Autor Wątek: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007  (Przeczytany 49923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natart

• bywalec
  • Kocham życie bo dało mi Ciebie...
  • data ślubu: 02.06.2007
149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #30 dnia: 1 Lutego 2007, 18:29 »
czekamy z niecierpliwoscia:)
w spodku sa targi slubne??
nie wiedzialam a chetnie pojechalabym na takie:)
caly czas wybieralam sie na targi do warszawy, ale niestety gdy byly nie moglam wyjechac, szukam tak daleko, a tak blisko sa?
Jak dlugo one trwaja?

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #31 dnia: 1 Lutego 2007, 19:49 »
Cytat: "natart"
czekamy z niecierpliwoscia

:tupot:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #32 dnia: 1 Lutego 2007, 20:21 »
noooo z tego co słysze dookoła to są targi slubne 11 lutego w spodku. czyli chyba tylko jeden dzień to trwa ale mam zamiar zmobilizować wszelkie siły i na nie jechać :) termin mam zapisany już od około pół roku i choćby nie wiem co to musze dac rade i znaleźć chwile by to wszystko na własne oczy obejrzeć  :gazeta:

Offline natart

• bywalec
  • Kocham życie bo dało mi Ciebie...
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #33 dnia: 1 Lutego 2007, 21:03 »
dziekuje za informacje:)

na pewno tam sie zjawie:)  :skacza:  :skacza:
juz bede po egzaminach wiec oddam sie calkowicie przygotowaniom ślubnym:)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #34 dnia: 3 Lutego 2007, 14:04 »
Witaj  :skacza:
i w końcu zawitałam do Ciebie  :przytul:

śliczna ta Wasza historia miłosna :serce: bardzo milutko się czyta
a 24 listopada są urodzinki mojej kochanej Mami więc napewno ta data przyniesie Wam szczęście :D

data ślubu faktycznie interesująca  :brewki:
to tak jak moja data porodu 07.07.07.  :los:

Fajnie sobie tak przypomnieć początki znajomości-aż łezka się człowiekowi zakręci ze wzruszenia  :Wzruszony: u nas dwa dni temu stuknęła dyszka od czasu jak jesteśmy razem  :mdleje: nie wiem kiedy to minęło

życzę Wam mnóstwa miłości i będę tu zagladać, przypomnę sobie moje przygotowania
a co już macie?
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 3 Lutego 2007, 20:56 »
Witajcie!!!!!!

jestem już razem z M. i .......mam net!!!!!! :skacza:  :skacza:  :skacza:  super. korzystam z okazji i od razu do was piszę :)

po pierwsze gorące powitania dla nowych gości w tym wateczku :)

po drugie:
Cytat: "Tajusia"
a co już macie?

Z tego co już mamy to sa to takie elemnty jak:
+ zarezerwowana sala (wpłacona zaliczka)
+ zarezerwowany fotograf/kamerzysta (wplacona zaliczka)
+ zarezerwowany termin w kościele
+ zarezerwowana orkiestra (wpłacona zaliczka)
+ odbyte nauki przedmałżeńskie (jeszcze do tego musimy zrobić poradnie  :mdleje: )
+ zarezerwowane szycie sukni ślubnej
+ wstępnie zarezerwowany lokal z pokojami dla gości

aktualnie zastanawiamy sie nad dokładniejszą listą gości i wyborem zaproszeń.

hmmm to chyba tyle co jest pozałatwiane. chyba rzeczy najistotniejsze już są "złapane terminem" ale np. nie wiemy jeszcze nic co z autem, czy od kogoś pożyczyć, czy wynając czy swoim? no i ogólnie jeszcze troszke trzeba. na chwilke zmykam ale jesli tylko łacze internetowe nie zawiedzie, bede zagladac do was jak najczesciej :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Lutego 2007, 21:56 »
A to żeby nie było tak ponuro :) Dzisiejszy bukiecik wiosennych tulipanów. Moge tylko zapewnić że ślicznie pachną i że były miłym zaskoczeniem gdzy dziś wysiadłam z pociągu na dworcu :)

wogóle to nie wiem jak u Was ale tu dosłownie wiosennie jest. zero sniegu, lekki chłodek ale cały dzień było słonko.

a tak na marginesie. jesli mnie mój licznik nie myli to
Pozostało jeszcze 146 dni do Ślubu
[/size][/color][/b]

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 5 Lutego 2007, 09:37 »
super  :brawo_2: macie już wszystkie najważniejsze sprawy zaklepane  :brawo_2:

a tulipanki śliczniusie
P.S>Moje ulubione kwiatki  :los:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline aniołeczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 5 Lutego 2007, 10:01 »
hej melduje sie na Twoim wąteczku kolejna piękna para z internetu :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 5 Lutego 2007, 10:17 »
No witam witam kolejną przyjazną osóbkę. Wstałam dziś i pierwsze co to spradzam czy mam tu net. na razie wszystko jest ok wiec myśle że dziś się uda do Was popisac.

bede jeszcze w miedzy czasie dopisywać cosik do pracy mgr ale na pewno będe tez tu do was zaglądać.

A tymczasem "Pozostało 145 dni do Naszego Ślubu"

hmmmsama nie wiem czy to mało czy jeszcze dużo ale juz czuję depczace mi po piętach widmo kolejnych przygotowań. i coś tak czuje że bedzie moment gdy będzie tego pełno na głowie. Bo ja wspominając watki slubne Antalis i Lilian tez bardzo chciałabym żeby wszystko było super przygotowane, z atrakcjami lda gości i zeby generalnie było weeeeesoło  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 5 Lutego 2007, 10:19 »
ahaaa i jeszcze jedno. te targi slubne w spodku sa w niedziele 11 lutego od 10 - 18. wstęp kosztuje 12 złoty. choćby nie wiem co ja musze tam byc :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #41 dnia: 5 Lutego 2007, 10:50 »
:hello: dołączam i ja

Przyznam, że wzruszyłam się czytając Waszą historię, przypomniały mi się nasze początki i zatęskniłam za tymi czasami..  :Wzruszony:
Gdzie macie salę i jaki zespół :?: bo widzę, że mieszkamy w sąsiednich miastach
pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #42 dnia: 5 Lutego 2007, 13:12 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
tez bardzo chciałabym żeby wszystko było super przygotowane, z atrakcjami lda gości i zeby generalnie było weeeeesoło

chyba wszystkie tego chcemy i dlatego na tylko dni przed juz sie o wszystko martwimy

a tulipanki przecudowne :shock:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 5 Lutego 2007, 13:54 »
Cytat: "olkahof"
chyba wszystkie tego chcemy
- hmm wiecie co...ja tez zawsze myslalam że każda dziewczyna chce by było jak najpiekniej, ale ostatnio spotkałam sie z opiniami troszkę innymy. nie to że ma byc źle, ale znam kilka dziewczyn które wcale a wcale nie przezywały przygotowań do swojego slubu, nie kombinowały co i jak, nie szukaly za wiele  - na serio zero przejęcia czymkowliek - i tak np. jedno wesele na ktorym byłam, fakt orkiestra była super (zreszta to ta sama do której próbowaliśmy dotrzec ale sie nie udało), lokal super, tylko...hmm troszke było jak na jakiejś zwyklej imprezie, nawet podziekowania dla rodziców byly takie zwyczajne ze młodzi nic nie powiedzieli tylko dali kosze kwiatów.... zero jakichkolwiek dedykacji, no na serio nic. było pare zabaw weselnych ale poza tym to nie działo sie zbyt wiele. tak czy inaczej wesele podobalo mi sie i nie zaluje że byłam, tylko że jednak swoje wyobrazam sobie jednak z większa ilościa atrakcjii dla gości, tak by kazdy znalazł coś dla siebie.

dlatego tak napisałam że chcialabym by wszystko było super przygotowane :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 5 Lutego 2007, 19:08 »
hej. to ja na chwilkę. prosze o radę w sprawie ubioru pana młodego, bo to że ja bede miała suknie i ze bedzie to na 99% biel to wiel ale  co z kamizelką pana młodego? fajnie byłoby jakby to było cos w kolorze ecru, bezu badź srebra ale mam wrażenie że M. nie bedzie twarzowo w jasnej kamizelce, tak samo jak wykluczam u niego jasny garnitur. ewentualnie mysle o czyms grafitowym ale sama nie wiem. co radzicie?? a wogóle to jak tam wasi juz męzowie i ci którzy dopiero nimi zostaną - co oni ubierali/ubieraja w taki dzień? a krój garnituru? klasyka czy może coś w rodzaju fraku?? sama nie wiem. :drapanie:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #45 dnia: 5 Lutego 2007, 19:17 »
Ewelinko wszystko zalezy od garniturku jaki dokladnie klorek czy w prazki czy nie,generalnie w kazdym sklepie z taka garderoba mowili nam ze skoro ja mam biala sukienke to kamizelka ecri i cos w tym stylu odpada...
Jesli masz ochote to wejdz na moje odliczanko na jednej z ostatnich stron bedzie garnitur slubny wraz z kamiezlka oraz garnitur poprawinowy(jasny)wiec raczej nie zaintersuje cie...Ogolnie to trzeba wszystko przymiezyc...my tez mojego Miska widzielismy w innej kamizelce a tu jednak w innej wyglada ladniej:)
Zapraszam doi mnie...

KUCHASIA ODLICZA
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4933

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 5 Lutego 2007, 21:02 »
już do ciebie lecę ogladać

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 6 Lutego 2007, 17:22 »
kuchasia
rzeczywiście fajnie pokazałaś te rózne rodzaje stroju...a te twoje suknie...no poezja :)

co do jasnej marynarki to nie mam przekonania tylko z tego powodu że M. nie jest jakiś szczupły, ale też nie jest jakiś gruby. po prostu ma troszke ciałka i taka wage trzyma juz od 3 lat więc nie sądze by schudł coś do slubu - zreszta same wiecie jak męzczyźni podchodza do tego typu spraw. hmmm chyba jednak bede za tym by mial ciemny garnitur i kamizelke.... chyba że mi sie rzuci w oczy jakis sympatyczny kolor, wtedy cos z tego "wszyje" sie jako element ozdobny sukni i jakos sie zgramy. jeszcze jest troszke czasu na decyzje :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 7 Lutego 2007, 08:29 »
puk puk jest tu czasem ktoś??  :hello:

hmm wiem że tak wczesnie rano ruch jest niewielki, ale ja jakoś sie obudziłam i od razu wchodze na forum. dzis też postaram się dopisać nasz ciąg dalszy ale to około południa zrobie jak już bede po kawie.

a wdodatku....nie mam tu odnośnika do strony na której odlicza się dokładnie dni do slubu i....aaaa nie wiem ile tych dni pozostało  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje: hmmm chyba coś około 143. no nic wiem na pewno że jeszcze tylko 4 miesiące 3 tygodnie i 2 dni :) :skacza:

Wczoraj bylismy w restauracji w której bedzie slub na tzw. "randce" . Kurcze tam nawet na codzień stoliki są tak ładnie wystrojone typu że jest obrus koloru złotego, na to jest jasnieszy połozony po ukosie ze złotymi wstawkami i na to dopiero przychodzi lekko pozwijana biała tkanina na środku stolika wśród której stoją świece i jakieś perełki sa poukładane. latem tez czesto są wiazanki kwiatuszków albo jakies inne gadzety. no na serio miło jest tam posiedzieć bo to wszystko fajnie się komponuje z wygladem i kolorystyką lokalu.
zjedlismy kolację i znów to co wybralismy było pyyyszne :) no i nie załują tam ilości.

a z przygotowań to jaciagle mysle o liście gości i mi na razie wyszlo około 30 ale jeszcze rodzina M. a u nich....o rany to bedzie dopiero masa ludzi. także strach sie bac.
i wybór zaproszeń... Wy już wybrałyście???

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 7 Lutego 2007, 09:09 »
Ewelina_Michał,  no wkoncu i ja zjawiam sie w twoim odliczanku co by zapanowac nad twoimi eleboratami ;)

Historia waszego powstania baaardzo romantyczna i swietnie sie ja czyta, jak dobra ksiazke:)

Fotencji tylko malo, plizzz daj cos wiecej :los:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 7 Lutego 2007, 10:04 »
Ewelinko i ja troszke spóźniona zaitałam do Twojego odliczanka :) mało piszesz co sie u was dzieje :( jak tam przygotowania, co juz macie itp. napisz bo chyba nie tylko ja jestem ciekawa

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #51 dnia: 7 Lutego 2007, 10:08 »
Kamizelka zawsze może być ciemna, a niekoniecznie od kompletu z garnituru, żeby się młody wyróżniał jednak czymś z tłumu

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #52 dnia: 7 Lutego 2007, 10:20 »
Cytat: "katarzyna_84"
Kamizelka zawsze może być ciemna, a niekoniecznie od kompletu z garnituru, żeby się młody wyróżniał jednak czymś z tłumu

uważam, ze nawet nie powinna byc od kompletu od garnituru :) Jak napisałaś Kasiu, pan młody musi sie wyrózniać wśrod tłumu gosci

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #53 dnia: 7 Lutego 2007, 10:44 »
hej hej i ja nadrabiam...jesli chodzi o garnitur to wybrazlismy sie poogladac R spodobal sie jeden ciemny zalozyl..pani dobrala mu dodatki a poniewaz ja mam suknie biala to dodatki byly w srebrze i tak mu sie spodobalo ze od razu kupilismy :los:
nalepiej pochodzcie po sklepach wiem ze z facetami to moze byc trudne  i niech poprzymierza kazdy sklep ma inne fasony kolory garniturow i kamizelek :drapanie: moj myslal zeby jakis jasny a kupil ciemny bo wygladal extra :brewki:

kwiatuszki bardzo ladne tak wiosennie sie zrobilo :los:

a swoja droga na targi wejscie 12zl????? za co?? :drapanie:

buziaki

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 7 Lutego 2007, 11:05 »
Witam witam :)  :hello:  dziewczyny strasznie się ciesze że Was u mnie widzę :) poprostu  :uscisk:  :uscisk:  :brawo_2:  :)

co do zdjęc to wiem wiem, sama ubolewam nad ich brakiem teraz. ale chwilowo musicie mi wybaczyć. jestem teraz u M. a mój komputer został w domu bo tam trwa straszny remont. musialam wyjechać poniewaz powoli trace "swój maleńki pokoik" a moi rodzice urzadzają sobie tam sypialnie dla siebie. więc przed wyjazdem musiałam wszystko do kartonów spakować, rozmontowac komputer i wszystko pochować. razem z plytami itp. Michał nadal nie zgadza sie na swoje foteczki w internecie (matko i jak mu to wytlumaczyc że wszyscy dają i nic złego sie nie dzieje - ale ok, szanuje jego zdanie) - dlatego jak bede coś wklejać to chyba bede musiała go troszkę zamazac. choć to wszystko traci w tym momencie sens... ale jakos z tego trzeba wybrnać. Także na razie musze wac prosić o odrobine cierpliwości jesli chodzi o foty. W sobote wrama do "domu" - pewnie jeszcze pokoik bedzie troche rozwalony ale jak tylko sie bedzie dalo to spowrotem złoże komputer i bede coś wyszukiwać ze swoich zasobów. zabiore tez teraz od M. nasz aparat wiec bede cykać foteczki.

i jak anusiaaa - znów elaborat co?  :brewki:  zartuje :)

co do ceny na targi to płaci sie tyle za wejscie i zdaje się otrzymuje się jakiś informator dla przyszłych noworzeńców. to jest strona na której znajdziesz informacje http://www.spodek.pl

a z przygotowań to pisałam chyba już o tym pisałam ale wpiszę tu jeszcze raz :
Z tego co już mamy to sa to takie elemnty jak:
+ zarezerwowana sala (wpłacona zaliczka)
+ zarezerwowany fotograf/kamerzysta (wplacona zaliczka)
+ zarezerwowany termin w kościele
+ zarezerwowana orkiestra (wpłacona zaliczka)
+ odbyte nauki przedmałżeńskie (jeszcze do tego musimy zrobić poradnie :mdleje: )
+ zarezerwowane szycie sukni ślubnej
+ wstępnie zarezerwowany lokal z pokojami dla gości

aktualnie zastanawiamy sie nad dokładniejszą listą gości i wyborem zaproszeń.

z tego co jeszcze ostatnio robiliśmy to był totalny przeglad allegro za tym co tam jest, co może byc ciekawym pomysłem, co trzeba kupić itp takze jest tego troszkę. no właśnie czy ktoś spotkał się z Was z czymś takim ?
http://www.allegro.pl/item160876275_okazja_balon_strzelajacy_balony_wesele_slub.html

bo mi pomysł bardzo sie podoba ale nie wiem czy to faktycznie wypali.... hmmm  :drapanie:

kiedyś pisalam o chęci postrzelania sobie petardami w dniu slubu ale już mi ten pomysł sie wybił z głowy jak sie dowiedzialam ajkie to formalnosci najpierw musza być załatwione i w sumie jaki to koszt wychodzi. to ja jednak za taka atrakcje dziekuje :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Lutego 2007, 11:19 »
no właśnie czy ktoś spotkał się z Was z czymś takim ?

ten strzelający balon jest fajny :) sama myślałam o tym ale M nie chce rzadnych balonów  :dno: i pomysł umarł zanim o nim powiedziałam....

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 7 Lutego 2007, 11:26 »
hmmm mnie ciekawia te balony i to strasznie no ale nie wiem czy to "wypali" faktycznie tak jak powinno no i generalnie sporo mam z tym zwiazanych dylematów. trzeba przemyslec jeszcze fakt "sufitu" że w sumie nie jest on tak prosty, na srodku jest ta kula do efektów specjalnych i generalnie planujemy zatanczyć walca wiec pewnie nie bedziemy centralnie "bujac" się pod ta kulą. mysle czy nie wybrac po prostu opcji kulkudziesieciu nbalonów pompowanych gazem w kolorach złota i srebra o roznych rozmiarach (to pasuje do wystroju sali) i niech sobie tak nad parkietem wiszą ile im się uda :) :drapanie:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #57 dnia: 7 Lutego 2007, 11:38 »
mysle czy nie wybrac po prostu opcji kulkudziesieciu nbalonów pompowanych gazem w kolorach złota i srebra o roznych rozmiarach (to pasuje do wystroju sali) i niech sobie tak nad parkietem wiszą ile im się uda  

zawsze to jakieś wyjscie :) a dkoracje bedziecie mnieć cała z balonów czy to bedzie tylko dodatek?

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #58 dnia: 7 Lutego 2007, 11:55 »
:szczeka:  ten pomysł z balonem strzelającym jest super  :skacza:
 i jakie wzorki ładne, fiu fiu  :brewki: cena też nie powala na nogi, więc zdecydowanie jestem za

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 7 Lutego 2007, 13:43 »
:hello:
ale fajny ten balon - bardzo ładnie to wygląda - tylko się zastanawiam jak oni to przesyłają  :drapanie:
ale pomysł super- tylko zwróć uwagę jaka jest wysokość Waszej sali, na której chcesz to wykonac, bo jeżeli to jest sala z niskim sufitem, to niestety nie będzie to dobrze wyglądać, i goście mogą o nie zahaczać ale w przeciwnym wypadku pomysł :ok:

co do garnituru, osobiście uważam, że dobrze jest kupić garniuterek taki bardziej klasyczny, co by mąż mógł go potem wykorzystać, chyba że w grę wchodzi wypożyczenie albo macie fulll kasiorki, no i we frakach i smokinagach to raczej trzeba mieć rewelacyjną figurę bo wszystkie niedoskonałości wyjdą :(
jeżeli bedziesz mieć białą sukienkę to twój wybranek nie powinien iść w kamizelce ecri, uwazam że faceci bardzo ładnie się prezentują  w ciemniejszych kamizelkach ale trochę kontrastujących z garniuterem, zeby sie wyróżniali :)

-> mozesz sobie zerknąć na mój watek z relacji ślubnych, tam są fotki i zobaczysz jak mój mężuś wyglądał :D