Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3523395 razy)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #9180 dnia: 22 Czerwca 2009, 22:03 »
Ja ochraniacze uzywałam i to dosłyc dlugo .
Mały jak jusz latał to brykał w łóżku i walił czesto w nocy głowa, . Wiec był jako zabezpieczenie .
Naprawde super sprawa :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #9181 dnia: 22 Czerwca 2009, 22:08 »
u nas też dzis pogoda nie za bardzo, ja bylam dzis u gina i w sumie narazie cisza oprócz twardnienia brzucha i bolów jak na miesiaczke w dole brzucha ale nie regularnych nic wiecej sie nie dzieje  ;) , nawet dwudniowe wesele obskoczylismy i nic  ;D

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #9182 dnia: 23 Czerwca 2009, 09:24 »
Ja termin mam na jutro he he he ale to się nic a nic nie zapowiada!!
Już wszyscy pytają czy to już??A jak nie to kiedy w końcu??

Ja u mnie obstawiłam poród na dzisiaj no bo myślałam,że może synuś tacie prezent zrobi na dzień ojca :) ale tu na razie nic a nic!!!

Zobaczymy co ginek powie.Jak się rzeczy mają ;D ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9183 dnia: 23 Czerwca 2009, 10:00 »
ja polecam pościel feretti (widziałam u koleżanki i bardzo zełuję ze takiej nie kupiłam). albo taką któa ma wysokie, grube i sztywne ochraniacze. widziałam na all. takie ochraniacze z  których zdejmowało się pokrowce i można było je prac w pralce (coś jak poszwy na kołderkę). Ogólnie twierdzę, że warto wydać trochę więcej na pościel i prześciieradła aby kupic lepszej jakości bo to się często pierze.  To moje spotrzezenie po fakcie. Tak samo jest z okryciami kąpielowymi i pokrowcami na przewijak.
Ja miałam dwa komplety poszew na podusie i kołderkę oraz trzy prześcieradła (w tym dwa z frotki) na gumce.

Przez pierwsze pół roku korzystalam tylko z prześcieradeł, potem w ruche weszła kołderka, a po ponad 1,5 roku uzywam poduszki ale tylko jak spi u nas na łóżku (bo inaczej Zu zabiera nam poduszki).

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9184 dnia: 23 Czerwca 2009, 10:16 »
Sylwia ja znowu licze na 29 żeby męzowi zrobić prezent imieninowy ale zobaczymy co maly na to  ;) (to wszytsko od niego zależy,kiedy mu się będzie chciało wyjśc).

U nas znowu dzis brzydka pogoda aż spać się chce

Ja zakupiłam 4 posciele z ochraniaczami z tym ze w uk tutaj takich nie widziałam (wczesniej kupilam męza siostrze i się u niej sprawdziły), zresztą ja i mężuś jestesmy z tych wiercipiętków więc myśle że i nasz synus sie pewnie do nas upodobni  ;) więc ochraniacze do łózeczka sie przydadzą.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #9185 dnia: 23 Czerwca 2009, 11:07 »
oj jeszcze tutaj się pochwalę :)

Mam już 19cm :)

Pytałam wczoraj o ta szyjke macicy... tutaj w Angli nie robią takich pomarów do karty jak w Polsce, ja poprosiłam o sprawdzenie i wszystko gra, żadnych rozwarc.
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2009, 11:09 wysłana przez Morgan »

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #9186 dnia: 23 Czerwca 2009, 11:36 »
Morgan, to w Anglii jeszcze w cm podają, w Polsce powyżej 20 tygodnia to już tylko wagowo.

Nasza Paulinka wazy teraz ok 1145g.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #9187 dnia: 23 Czerwca 2009, 12:16 »
Najlepsze jest to, że tutaj chyba wagowo wcale nie podają tylko właśnie w cm  :-\ zobaczymy później... ja mam za 9 dni powtórke z USG bo nie mogły wszystkiego zmierzyc bo sie dziecko źle ustawiło... i 2 razy podchodzily do skanu, wkoncu powiedziały żebym przyszła za pare dni... ;))

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #9188 dnia: 23 Czerwca 2009, 12:27 »
Jak byłam w szpitalu to lekarka robiła mi USG i wyszło,że synuś ma 3350 wagi he he Ciekawe czy będzie taki długi jak jego tata jak się urodził :)

nikola/23 U nas słońce daje jak szalone!!Duszno jak cholera!!
A co do spania to Ja śpię jak aniołek ale mój mąż to wierci się strasznie!!!Jak nasz synuś będzie taki jak tata to łoooo będę miała wesoło hehehe

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #9189 dnia: 23 Czerwca 2009, 14:45 »
Morgan to dobrze że z szyjką i dzidzią wszystko ok. Moja pociecha miała 395 g w równo 20 tygodniu- ile cm nie wiem, lekarz nie mówił a na wyniku też nie ma ::)

A co do pościeli Feretti- to ona jakaś droga jest? Bo jak oglądałam wzory w necie to najbardziej mi się podobają właśnie ich, bo nie jest jakaś przesłodzona ta pościel i w końcu coś, co nie jest tylko w kolorach różowym i niebieskim... Nie wiem ile standardowo się płaci za pościele, w sumie to jeszcze się nie orientowałam :) Ale jeśli nasz synek też taki ruchliwy będzie jak ja albo tatuś (a póki co wszystko na to wskazuje, bo wierci się w brzuchu niemiłosiernie) to ochraniacz na główkę będzie bezcenny ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9190 dnia: 23 Czerwca 2009, 14:49 »
dziewczyny a jak to jest jak minie termin porodu i nic ogolnie chodzi mi o to kiedy sie zglosic do szpitala wtedy trzeba?

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #9191 dnia: 23 Czerwca 2009, 16:08 »
Ja dzisiaj byłam u ginka.Wyszłam i się popłakałam!!Normalnie brak mi słów!!Nie dosyć,że człowiek chcę dobrze,interesuje się swoją dupą,że tak powiem to tak traktują!!!!

Niczego się nie dowiedziałam!!Nie wiem nic jakie rozwarcie!!Czy szyjka zgładzona i w ogóle.
Moja wizyta polegała na tym,że zostałam objechana od góry do dołu!!
Wyjaśniłam sytuacje jaka zaistniała i dlaczego przyszłam tu do lekarza a nie tam gdzie chodziłam cały czas a lekarz mnie wyśmiał :( Po prostu mnie wyśmiał,że jak Ja mogłam się pokazać dzień przed terminem i co Ja sobie wyobrażam.To mu wyjaśniłam,że miałam przyjść 15 ale tak się stało,że wylądowałam w szpitalu i w ogóle i ble ble
Nie chciał nawet obejrzeć wyników ani karty ciąży nic kompletnie nicccc

Pytałam co mam zrobić bo szpital mi wystawił L4 do dzisiaj a na jutro termin i to się nie zapowiada w ogóle żeby coś się ruszyło bo nie odczuwam niczego.To mi powiedział,że Ja jakieś aluzje mu prawie i co to ma znaczyć!!!To nic
Generalnie wyjaśnił mi,że L4 wystawia się przeważnie do dnia porodu a dalej to mam możliwość albo urodzić albo iść na macierzyński.No to mu powiedziałam,że chciałabym iść na macierzyński.To mi powiedział,że mam zadzwonić do zakładu pracy i im o tym powiedzieć i to wszystko.Zdziwiłam się bo myślałam,że mi jakiś świstek wystawi czy jak a tu dupa.Jestem zdezorientowana.Tylko się zdenerwowałam i straciłam czas :(

Musiałam wam to napisać bo aż się we mnie zagotowało.

A co do pytania nikola/23 to się dowiedziałam dzisiaj,ze jak termin minie to co 2 dni mam jeździć na KTG do szpitala a tydzień po terminie jechać do szpitala i "położyć" się na patologii ciąży

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #9192 dnia: 23 Czerwca 2009, 16:15 »
Kochana niestety lekarze są różni...

Co do macierzyńskiego to miał rację dzwonisz do zakładu pracy, że chcesz iść na macierzyński mimo ,że jeszcze nie urodziłaś- można tak wziąć go już wcześniej. zaświadczenie do macierzyńskiego było by Ci potrzebne gdybyś już urodziła i wtedy o to występowała.jak już urodzisz i będą Cię wypisywać to dostaniesz.

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #9193 dnia: 23 Czerwca 2009, 16:23 »
Dzwoniłam już do zakładu i niby mają się wszystkiego dowiedzieć bo z nimi to różnie bywa.Oni tam sami nie wiedzą co i jak.Dzięki za małe uspokojenie i zobaczymy jak to będzie dalej :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9194 dnia: 23 Czerwca 2009, 16:54 »
No to nie źle cię lekarz potraktował, ja to chyba bym go tam zbluzgala bo niby od czego on jest ???

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #9195 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:28 »
Czy ktoś ma jakieś info od Oponki?

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #9196 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:39 »
No nie powiem "bardzo miło" ale co tam,emocje już opadły i żyjemy dalej.
Czekam teraz na to ważne wydarzenie i już się niecierpliwie strasznie!!
Już mnie tak strasznie energia roznosi!!!! :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9197 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:51 »
wiem sylvia co czujesz ja tez juz sie nie mogę doczekać już nawet tłumacze małemu że już może wychodzić ale coś mnie nie chce posłuchac  :-\     
z tym że ja mam termin za tydzien dopiero a ty juz jutro wiec napewno cie juz roznosi i wcale sie nie dziwie

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9198 dnia: 23 Czerwca 2009, 18:59 »
Sylvia jaedz po prostu do szpitala jutro, powiedz, że masz termin i żeby cię zobaczyli i tyle...na pewno cie nie odprawia z kwitkiem.

A tego lekarza opisz na jakimś bydgoskim forum...nikt juz do niego nie pojdzie ::)

A L4 możesz mieć do dnia porodu, tylko jakis lekarz ci je musi wypisać, szkoda już brać macierzyński bo jak przenosisz 2 tyg. to o tyle krocej bedziesz z dzieckiem...nie warto.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #9199 dnia: 23 Czerwca 2009, 20:27 »
Zobaczymy jak to wyjdzie jutro jeśli nic się nie będzie działo to się pofatyguje do szpitala i wtedy zobaczymy :)

Dzięki za podsunięcie pomysły z opisaniem tego lekarza na forum.Jakoś nie przeszło mi to przez myśl ale to wykorzystam :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #9200 dnia: 23 Czerwca 2009, 21:29 »
wszystko zalezy od lekarzy...ja trafiłam na dwa dni przed terminem porodu do szpitala...sama poszłam, bo mnie cos zaniepokoiło...i lekarz z punktu mnie poinformował, że jak nie urodze w terminie, to mi poród wywołają...ale nie musieli...

Offline peacelove
  • bywalec
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #9201 dnia: 24 Czerwca 2009, 01:40 »
Sylvia - bardzo mi przykro, że Cię tak źle potraktowano - co to za różnica czy pacjentka  przychodzi jeden dzień czy 100 dni przed porodem??
Co do macierzyńskiego to anusiaaa ma 100% rację - szkoda każdego dnia !! Trzymam kciuki za szybkie pojawienie się potomka :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9202 dnia: 24 Czerwca 2009, 08:04 »
Sylvia gnaj do nawert rodzinnego po L4. byle skąd byle byś była na zwolnieniu. A jak urodzisz to będziesz dopiero na macierzyńskim. szkoda tych "straconych" dni, kiedy maleństwa nie ma jeszcze po tej stronie brzuszka.

A co do pościeli Feretti- to ona jakaś droga jest?

jest droga....ja za swoj dwu częściowa pościel (poszwa na kołderkę i na poduszke) płaciłam 40 zł, a z feretti taki sam komplet kosztuje 60-70 zł.  ale faktycznie wzornictwo i jakość bawełny mają rewelacyjną.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #9203 dnia: 24 Czerwca 2009, 10:46 »
Feretti jest droga ale jest REWELACYJNA. Ja mam posciel, poszewki i ochraniacz (twardy,sztywny i ze zdejmowanymi poszewkami). Dla drugiego dziecka tez kupie posciel tej firmy.

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #9204 dnia: 24 Czerwca 2009, 11:30 »
Kobietę w ciąży tak potraktować??? Ten pseudo lekarz chyba pomylił się z powołaniem!! >:(
Jedź do szpitala zabierz wszystkie wyniki !! Muszą Cię przyjąć i zbadać!! Tymbardziej, że jestes po terminie!!
A co do L4 to chyba ten lekarz chciał jakąś kasę za wystawienie!! Przecież mógł go dalej wypisać, bo w dniu porodu przechodzisz na macierzyński!! Fakt można wcześniej ale szkoda i czasu dla maluszka i kasy!!!
Co za gbur....w głowie się nie mieści!!!!!!!

A ja mam pościel z AMY i jest super:) Fakt droga...kupiłam cały zestaw!! ale pierze się ładnie, prasuje i jak nowa!!
A ochraniacz muszę mieć, bo moja mała wędruje po całym łóżeczku i najbardziej lubi spać zaraz przy szczebelkach i uderza się główką więc u nas jest niezbędny!! Moja jest ciepłolubna po mamusi i śpi pod kołderką i na podusi - mega płaskiej!! Na początku spała w rożku również z kompletu z wkładem kokosowym ale jest za duża już ;)
Śpiworka nie miałam...taki polarowy tylko ale mała rzadko w nim spała!! Lepszy rożek czy kocyk!!
Ja mam jeden komplet pościeli i spokojnie wystarczy na początek!! Ale lepiej kupić z 2-3 prześcieradełka..ja mam frotte na gumce i super są!!

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #9205 dnia: 24 Czerwca 2009, 12:33 »
Ja mam pościel z Feretti i jestem bardzo zadowolona :)

A ochraniacz mam z dwóch powodów, raz, że jak zdjęłam do prania, to mi młoda wyrżnęła głową w szczebelki, dwa, że jak jest ochraniacz, młoda od razu w łóżeczku zasypia, jak zdjęłam, to za dużo widziała przez szczebelki :D i zamiast spać interesowała się każdym ruchem, każdym naszym przejściem i spać poszła 2 godziny później niż normalnie ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #9206 dnia: 24 Czerwca 2009, 13:08 »
dzięki za info odnośnie pościeli :) Te 70 zł za 2 częściowy zestaw da się przeżyć- myślałam że droższa ;) A tak to już nie muszę dalej szukać i wiem co nabędziemy dla małego :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #9207 dnia: 24 Czerwca 2009, 16:38 »
A ja Wam powiem, że lekarka mojej siostry powiedziała, że nie wypisze jej zwolnienia już po terminie porodu, że z dniem terminu porodu przejdzie na macierzyński.
Na szczęście dla siostry, siostra urodziła dzień przed terminem.
Mówiłam wtedy siostrze, aby kłóciła się z lekarką - ale ona nie chciała robić sobie wrogów.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #9208 dnia: 24 Czerwca 2009, 16:43 »
Czy ktoś ma jakieś info od Oponki?

Oponka jest w szpitalu ma cholestazę i zakrzepicę żył. Nadal w dwupaku.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9209 dnia: 24 Czerwca 2009, 16:52 »
o biedulka mam nadzieje ze wszystko bedzie ok trzymam kciuki, już nie dużo jej zostało do terminu, trzymaj sie agus