Autor Wątek: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007  (Przeczytany 50200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #150 dnia: 12 Marca 2007, 22:03 »
sorki dziewczyny ale net mi przesał działać więc opóźniło się wklejanie zdjęć.

więc jeszcze dla wyjaśnienia
 dół będzie mniej więcej taki. być moze zaproponuje dodatkowe ozdobienie koronką na samym dole na obrzeżu "spódnicy" - najlepiej w miejscu gdzie tkanina (na skutek upiecia tego kwiatu i marszczeń) bedzie uniesiona

góra - to bedzie coś w tym stylu co gorset ze zdjęcia poniżej. oczywiście też w bieli. od biustu po skosie będa te delikatne zakładki. koronka bedzie wykonczeniem podobnie jak na tym zdjeciu - przy biuscie i na dole gorsetu. moze pójdzie jeszcze coś po skosie razem z tymi zakładkami ale to juz potem jak bedzie cos widac ustalimy

hehe w planach jest też rozmiar mniejszy przynajmniej o jeden do tego co teraz i zdecydowanie lepsza fryzurka niz na fotkach :)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #151 dnia: 12 Marca 2007, 22:06 »
Ewelina_Michał, to ciekawie sie zapowiada, piękna sukienka  :brawo_2:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 12 Marca 2007, 22:11 »
a co do obrony - zapomniałam dodać - staram sie o tym za duzo nie myśleć bo zaczynam sie bardzo przejmowac. choć do tej pory ciagle starałam sie myśleć ze to tylko formalność, teraz zaczynam sie bac, jak najwazniejszego egzaminu w zyciu :)

jeszczze co do stroju slubnego - gorset z ramiaczkami zapinanymi na szyi. rekawiczki krótkie - do łokcia. welon chyba szyty "z koła" o długości mniej więcej do pupy :) zeby troszke "tyły" zastawić. suknia bez trenu chyba że krawcowa coś doradzi sprytnego.
fryzurka - ozdobny koczek z tyłu, w niego wpiety welon. mysle tez o małym - około 1,5 cm (wysokość) diademie żeby na główce nie było tak "łyso". delikatna biżuteria - srebrna - i na prawde deeeelikatna. buciki..... jak znajde to zaraz wkleje a jak nie to to jest cos w rodzaju ucika w szpic, materiałówy, od wewnątrz skórka, na zewnątrz tzw "kawior" delikatnie mieniace sie. do takiej delikatnej sukni powinny pasowac. obcas - max - 2,5 cm.

matko - jedna panna młoda a tyle "elementów" dekoracyjnych :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 12 Marca 2007, 22:13 »
Cytat: "SaTine"
to ciekawie sie zapowiada

az sie boje ze to wszystko musi sie udac w jednym terminie :)

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #154 dnia: 12 Marca 2007, 22:33 »
Ewelina_Michał, hmmm zapowiada sie niezle cudenko z twojej kiecki :brawo_2:
szkoda ze nie zrobilas fotek :blant:
masz racje czas teraz nabral tempa ja slubuje tydzien po tobie a juz mnie goni :popija:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #155 dnia: 13 Marca 2007, 08:45 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
matko - jedna panna młoda a tyle "elementów" dekoracyjnych

słuchaj - najważniejsza osoba w najważniejszym dniu, musi być cymes ;) o obronę się nie martw to na prawdę tylko formalność :los:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #156 dnia: 14 Marca 2007, 09:10 »
:skacza: no widzę że już prawie wsio dobrane  :skacza:
czyli jednak szycie :ok: a powiedz mi ile mniej wiecej to Cię bedzie kosztować?

obrona - hmmm oczywiście trzymam kciuki ale staraj się myśleć dalej że to formalność (bo w większości tak jest) nie ma co paniować  :los: poradzisz sobie  :los:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 14 Marca 2007, 09:32 »
Tajusia jeśli chodzi o szycie to kosztuje mnie to na prawdę mało. płace w sumie 600 złoty (od września pani szyje juz za 800, ale ja rezerwowałam sie wczesniej). w tym jest materiał, dodatki w postaci welonu, rekawiczek, ewentualnej torebeczki i bolerko. własnie dlatego ze taka niska cena, miałam wątpliwości czy się decydowac - jak tam jechałam, myślałam zwwycofam tą kase bo jakim cudem w salonie taka suknia kosztuje 1700 a w Myszkowie tez u producentów wycenili mi ją na 1300. Myślałam że to jakaś fuszerka choć krawcową ta poleciła mi koleżanka która była baaaardzo zadowolona z szycia u niej, jej z kolei tez ktos ja polecił i tak to wyszło.

jak zajechałam to zobaczyłam suknie - niczym, dosłownie niczym nie rózniace sie od tych z salonu. rozmawiałm z dziewczyna co niebawem bedzie odbierac suknie - była na przymirace. była bardzo zadowolona. w koncu postanowiłam zapytac czemu tak tanio. Babka mi wytlumaczyla ze w hurtowniach ceny materiałów dla kazdego produzcenta sa takie same wiec o materiały nie chodzi tylko o narzucane marze. gosc co tam buciki sprzedawał mówił ze jasne  moga sprzedac pare sukni za wyzsza cene, ale ze oni wola "jesc małymi łyzeczkami" i miec stały dochód. Pani jeszcze tez powiadała co sie działo po targach w katowicach na których była ze swoimi sukniami. mówi ze od poniedziałku zaczely sie telefony z krzykami, ze co ona robi na rynku, ze czemu tak tanio sprzedaje, ze odbiera im klientów...po czym juz pod koniec tygodnia były telefony zeby szyła dla ich salonów. wtedy padało pytanie za ile do salonu uszyje a ona ze tyle samo co dla klientki czyli 800 złoty - to sie darli ze to drogo, ze czemu tak itp. wiec ja juz sama nie wiem. sami sprzedaja po 1800, a kupic po 800 to dla nich za duzo. nie wiem jak to jest w tej branzy, ale to tez pewnie koszty dystrybucji, utrzymania lokalu, czyszczenia tych sukien. a ona szyje na zamowienie - po uszyciu dzewczyny odnieraja i koniec, nic nie czysci bo nie ma takiej potrzeby, lokal to teraz czesc pracowni i mały salonik gdzie wisza przykładowe suknie, lub te czekajace na odbioór których nie wolno dotykac i mierzyc. taka zasada. dlatego sie zdecydowałam, mimo że jadąc tam miałam mase wątpliwości.

zobaczymy co bedzie dalej. babka jest konkretna i rzeczywiscie ma coś w rekach ze umie z byle prostej sukni zrobic cos ladnego. obym miala takie zdanie po odebraniu sukni w czerwcu :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 14 Marca 2007, 09:41 »
a buciki wybrałam takie

to biały kawior, tak jak pisałam wczesniej. cena 120 złoty - troszke duzo wiec moze jeszzez rozejrzę się w innych miejscach. obcasik 2,5 cm.

troszke boje sie tego zakonczenia w szpic bo mam rozmiar około 39 - 40 stopy i noga wydaje mi sie wtdy dosc dłuuuga. co prawda spod sukni tego za wiele widac nie bedzie wiec na razie tylko mierzyłam a kupować będe w maju.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 14 Marca 2007, 10:38 »
Ewelina_Michał, no buciki bardzo ładne .. chociaż faktycznie przy takim rozmiarze bucika moga na trochę długaśne wyglądac przez ten szpic.. :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #160 dnia: 14 Marca 2007, 10:43 »
Ewelina_Michał, buciki ładniusie i wierz mi - niedrogie, ja za moje dałam ponad 200zł a bardzo podobne były..także bierz i nie pytaj. Koleżanka ma stopę 39 i też miała takie, nie wyglądała jak w kajakach, są bardzo zgrabne :taktak:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 14 Marca 2007, 11:40 »
super buciki :taktak:
ja mam 41 i tez mialam z czubeczkiem -spoko wygladało dobrze :)

600-800zł to nic tylko brać i nie patrzeć  :skacza:
kobieto ja swoją używaną sprzedałam za 800zł :)

a tu będzie nowiuśka, z dodatkami i do tego taka jak sobie zamarzysz  :brawo_2:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 14 Marca 2007, 11:45 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
troszke boje sie tego zakonczenia w szpic bo mam rozmiar około 39 - 40 stopy i noga wydaje mi sie wtdy dosc dłuuuga. co prawda spod sukni tego za wiele widac nie bedzie wiec na razie tylko mierzyłam a kupować będe w maju.

A ja mam rozmiar 37 i tez je przymierzałam .Wygladałam tak z enajpierw szedł czubek buta, potem długo długo nic potem dopiero reszta stopy. Dlatego warto przymierzyc i zobaczyc.
Na slubie tez mialam buciki z czubkiem i wygladały zupełnie inaczej. Nie wiem od czego to zalezy. Wszystkie kawiory na mojej nodze wygladały jak kajaki.

Niby pod suknia nic nie widac ale te buciki mozesz potem załozyc do czegos innego np. do sukienki lub eleganckich spodni a wtedy juz nic Ci ich nie zakryje.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 14 Marca 2007, 11:48 »
Niektóre buciki z takimi szpicami wyglądają jak kajaki.. ale niektóre bardzo wdzięcznie sie prezentuje.. to chyba zależy od rodzaju buta.. i trzeba przymierzyć żeby dokładnie zobaczyć jak sie prezentują na stópce  :tupot:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Marca 2007, 12:09 »
ja myśle że bucików jeszcze poszukam. najlepiej odpowiadałby mi takie tego typu tylko zakonczone czyms w rodzaju prostokąta. mysle ze takie byłyby najlepsze. były tez buty zakonczone lekko "na okrągło" ale .... wyglądały tak....dziwnie. nie wiem jak na stopie. te w szpic mierzyłam i podobno nie wygladały dłuugaśnie. tylko ja sie dziwnie w nich czułam bo tak....lekko i tak inaczej sie chodzi. gosc radził ze te buty sa dobre pod te wkładki do butów w których potem podobno mozna przetanczyc cała noc. jakies podobno żelowe są i buty wtedy sa bardzo wygodne. w sumie dla mnie najwazniejsze jest to by mnie nie obtarły - tu prawie nie ma takiej opcji. poza tym sa dość odkryte a latem to moze byc zaleta. jeszcze czas. jak bede mierzyc suknie w maju to przymierze raz jeszcze te buty i najwyzej kupie. a moze do tego czasu beda mieli te łagodniej zakanczane - hehe wtedy biore od reki.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 16 Marca 2007, 22:28 »
hej!
to ja na sekundke :)

dziś u tej samej krawcowej zamówiłam szycie sukni na poprawiny. tez bedzie na kole. w kolorach: dół (spódnica - długa do ziemi) w kolorze wiśnia/bordo. na postawowym materiale bedzie upiety tiul tez w tym kolorze tylko lekko mieniacy sie. bedzie poupinany delikatnie kremowymi kwiatuszkami. góra - gorset - kolorek kremowy z delikatnymi ozdobnikami w kolorze wiśnni. czyli tak odwrotnie do dołu. mysle jak zroziwazacproblem "ramiaczek" - myśle ze zamias takich zapinanych na szyji, poprosze o zrobienie czegos w rodzaju koroneczki lekko zakrywajacej dekold, konczacej się zapinaniem na szyji.

sugerowałam sie tym gorsetem co jest ponizej na zdjeciu. był ładny tylko zasuwany z tyłu i niestety nie dalo go sie tak ułożyć przy mierzeniu jak trzeba. ale myśle że to wam wyjaśni co myśle by było na szyjce :)

i co myślicie?

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #166 dnia: 17 Marca 2007, 15:10 »
Ewelina, mnie się podoba.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #167 dnia: 18 Marca 2007, 07:03 »
piekne aplikacje  :los:
lubie takie gory w sukienkach  :los:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 18 Marca 2007, 07:06 »
Jak dla mnie bomba :)
A jak tam nerwy juz sa czy jeszcze lajtowo ??

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #169 dnia: 18 Marca 2007, 09:54 »
Bardzo ładna sukienka :D
Trzeba było pokazać sie w całosci :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 18 Marca 2007, 12:34 »
hej!

szkoda że moja poprzednia odpowiedź nie zdążyła się zapisać zanim przerwało mi połączenie z internetem.

Antalis - co do ślubu to jest jeszcze spokojna atmosfera. na razie wszystko poszło w kąt a do środy chyba będe żyła tylko obroną. boje sie strasznie. w dodatku juz mi sie śni po nocach. Dziewczyny powiedzcie - jakos specjalnie trzeba sie przygotowaywac na obrone? isie śniło że ludzie mieli jakies specjalne mowy przygotowane a ja nic, tylko myślałam że wystarczy powiedzieć któtko o czym jest praca a potem juz komisja zadaje pytania. ktos wiec jak to jest dokładnie?? nas o niczym nie informowali wiec moze stad ten stres.

Elu - dla ciebie wszystko. zaraz umieszczę suknię w całości :)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #171 dnia: 18 Marca 2007, 12:45 »
Ewelina_Michał, bedziemy trzymac mocno kciuki za twoja obrone  :ok:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 18 Marca 2007, 12:49 »
uwaga. póki mam net wklejam sukienkę w całości

minę mam niezbyt zadowoloną bo tata mi marudzil ze jest fajna, a ja nie czulam sie akurat w tym zbyt dobrze. ja juz wtedy chorowalam na biel i na cos delikatnego. a ta była jak dla mnie zbyt "bogata". na fotce tego nie widac.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 18 Marca 2007, 13:32 »
Cytat: "SaTine"
bedziemy trzymac mocno kciuki za twoja obrone

wielkie wielkie dzieki....choc nie powinnam pisac tego zeby nie zapeszac :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #174 dnia: 18 Marca 2007, 17:54 »
Sukienka bombowa i najwazniejsze abys sie w niej dobrze czula  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 19 Marca 2007, 08:15 »
ta sukienka również piękna ... hmm nawet nie wiem czy nie lepsza  :los:
ślicznie wyglądasz i ta góra  :brawo_2:

ja tu dwa słówka w sprawie obrony - absolutnie nie chcę umniejszać wagi egzaminu dyplomowego i obrony tytułu... ale wiem z doświadczenia że jest to raczej sprawa kwestii formalnej - oczywiście mam tu na myśli sytuację standardową tzn. że uczestniczyło się w normalnym toku studiów, ma się zdane wszystkie egzaminy, pracę napisało się samodzielnie, promotor ją sprawdził i zatwierdził do obrony :D
wtedy nie ma bata, zdaję się i koniec kropka  :taktak: , kwestią jest jedynie ocenka ale to już mi sie wydaje mniej istotne, ważne ze ma sie wreszcie upragniony tytuł na koncie :D

takze, głowa i uszy do góry będzie dobrze :ok:
nie ucz sie za dużo bo sie zbytnio zestresujesz - aby troszkę sobie poprzypominać i nie dać sie zagiąć z pracy a wszystko pójdzie gładko, w kazdym razie nie ma co przesadzać
jak czasem widze jak ludziska panikują z obroną to normalnie  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #176 dnia: 19 Marca 2007, 14:24 »
Ewelina_Michał, suknia bardzo ladna :skacza:
800zl za szycie to faktycznie bombowa cena 120zl za buty tez ja dalam za swoje slubne chyba z 280zl wiec  2 razy tyle :mdleje: i tez mam z czubkiem :brewki:
suknia na poprawiny zapowiada sie ciekawie  :brawo_2: tylko fotki nie widze :drapanie:

ja tez bede trzymala kciuki za obrone (samam mam kolo czerwca)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 21 Marca 2007, 07:56 »
Dziewczyny - dzis wazny dzien. dzien obrony. boje sie choc wszyscy mowia ze tez sie bali ale nie potrzebnie. no ale boje sie i tak i troche jestem zła bo wczorajsza grupa ktora sie obroniła miała pytania....tak.... a my .... z zasad dobrego wychowania uznalismy ze niw ypada sie osmieszac i nie podpytywalismy promotora. to teraz czysta loteria o co zapyta.

druga sprawa. dzis mija 100 dni do slubu.

mam nadzieje ze gdy do was wroce po południu bede szczesliwa ze mam juz to za soba i bede mogła zajac sie slubem w 100%. pliissss trzymajcie kciuki!!!!

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #178 dnia: 21 Marca 2007, 10:03 »
Ewelina_Michał trzymamy  :brawo_2:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 21 Marca 2007, 10:45 »
Ewelinko trzymamy mocno kciuki !!! :ok: :ok: :ok: :ok:   i kocniecznie daj znać jak poszło