Autor Wątek: 149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007  (Przeczytany 50206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
149 dni do Naszego Wielkiego Dnia - 30.06.2007
« Odpowiedź #90 dnia: 16 Lutego 2007, 08:22 »
od wczoraj myśle nad fryurką i nad tym kiedy powinnam sie zapisac do fryziera. hmm wkleję fotki z wesela u znajomych. fryzurka sie trzymala dobrze i była bardzo wygodna, spójrzcie

a to juz fryzurka na drugi dzien - prawda ze cakiem nieźle wytrzymała weselne balowanie a potem sen?

zaraz na troche zmykam z domu ale mozecie ocenic fryzurke. ja mysle jednak o czymś nieco mniejzym albo by w te kosmyki wlosów z tylu dalo sie wczepic welon. nie chce miec welonu od samej gory zeby zsatawial cala fryzure, ani tez podpitego od samego dolu bo wtedy nie opada tak fajnie na ramiona. Musze kombinowac bo mihal nie jest duzo wyzszy ode mnie i stad te kombnacje :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #91 dnia: 16 Lutego 2007, 08:59 »
Ewelina_Michał, mnie się fryzurka bardzo podoba, chyba nawet mniejszej bym nie robiła i welonik tak gdzieś w połowie i będzie gites  :ok:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #92 dnia: 16 Lutego 2007, 13:49 »
Bardzo podoba mi się ta TWOJA sukienka, którą popstrykałaś na targach  :brawo_2:
śliczna, taka lekka i po prostu śliczna, zamawiaj ją dziewczyno póki czas :D

fryzurka też ekstra, bardzo ładnie wyglądasz i masz już przetestowaną więc odpadną Ci nerwy w stylu : a co jak nie wyjdzie ?  :brewki:

ale Ty ładniusie te kwiatuszki dostajesz od swojego mena ;)
pozazdrościć

nie martw się już niedługo bedziecie ciągle razem i jeszcze zatęsknisz do małych chwilek samotności  :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #93 dnia: 16 Lutego 2007, 14:15 »
Cytat: "Tajusia"
Bardzo podoba mi się ta TWOJA sukienka, którą popstrykałaś na targach :brawo_2:
śliczna, taka lekka i po prostu śliczna, zamawiaj ją dziewczyno póki czas

Wiatj! :hello:
sukienke będe szyła wiec tylko wywołwam te fotki dam krawcowej. nadal bardzo mi sie podoba wiec chyba to jest to :)

rzeczywiscie fryzurka była bardzo wygodna. marza mi sie jakies rozpuszczone nieco loczki ale mam niestety zbyt ciezkie włosy i nie wytrzymałoby to do konca wesela.

dziekuję że do mnie zajrzałaś :)  :przytul:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #94 dnia: 19 Lutego 2007, 01:05 »
bardzo ladna fryzurka :brawo_2: i swietnie sie trzymala...ja bym taka zamowila...tez chialam loczki...ale chyba zmienilam konepcje na klasyczna :mdleje:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 19 Lutego 2007, 09:24 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
dziekuję że do mnie zajrzałaś  

ajć przecież już od jakiegoś czasu zaglądam  :drapanie:

i będę :D
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 23 Lutego 2007, 22:10 »
oooo a ja tu zaglądam po tak dłuuuugiej przerwie a tu tak puściutko.

no ale fakt faktem to ja zaniedbałam swój wątek przez brak internetu. mam nadzieje że już niebawem sytuacja się unormuje.

a tymczasem jak wszystko ładnie pójdzie to jutro jedziemy zamówić zaproszenia. matko - myślałam  ze osób będzie maksymalnie 80 sztuk, a ty wychodzi ze musimy zamówić minimum 70 sztuk zaproszeń. szok  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Lutego 2007, 16:15 »
a ty wychodzi ze musimy zamówić minimum 70 sztuk zaproszeń.

To jeśli liczyć że każda sztuka zaproszenia jest na parę ... to wyjdzie Wam 140 osób ;-)
U mnie by to nie przeszło ;-) Ja ze swojej strony naliczyłam 57 osób ... ograniczając się bardzo ... bo bez ograniczeń wyszłoby pewnie dwa razy tyle. Z tego pewnie mi odpadnie jakieś 8 osób ... tak mi przynajmniej z wyliczeń wychodzi.
Powodzenia w wybieraniu zaproszeń.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 26 Lutego 2007, 08:44 »
jak wybierzecie to się pochwal  :los:

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 26 Lutego 2007, 18:43 »
wlasnie moze jakas fotke dacie :brewki:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 26 Lutego 2007, 22:15 »
Witajcie!!!

dziś mija 123 dni do ślubu
[/b][/color][/size]

jak ten czas szybko biegnie. jeśli chodzi o przygotowania to niewiele sie dzieje. nadal czekamy na jakieś pomysły odnośnie piosenki na pierwszy taniec. ponadto staramy się jakoś załatwić tą poradnie przedmałżeńską - jak sie nie uda to będzie trzeba chodzić ale na to jeszcze przyjdzie pora.

co do zaproszeń to chętnie sie pochwalimy gdy juz coś wybierzemy ale od razu mówię że to nie będzie nic "wyjątkowego" - decydujemy sie raczej na klasykę. bo z doświadczenia wiem jak potem ludzie traktują te zaproszenia - wazne kto, gdzie i kiedy i o jakiej godzinie - reszta to do tego oprawa. mają być ładne ale też niezbyt wymyślne. to takie nasze małe założenie.

ja w tym tygodniu muszę popracować nad kadrowaniem fotek i daniem ich do wywołania bo prawdopodobnie 9 marca wyruszymy do krawcowej. ja zaczęłam konkretniej sie odchudzać a i tak powiem jej by odjęła troszkę cm bo i tak bedesie odchudzać prawie do końca wiec po co to co troszkę przerabiać.
szukam jeszcze innych pomysłów na suknie ale na razie większość czasu zajmuje mi remont. jak mi sie skończy @ to wyruszę na przymierzanie po salonach - oby sie udało :)

przepraszam was że jestem tu teraz tak rzadko ale to po prostu brak czasu, remont i ten problem z dostępem do internetu. to bardzo mi utrudnia kontakt z Wami - wybaczycie?????

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 26 Lutego 2007, 22:23 »
Witajcie!!!

dziś mija 123 dni do ślubu
[/b][/color][/size]

jak ten czas szybko biegnie. jeśli chodzi o przygotowania to niewiele sie dzieje. nadal czekamy na jakieś pomysły odnośnie piosenki na pierwszy taniec. ponadto staramy się jakoś załatwić tą poradnie przedmałżeńską - jak sie nie uda to będzie trzeba chodzić ale na to jeszcze przyjdzie pora.

co do zaproszeń to chętnie sie pochwalimy gdy juz coś wybierzemy ale od razu mówię że to nie będzie nic "wyjątkowego" - decydujemy sie raczej na klasykę. bo z doświadczenia wiem jak potem ludzie traktują te zaproszenia - wazne kto, gdzie i kiedy i o jakiej godzinie - reszta to do tego oprawa. mają być ładne ale też niezbyt wymyślne. to takie nasze małe założenie.

ja w tym tygodniu muszę popracować nad kadrowaniem fotek i daniem ich do wywołania bo prawdopodobnie 9 marca wyruszymy do krawcowej. ja zaczęłam konkretniej sie odchudzać a i tak powiem jej by odjęła troszkę cm bo i tak bedesie odchudzać prawie do końca wiec po co to co troszkę przerabiać.
szukam jeszcze innych pomysłów na suknie ale na razie większość czasu zajmuje mi remont. jak mi sie skończy @ to wyruszę na przymierzanie po salonach - oby sie udało :)

przepraszam was że jestem tu teraz tak rzadko ale to po prostu brak czasu, remont i ten problem z dostępem do internetu. to bardzo mi utrudnia kontakt z Wami - wybaczycie?????

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 27 Lutego 2007, 12:41 »
Witam w zimny, wtorkowy poranek.

tak spoglądam na licznik i dni uciekają jak szalone dziś mija 122 dni do ślubu - mało czy dużo? sama nie wiem, ale wiem że gdy stuknie nam 100 dni do to cała machina ruszy wielkim pędem.

dziś przyznam jest mi nieco smutno - wiecie ten cały ślub, przygotowania, dbanie o dodatki - to wszystko jest tylko na mojej i M. głowie. ostatnio to myślałam że padnę jak mi tata powiedział ze czas na jeżdżenie po salonach i mierzenie sukien to znajdzie pod koniec kwietnia bo teraz remont - szok - pod koniec kwietnia to ja będę już na kolejnej przymiarce i w zasadzie decyzja o sukni co do tego jaka ma być będzie juz podjęta. strasznie mi przykro ze właśni rodzice tak olewaja sprawy tak bardzo dla mnie ważne/.

z drugiej strony czuje jakiś spokój w sobie, może dlatego że niedawno widzieliśmy sie z M. a może dlatego że zbliża sie czas gdy zacznę w domu bywać gościem. widzicie jest bardzo często tak, że choćbym cały dzien sie starała, pomagała, stawała na głowie by było dobrze to na koniec dnia dostaje w skórę bo nagle jedna rzecz nie wyszła jak należy. ale to co wcześniej traci znaczenie. dlatego-tak myślę - stad bierze sie moja często zaniżona samoocena i brak poczucia wartości. niefajne uczucia ale coz - takie życie.

dziewczyny znacie jakaś strone na ktorej można by znaleźć ciekawe tekstydo zaproszeń? z góry wielkie dzieki

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #103 dnia: 27 Lutego 2007, 19:06 »
hej hej czas leci leci :los:
jesli chodzi o zaproszenia to mam tak samo wazne sa do wesela pozniej w kat :blant:

trzymaj sie cieplutko buziaki :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 1 Marca 2007, 18:51 »
i to ponownie ja :)

dziś 1 marca i tak teoretycznie wygląda na to że jeszcze 3 miesiące do ślubu - jednak przez to że ślub jest pod koniec czerwca dziś tak na prawdę pozostało 4 miesiące do tego przełomowego dnia w moim życiu.

w sumie coraz bardziej mnie to cieszy choć jest wiele niewiadomych i jeszcze nie rozwiązanych spraw przede mną. jakoś musze dać rade. dziś jak się uda wreszcie wykadruje fotki i dam do wywołania jutro coby  mieć co dać krawcowej na wzór. moze mi coś jeszcze w oko wpadnie ale nie ma z tym co już mam zwlekać na ostatnią chwile.

a co u was dziewczyny? jak przygotowania?

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 2 Marca 2007, 16:33 »
mam takie maleńkie pytanko - czy ktoś tu czasem zagląda?

tak sie zastanawiam czy jest sens pisac dalej??

na razie mało się dzieje to fakt. Dziś wreszcie zadzwoniłam do krawcowej i umówiłam się na pobranie miary za tydzień w sobote. może będe u niej mierzyć jakieś suknie więc pewnie pojawią się jakieś foteczki - wiem wiem że to lubicie  :los:
sprawa z zaproszeniami dalej się ciągnie. ale powoli zaczynamy mieć jakiś projekt i mam jakieś przykładowe teksty do środka. jakoś to będzie.

hmm co jeszcze - dzwoniłam do fryzjera i na razie jeszcze nie pora na rezerwację czesania na wesele. mam zadzwonić pod koniec kwietnia i wtedy się z panią umówię. także na kwiecien  szykuje się wiele biegania i załatwiania różnych spraw. będzie trzeba rozdac zaproszenia (to moze jeszcze pod koniec marca sie uda) , zacząć kompletować dokumenty do kościoła, zaświadczenie itp, pewnie będzie wtedy już jakaś pierwsza przymiarka sukni. nic.... na razie pracuje nad wagą i zobaczymy jakie będa tego efekty.

plisss napiszcie cokolwiek bo na prawde nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda a pisać sama dla siebie to hmm - byłoby nieco dziwne prawda?? :drapanie:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #106 dnia: 2 Marca 2007, 16:37 »
czy ktoś tu czasem zagląda?

:taktak: tylko nie zawsze się człek odzywa  :drapanie:

powoli zaczynamy mieć jakiś projekt i mam jakieś przykładowe teksty do środka.

od razu nam tu zapodawaj  :skacza:

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #107 dnia: 2 Marca 2007, 19:22 »
Ewelina_Michał ja czytam regularnie, ale jakoś nie zawsze się odzywam. Jak nie mam nic mądrego do powiedzenia, to milczę ;-)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 2 Marca 2007, 20:13 »
uffff   już sie bałam że ja tu sama siedze.

jeśli chodzi o zaproszenie to juz mam koncepcje  i teraz tylko poprosic znajomwego o projekt a potem z tym do druku. jest juz pierwsza stronka ale chcialabym ja wam pokazac dopiero wtedy gdy juz bedzie ukonczona. jakos tak umyśliłam sobie kwiaty magnolii na wierzchu i pod tym katem to bedzie robione...zaproszenie bedzie wskładane na 3 z papieru A4 - to wiem na pewno, na 80% wiem dziś żę chyba jednak bedzie robione na białym papierze lekko matowym, a tekst w srodku bedzie prosty. jak juz bede miała projekcik to wam chętnie sie pochwalę - mam tylko nadzieje ze ładnie w druku wyjdzie.

doradźcie...na białym papierze pasują odcienie delikatnego różu czy błękitu?? nie mam pomysłu na inny kolor - czerwień będzie za bardzo kontrastować, zielen nie pasuje bo sa zielone listki, fiolet tez nie. hmmm ??? :drapanie:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #109 dnia: 2 Marca 2007, 20:31 »
Ewelina_Michał, ja też podczytuję

:brewki:  :brewki:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #110 dnia: 2 Marca 2007, 22:55 »
I ja też śledzę wateczek, na tej samej zasadzie co Gosia.

na białym papierze pasują odcienie delikatnego różu czy błękitu??

Według mnie, do białego pasują oba te kolory, a nie zastanawiałaś się nad kremem z różem, albo fioletem właśnie :?:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #111 dnia: 4 Marca 2007, 13:13 »
Biel i róż.
Koniecznie :-)

P.s. Zaglądam. Jak tylko mam czas.

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 5 Marca 2007, 19:32 »
ja tez uwazam ze biel i roz ciele kolorki :skacza:
ja tez zagladam :los:
hmmm ja mam fryzurke zaklepana od maja tamtego roku :mdleje: zeby sie dostac hihi ale widac ze nie wszedzie tak jest :brawo_2:
buziaki

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #113 dnia: 5 Marca 2007, 21:26 »
witajcie!!!!! :hello:

żeby  tradycji odliczania stało się zadość na początek

pozostało 116 dni do ślubu :)

a teraz to sama nie wiem czy przepraszać czy co robic - pisałam do was wczoraj, pisałam dziś, ale za kazdym razem rozłączało mnie z serwerem i wiadomośc się nie wysyłała. wiem że to wina słabego netu z sieci komórkowej ale powiem Wam że mnie tu już szlak trafia bo hcę się z Wami podzielić nowymi wiadomościami a potem lipa..... :ekxpert:

ale już nadrabiam i na wszelki wypaek tym razem skopiuje tekst.

dziś odbył się rajd po salonach. było cuuudownie  :skacza: wreszcie poczułam się jak przyszła panna młoda. mam pare fotek i jesli tylko sie uda to wkleje jakies na forum. dlatego teraz ....chwila cierpliwości moje drogie panie a ja w tym czasie popracuje nad tym by fotki pokazałay się w tym temacie :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 5 Marca 2007, 22:05 »
Uwaga!
 pierwsze zdjęcie na zachęte - nie zwracajcie zbytniej uwagi na ramiona bo ja jeszcze sie odchudzam i za miesiac bedzie w tej kwestii zupełnie inaczej to raz, dwa - gorsecik był w trakcie zakładania ale do fotki podtrzymałam go sobie łapkami. jak sie uda to dziś wkleje wiecej zdjeć

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 5 Marca 2007, 22:11 »
skoro sie udało to wklejam dalej - to juz bardziej założona suknia - nie zwracajcie uwagi na "sznureczki" z tyłu na ale coż suknia a ja to dwa rozmiary różnnicy...co ciekawe w pasie zwykle było ok ale na biust gorseciki były za małe. na razie to jestem szczesliwa że wogóle w cokolwiek się zmieściłam

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #116 dnia: 5 Marca 2007, 22:18 »
Ślicznie :skacza:  :skacza:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 5 Marca 2007, 22:18 »
z tego co widze na tak małych fotkach nie widaz za bardzo szczegółów. ale nic - powiem wam że dół sukni baaardzo mi sie spodobał, nie widac tego na zdjeciach, ale czułam sie w niej super. suknia była wygodna, taka "plastyczna", fajnie skrojona. na zdjeciu gorset ten co mam akurat nie jest od kompletu ale mierzyłam taki bo zdecydowanie lepiej mi gdy mam te ramiaczka na szyji zapinane. mam ramiona rozbudowane bo prace okołodomowe nie sa mi obce a poza tym - nie oszukujmy sie - mam pare kilo za duzo. jak zrzuce to bedzie to wszysto duzo ladniej wygladac. (opis tyczyl sie zdjecia wczesniejszego) a teraz wklejam wam kolejna fotke z kolejnego salonu

suknia była w ecru i juz mi tak "dobrze nie było". była generelnie na mnie za mała (rozmiar 36 ale podobały mi sie te zdobienia na dole i krój gorsetu jesli chodzi o dekold. poza tym suknia nie iala takiego uroku bez welonu i rekawiczek dlateo wyszla dosc "zwyczajnie" - no i wiem ze na pewno nie taki dół gorsetu...musze mieć coś w szpic by nieco wyciągneło sylwetkę

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #118 dnia: 5 Marca 2007, 22:29 »
koniec fotek  :neutral: jeszcze foteczki chcemy  :skacza:
Ewelina_Michał, jakąś suknię wybrałaś może?

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #119 dnia: 5 Marca 2007, 22:31 »
i to juz ostatnia do wklejenia dzis - reszta zdjec to po prostu inne ujecia, albo cos totalnie nie warte uwagi bo zdjecia nie oddaja piekna sukni. jeszcze jedna juztro wkleje bo mi sie przypomnialo ze miala slicznie skrojony gorset.

no a teraz ostatnia fotka na dzis. suknia sympatyczna ale ja by zmieniła ten rodzaj koronek...

poza tym była ok.