy  a w dzień będzie sobie sam spał w pokoiku a my 3 pomieszczenia dalej będziemy siedzieć albo ja w kuchni .Kurcze sama już nie wiem  :-\

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23673 dnia: 15 Stycznia 2012, 14:55 »
Anetko a ile On będzie spał w dzień w tym pokoju ?? sama widziałaś na ile odłożyłam Karola  :D
sama zobaczysz że później będzie raczej tam gdzie Ty  ;)
z drugiej strony jak się nie przyda zawsze można sprzedać  :P

a i ktoś wyżej wspominał o sterylizatorze w podgrzewaczu - to On jest na takiej samej zasadzie jak woda w garnku a o wiele mniej miejsca więc ja już wolę w tym garnku wodę zagotować, bo mam taką funkcje w podgrzewaczu i w ogóle z niej nie korzystam, zresztą z podgrzewacza też skorzystałam jak narazie jeden raz  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #23674 dnia: 15 Stycznia 2012, 15:08 »
Ja mam video nianie i baaaardzo chwale, swietny wynalazek, w uzyciu codziennie.

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #23675 dnia: 15 Stycznia 2012, 20:25 »
Niani nie miałam, ale bardzo zazdrościłam znajomym video niani (jakieś nieznanej firmy) na wyjeździe - oni spokojnie siedzieli przed domkiem, a my co chwilę w stresie nasłuchiwaliśmy czy córka się nie obudziła. W domu dla mnie nieprzydatne, ale z kolei jak już się ma, to pewnie wydaje się niezbędnym (bądź bardzo potrzebnym) gadżetem (choćby sprawdzić czy dziecko się nie odkryło w nocy).
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #23676 dnia: 15 Stycznia 2012, 20:55 »
Co do drętwienia - zwiększyłam dawkę magnezu (łącznie w 2 tabletkach magnezu i witaminkach mam 220 mg od 2 dni). Dodatkowo wczoraj na obiad wciągnęłam duszoną wątróbkę i już od 2 nocek jest lepiej... zobaczymy. Drętwiały mi w każdej pozycji nie tylko na plecach i nie tylko uciśnięte. Małża siostra miała prikaz od lekarza 375mg dziennie póki jej coś w oku nie przeszło... jak problem nie przejdzie mam zamiar na wizycie 7 lutego skonsultować dawkę z ginką.

Niania - wynalazcy dałabym Nobla. Niezbędna na każdym wyjeździe, a chociażby na wieczornym wypadzie do sąsiadów. Koniecznie musi mieć lampkę sygnalizującą, bo w tłumie czasem nadawania nie słychać, ale widać zawsze. Wizja czy ja wiem? nie koniecznie.... my kupiliśmy używanego Philipsa na allegro - zasięg ma świetny! testowany nad jeziorkiem nawet do 1,5km.

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #23677 dnia: 15 Stycznia 2012, 21:06 »
Pamela Ty masz dwa poziomy to nawet powiedziała bym, że musisz mieć elektroniczną nianię. Wydaje mi się, że i tak decyzja zależy często od układu mieszkania i jego metrażu. Na wyjazdy to faktycznie świetna sprawa bez dwóch zdań.
Moim zdaniem lepiej kupić a jak się okaże, że jednak zbędny gadżet to sprzedać zawsze można.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #23678 dnia: 15 Stycznia 2012, 22:06 »
My tez mielismy i nadal mamy (bo teraz sie przyda) video nianie, ale mamy dwupoziomowy dom wiec glownie dlatego, mysle ze przy jednopoziomowym mieszkaniu niania nie jest potrzebna, no chyba ze faktycznie ktos duzo wyjezdza to wtedy super :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #23679 dnia: 15 Stycznia 2012, 22:42 »
my mamy nianię z kamerką i co????? mieszkanie dwupoziomowe i kamerka nie działa;-))) wszędzie indziej tak-patrz sąsiedzi;-)a my mamy jakieś fale złe przez chałupę przechodzące i bania;-) a co wyjazdów hmmmmm chodzi o jakieś wycieczki tak??? i kiedy się niani używa w takich okolicznościach???jak dziecko śpi,a my siedzimy na balkonie???czy jak????  hihihi tak się zastanawiam i nie wiem;-)

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #23680 dnia: 16 Stycznia 2012, 09:25 »
Każdy zlot czyt. wyjazd (ze 3-4 do roku) Pati śpi w domku a my urzędujemy ze znajomymi np. na pomoście nad jeziorkiem... wyjazd na ślub jak masz pokój w zasięgu niani, no i chociażby urlop... wychodzisz np  na spacerek wokół domku, albo rozkładasz kocyk i sączysz winko na zewnątrz podziwiając gwieździste niebo.... do wyboru do koloru :)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #23681 dnia: 16 Stycznia 2012, 09:38 »
ja też miałam nianie z video i używałam jeszcze z 3 mies temu jak młoda spała jeszcze w dzień i póki się w magiczny sposób nie zepsuła :p teraz będziemy musieli nową kupić bo dla mnie jest niezbędna - np w lecie młoda spała w łóżeczku a ja z kawką w ogródku siedzialam lub pracowałam piętro niżej mając ją cały czas na oku :D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #23682 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:06 »
Podgrzewacza używałam do obiadków, przydawał się ale nie uważam tego zakupu za niezbędny.

Nianię mamy z video. Dom spory, ściany konkretne - działa bez zarzutu. Ma jeszcze funkcję noktowizji (działa po ciemku/w nocy). Jak nie ma ruchu to ekran się wygasza. Polecam.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23683 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:16 »
sterylizator może i działa na tej samej zasadzie co garnek z wodą ale już niszczy butelki o wiele bardziej ten garnek z wodą niż sterylizator

ja wlasnie jestem na etapie szukania niani
ciekawe te video
może sobie sprawie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23684 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:26 »
Ja przy następnym dziecku na pewno sprawie sobie nianię video super sprawa jak dla mnie, Maja którą masz?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #23685 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:28 »
My mamy jakąś zwykłą nianię (nie video) i jest super. Na wyjście do sąsiadów się sprawdza - w sumie blokowe 2 piętra i bez zarzutu, na wyjazdy obowiązkowo :)

A podgrzewacz też moim zdaniem jest potrzebny. U nas się sprawdził bo Natka strasznie dużo piła w nocy a że u nas zimnica bo na noc zakręcamy kaloryfery to woda byłaby lodowata a tak z podgrzewacza temp akurat :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23686 dnia: 16 Stycznia 2012, 10:51 »
ja mam do sprzedania podgrzewać canpolu - piszcie na priv jakbyście były zainteresowane  :)

Lovisa - gratuluję!!!!  :-* :-* :-*

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23687 dnia: 16 Stycznia 2012, 11:23 »
żonka, mi także drętwieją ręce niezależnie od pozycji. dodatkowo ze spaniem na boku mam problem ze względu na bół żeber z prawej strony i to nie ważne na którym boku się ułożę... a z kolei na plecach mała chyba się denerwuje bo zaczyna szaleć i częściej napina mi się brzuch. chyba nam obu to nie służy. więc kręcę się ogólnie całą noc w celu znalezienia kompromisu ;) jutro mam wizytę więc poproszę żeby coś mi dr zaradził. będzie też usg więc dowiemy się co słychać u bobaska :D

ja nianię zamierzam kupic babyono tą najprostszą za ok 100zł, widziałam na ceneo, że ma dobre opinie. też mieszkamy na piętrach, także sądzę, że przyda się na pewno, poza tym latem dużo czasu spędzamy w ogrodzie, a imprezy ze znajomymi często odbywają się w piwnicy żeby nie przeszkadzać teściom, dlatego nawet się nie zastanawiam. Elcik, fajnie, że wspomniałaś o tych światełkach, nie wpadłam na to, a mąż szaleje na gitarze elektrycznej więc na pewno bez światełek niania nie zda egzaminu :)

za to zastanawiam się nad zakupem używanego leżaczka-bujaczka z Fischer Price, tylko czy on mi się przyda od urodzenia czy jeszcze poczekać, jak sądzicie?  ???

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #23688 dnia: 16 Stycznia 2012, 14:30 »
Im więcej czytam tym bardziej się przekonuję że niania w naszym przypadku to rzecz zbędna. Rzadko wyjeżdżamy, mieszkanie małe w którym z naszego pokoju do pokoju dziecka jest kilka kroków... do niedawna jeszcze martwiłam się jak to bedzie że przeciez nie usłyszę dziecka ;) ale wydaje mi się że nie będzie z tym problemu przy takiej odległości :)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23689 dnia: 16 Stycznia 2012, 15:27 »
stokrotka86 co do bujaczka to nie uzywalam go od razu po urodzeniu, ale dosc szybko wkladalam poduszke do niego i na niej kladlam Wiktora, jak plakal, a musialam cos zrobic to w nim bralam go do kuchni :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #23690 dnia: 16 Stycznia 2012, 15:49 »
stokrota86 mój leżaczek też już czeka bo dostaliśmy w prezencie a przecież nie włożę w niego małej tak od zaraz. Wolę jednak żeby czekał niż miała bym później o tym myśleć. Jak byśmy nie dostali, to i tak chciałam go kupić jeszcze przed porodem, żeby potem zbędnymi rzeczami głowy sobie nie zawracać. 

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #23691 dnia: 16 Stycznia 2012, 16:26 »
Magda M. gratuluję i czekam na fotki :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #23692 dnia: 16 Stycznia 2012, 20:16 »
Dla mnie niania to tez zbędny wydatek. Mam bardzo wyczulony słuch ;). Nasze mieszkanie dosyc spore ale sypialka praktycznie na wprost pokoiku Zuni więc w razie czego słysze każdy jęk ...no a jak nie ja to mąż ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #23693 dnia: 16 Stycznia 2012, 20:24 »
w mieszkaniu faktycznie zbędna sprawa... ale pomimo, że mieszkamy na 50m2 to jednak kilka razy w roku wyjeżdżamy (choćby na kilka dni) plus do tego miewamy gości, głośniejsze imprezy...wtedy zamykam chłopców "szczelnie" w pokoiku podłączam nianię i się nie przejmuję, czy ich usłyszę wśród głośnych rozmów, czy nie... ja sobie bardzo chwalę! mamy firmy chicco- nie jest droga, ok 120zł i jeszcze nas nie zawiodła.
Na chrzest Kajtusia dostaliśmy też video nianię- u nas sprawdziła się do podglądania chłopców jak się sami bawią. teraz już nie ma z niej pożytku, bo młodzi jednak latają po całym mieszkaniu i trudno jest ich uchwycić ;)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #23694 dnia: 16 Stycznia 2012, 20:42 »
Oj tak podczas imprez faktycznie niania jest przydatna...ja latam co chwilka do pokoju zobaczyc czy Zu spi. Że ja o tym nie pomyślałam wcześniej  ::) ::) :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23695 dnia: 16 Stycznia 2012, 21:53 »
no jakaś imprezka ze znajomymi to niania obowiązkowo
no i wyjazdy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #23696 dnia: 17 Stycznia 2012, 11:14 »
Dziewczyny, zapraszam do obejrzenia i kupna ciuszków po moim Tomku (od rozmiaru 56 do 68).
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=27184.msg1620315#msg1620315

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23697 dnia: 17 Stycznia 2012, 12:53 »
My mielismy zwykla nianie, bez video i sobie chwaililam, a to dlatego, ze nasza Zu spała u siebie w pokoju jakos jak miala 3 tyg, wolałam mieć ją na podsłuchu ;)
Na imprezy i wyjazdy - konieczna.

Podgrzewacz dla mnie to zbedne graciasrtwo jak sie ma mikrofalowke.
Steryzlizator - tez do mikrofali - super sprawa.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #23698 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:03 »
a w mikrofali można podgrzewacz każdy posiłek? bo jeśli podaje się mleko modyfikowane to zalewa się je wodą z czajnika i zawsze na świeżo, z tego co wiem, więc tu problem odpada, ale np. własne mleko odciągnięte i przechowywane w zamrażarce?

przekonałyście mnie z tym bujaczkiem, będę polować na aukcję ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #23699 dnia: 17 Stycznia 2012, 14:12 »
jeżeli chodzi o mleko mod. to ja wolalam zagrzac wode w czajniku, mój grzeje ekspresowo, bo w podgrzewaczu to trwało wieki...słoiczki zawsze podgrzewałam w mikrofali