Autor Wątek: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007  (Przeczytany 50268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #360 dnia: 9 Maja 2007, 10:43 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
suknia bedzie mniej wiecej tego typu jak poniżej. jaki rodzicie do niej welon? nieco dłuższy niz ten na fotce? z merezką czy lamówką?

Taki lub 3-warstwowy. Ładnie wyglada moim zdaniem. No i ja proponuje lamówke ale to tylko moje skromne zdanie. Merezka jest czasem zbyt delikatna i wygladac by moglo jakbys miala welon nieobrabionya takie mi sie wcale a wcale nie podobaja.

Antalis mam jedno pytanko - spojrzałam na aukcje i zobaczyłam że miałas trzywarstwowy welon. masz jakies dokładniejsze zdjecie z tylu jak on wygladał? ja nadal nie moge sie zdecydować na długość welonu i na to ile powinien miec warstw.

Moze te wystarczą ??

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #361 dnia: 9 Maja 2007, 10:45 »
U mnie solarium stojące jest 10 gr droższe od zwykłego, a lampy są mocniejsze

Cóż moim zdaniem również jedynie solarium stojące pozwoli Ci wyrównac te nieopalone miejsca

Ja już od trzech tygodni chodzę tylko na stojące, bardzo ładnie mi się wszystko wyrównało

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 9 Maja 2007, 10:50 »
Cytat: "Gemini"
solarium stojące

O tym nie pomyslałam :p No pewnie ze stojace Ci pomoze tylko uwazaj bys nie byla swiezo po depilacji. Mozna tez polozyc sie na boku z rekami w gory w normalnym lezacym ( pisalas ze nei masz w poblizu stojacego ) . Slyszalam ze jak si ejzu na jedno zacznie chodzic to warto zostac przy takim samym "natezeniu" lamp ( skora podobno sie przyzwyczaja a potem prosciel opala ) a jak wiadomo jedne solaria maja silniejsze, inne slabsze, nowsze i starsze. Ale w sumie to nie wiem czy to pradwa.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #363 dnia: 9 Maja 2007, 11:30 »
Antalis,  dziekuję ci za fotki. no pomogły fotki pomogły.
ja tez myśle o lamówce z tego wzgledu że suknia sama w sobie bedzie dość delikatna i niezbyt "napakowana marszczeniami itp" a taki welon z lamówka delikatnie ją podkresli. mereżka też mi się podoba, ale chyba nie pasuje do tego rodzaju sukni.
wcześniej myślałam by welon był tak do "tyłka". chyba szyty z koła w kazdym bądx razie najbardziej zalezy mi na tym by delikatnie opadał na ramiona a nie wisial jak ogon z tyłu :)

hmm co do solarium to dzis przetestuje to lezenie z rękami w górze. masz rację - dużo zalezy od tego czy lampy sa nowe czy stare a w zasadzie suzo zalezy od łóżka. to tu w Otmuchowie jest tego typu że jak lampy sa nowe to jakby zmiejsza ich moc, a w maire jak sie wypalają zwieksza po to by zawsze mialy stała moc opalania. tak mówila nam pani i tak tez pisze w opisie łozka na stronie ergoline. poza tym to łozko jest zbawienne bo ma klime. przetestuje dzis i moze juz wieczorem przekonam sie co na to moje paszki :)

co do rekawiczek to podobaja mi sie takie z koronką w okolicy dłoni i reszta juz standardowo gładka biała. do wyskokosci łokcia.

a bolerko - hmm myśle że jednak bedzie jak standardowe bolerko z lekką stójką w okolicy szyji z naszytą koronką gdzies dla delikatnej ozdoby. to tez wyjaśni sie dopiero gdy zobacze góre sukni.

hmmm radzicie rajstopy czy pończoski samonośne?

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #364 dnia: 9 Maja 2007, 11:32 »
Ja zdecydowanie pończochy

Ale ja wogóle nie noszę rajstop, nienawidzę ich :hahahaha:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 9 Maja 2007, 11:36 »
hmmm radzicie rajstopy czy pończoski samonośne?

Ponczochy, ponczochy i jeszcze raz ponczochy !! Powiedzmy na zmiane mozesz zabrac  rajstopki ale pomysl :idziesz siku w sukni i juz jest ciezko a do tego jeszcze rajstopy sciagac  :mdleje:  Ponczoszki sa praktyczniejsze i wygodniejsze.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #366 dnia: 9 Maja 2007, 11:37 »
Pończoczki górą!!!! :taktak:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #367 dnia: 9 Maja 2007, 12:49 »
Cytat: "Antalis"
idziesz siku w sukni i juz jest ciezko a do tego jeszcze rajstopy sciagac

oj zgadzam się tylko pończoszki

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 9 Maja 2007, 12:53 »
hihi widze że pończoszki zdecydowanie górą. boje sie ich troszeczkę bo obawiam się otarć skóry w trakcie tańca. cóż, nie oszukujmy sie - ja to typowa grucha :) jak chudnę to najpierw twarz, plecy, ramiona i brzuch ale juz dół brzyuszka, pupę i uda ciezko mi zrzucić. dlatego własnie boje sie otarć - hmm mam w domu jedne brazowe ponczoszki samonośne wiec moze zdaże je przetestować jeszcze przed zakupem u krawcowej. zobacze co na to moje uda

kurcze dziś sie zwazylam tu u m ale nadal nic nie wiem. to inna waga, w kazdym miejscu w łazience wazy nieco inaczej. ale...wziełam cm i w pasie mam mniej i pod biustem tez to chyba oznacza ze raczej nie przytyłam nie? ktoś mi tu kiedys napisal że nie tyle waga jest wazna co wymiary i ich zmiana.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #369 dnia: 9 Maja 2007, 14:20 »
Grunt to nie zakładać ich za wysoko na nóżkę, bo wtedy obcierają, a tak to nic a nic :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #370 dnia: 9 Maja 2007, 17:17 »
kurcze dziś sie zwazylam tu u m ale nadal nic nie wiem. to inna waga, w kazdym miejscu w łazience wazy nieco inaczej. ale...wziełam cm i w pasie mam mniej i pod biustem tez to chyba oznacza ze raczej nie przytyłam nie? ktoś mi tu kiedys napisal że nie tyle waga jest wazna co wymiary i ich zmiana.

Waga zależy od wielu czynników - nie tylko masy mięśniowej, ale również wody w organizmie czy miesiączki (ja przed okresem ważę nawet 2 kg więcej!). Poza tym jedna osoba ma grubszą kość, inna drobniejszą i nawet 2 tyle samo ważące i mierzące osóbki mogą wyglądać zupełnie inaczej.
Jak zaczęłam chodzić na basen moja waga nie zmieniła się, ale moja sylwetka była wydłużona, ładna. Także osobiście stawiałabym na ruch, obserwacje i mierzenie. Waga za bardzo stresuje, brrrr

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 9 Maja 2007, 21:53 »
Cytat: "Lemmy"
Waga za bardzo stresuje, brrrr

oj to prawda swieta prawda

no a ja drogie forumki wlasnie wrocilam do domu. jestem po 12 minutkach na solarze i efekt jest super. tzn. chyba wreszcie ulozylam sie na tym lozku tak jak trzeba czyli nieco nizej niz zwykle. tym samym bylo mi znacznie wygodniej i moglam swobodnie zakladac rece nad glowe. a co --- pozakladalam na jakieś w sumie 5 minut i troszke łapki od spodu pieka co oznacza ze moze cos wiecej tam sie opaliło. mam nadzieje. przed kapiela obejrze dokladniej.

hmm a ze spraw typowo slubnych to zalatwilismy auteczko ktore nas bedzie wiozlo. skoda oktawia, kolorek srebrny. miejsca w srodku ma w miare sporo wiec jakos tam sie ugniote. zreszta jazdy do kosciola i spowrotem nie bedzie w sumie wiecej niz 30 minutek takze luzzz.

aha - dzis przyszla plyta z kursem tanca dla narzeczonych. fajna fajna i warto bylo kupic. mam nadzieje ze jutro nie wypadnie nam nic do zaltwienia i bedziemy mogli pocwiczyc.  

z tym basenem to ja chetnie bym poszla. uwielbiam plywac ale po prstu gdy jestem tu to nie ma czasu by wybrac sie specjalnie do miasta na plywalnie a gdy jestem w domu to z czasem jest tak samo krucho. ale mam nadzieje ze wreszcie sie uda. juz nawet nie ze wgledu na sylwete bym poszla, tylko dla popraw kondycji i ogolnej wydolnosci organizmu. pamietam jak z uczelni mialam basen - ramionka wysportowane, super samopoczucie i sylwetka tez smuklejsza a cialko jedrne :) hehe jakby tak dalo sie jednoczesnie plywac i opalac to to bylby niezly bajer :) hehe

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #372 dnia: 9 Maja 2007, 21:55 »
Ewelina, oj tak do Twojej sukni najbardziej pasi welon z lamówką, co innego do koronkowej  :drapanie: mnie to zostanie chyba tylko taki zwyczajnie cięty bez wykończenia  :drapanie: A co to pończoch... lepiej przetestuj.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 10 Maja 2007, 10:34 »
:hello:

no i to ja :)

z rańca niewiele się dzieje. wstałam, zjadłam jogurcik i popijam kawkę.

Aniutek mi z rana nabił temat pt. buciki ślubne. w sobote powinnam już mieć swoje na własność. szkoda tylko że cenę krawcowa podniosła do 130 złoty. no ale nic.

wiecie już nie mogę się doczekać sobotniego wyjazdu do krakowa. jestem bardzo ciekawa co ona tam nam uszyła i jak ja bede w tym wyglądać. no generalnie juz czuje ze o tym mysle :)  no ale musze wytrzymac do soboty. wezmę ze sobą aparat i jesli bedzie można to porobię foteczki dla Was.

a u mnie jeszczez w głowie kreci się sprawa uczesania na ślub. wczoraj znajoma poleciła mi jakiś inny zaklad fryzjerski. pani tam specjalizuje sie w kokach. zawsze robi fryzury probne. no a tam gdzie ja jestem zapisana probnych sie nie robi a jesli sie uprzesz to zrobia tylko ze tak samo sie placi. musze pomyslec.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #374 dnia: 10 Maja 2007, 11:52 »
No to czekamy nafoty foty  :skacza: już powinnaś móc je zrobić skoro to Twoja suknia się szyjąca jest :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #375 dnia: 10 Maja 2007, 13:08 »
Ewelina ja tez bede miec welonik z lamówka- one tak ładnie sie układają
Pończoszki- no co ty Rajtuzy niee- ja w ogóle sie przyznam ,ze nigdy nie umiem załozyc rajstop - zawsze mam poprzękrecane- zreszta chyba bys sie ugotowała kochana
Ja tez sie opalam z rękami do góry na solarze  DZIAŁA

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 10 Maja 2007, 21:15 »
dziewczynki mam problemik :)

uczylismy sie troszke tanczyć przed chwilą. kroki podstawowe  jakos nam ida i udaje nam sie robic obroty w sumie wtedy tanczymy po ósemce. ale...i tu pojawia sie problem....piosenka ma około 3 minut wiec nie wypada tak nudno sie krecic cały ten czas. swojego czasu pamietam relacje Liliann ze slubu, byl umieszczony filmik i na nim zobaczylam pare ciekawych figur. własnie tego nam brak... jakiegoś upiekszenia tego tańca,. macie pomysł gdzie to znaleźć??
jesli ktoraś z Was pamieta dokladnie gdzie jest ten filmik Liliann z pierwszego tanca?? nio oni slicznie zatanczyli dlatego tak to pamietam. pliss pomóżcie :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 10 Maja 2007, 23:23 »
hmm znalazłam ten link w relacji slubnej Liliann ale niestety nie da sie go pobrać wiec albo plik juz nie jest zamieszczony albo stronka juz nie istnieje. szkoda...buuu.

Aniutku83 mam do Ciebie prośbę - hihi taką indywidualną. jesteś z mojej okolicy więc może bardziej sie orientujesz niż ja i wiecej widziałaś. chcialam cie prosić o taka mła przysługę - jakbyś gdzies spotkała diademy to prosze daj mi cynk gdzie :) do salonów jeszczez pozagladam ale moze jeszczez gdzieś indziej sie znajdą po nico niższych cenach. z góry bardzo Ci dziekuje

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 11 Maja 2007, 09:56 »
:hello:

no i mamy nowy dzień. dziś wracam do domu tzn. do Sosnowca. dlatego niebawem zaczne pakowanie i ukladanie rzeczy tak żeby niczego nie zapomnieć. o 16 mam jeszcze małą sesję na solarium a potem lecimy do mnie.

a u mnie...tez będzie urwanie głowy bo będe musiała przygotować się na jutrzejszy wyjazd do krakowa i na maraton z zaproszeniami. chcemy to wreszcie skończyć bo to taka sprawa zaczęta i ciągle jeszcze nie zakończona. ale myślę że jakoś to będzie i damy rade.

dziś musze podszkoliś siostre w obsludze aparatu. hmm no chyba ze tata z nami pojedzie to wtedy weźmie swój i bedzie cykał foteczki :)  :skacza:

biore kawkę i poskakam nieco po forum bo potem znow na jakies 2 tygodnie bede miała tylko słabiutki dostęp do netu.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 11 Maja 2007, 09:59 »
[shadow=olive]
P.s. Czy wiecie że zostało już tylko 50 dni?????
[/b][/shadow]

:szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #380 dnia: 11 Maja 2007, 10:05 »
[shadow=olive]
P.s. Czy wiecie że zostało już tylko 50 dni?????
[/b][/shadow]

:szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:

TAK! I jeszcze na ten dzień wypada pierwsza rocznica naszego związku z Danielem!  :skacza:  :skacza:  Równo rok temu przygotowywałam się do podboju, hehehehe :P

Do mojego ślubu dokładnie 706 godzin i 50 minut!!!!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 11 Maja 2007, 10:15 »
Lemmy, heheh liczniki nie klamią - wygladają u nas tak samo :) nawet co do motywu :)  :skacza:

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #382 dnia: 11 Maja 2007, 10:27 »
Lemmy, heheh liczniki nie klamią - wygladają u nas tak samo :) nawet co do motywu :)  :skacza:

Rzeczywiście!

A mnie już tak kompletnie pogięło, że w kalendarzu mam przeliczone dokładnie do godziny 17.00
Zapisane ile godzin zostało co 12 h, heheheheh

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 11 Maja 2007, 10:36 »
Ale tan czas leci

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 11 Maja 2007, 10:41 »
:tupot:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #385 dnia: 11 Maja 2007, 10:45 »
Ewelina ja Ci powiem ,że ja sie nie rozglądałam za diademami bo po prostu mnie to nie interesowało  ale wiem ,ze widziałam Tam gdzie zamawiałam butki to na pewno były
w Katowicacvh w sklepie ze sztuczna biżuteria i w Auchan tez tam były w tym sklepie ze sztuczną biżuterią
Jakby mi sie jeszcze gdzies rzuciły w oczy to dam Ci znac- bo powiem szczerze nigdy nie zwracałam uwagi na diademy

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 11 Maja 2007, 10:57 »
Cytat: "Lemmy"
Ewelina ja Ci powiem ,że ja sie nie rozglądałam za diademami bo po prostu mnie to nie interesowało ale wiem ,ze widziałam Tam gdzie zamawiałam butki to na pewno były
w Katowicacvh w sklepie ze sztuczna biżuteria i w Auchan tez tam były w tym sklepie ze sztuczną biżuterią
Jakby mi sie jeszcze gdzies rzuciły w oczy to dam Ci znac- bo powiem szczerze nigdy nie zwracałam uwagi na diademy

tak tak, ja kojarzę że pisalaś że diademu nie chcesz, ale może jak ci sie kiedyś cosik rzuci w oczka to daj mi znac. w auchan...hmmm tam nie widzialam a faktycznie jest tam maly sklepik z biżuterią. zajrze jak bedziemy u mnie. dzieki za podpowiedź :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 11 Maja 2007, 12:55 »
w Auchan lub w realu w Sosnowcu (dawny geant).
A w Sosnowcu pod dworcem PKP lub na Dekerta byłaś??

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 11 Maja 2007, 13:01 »
Nam też zostało 50 dni :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:  :szczeka:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 11 Maja 2007, 13:30 »
A w Sosnowcu pod dworcem PKP lub na Dekerta byłaś??

nie nie byłam.... hmm a w jakim sklepie?? gdzieś w tych podziemiach gdzie sie dochodzi do dworca czy moze gdzieś na "powirzchni??"