Autor Wątek: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!  (Przeczytany 66218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Odp: ZUZIA - blond ślicznotka Gosiaczka80!
« Odpowiedź #1020 dnia: 1 Czerwca 2008, 13:44 »
Wszystkiego dobrego dla Zuzi  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1021 dnia: 3 Czerwca 2008, 07:44 »
a dziękuję za życzenia Elu.

czy wasze dzieci przy wyrzynaniu czwórek lub trójek nie chciały spać w nocy ?

pzedwczoraj Zuzia usneła o 21 (ale spała do 7.30 z "małą" godzinną przerwa na wrzaski między 4,a 5 ano) . wczoraj pobiła swój rekord i lulała tuz przed 23. tyle ze dzis obudziła sie o 6 i nie widze aby była senna. na dodatek z jedzeniem tez nie halo. 
już sie boje tego co bedzie dzis :-X

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1022 dnia: 3 Czerwca 2008, 08:00 »
Gosiu oby było dobrze! Wierze w to!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1023 dnia: 5 Czerwca 2008, 14:10 »
własnie przeczytałam u ciebie ze dzieci czasem nie jedza śniadania lub kolacji. Tak jak Zuzia. czasem jest obrażona na poranną kaszkę a czasem ją wcina. Ja zganiam wszystko na zębole.
wczoraj mielismy dosc niezwykły dzień. owiedziła mnie koleżanka z synkiem, której nie widziałam 3 lata ! dzień pełen wrazeń !
Ale za to wieczorem zuzieńkę chyba bolał brzuszek i kupy drugiej nie było. tyle, że zanim doszliśmy ze to brzszk, to dostała Ibum. I od 20 do 24 czy 1 spała jak suseł. a potem się zaczeło wycie, drzemki i pobudki i wycie. dopiero cysio ja uśpił i do rana spałą miedzy nami. ok. 6 małe co nieco moego mleczka i dalej spałyśmy do 8.30 ! a teraz juz drugą godzinę lula.  Cos dziwnego działo sie dzisiejszej nocy, bo staszeni psy ujadały.

i jakoś tak dziś humoru nie mam. i nie mogę przestać mysleć o Agacie Mróz i jej małej osieroconej córeczce...

ach zapomniałam bym donieść, ż przeżyłyśmy chrzciny. Zuzia świenie się spisała, wszystkich zachwyciła. Tylko my się za nią naganialiśmy, bo przeciez wysiedzieć na kolanach rodzców to ciężko. Oczywiście nic nie spała i rodziców bardziej zamęczyła niż siebie.
a oto  1-czerwcowa Zuzienia

i z uubioną piłeczką

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1024 dnia: 5 Czerwca 2008, 20:08 »
Jaka ona śliczna! Taka pannica już :) I ten uśmiech - czarująca :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1025 dnia: 6 Czerwca 2008, 21:34 »
pannica ostatnio daje czadu nockami. wczoraj i przedwczoraj wieczorkiem bolał ją brzuszek. czort wie od czego. w nocy bez cysia się nie obchodzi. w zasadzie powinnam juz iść spać co by rochę się wyspać i pospac. ale już niedługo może będzie lepiej, bo dziś odkryłam trzy piękne czwóreczki , dwie się ledwo przebiły, a trzecia jest całkiem całkiem jest przebita.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1026 dnia: 9 Czerwca 2008, 17:54 »
Jaka Gwiazdka Słodziuchna !  :)

Kochana BRAWO ZA ZABKI !! !! !! :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1027 dnia: 11 Czerwca 2008, 22:12 »
zrobiłam sobie dziś pasemka. takie jak zawsze. I co ? niepodoba mi się ! albo nie mogę sie do nich przyzwyczaić albo się starzeję.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1028 dnia: 12 Czerwca 2008, 08:02 »
e tam :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1029 dnia: 13 Czerwca 2008, 21:44 »
tia....

wczoraj zuziatko zjadło dwie starte truskawki. resze z tego świerć kila które kupiłam zjadłam ja. I dziś ma na przedramionach malinowoczerwone plamki. Wiec truskawki chyba jej nie służą....

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1030 dnia: 13 Czerwca 2008, 22:20 »
chyba nie.....
truskawki żegnamy do następnego sezonu....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1031 dnia: 20 Czerwca 2008, 13:40 »
Gosiaczek80 Przepraszam, że tak późno dołaczam do Twojego wąteczku ale jakoś mi on umknął w tej ilości wątków jaka jest na forum. Mam nadzieję, że mogę dołączyć do fanów małej cudnej Zuzi :)
Pozdrawiam serdecznie

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1032 dnia: 20 Czerwca 2008, 21:41 »
masz racje Lili...pożegnałam się z truskawkami i pozziomkami. A pani doktor powiedziała mi abbym jeszcze na maliny uważała. Ze to trochę co innego niż ta malina w kaszce, deserku czy soku.  wiec ja ogolnie sie podłamałam jak usłyszałam ze maliny tez są podejrzane ...ale cóż zrobić  ::) cza próbować i badac.

topyciu bardzo miło mi że nas odnalazłeś i odwiedziłeś :D jesteś pierwszym mężczyzną w tym watku.

a ja nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać. chyba raczej płakaś śmiechem z mojego męża. nie dość ze jutro wyjeżdża na weekend to jeszcze dziś z kolegami imprezował. I śpi teraz na dywanie w naszej Bawialni.  i dostanie cos do okrycia dopiero jak mi sie zechce isc spac.  chyba jestem za dobra

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1033 dnia: 20 Czerwca 2008, 22:13 »
Ja Ci powiem że ja uwielbiam spać na podłodze i zupełnie mi nie przeszkadza, że jest twardo a jak jestem okryty czymś ciepłym to już zupełnie luksus :) hi hi
No ale u nas to martulka chyba się nie doczeka z mojej strony takiego stanu po imprezowaniu :) ;) więc zasnąć to mogę tylko przypadkiem lub gdy jestem zmęczony - swoją drogą ciekawe czy ona by mnie przykryła :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1034 dnia: 20 Czerwca 2008, 22:28 »
przykryła, przykryła. oto to ja jestem pewna. kobiety zbyt miętkie są. a w ciąży o już zupełnie  ;D
mój łosiek już prykryty. nawet mu przescieradło na dywan rozłozyłam.
normalnie szlag mnie teraz zaczyna trafiać.

topyciu u nas w hmmm bawialni nie ma kanapki, wersalki czy sofy. jest tlko dywan, lampa, kwiatek w dużej doniczce i stolik z tv +dwie kolumny. A i zapomniałambym napisać o stercie zabawek Zuzi. W końcu o bawialnia  ;)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1035 dnia: 20 Czerwca 2008, 22:47 »
No jakby tak wybrać niektóre zabawki to może być całkiem miękko :)
A Martusia właśnie mi powiedziała, że by mnie przykryła a nawet zaciągnęła do łóżka cobym nie spał na podłodze :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 20 Czerwca 2008, 22:54 »
 w takim stanie to Martulka napewno nie zaciąnełaby cię do łóżka. togo jestem prawie pewnoa (co prawda prawie robi wielka różnicę..) ja jestem bardzo tolerancyjna...sporo zniose....ale...no nic zobaczymy co bedzie jutro. jak narazie moje kochane "zwłoki" śpią na dywaniuku.
a do łóżka nie zaciągne bo mi bedzie śmierdząco huchał. jeszcze mnie jak mnie. ale młodej.

co do zabawek to wierz mi już jakiś czas niektóre misie Zuziowe służą nam na poduszki przy ogladaniu tv.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1037 dnia: 21 Czerwca 2008, 23:24 »
nio to kawał nikomu niepotrzebnego prasowania odwaliłam. kolacje wcześniejszą przetrawiłam, naskórek odświerzyłam i mogę iść spać :D:D:D do ok 5.30- 6 rano. czyli znowu się nie wyśpie. ale przynajmniej nic , wpostaci sterty prasowania, mnie psychicznie nie gnębi.

drugą samotną kąpiel Zuziową przetrwałam. nie było najgorzej. nawet nie bardzo mi uciekała przy ubieraniu.

aha i zapomniałambym dodać testuję kaszkę mleczno-ryżowa z kakao. ciekawe jak ją jutro zje na śniadanie; czy jej posmakuje. Jak ja jem coś z czekolady to nie ma żadnych plamek i wysypki wiec trochę liczę ze kakao (kolejny silny alergen) będzie jej służyło.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1038 dnia: 22 Czerwca 2008, 23:28 »
Ślicznie Zuzinka wygląda na zdjęciach :-* :-* :-*

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 23 Czerwca 2008, 10:27 »
fajnie Werciu ze nas odwiedzłaś. dziękuje w imieniu Zuzi za komplement

dzis mi wszystko działa na nerwy, najgordsze ze Zuzia też mi działa na nerwy. 

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 23 Czerwca 2008, 10:43 »
 8) Gosia Tobie ? toż Ty jestes dusza człowiek z morzem cierpliwosci....  ;)
a tam.... olej wszystko ... zajmij ja czyms a Ty nie rób nic albo cos dla siebie  8)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 23 Czerwca 2008, 15:07 »
na szczęście sie wypogodziło i wyjca środkowoeuropejskiego wyprowadziłam na spacer. niestety niestarczyło nam czasu na bieganie. Ale humor poprawiła mi tym, że jednak zjadła zupę pomidorowa i nawet jej do dałam małą trochę inną dokładke. teraz śpi. a ja siedze, relaksuje sie  na forum, pije cappucicino i wcinam popconr sklepowy oczywiscie. wiec zaraz, o ile się nie opamietam, bedzie mnie bolał żołądek. :D

marta ja człowiek z morzem cierpliwośći ....hihihi to pojechałaś kobito !

a wiecie jakie mam zdolne dziecie ?!
na szczotaczkach NUK'a są takie ograniczniki co by dziecko za głęboko nie wsadziło sobie szczotki do buzi. I na spacerze gryzła sobie tą szcztkę (a ślini się przytym strasznie) i wyobraźcie sobie, że sama potrafi sobie zdjąć ten ogranicznik  ! Gdyby nie pewna pani, to by się nim udławiła, bo oczywiscie całego wpakowała do buzi.  

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1042 dnia: 23 Czerwca 2008, 18:04 »
No to faktycznie zdolna mała - trzba ją pilnować :) bo ciekawe co następnego wymyśli :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1043 dnia: 30 Czerwca 2008, 07:18 »
przefajna Zuzinka :D

Pozdrawiam Was dziewczynki  :-*

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1044 dnia: 2 Lipca 2008, 12:42 »
Jaka śliczna jest Twoja córa!!!!nadrabiam wątek Gosia jesli pozwolisz i se  ;) ;Dnotatki będe chyba robic ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1045 dnia: 4 Lipca 2008, 12:47 »
a jak masz czas to nadrabiaj, nadrabiaj. tylko te nontaki to liche beda bo ja jakos niesystematycznie prowadze ten watek.

my juz po weselichu i wyprawie na nie jestesmy. ciężko było przeży mamie podróż, bo ciasno niemiłosienie jechać w pięć osób w tym z fotelikiem tyle kilometrów.  dziecko jakoś podróż przeżyło, na postojach nie chciało ani jesc ani pić tylko latać... i konic pisania bo młoda sie po drzemce obudziła i pisanie czas zakończyć :/

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1046 dnia: 29 Sierpnia 2008, 21:13 »
Gosia a co u Zuzi? Może jakieś nowe foteczki ślicznotki ;D ;D ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 31 Sierpnia 2008, 21:02 »
już od paru tyg. zamierzam odświerzyć swój wątek ale jakoś tak zawsze zaczytam się w innych wątkach na forum i na swoj rakuje czasu....

Zuzia ma 17 miesiecy, rośnie, łobuzuje coraz wiecej.  Codziennie się czegoś nowgo uczy lub coś nowego podłapuje. Nie raz mnie zaskakuje.

tak jak zawsze szyko nudzi się przy jedzeniu i nie ma takiego posiłku, którego nie kończyłaby na stojąco w krzesełku do karmienia. A nie daj Boże jak za oknem przejedzie moror lub ciężarówka albo autobus. Momentalnie wstaje.
Zuzia umie pokazać:
-jaka duża urośnie,
-ile ma kłopotów na głowie,
- gdzie ma: oczko, nosek, uszko, włoski, brzuszek, pępuszek, pupę.  czasem ustka.  oczko jest hitem i miejsca niektórych narządów  jej się jeszcze mylą ale coraz mniej.
- podnosi ręce do góry na komędę " Zuzia ręce do góry".; to akurat sama podpatrzyła.
-zakłada mamine ciapki, i wklada nogi w rodzicielskie buty.
-jak ją poprosić to zaniesie i wyrzuci do kosza paproszek lub pampersa.
-czasem przy wieszaniu prania podaje mi spinacze i mokre ubranie. Choć najczęsciej to lubi wyrzucać spinacze. ostanio wyrzuciła dwie swoje (niestety różne) skarpetki, które utkwiły na drzewie.. :-\
-zajarzyła jak się robi babki z piasku. Wie ze do foremek wsypuje się piach, potem przekreca, klepie foremkę i mówi werszyk; puki co wierszyk jest w jej języku,
-umie wspinac się na drabinki do zjeżdżalni.  uwielbia zjeżdżalnie a także wahadłową huśtawke. A w piaskownicy czesto robi prysznic z piasku.
-pięnie wchodzi po schodach. Na trzecie piętro wchodzi trzymana za jedną rękę i nie skaży się ,ze ją nogi bolą. Przy okazji zwiedzi wszystkie wycieraczki i pukałaby do wszystkich mieszkań po koli. Ze schodzeniem jest gorzej ale od paru dni widzę postępy.
- słownictwo: pi (piesek, piłka, czasem pić), mia (kotek), baba (baba jaga z bajki o jasiu i małgosi, a także babcia (?) ), brum brum (samochód), kra (wrona), Am, mniam mniam (jeść), da (daj), tak, nie (czasem wychodzi "ne" ), tata i mama  (bardzo wyraźnie). ostatnio pare razy powiedziała "dzidzi" (dzidziuś) dzisiaj wyszło jej ania. Wypowiada też jakieś "ajć" i tylko nie wiem co to znaczy. czy ajciu ajciu (na wór) czy choć.
- nauczyła się robić "mój..." czyli głaskać zwierztko, dziecko, drzewko.
-umie wąchać kwatuszki. a czasem też je zrywa. W parku wącha nawet krzewy, małe drzewka.
-czasem rzuca piłką.
-wyjmuje z szafy moją torebkę i chodzi z nią trzymając ją na ramieniu.
-zwraca bardzo dużą uwagę na buty
-przykłada telefon do ucha (halo halo).
-fascynują ją mamy "dziurawe skarpetki" czylli kabaretki
-uwielbia wszelkie wspinaczki

Z jedzeniem czasem ją trudno wyczuć.  Ogolnie lubi jabłka, morele i śliwki oraz jagody.  Czasem zje banana ale najczęsciej to są trzy-cztery kęsy.
zje jagodziankę, pomamle suchą bułke ale kanapke to zje tylko z dżemem.  Lubi jajka, a jak lodówka jest otwarta to zawsze wyciągnie parówkę.
Z warzywami ogolnie nie ma problemu. Pomidorka to ściaga mi z kanapki. choć czasem tym pomidorkiem upackane są moje spodnie.  problem natowmiasyt jest z mlekiem modyfikowanym, którego nie tknie i z kaszkami mlecznymi.

Zuzia to radosne i uśmiechnięte dziecko. zazwyczaj.  ;D Choć jak mam coś do zrobienia to zamienia się w marude. Nie da się posiedzieć na komputerku, bo zaraz ona też chce i przy okazji wciska miljon
klawiszy. 

heheh zrobiłam takiem małe podsumowanie. choć ewnie i tak zapomniałam o wielu wielu sprawach.

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 31 Sierpnia 2008, 21:14 »
Brawo dla Zuzinki za postępy :-* :-* :-* imponujące ma osiągnięcia :przytul:
Gosia a po co Jej dajesz mleko modyfikowane ??? Nasza pani neonatolog stwierdziła że dziecko które skończyło rok i nie ma uczulenia na zwykłe mleko nie musi jeść modyfikowanego tylko właśnie zwykłe... Mieszko pije i jje z płatkami zwykłe mleczko....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1049 dnia: 31 Sierpnia 2008, 21:18 »
Gosiu świetne podsumowanie! Tosia ma prawie 16 miesięcy i widze po Twoim podsumowaniu że jest kilka kroków za Zuzią!