Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 77268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #990 dnia: 30 Marca 2007, 17:26 »
Cytat: "Antalis"
Ja uwazam ze spowiadam sie Bogu a nie jakiemus oszołomowi ktory poszedł do seminarium dla kasy, lub dla tego ze nigdzie indziej Go nie przyjeli, niby On ma mnie pouczac ?? A pewnie sam ma dzieci na boku :boks_4: Dlatego tez nie czuje sie w obowiazku mowienia mu o wszystkim .Sama w pokoju sie moge lepiej wyspowiadac niz w konfesionale.

i tej oto wersji trzymam się wiernie  :brewki: z resztą nie tylko ja, moja mama codziennie obowiązków różaniec odmawia itp, ale ze względu na problemy jakie nam księża robili, do kościoła nie biega. A i moja noga by tam nie zawitała przy konfesjonale, gdyby nie chrzciny Paulinki :dno: platfusy jedne :boks_4:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #991 dnia: 31 Marca 2007, 15:03 »
:hello: dzień dobry dziś  :hello:

ja tylko na moment, bo pisanie mnie ściga, za 3 tygodnie całość ma być dopieszczona i oddana, a wiadomo święta idą i trza psiątać i jeszcze miejsce dla A w półkach szykować  :mdleje:

Ale tak dziś mnie oświeciło, że całe 100 dni jestem z Wami  :brewki:
 :skacza: milusio tu  :taktak: i tyle dobrych duszyczek..... :bukiet:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #992 dnia: 31 Marca 2007, 16:57 »
Cytat: "**sloneczko**"
całe 100 dni jestem z Wami  
 milusio tu  i tyle dobrych duszyczek.....  

:list_milosny:  :brawo:  :jupi:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #993 dnia: 31 Marca 2007, 17:06 »
całe 100 dni jestem z Wami

a ile jeszcze bedziesz musiała z nami być!!!!!! :skacza:

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 31 Marca 2007, 17:27 »
**sloneczko**,  :przytul:   :pijaki:  :mrgreen:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #995 dnia: 31 Marca 2007, 18:00 »
Cytat: "Zaneta_81"
a ile jeszcze bedziesz musiała z nami być!!!!!! :skacza:

no kurde A to chyba zeświruje  :hahahaha: zamiast z nim film oglądać - siedzę przy kompie, jak przychodzi - siedzę przy kompie, jak wychodzi - siadam do kompa, ciągle tylko pyta "znów forumkujesz?"  :skacza:  :skacza:  :skacza:

rajdowka oj będzie  :pijaki: bo za godzinkę rozpoczynamy sezon ogniskowy  :skacza:  :skacza:  :skacza:

miłego wieczoru laseczki  :przytul:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #996 dnia: 31 Marca 2007, 18:52 »
no kurde A to chyba zeświruje  zamiast z nim film oglądać - siedzę przy kompie, jak przychodzi - siedzę przy kompie, jak wychodzi - siadam do kompa, ciągle tylko pyta "znów forumkujesz?"

skad ja to znam??? :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #997 dnia: 31 Marca 2007, 19:09 »
Nadrobiłam.Jeśli chodzi o spowiedz ja niestety 2 lata temu nie dostałam rozgrzeszenia za bara bara. Ale za jakiś czas poszłam do innego ksiedza i nie było problemu. I to mnie wkurza, dają rozgrzeszenie jak im czapa stoi.  Ciągłe siedzennie na forum na mnie dobrze wpływa bo mam słonecznik i sobie skubie i na fajeczki tak często nie latam, bo chwila moment kilka godzina przed kompem zlatuje. Ale dziś długo z wami nie posiedze bo mój mężczyzna zarezerwował sobie wieczór.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 31 Marca 2007, 19:17 »
Cytat: "siva"
mój mężczyzna zarezerwował sobie wieczór.

o to jesli chodzi o Twojego mężczyzne ustepujemy miejsca :taktak: ,
ale niech sie nie przyzwyczaja nie będzie tak cały czas :taktak:
więc niech korzysta póki czas...

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #999 dnia: 1 Kwietnia 2007, 06:12 »
Antalis napisał/a:
Ja uwazam ze spowiadam sie Bogu a nie jakiemus oszołomowi ktory poszedł do seminarium dla kasy, lub dla tego ze nigdzie indziej Go nie przyjeli, niby On ma mnie pouczac ?? A pewnie sam ma dzieci na boku  Dlatego tez nie czuje sie w obowiazku mowienia mu o wszystkim .Sama w pokoju sie moge lepiej wyspowiadac niz w konfesionale.

i tej oto wersji trzymam się wiernie

popieram w 100% dla mnie wiekszosc z nich to czarna mafia ot co  :mdleje:
a to "jechanie" ludzi w konfesjonale  :mdleje: i cale dyrdymaly o grzechach ... ech
zyj i pozwol zyc innym - nie krzywdz, nie klam, nie ran - czyli postepuj tak jakbys chcial zeby w stosunku do ciebie postepowano - oto moje motto
nie beda mi byli inwizytorzy mowic co jest dobre a co zle  :los:

Ale tak dziś mnie oświeciło, że całe 100 dni jestem z Wami  
 milusio tu  i tyle dobrych duszyczek.....

hehe sloneczko jak ten czas pedzi  :los:
kochana super ze tu jestes  :przytul:  :przytul:

bo za godzinkę rozpoczynamy sezon ogniskowy

no to super  :los:  :los: jak nam sie uda i pogoda dopisze to moze dzis grilla zrobimy  :blant:

Offline shivaree

• forumowicz
« Odpowiedź #1000 dnia: 1 Kwietnia 2007, 15:19 »
Jak słucham takich historii o spowiedziach prześlubnych to mi włosy deba stają.
Powiem wam coś o Kościele w Polsce. zawsze byłam wierząca, przyjęłam wszystkie sakramenty i co??po 23 latach okazało się, że Kościół się ode mnie odwraca bo mężczyzna za którego wychodzę miał pecha trafić kiedyś na niewłaściwą kobietę i jest tzw. rozwodnikiem. bez problemu mógłby mieć to małżeństwo unieważnione (rozmawiał na ten temat z księdzem)ale jak usłyszałam na czym ten proces polega -ze trwa kilka lat, że trzeba wzywać  świadków którzy bedą publicznie prać Twoje brudy,a i tak nie ma pewności jak to się skończy to stwierdziliśmy, że coś tu jest nie tak. Z racji tego, że bierzemy slub (cywilny) grozi mi ekskomunikacja gdyz popełniam grzech ciężki śmiertelny. Gdzie tu jest sprawiedliwość?????? :drapanie:
Gdy słysze słowo:kultura, odbezpieczam rewolwer...

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #1001 dnia: 1 Kwietnia 2007, 18:39 »
shivaree, przeciez to paranoja....ja nie wierze w kosciół :mdleje: ]

sloneczko dawno mnie tu nie bylo... :mdleje:
wiecie dla mnie tez najgorsze to zalatwianie w kosciele...narazie bylo ok nauki poradnia...ale jeszcze duzo przede mna :popija:
co do spowiedzi to ksieza wiedzac ze to przedslubna chetnie wchodza na temat sexu...pewnie chcieliby sobie posluchac... :popija:  :popija:  :popija:  :popija:
eh mam nadzieje ze bedzie ok i nic im do tego ze cywilny czy koscielny slub to slub i juz :los:  :los:  :los:  :los:  :los:
buzka

Offline asiaItomek

• zapaleniec
  • data ślubu: 21.07.2007
« Odpowiedź #1002 dnia: 1 Kwietnia 2007, 18:59 »
no słoneczko.... ależ się u Ciebie religijnie zrobiło... juz w końcu nie wiem czy gadać o sprawach łóżkowych, czy sobie odpuścić....w sumie nasz kapłan jst super: miał 2 razy malarię (bo był na misji w Afryce), pali szlugi i pije piwo... normalny facet, a przy tym bardzo ciepły i potrafi przyciągać do siebie ludzi, ale jest nowy , mamy go od października. teraz w normalną niedzielę do kościoła przychodzi tyle ludzi co do tamtego poprzedniego (zje.....go) księciunia na pasterkę  :hahaha:  No ale może skończmy ten wątek, bo może Słoneczko jakies inne fajne rzeczy ma do zapodania nam :)
Asia i Tomek

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1003 dnia: 2 Kwietnia 2007, 14:58 »
Cytat: "megan"
kochana super ze tu jestes :przytul: :przytul

:przytul:

Cytat: "tylunia"
sloneczko dawno mnie tu nie bylo...

co racja to racja, ale miło, że wpadłaś  :przytul:

Cytat: "asiaItomek"
ależ się u Ciebie religijnie zrobiło...

:taktak: masakra, kościół to obok aborcji, kary śmierci i eutanazji jeden z naszych "ulubionych" tematów. Znajomi czasem jak siedzimy w knajpie i się robi pauza w rozmowie to się śmieją i proponują któryś z tych tematów, bo wiedzą, że będzie ostra gadka (ja i A mamy odmienne poglądy w tych kwestiach :taktak: )

juz w końcu nie wiem czy gadać o sprawach łóżkowych, czy sobie odpuścić....

ja też nie wiem dalej co zrobić  :drapanie:

może Słoneczko jakies inne fajne rzeczy ma do zapodania nam :)

ehhh nic nowego fajnego. Trochę mnie na forum nie było, bo w sobotę byliśmy na ognisku, potem w knajpie, a że wczoraj jakoś skacowana byłam i bez nastroju do pisania pracy to się wzięłam za porządki świąteczne. Tak, wiem, była niedziela, ale cóż  :pogrzeb:  potem skoczyliśmy na Lipowiec i zamiast po zamku połazić to zrobiliśmy sobie w 4 ognisko. W ramach walki  :boks_4: z kilogramami - znów kiełbaska i piwo :dno:
Poza tym pogoda, więc z mamą chodzimy na łowy  :brewki: tata się za głowę chwyta, bo stwierdził, że nie ma już gdzie kolejnej szafy wstawić na nasze ubrania  :taktak: a dziś na chandrę upolowałam taki wiosenny zieloniutki płaszczyk - mniamiii

A no i jeszcze jedno. Dowiedziałam się, że w 2 szkołach będą zmieniać pedagoga (starzy odchodzą na emeryturę) a w jedenj będą przyjmować drugiego, więc powoli szykuję się do rozmów. Zakupiłam Vademecum pedagoga szkolnego, coby jakąś wiedzę posiąść. Jeszcze jakieś cichostępy - pomykacze muszę kupić, bo w glanach raczej nie pójdę. No ale to po świętach

Teraz siedzę i wyczekuję kuriera  :czeka: pani Krysia miała w piątek wysłać dukumenty, a tu cisza..........

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #1004 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:42 »
Cytat: "tylunia"
ja nie wierze w kosciół  ]

mam nadzieję że cię źle zrozumiałam. nie lubić księży - rozumiem, a wierzy to się w boga, a nie kościół. i z takim podejściem to przecież ślub kościelny to i tek nie ma sensu. robić to tylko po to żeby się rodzinie pokazać

Dowiedziałam się, że w 2 szkołach będą zmieniać pedagoga

więc ucz się pilnie, żebyś dobrze na rozmowie wypadła. a nóż się uda, trzymam kciuki.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1005 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:30 »
Ja sama też nie czuję się grzesznicą z powodu tego, że współżyję przed ślubem, nikomu krzywdy nie robię, nie kradnę, nie zabijam

Ale rozumiem i szanuję, że według wiary katolickiej jest to grzech i mam zamiar się z tego wyspowiadac. Jak to kiedyś ktoś powiedział, wiara to nie supermarket, nie można z niej wybierac tego co nam się podoba

Mam tylko nadzieję, że trafię na mądrego księdza, a nie takiego jak niektóre z Was piszą

A tak off topic, Słoneczko jeszcze tylko miesiąc :brewki: Denerwujesz się?

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1006 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:43 »
Właśnie... słoneczko jak tam nastawienie?, bo juz niewiele zostało  :skacza:

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:48 »
Cytat: "Gemini"
wiara to nie supermarket, nie można z niej wybierac tego co nam się podoba

fajnie ujęte :taktak:

słoneczko już tylko miesiąc "wolności"  :skacza: , nawet nie cały :taktak:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1008 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:21 »
:hello: nerwy? jakie nerwy  :drapanie:  :hahahaha: nie na razie jest OK, az się sama dziwię  :drapanie:  zamiast nerwów dręczą mnie wyrzuty, że nie powtarzam angielskiego tak często jak bym chciała :dno: ale ciągle czasu mi brak :dno:

No ale dziś obudził mnie telefon od kuriera, do godz. 15 dostaniemy bileciki i te wszystkie pierdoły  :skacza:  :skacza:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1009 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:26 »
No to super :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline asiaItomek

• zapaleniec
« Odpowiedź #1010 dnia: 3 Kwietnia 2007, 11:42 »
No słoneczko... szykuj się na rozmowy... Praca w szkole jest fajowa, a jeszcze bardziej fajowa jest w szkole specjalnej (tak jak ja mam) bo masz 30 procent dodatku trudnościowego I tak jak nauczyciel- stażysta ma w zwykłej szkole 1160 zł brutto to taki sam w szkole specjalnej ma 1160 brutto, ale + dodatek trudnościowy, czyli i tak na rękę bierze 1160zł. No a jak fajnie jest jak sie ma do tego 6 nadgodzin... hhmmmmmm.... miodzio iść po taka wypłatkę co miesiąc.

dziś obudził mnie telefon od kuriera, do godz. 15 dostaniemy bileciki i te wszystkie pierdoły

No to gitowo!! Cieszę się razem z Tobą!!!
Asia i Tomek

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1011 dnia: 3 Kwietnia 2007, 12:26 »
asiaItomek ehh ja nie wiem nawet czy mnie do zwykłej przyjmą, bo będę po reso, a niektórzy dyrektorzy ciutas zdziwiają z tymi specjalizacjami, więc nie wiem jak to będzie  :drapanie:
Pensja nauczyciela jest rzeczywiście porażająca, nie ma co  :dno: ale cóz taki wspaniały kraj :popija: nie wiem, czy nie więcej dostaję świeżo upieczona fryzjerka po zawodówce :mdleje:

szykuj się na rozmowy...

ehh może jakieś wskazówki  :brewki: to będę pierwsze rozmowy w sprawie pracy w zawodzie  :tupot: czego mam się spodziewać? Chyba Cię pomolestuję na pw  :hahahaha:  :hahahaha:

Offline asiaItomek

• zapaleniec
« Odpowiedź #1012 dnia: 3 Kwietnia 2007, 12:35 »
ehh może jakieś wskazówki

proponuję Ci zacząć rozbic podyplomowo Oligofrenopedagogikę i wtedy z resocjalizacją i oligo masz szansę na prace w charakterze pedagoga w szkole specjalnej. A jak pójdziesz na rozmowy to mów, że jestes gotowa podjąć kurs z oligo. Oni na to lecą :)
A tak w ogóle to proponuje Ci żebys się rozgladnęła nad praca w internacie szkoły specjalnej.... mówie ci, nic nie robisz a kase bierzesz.... (jak ja) Ja np chodzę z moimi chłopakami na spacery, gramy w piłkę, ogladamy filmy na dvd.... luz, blus... Zastanów sie, a tak w ogóle to właśnie w internacie jest dodatek trudnościowy 30%, a nauczyciele w specjalnych mają tego dodatku 20%.

A spoko, możesz atakowac na priv :)
Asia i Tomek

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1013 dnia: 3 Kwietnia 2007, 13:03 »
proponuję Ci zacząć rozbic podyplomowo Oligofrenopedagogikę

oj nie, ja nie bardzo się widzę na tym kierunku. Jeśli już chciałoby mi się uczyć dalej po obronie to raczej wybrałabym wczesnoszkolą i przedszkolną :skacza:
Poza tym u nas w powiecie na 100 szkół jest tylko jedna szkoła specjalna z ośrodkiem szkolno-wychowawczym.
Kasy niby mniej w zwykłej szkole, ale wtedy zastanawiałabym się jeszcze nad kuratorem społecznym, a potem, kto wie, może aplikacją. Ale to pewnie tylko gdybanie, bo i tak na wyspach wylądujemy :dno:

możesz atakowac na priv :)

:brewki: oczekuj mnie jeszcze dziś  :brewki:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1014 dnia: 3 Kwietnia 2007, 13:56 »
oligo co???  :skacza:  :mdleje:  :los:

Offline asiaItomek

• zapaleniec
« Odpowiedź #1015 dnia: 3 Kwietnia 2007, 15:41 »
Cytat: "rajdowka"
oligo co???

haha... oligofrenopedagogika.... czyli ogólnie mówiąc: pedagogika specjalna.

oj nie, ja nie bardzo się widzę na tym kierunku.

powiem Ci sloneczko, że w sumie w tych specjalnych szkołach, to mało jest dzieciaczków z typowym uposledzeniem lekkim, czy nawet umiarkowanym. To sa typowe patologie, zaniedbania społeczne!! Dlatego własnie (jak u mnie w w szkole) teraz w specjalnych, to nie żadna pięknie brzmiąca REWALIDACJA tylko RESOCJALIZACJA!!!! Tu nie ma żadnej rewalidacji, to bachorki społecznie wykolejone.... mówię Ci, sama się kiedys przekonasz.
Jest teraz tak, że do szkół specjalnych to trafiaja tacy degeneraci, z którymi w normalnych szkołach nie dawali sobie rady. ja w mojej grupie mam takich 2 szogunów.... No chodzaca patologia!!!!
Asia i Tomek

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1016 dnia: 3 Kwietnia 2007, 15:48 »
zobacz wszystko idzie w dobrym kierunku.. bardzo się ciesze :brawo_2:  ja juz bym lekkiego stresa miała :skacza:
oligofrenopedagogika.... czyli ogólnie mówiąc: pedagogika specjalna.
ło matko :mdleje:  ja jako prosta baba wymówic tego nie potrafię nawet :los:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline asiaItomek

• zapaleniec
« Odpowiedź #1017 dnia: 3 Kwietnia 2007, 16:17 »
Cytat: "tete"
ło matko :mdleje: ja jako prosta baba wymówic tego nie potrafię nawet :los:

tetus... kwestia wprawy. Ja kończyła Pedagogike Rewalidacyjną i Korekcyjną... no i co z tego, ładnie sie nazywa, a wczesniej normalnie sie nazywała pedagogika specjalna.... a oni tak tylko sobie nazwy zmieniaja, żebyn ładniej na dyplomach wygladało, hihi  :hahahaha:
Asia i Tomek

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1018 dnia: 3 Kwietnia 2007, 21:48 »
Słoneczko  :przytul: - i co wszytsko dotarło co mialo dotrzec w przesylce :tupot:  :tupot:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #1019 dnia: 3 Kwietnia 2007, 22:26 »
To sa typowe patologie, zaniedbania społeczne!! Dlatego własnie (jak u mnie w w szkole) teraz w specjalnych, to nie żadna pięknie brzmiąca REWALIDACJA tylko RESOCJALIZACJA!!!!

no u nas w Domu Dziecka taka sytuacja jest, że z placówki opiekuńczo-wychowawczej to się  resocjalizacyjną powinna zwać, porażka  :pogrzeb:

Cytat: "tete"
ja juz bym lekkiego stresa miała

:drapanie: to może ja nienormalna jestem??  :drapanie: podejrzewam, że stres będzie później, pewnie zacznie się w samolocie  :popija:

Cytat: "Vall"
Słoneczko :przytul: - i co wszytsko dotarło co mialo dotrzec w przesylce :tupot: :tupot:

moje kochane, przyszło sysko, a nawet więcej, bileciki są, voucher jest, polisy są, mapka mała, mapka duża oraz plan lotu i wiecie co??? :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:

spędzimy na Jamajce pół dnia więcej  :skacza:  :skacza: mieliśmy wracać porannym samolotem do Londynu, a tu się okazuje, że lecimy dopiero 18.45, więc zapowiedziane jest, że do 16 leże jeszcze plackiem na plaży - choćbym miała w samolocie w stroju kąpielowym lecieć  :hahahaha: